Bisnes Burger - Beza Burger Biasa dgn Burger Bakar
Hazliya - Mon 10/Dec/2012 2:48pm [Last Comment]
saya berminat nk buat bisnes burger ni....tapi langsung x de pngalaman...boleh tolong bagi pendapat...apa perlu lakukan....eemmm...apa beza burger biasa ngan burger bakar....bagaimana pula dgn modal..berbeza ker???.....

Niche: Bisnes Burger | Ingin Berniaga
Shopping di Majalah.com!
Portal jualan 'Dari Peniaga Malaysia untuk Rakyat Malaysia'

(Percuma) Kursus Bina Website
17 Oktober 2017 - DPMM Putrajaya
     
  1. Livonia19 - Mon 10/Dec/2012, 4:04pm
    awk luangkan masa sedikit..kerja sementara dgn org2 yg jual brger tu. kerja dl 3bln atau 5bln. nanti awk akn dpt semua pngalaman yg awk nak tu.senang la awk nak buka kdai sndiri nanti. k.  
  2. Eyla 6 - Mon 10/Dec/2012, 8:18pm
    Burger bakar tu ada pakej franchise... so mahal sikit melainkan awak boleh create sendiri menu burger y awak nk.
    -sy ada contack tauke burger bakar klau awak nk tnya mcmana franchise dia.

    dulu sy meniaga burger biasa tepi jalan modal xdelah tinggi..pandai beli barang,tempat strategik Hah memang meletop la duit awak
    **tapi kalau tempat x best mmg lebur jela ..
    -kalau nak mula niaga burger ni benda paling mahal ialah stall burger.. melainkan awak pandai cari y 2ndhand or bertukang sendiri buat stall..
    **saya ada tapak area genting klang utk semua y nk baru mula mniaga sewa dr rm15-rm50/sehari bergantung meniaga apa.. sesuai utk org baru nak mula niaga

    saya story base on xperience... selamat berjaya~0136211602  
  3. Bukharie - Tue 11/Dec/2012, 1:14pm
    Salam perkenalan
    Nak berniaga burger kena tahu pesaing..
    Otai buger or nice burger DLL
    Disamping itu juga kena modal pusingan..Apa sekadar perkongsian

    p/s:buat je bisnes active mykad
    1-mudah
    2-selamat
    3-long term

    Pakar affiliate mykad smart shopper
    ahmadbukharie@gmail.com
    019-7199086  
  4. Bart Dobi - Tue 11/Dec/2012, 8:16pm
    O'NINE STEAM BURGER !!! Kami ada jawapan...kalau berminat boleh hubungi rangkain kami 0125663417 bart(ipoh) 0133042676 (din Kl)....  
  5. Linkman - Wed 12/Dec/2012, 12:46pm
    burger goreng biasa jual rm2.50 takde org nak beli.... rasa segan mati tak mahu...

    burger bakar berapi & berasap 100 meter boleh nampak & boleh bau... patty besar jual rm6.50 sebijik beratur org beli....

    hhmmm..

    tapi kebelakangan saya perasan org beratur dah kurang sikit panjang maybe sebab terlalu banyak burger bakar baru dibuka di KL/sgor ni kot? tak tau la wallahualam.  
  6. Azwadinordin - Wed 12/Dec/2012, 3:31pm
    utk info...
    saya ada satu stall burger 4 kaki punyer..nak jual..beli bln 6 haritu...dah stop niaga start bln 10 ari...sb leh kata tiap2 hari hujan..dlm tempoh tu Allah dah tunjuk saya lubang rezeki yang lain..so saya nak jual stall burger saya tu..mmg baru...sape beli saya bagi semua lengkapan seperti:
    1. kuali
    2. dapur gas
    3. 2unit tong gas(1tu banyak lagi gas)
    4. payung besar...cantik n tidak
    koyak...tapi batang die patah cikit
    kena langar lori..tp still ok.
    5. satu meja bulat
    6. 3 kerusi
    7. 2 box polistreem
    8. 1 box simpan barang
    9. bekas2 sos,lada hitam,mayonis,pisau2,sudu,sodek dan seadanya.
    10. 1 unit lampu kalimantan
    11. 1 unit rantaian lampu lip lap(bkn
    yang cam kat umah ni)ni lain2
    dari yang lain punyer
    12. satu kabel extension 3 plug..bulat punyer...kabel 70mm..tahan kena hujan
    13. rantai besar 1 meter.
    14. 3 solex..sekali anak kuncilah
    15. satu kanvas 3 meter untuk ttp
    stall
    16.satu unit radio..ada usb n support banyak format
    17. satu unit tv 14 inci jenama sharp

    semua ni saya nak lego je..if sape berminat boleh hubungi saya di email die_tganu@yahoo.com or 0176062169,lokasi saya kl..tq
    16.  
  7. Ranshea - Thu 13/Dec/2012, 10:56pm
    Azwadinordin - klau saya mahu beli utk setengah2 barang boleh x??boleh hantar harga dekat email saya topransheaent@gmail.com  
  8. Hamka 4 - Mon 31/Dec/2012, 1:05am
    boleh masuk website ini jika berminat berniaga burger bakar

    www.adamnhawa.com  
  9. Aromsakwang - Mon 31/Dec/2012, 12:30pm
    SAYA NAK BELI GRILLER UNTUK BURGER BAKAR,SAPE YANG BOLEH TOLONG SANGAT BERTERI MAA KASIH DE...cALl/SMS/aromsakwang@yahoo.com 0123792178  
  10. Syed 85 - Wed 9/Jan/2013, 5:22pm
    azwadinordin....stall tu siap tapak sekali ke? email shy8_76@yahoo.com  
  11. Sue 399 - Tue 29/Jan/2013, 10:54pm
    sy nk bkk bisnes burger bkr tp xtau nk dptkn supplier...tlg spe yg bole bntu sy crikn supplier...sy duk area temerloh...ape2 information call no 0199448370  
  12. Abdulrahim 7 - Tue 12/Feb/2013, 7:26pm
    saya minat nak bukak kedai burger tapi tak de modal dan tempat, kalau ada call saya 0122274525  
  13. Hasyam - Wed 13/Feb/2013, 11:27am
    salam ..saya membekal kanopi mudah lipat grd A. harga borong..8x8 rm175, 10x10 rm 190, 10x15 rm250 !! hubungi 0122355796 sham..penghantaran disediakan tq  
  14. Hamidah 42 - Tue 12/Mar/2013, 6:45pm
    kami menjual daging burger bakar di negeri perak. pelbagai pilihan daging spt ayam, daging, arnab, rusa dan kambing. hubungi azam 012 5952258  
  15. Iez - Tue 14/May/2013, 7:59pm
    Ada x sesape yg supply brg2 utk setup burger bkr utk area ktn?
    Sila emailkn quotation.
    elzac09@gmail.com
    Trima ksh...  
Page 1   (Total 15 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Shopping with Majalah.com Merchants

Produk Digital : Jombiz! Mail Marketing + Autoresponder
Price: RM 150.00
Pondok Mini Dari Kayu Meranti Seperti Didalam Gambar.
Price: RM 1200.00
Set Gelora Asmara
Price: RM 120.00
SUSU KAMBING OAT ASLI TOK' ALI 550G
Price: RM 40.00
Caliph Kids Expert
Price: RM 60.00
BB Plus
Price: RM 216.00
Aloe Ever Shield Deodorant Stick
Price: RM 40.00
Imaan Jardin Foundation
Price: RM 79.90
Thelly's Tulip Cotton - Cream
Price: RM 150.00
Kryolan Supra Foundation Kod 2W
Price: RM 13.90
Day Cream - OEM
Price: RM 25.00
MagicBlu Ironing Pad
Price: RM 39.00
Design Logo Berkualiti Khusus untuk Perniagaan (Branding)
Price: RM 500.00
3-Seater Link Chair
Price: RM 1100.00
Template Rancangan Perniagaan
Price: RM 30.00