Well Running Car Wash untuk Dijual di JB
Nurul 386 - Sat 25/Oct/2014 11:47am [Last Comment]
1 perniagaan car wash yang sedang beroperasi dgn baik dan menguntungkan available untuk dijual di johor bahru. Sebab terpaksa dilepaskan kerana business owner mahu fokus dalam industri penjualan kereta mewah dan pulang ke kuala lumpur dengan segera. Berikut adalah ringkasan mengenai car wash tersebut.

Daily sales: RM 900 - RM 1000
Weekend Sales : Lebih RM 1000 kerana sentiasa ada polish job. Normal RM 1500

keuntungan bersih sebulan ikut pengalaman dan rekod : Sememangnya melebihi 10 ribu. Standard 12k, 13k, dan 16 k pada raya cina.

Tempat : sebuah lot kedai corner di johor bahru. Car wash terbesar di taman tersebut.

Set up kedai adalah cantik dan bersih. Kedai dilengkapi televisyen, kaunter, projector, sofa dan kerusi berkeadaan baik untuk keselesaan pelanggan menunggu. Dilengkapi dengan sound system yg berjenama sgt baik. Keliling kedai dikelilingi artwork dan banner yg berkos rm 5k. Stok polish OSREN yang sememangnya berkualiti dan membuatkan pelanggan berpuas hati. Pemasangan awning juga telah dilakukan yg menelan belanja RM 15k.

Bagi operasi perniagaan, business owner menggunakan 3 water pump berjenama jetmaster. 3 vakum jetmaster. Kesemua alat ini masih berkeadaan baru kerana owner telah beli baru sekitar bulan Mei lepas. Kesemuanya bernilai hampir RM 15k. Kedai juga dilengkapi dengan hos air yang tebal dan gred terbaik. Untuk mengilat tayar kenderaan pelanggan, owner memasang sebanyak 5-6 air gun juga dari gred terbaik bagi memrikan hasil kilat tayar yg cantik. Bukan guna tangan dan span seperti kebanyakan kedai.Kedai juga telah tersedia ramp batu bagi memberikan extra servis iaitu cucian bawah terutamanya bagi kenderaan kontraktor.

Bagi mereka yang berminat, anda boleh hubungi atau whatssapp di nombor 010 7848599 bagi pertanyaan lanjut dan gambar kedai. Adalah lebih baik untuk prospek datang dan melihat sendiri keadaan dan crowd kedai yg memang sentiasa penuh dan ramai bila cuaca baik. Lebih baik menilai perniagaan ini melalui mata dari tengok log book kerana melalui pemerhatian adalah lebih tepat dan arif.

Ini dalah perniagaan daily cash flow yg baik dan pengurusan yg mudah dan menguntungkan terutamanya bagi mereka yg tercari cari perniagaan yang sesuai sbg perniagaan pertama dalam hidup. Dari segi pengurusan dan rekod memang mudah. Ianya jugamerupakan pelaburan perniagaan kecil kecilan yang baik kerana crowd yg ramai dan masih untung walaupun musim hujan. Monthly sales bulanan adalah 30k.

Untuk kesemua ini owner ingin let go perniagaan pada harga 100k. Sgt bernilai dan murah memandangkan keadaan kedai yg cantik,peralatan yg cukup dan berkeadaan baik ditambah pula bila anda ambil alih memang dah ada crowd. The business is really there. Owner menjual perniagaan yg sememangnya berjalan dengan baik dan ada untung konsisten setelah hampir 2 tahun beroperasi. Kos untuk set up yg sebenarnya adalah melebihi 150k.

bagi mereka yg berminat, bole hubungi no 0107848599. Cash buyer prefered.

Niche: Bisnes Cuci Kereta | Bisnes Untuk Dijual
 
1. Ghostlink2 - Sun 26/Oct/2014, 3:11pm
kepada yg berminat pastikan ada surat lawyer jika serius utk take over.

lantak la melayang 2-3ribu utk agreement, ada safe-side law protection in case penjual nak menipu...

tanya betul harga sewa kedai sebulan, check real owner dan tenant agreement..

observe kedai operation customer come and go at least 1 week.

berniaga cuci kereta di JB memang untung sebab hujan jarang turun..

meniaga car wash jugak satu perniagaan yg strategik bagi yg DAH terlibat BLACK-OPS dan ingin buat money laundering activity khusus utk bakal pesara penjawat awam/ GLC high profiler ... haha... you'd know what I mean...

breaking bad....  
2. Nurul 386 - Sun 26/Oct/2014, 6:42pm
Perenggan akhir kurang faham. Tapi apa yg dituliadan komen penghantar pertama dipersetujui. Anda boleh nilai melalui pemerhatian. Saya dah pun ada buyer. Dah lama iklankan di beberapa tempat lain. Buyer yg ditemui memang ikut cara yg dicadangkan. Beliau buat observation selama lebih kurang 10 hari. Mmg saya kemukakan segala dokumen yg perlu dan log book. Tapi kami sendiri cadangkan beliau buat pemerhatian dan join sekali selama beberapa hari sebelum fully paid and take over. Kira macam training bagi buyer familiar keadaan kedai. Alhamdullilah, the deal smooth and no hassle. Dapat ramai prospek tapi macam mengarut.
Ada yg mencadangkan letak down payment 10k tapi collection terus beliau nak ambil separuh setiap hari. Banyak yg tak masuk akal. Ada yg ingin bayar 30k, baki selepas 6 bulan dan minta kami fully handover terus.

Alhamdulillah, at last jumpa yg menepati syarat dan kami pun takde masalah apa2 nak penuhi kehendak beliau.

Tapi tak dinafikan, ada juga yg menipu nak jual business. Anggaplah ingatan di atas, sebagai peringatan yg baik untuk semua. Akhir zaman mmg macam2.

tq.  
3. Isketambola - Mon 27/Oct/2014, 1:54pm
ape yg ghostlink2 merepek ni,,,,,!  
4. Sinh Enterprise - Tue 28/Oct/2014, 8:31am
Dah dapat buyerkan,closed la topic ni  
5. Pzan2003 - Fri 14/Aug/2015, 8:17pm
PERHATIKAN WIPER KERETA ANDA !!
WIPER KURANG BERAKSI??
PASTIKAN PENGLIHATAN ANDA JELAS SEMASA MEMANDU SETIAP KALI HUJAN LEBAT..
* KAJIAN MENDAPATI 80% KEMALANGAN SEMASA HUJAN LEBAT BERPUNCA DARI PEMANDUAN YG KABUR DALAM HUJAN LEBAT DISEBABKAN...
''WIPER KURANG BERAKSI''
SEDIAKAN WIPER SEBELUM HUJAN!!!
BERTUKARLAH SEGERA KEPADA
* SILICONE WIPER
-TAHAN PANAS
-TAHAN LASAK
'AKSI YG LEBIH MENYERLAH'!!!
( GAMBAR NEW WIPER )
HANYA RM15 sebatang
------------------
KHAS BUAT ANDA
-PERCUMA POSTAGE!!!
-PENGHANTARAN C.O.D HANYA DI KAWASAN KULAI,SEDENAK DAN KAWASAN YG BERHAMPIRAN..
-----------------
KHAS YG INGIN BERNIAGA.
* KAMI JUGA MEMBUKA PELUANG MENIAGA DENGAN PEMBELIAN SECARA BORONG.. (MENGIKUT TERMA DAN SYARAT)
-KEUNTUNGAN 200%
-DISERTAKAN BINNER DAN LIST KERETA UTK PERTAMA KALI MENIAGA OR JIKA PERLU.. (+ RM35)
-BIMBINGAN DAN TUNJUK AJAR.
- PERHANTARAN PERCUMA BG KAWASAN JAJAHAN JOHOR.

HUBUNGI KAMI UTK KETERANGAN LANJUT.. RUNCIT DAN BORONG.

CMPANY: Rania Ros Solution
NAMA: pzan
TEL: 0137176787
ALAMAT: no 412 jalan scientex 11,taman scientex,kulaijaya,johor  

Page 1   (Total 5 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..