Uptown 1 Plaza Kuala Selangor Kini Dibuka utk Pendaftaran
Zacc - Thu 10/Mar/2011 6:37am [Last Comment]
Lokasi:
Perkarangan 1 Plaza Complex (berdekatan Teso Kuala Selangor). Pusat perniagaan baru Kuala Selangor. Pusat bowling, panggung wayang. Terdapat di 1 Plaza complex. Tempat tumpuan utama pengunjung.

Tarikh mula : InsyaAllah dijangka 4hb April 2011 (isnin)

Bil. lot niaga disediakan : 100 lot (permulaan)
Sewa bulanan : RM300 (individu) / RM650 (korporat – jualan & promosi)
Deposit : RM350 (individu) / RM650 (korporat)
Yuran pendaftaran: RM30 (individu) / RM100 (korporat)
Saiz tapak : 10’ x 10’

Sewaan termasuk :-
1.Bekalan elektrik, air dan pemasangan peralatan pendawaian utama
2.Lesen niaga secara berkelompok kepada MDKS
3.Kawalan trafik dan tempat khas meletak kenderaan peniaga.
4.Sticker kenderaan peniaga
5.Ruang stor untuk simpanan kanopi peniaga (Pihak penganjur tidak sediakan
kanopi tetapi boleh disewa peniaga pada kadar RM1.50 sehari)
6.Servis pembersihan & kawalan kawasan

Syarat Asas Sewaan :-
1.Masa operasi 8mlm – 2.30 pagi (setiap hari)
2.Bayaran sewaan sebelum 4hb. Setiap bulan
3.Tempoh wajib perniagaan – tiga (3) bulan pertama (Tiada penarikan diri)
4.Notis penamatan – sebulan (30 hari)

Pemilihan Tapak Niaga :-
Peniaga yg mendaftar bebas memilih lokasi tapak sendiri mengikut kekosongan.
(Tiada cabutan undi). Konsep ‘first come first serve’. 50 pendaftar awal, percuma
T’shirt Uptown 1 Plaza.

Berminat, sila hubungi:-
1.Zacc (saya) – 019 3274197 atau email: zacc_ziegger@yahoo.com
2.Sam – 013 3030309 atau email: smk22769@gmail.com
3.Taufik – 017 2189291

Walaupun promosi akan bermula 15hb Mar 2011, anda boleh hubungi kami untuk
dapatkan boring dan daftar awal. Kaunter pendaftaran dibuka : 15hb Mar – 27hb Mar
2011 di 1 Plaza café bermula jam 6ptg – 10 malam.

Salam.

Niche: Expo Karnival Tapak Niaga
 
1. Zacc - Thu 10/Mar/2011, 6:39am
Maaf yer. Berdekatan Tesco Kuala Selangor.  
2. Acid - Thu 10/Mar/2011, 7:31am
menarik ni..berhampiran shj..meh sapa nak share dgn sy..kita bincang blh email kat acidaini_global@yahoo.com @ call 0192405747 /0126509930  
3. Zacc - Thu 10/Mar/2011, 9:07am
typing error kat last paragraph... '...dapatkan borang dan daftar awal....'  
4. Ban Dong - Thu 10/Mar/2011, 9:45am
sesiapa yg brminat nak jual ikan hiasan/haiwan peliharaan, bolehlah call/sms kat saya. Ikan pelaga longtail, crown tail, kura2, red/blue lobster, hamster dll ada saya jual. Harga borong akan diberikan. Saya berminat nak meniaga kat tmpt mcm tu..tapi jauh sgtlah pulak. Zacc kalau ada tapak uptown kat Klang bolehlah helo2 kat saya ye..lokasi saya di Klang.
KAM KUAN AQUATIC 019-272 5829 / jeep18@gmail.com  
5. Zacc - Thu 10/Mar/2011, 11:14am
InsyaAllah Ban Dong. Dalam perancangan. Apa kata saya sediakan tempat utk Ban Dong di Uptown 1 Plaza. Produk menarik! Boleh datang weekend. Kalau berminat la.  
6. Zacc - Thu 10/Mar/2011, 11:19am
Saudara Acid, u nak berniaga apa? Apa masalahnya?  
7. Acid - Thu 10/Mar/2011, 12:29pm
MCM2 BLH NIAGA( produk2 kecantikan,kesihatan,jus2)..MASALAHNYA SY BEKERJA SEPENUH MASA & JAUH.huhu..SO SAPA2 YANG PERLUKAN MODAL UTK NIAGA HELLO SY..PARA BELIA @ BELIAWANIS DIALU-ALUKAN YANG BERMINAT JD USAHAWAN.. (SEWA TAPAK & PRODUK & SEBAGAINYA SY BANTU ) SO ADA YANG SANGGUP..

utk En Zacc..blh send borang kat sy tak??? jika blh ni emailnya acidaini_global@yahoo.com  
8. Ban Dong - Thu 10/Mar/2011, 2:22pm
Tq zacc sbb reply, masaalah peniaga mcm saya ialah nak angkut brg hari2..smua berkaitan dgn air..benda2 berkaca pun ade..cantik klau dpt tapak mcm kat sek.24 s.alam..habis niaga tutup cover keliling aje, brg2 bior kat situ..security ade..x pyh nak angkut ulang alik brg sama...kalau ada tu smua, prasarana pun ok..insyallah boleh saya start meniaga..nak ke k.sel tu bukanya x boleh..takut2 x berbaloi dgn untung meniaga..ape2 pun zacc tq bery mach..ade ape2 info jgn lupa sy  
9. Irdina 6 - Thu 10/Mar/2011, 3:21pm
Saya sgt bermint, say jual aksesori saya duduk kelang macm jauh juga tapi apap pun cik Zacc boleh imelkan borang x? di seanpitu@yahoo.com  
10. Raiz Mohd Nor - Thu 10/Mar/2011, 8:42pm
berminat..minta email sy detail/borang ke raiz1085@yahoo.com  
11. Zacc - Thu 10/Mar/2011, 10:17pm
Kepada Irdina 6, Raiz dan Acid, akan saya emailkan borang pendaftaran berserta maklumat tapak. Kepada Acid, kalau u boleh fund, i ada org yang nak run tapak di sana. Saya rasa minuman jus ok tu. Boleh perluaskan pasaran di area kuala selangor. Kalau u boleh support interm of modal n produk, ramai yang berminat. Saya boleh uruskan. takder masalah. salam.  
12. Dayang 5 - Thu 10/Mar/2011, 10:22pm
Maaf nak tanya. Expected crowd yang datang siapa ye? Penduduk kat Kuala Selangor keluar tengah2 mlm sampai pagi ke? Coz biasanya yang duduk luar dari bandar tidur awal and jarang melepak2 or bershopping tengah2 mlm.  
13. Shana 5 - Fri 11/Mar/2011, 8:42am
boleh sent borang tak

rozshanaridayu@yahoo.com  
14. Zacc - Fri 11/Mar/2011, 8:57am
Dayang,
Thanks for the Q. Based on our survey, Uptown sedia ada hanya di bandar2. tidak dinafikan. Our location di tgh bandar kuala selangor. Takde masalah. Kuala selangor sendiri sudah banyak pembangunan. Pasaran bagi saya lebih besar. y? sebabnya dengan adanya Uptown 1 Plaza, ianya merupakan satu2nya Uptown yang terdekat menghubungkan pelbagai sub bandar di kaw north dan middle range n selatan selangor. Bayangkan dia org nak gerak ke bandar spt Klang, Shah Alam amat jauh. Kami percaya, dengan adanya promosi berterusan, aktiviti menarik, produk berkualiti maka tidak ada masalah. Malah kuala selangor (bandar) sendiri terkenal sebagai pusat pelancongan dlm selangor. Tesco sudah ada disana. Commercial centre sudah ada beberapa tpt dibangunkan di bandar k.sel sendiri. Giant akan dibina. Kuasa pembeli di kaw ini dan sekitar sudah meningkat. Customer 1 Plaza sendiri datang beberapa lokasi utama spt Kapar, Ijuk, Jeram, Puncak Alam, Saujana dan sejauh Sabak Bernam, Tg Karang, Rawang etc..  
15. Zacc - Fri 11/Mar/2011, 9:03am
Shana 5
Kindly check yr email. I dah sent Borang, syarat2 penyertaan dan maklumat Uptown 1 Plaza.

tq.  
16. Zacc - Fri 11/Mar/2011, 9:08am
Makluman,
Saya sedia membantu pengusaha / usahawan memasarkan produk2 keluaran tempatan atau luar di Uptown 1 Plaza. Hanya hantarkan produk untuk tujuan promosi dan salinan flyers utk edaran. Boleh hubungi saya kalau berminat.  
17. Acid - Fri 11/Mar/2011, 10:24am
sejauh Sabak Bernam..aku le tu..hehe..ok zacc..dah terima email..dlm proses yang terbaik..  
18. Ezanie - Sat 12/Mar/2011, 12:23am
sy berminat.

email sy: ezanie_bbrown@yahoo.com  
19. Hafiz 78 - Sun 13/Mar/2011, 9:07am
berminat..minta email sy detail/borang ke glaver_7@yahoo.com  
20. Zacc - Sun 13/Mar/2011, 9:31am
Terima kasih pada semua yang berminat. Harap borang pendaftaran dapat segera diisikan dan dihantar pada kami segera.
Ezanie & Hafiz, sila check email anda. Borang dan maklumat ringkas Uptown telah saya emailkan. tq.  
21. Sazali 7 - Sun 13/Mar/2011, 12:47pm
salam.. sy berminat.. leh emailkan ke sazali76@yahoo.com. terima kasih  
22. Zacc - Mon 14/Mar/2011, 1:42am
Sazali 7, sila check email anda. maklumat yg dikehendaki telah saya emailkan. tq.  
23. Zacc - Thu 7/Apr/2011, 11:29am
Makluman - Tarikh pembukaan Uptown 1 Plaza terpaksa dipinda pada 29hb April 2011 (Jumaat) disebabkan kerja-kerja penyelenggaraan jalan (cabel bawah tanah) oleh TNB dan pihak Kompleks pada pertengahan April. Harap maklum. Kelewatan amat dikesali. tq.  
24. Qaza - Sat 22/Oct/2011, 11:27am
still da lg ke tapak ni  
25. Shaifulanuar Sulaiman - Thu 14/Nov/2013, 4:10pm
emailkan shaifulanuars@gmail.com  
26. Mohd Hasby Bin Muhamad Jamaludin - Wed 25/Mar/2015, 2:53am
Salam Zacc.Bleh tlg emailkan details pd sy.Tk
mohd.hasby84@gmail.com
Whatsapp 019-3799490  

Page 1   (Total 26 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..