Usahawan Runcit Dikehendaki
Sham Astana - Sat 21/Dec/2013 2:57pm [Last Comment]
Kami ingin mencari usahawan atau sesiapa yang berminat menjadi usahawan dalam bidang peruncitan. Kedai ala supermarket berkonsep Green Supermarket. Supermarket ini membuat penghantaran ke rumah pengguna. Tak perlu keluar modal kerana kedai, pekerja, sistem telah disediakan. Berminat sila sms Nama, Lokasi ke 017-3096 996. Buat masa ini kami mencari usahawan di sekitar Lembah Klang sahaja. Tarikh tutup permohonan pada 30/1/2013.

Niche: Kedai Runcit Dan Serbaneka
 
1. Mohd Nor 21 - Sat 21/Dec/2013, 11:29pm
Kedah..  
2. Yusran Muhamad - Sun 22/Dec/2013, 11:52am
sy berminat,,,,,cal o176713552  
3. Kia 2 - Sun 22/Dec/2013, 4:11pm
Saya berminat sila hubungi 0123813741  
4. Nisar Ahmad - Sun 22/Dec/2013, 7:23pm
pm saya nimad85@ymail.com  
5. Adam Danish 2 - Sun 22/Dec/2013, 8:29pm
Pm ke zarinaj77@yahoo.com.my  
6. Raghu - Sun 22/Dec/2013, 11:42pm
I berminat ragutoursmly@hotmail.com  
7. Hbkasih - Mon 23/Dec/2013, 2:59am
Bantuan Dana Usahawan RM50k Tunai

Daftar Ahli RM180

Log In @ https://www.facebook.com/groups/danausahawanrm50k/  
8. Azura 217 - Mon 23/Dec/2013, 1:37pm
sy minat azura210283@gmail.com  
9. Budakbaik 4 - Mon 23/Dec/2013, 6:14pm
Sy berminat..
budak_baik3286@yahoo.com  
10. Din Ans - Wed 25/Dec/2013, 6:34pm
Berminat area rawang bolih ke? Email detail sheikmaiddin@yahoo.com  
11. Mohd Noor Hafiz - Wed 25/Dec/2013, 10:40pm
berminat email ke mnhafiztsj@gmail.com  
12. Agnes 3 - Thu 26/Dec/2013, 11:56am
berminat email to agnestai28@yahoo.com.tq  
13. Hafis Wahab - Thu 26/Dec/2013, 7:04pm
Berminat sy mmg dalam usaha & perancangan membuka kedai serbaneka .. email ke hafiswahab87@hotmail.com  
14. Mohd Alias 7 - Thu 26/Dec/2013, 10:53pm
salam saya adalah agen yang sah untuk mengedar mesin ezeelink.mesin ini boleh buat duit untuk kita 10 dalam 1
mesin ini boleh buat topup celcom untung 3%,celcom eload 4%,maxis eload 4%,dg 2%,umobile 5%,italk 13%,tune talk 4%,pulsa 10%,xox 6%,astro njoi 3%,merchantrade,mol point,dan banyak lagi
mesin ini juga boleh dijadikan pusat setempat untuk pembayaran bill air,api,astro,telco,tm,tmnet dengan keuntungan rm 1.00 per bill
mesin ini juga boleh membuat kiriman wang keindonesia
sekali penghantaran pekedai untung rm 10- 20 memang berbaloi-baloi kan
boleh beli online gamers
boleh beli insuran rm 30 setahun cover rm 50k insuran ace jerneh..
syaratx2 untuk memiliki mesin ini
kena ada ssm daftar perniagaan
fotostat ic depan blakang
fotostat statement bank or muka dpan buku bank
call me or whatsapp 01122002171 OR EMAIL alias.mdyusof@yahoo.com  
15. Siti Azmah Binti Ahmad - Mon 30/Dec/2013, 4:58pm
Saya berminat Untuk buka di Putrajaya atau di kluang Johor hubungi saya 019-2109457  
16. Miss Nisya - Fri 3/Jan/2014, 9:42pm
Anda Berminat Memulakan Perniagaan Franchise?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

-Bosan dan tidak cukup wang bekerja makan gaji?
-Minat berniaga tetapi tiada modal dan kepakaran?
-Ingin memajukan diri dan meningkatkan taraf hidup?

Jika YA jawapan anda, anda adalah orang yang kami cari untuk menjadi rakan perniagaan kami di seluruh Malaysia.

Kami menawarkan peluang untuk merialisasikan impian anda untuk menjadi businessman/women yang berjaya. Tawaran ini diberikan kepada mereka yang benar-2 serius dan fokus untuk memajukan diri dan kami tidak mahu membuang masa anda/kami pada mereka yang tidak serius, hangat-2 tahi ayam dan sambil lewa.

Tawaran Rakan Perniagaan Franchise :-
1-Modal permulaan disediakan syarikat sehingga RM1.2 juta.
2-Perniagaan mengikut sistem perancangan yang
disediakan oleh syarikat.
3-Lokasi kedai yang strategik mengikut pilihan anda.
4-Kos ubah suai dan peralatan kedai ditanggung
dan disediakan oleh syarikat.
5-Mempunyai pelbagai produk/perkhidmatan harian dan
kesihatan yang diiktiraf seperti HALAL, GMP, HACCP,
KKM, ISO:2200 dan Malaysia Standard Brand.
6-Sistem operasi kedai disediakan oleh syarikat
seperti surat perjanjian, bil utuliti dan lain-2.

Kepada mereka yang benar-2 berminat dan ingin berjaya boleh hubungi Pn Nisya 011-3305 6105 atau email
strategicresources2013@gmail.com untuk sebarang maklumat lanjut.  
17. Yb Nabil - Sun 5/Jan/2014, 1:37pm
Peluang ini masih terbuka lg ke?
Sy berminat boleh email details ke ybnabil@gmail.com TQ  
18. Albubmacho - Mon 6/Jan/2014, 3:08pm
saya berminat. email saya mfar_fep@yahoo.com  
19. Sham Astana - Mon 6/Jan/2014, 10:33pm
Saya dah email setakat No 18 ke atas. Sila check email masing-masing. Kalau masih tak dapat sms ke 017-3096996  
20. Eiylalolita - Tue 7/Jan/2014, 1:12pm
peluang nie ada lg ke? saya asal area pulau pinang..email saya eiylalolita@yahoo.com  
21. Safiya 3 - Thu 9/Jan/2014, 3:28pm
Salam tumpang lalu Tuan Tanah... Trip memborong ke Yiwu Futian City telah di buka atas permintaan ramai. Tarikh pada 30 april hingga 4 may 2014. 5D4N. PAKEJ terbaik yg di tawar untuk tahun 2014 adalah RM1750. Termasuk return tiket. Hotel 4 star dan juga visa. Tawaran terbuka sehingga 31 Jan 2014. Tempat adalah terhad. Sebarang maklumat.lanjut whatsapp shj ke 019-3353616. 1st come 1st serve. Tq  
22. Mat Lie 2 - Fri 10/Jan/2014, 10:30am
blh email detail kpd saya sham Astana...sy berminat

lieynor2012@gmail.com  
23. Lissa 15 - Wed 15/Jan/2014, 9:54am
bleh send dtail. faris87@ymail.com  
24. Steambooot Ori - Thu 16/Jan/2014, 12:01pm
email saya...wqq4043@yahoo.com..tq  
25. Jaysyaz - Sat 18/Jan/2014, 12:25am
email plz
jaysyaz@gmail.com  
26. Hanim 17 - Sun 19/Jan/2014, 12:06pm
Assalam. tumpang iklan ye.
Jom Sertai Pakej Perniagaan Mudah, Bersama Niena Halal Mart. Modal Pinjaman Disediakan Berupa Bahan dan Peralatan Perniagaan.

Niena Halal Mart yang dimiliki oleh Niena Marketing Services, Kuala Lumpur, sedang mengenal pasti usahawan dan bakal usahawan yang berminat dalam perniagaan produk sejuk beku western dan tempatan.

Modal pinjaman yang merupakan bahan serta peralatan perniagaan disediakan kepada yang betul betul berminat dan layak.

Syarat syaratnya: -

? Untuk Pakej permulaan ini, kami hanya mencari dan mensasarkan kepada usahawan serta bakal bakal usahawan yang tinggal di kawasan KUALA LUMPUR dan SELANGOR dahulu.

Kumpulan sasar yang kami cari dan layak :-

1. Yang mempunyai Kedai Runcit dan beralamat tetap.
2. Rangkaian Restoran, Kafe, Food Court yang sedang beroperasi.
3. Kantin kantin Pejabat dan Kilang.
4. Butik Caf?
5. Kedai Dobi.
6. Suri rumah, Ibu Tunggal, Graduan lepasan Universiti atau bakal bakal usahawan yang ingin menambahkan pendapatan sampingan.

Syarat syarat individu :-

1. Status BUMIPUTRA.
2. Berumur 18 ? 50 tahun.
3. Sedang menjalankan perniagaan di premis tetap.
4. Ingin menjalankan perniagaan baru.
5. Gambar pemohon ukuran passport 2 keping.
6. Salinan Kad Pengenalan pemohon dan pasangan.
7. Salinan buku simpanan / penyata Bank.
( muka pertama & 3 bulan transaksi terakhir)
8. Salinan salah satu bil utility rumah atau premis perniagaan.

Modal pinjaman sebanyak RM5,000.00. Yang merupakan peralatan serta bahan-bahan serta produk produk jualan.

1. Peti sejuk beku ( Chest Freezer )
2. Stiker produk di badan peti sejuk beku.
3. Banting
4. Hand-out Brochures untuk edaran kepada pelangan pelangan anda.
5. Poster produk.
6. Serta produk produk makanan sejuk beku western dan tempatan keluaran
NIENA HALAL MART.

Borang permohonan akan diberikan kepada individu yang betul betul layak dan yang betul betul berminat sahaja.

Jika berminat, sila hubungi kami terus.

NIENA HALAL MART.
TAMAN MELATI, SETAPAK, KUALA LUMPUR.

PUAN HANIM : 012 - 9105672

CIK NIENA : 019 - 6277607

PEJABAT : 03 ? 41625672

WHATSAPP : 019 ? 6277607

Blog: http://nienahalalmart.blogspot.com
FB: Niena Halal Mart  
27. Nur 576 - Mon 20/Jan/2014, 10:30pm
tumpang iklan..sebuah kedai arab dan serbaneka untuk di ambil alih di bandar Klang.kwsn strategik,dkt hot bazar rainbow.
sbb jual krn saya tinggal jauh,,tak larat ulang alik kesana.tak dpt urus kedai dgn sebaiknya.MURAH,,,dlm 7000 dan blh runding.kedai siap sedia,blh niagaterus.cuma tmbh brg shj.berminat call 0169567391..  
28. Abg Zul 3 - Sun 26/Jan/2014, 4:06pm
Kedai minimart saya kat kedah Sg petani..
email detail ke mzulkifli5617@yahoo.com  
29. Rasemi Bin Mat Alim - Wed 29/Jan/2014, 9:49pm
Miss Nisya,
Sya berminat utk megetahui lebih lanjut ttg bisness franchise tersebut. Boleh ke email detail pd sya: rasemi_57@yahoo.com

Tk.  
30. Mr 5 - Mon 10/Feb/2014, 11:18am
Sy berminat boleh email details ke moriz_all@yahoo.com.my.TQ  
31. Puan Ana - Wed 12/Feb/2014, 9:58am
peluang ni ade lg ke? sy brminat utk mngetahui lebih lanjut lg...email sy anna_misz@yahoo.com  
32. Aween 5 - Sun 16/Feb/2014, 10:54am
peluang nie ada lagi ke?kalau ada boleh email detail pd sy azween_amir@yahoo.com  
33. Salehuddin 8 - Wed 19/Feb/2014, 7:41am
Sy berminat dinencem2020@gmail.com  
34. Ziela 56 - Wed 9/Apr/2014, 1:58pm
Sy berminat..email sy.. ziela_scorpio@yahoo.com  
35. Hayati Mnoor - Thu 10/Apr/2014, 5:25pm
Projek Income MEGA
================
Platform untuk anda buka ruang menjana pendapatan ''LUAR BIASA''.
Tidak sekadar dpt income lumayan setiap bulan.. anda juga diberi pilihan:

1) Pencen AWAL
2) Jd PEMILIK kedai
◈ income blh diwariskan kpd ank?
3) Buka cawangan tanpa keluar MODAL

PELUANG UTK ANDA ====>''BERJAYA''

Jgn segan utk bertanya & Jgn malu utk mulakan langkah pertama~!!!

Pm/call/whatsapp: 011-1865 8578
LIKE & Layari: www.facebook.com/pharmacy.yati  
36. Syiong - Wed 30/Apr/2014, 6:20pm
kalau nak cari single offer bin (second hand) atau gondola, boltless rack dan cash register (baru)i ada jual, kalau berminat boleh call 012-752 4510, email: toy_empire99@hotmail.com, area tmn equine seri kembangan  
37. Mohamed Sharif - Thu 15/May/2014, 9:48pm
Salam,warga MC pihak sykt saya sedang mencari rakan niaga mini mart dan pasar basah konsep baru, saya bercadang untuk membuka 30 cawangan selangor/kl proposal ini telah disokong oleh kerajaan yang berminat boleh menghubungi saya 0193003979 SMS 01966000012 Kepada pengilang atau trading compny jika ingin memasarkan prodak anda dlm mini mart atau pasar basah kami boleh hantarkan nama sykt anda no tel dan senarai prodak anda ke Email shariff_smj2010@yahoo.com atau SMS 0126900004 STK  
38. Rose 214 - Sun 1/Jun/2014, 2:19pm
Masih de peluang ke? Email rosemaryrosy74@gmail.com..tks..  
39. Fandy 11 - Tue 1/Jul/2014, 3:13pm
tlg e mail peluang tu sya berminat.carlsaddy@gmail.com  
40. Nadia02 - Sun 22/Mar/2015, 1:05pm
Sya berminat. Blh email details to my email address: nmadia.m@gmail.com  
41. Fareeda 7 - Tue 26/May/2015, 2:47pm
Tumpang iklan...kedai runcit untuk dijual...area SG buloh...whatsup Eda 0126958141  

Page 1   (Total 41 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..