Teringin nak Buat Bisness, Tapi Tak Tahu Bisness Apa yang Sesuai. Modal Cume RM 500
Azlan 447 @ zoonature - Mon 18/May/2015 12:48pm [Last Comment]
saya kerja di syarikat swasta dan rasanya pendapatan sebulan tidak mencukupi untuk menyimpan selain dari bayar bil2 bulanan.

harap ada yang sudi kongsikan bisness idea dan yang paling penting adalah JUJUR.

sekiranya anda adalah pembekal, sertakan katalong dan list harga. (apa2 jenis barangan akan dipertimbangkan)

saya tidak berminat untuk bisness yang berkonsepkan MLM.

email: azlanzain.biznwork@gmail.com
no tel: 013-7305037

Niche: Ingin Berniaga
 
1. Imran Yusof - Mon 18/May/2015, 2:15pm
Salam,

Boleh try jual baju.saya pembekal baju skate and surf
kalau minat boleh contact saya
whatsapp : 017 2259330  
2. Luffy 1p - Mon 18/May/2015, 2:33pm
As Salam boleh try yg ni jg

http://www.mudah.my/Minyak+Angin+Aromatherapy+FreshCare-35530055.htm  
3. Azlan 447 - Mon 18/May/2015, 2:42pm
terima kasih atas cadagan, saya akan buat survey and akan hubungi sekiranya berminat.
terima kasih sekali lagi  
4. Azlan 447 - Mon 18/May/2015, 3:57pm
cadangan dr pihak2 pemborong dan pembekal masih diperlukan..terima kasih  
5. Jus Mymori - Thu 21/May/2015, 10:52pm
Assalamualaikum. Berminat jadi agen/pengedar Jus Minda MYMORI ? Terbaru di pasaran. Produk keluaran Muslim 100% . Kilang bertaraf GMP, IMP & Halal. Untuk menguatkan daya ingatan, membantu mengatasi masalah lemah dalam pelajaran, juga sesuai untuk orang dewasa. Modal rendah. INI BUKAN MLM !!! Kalau berminat @ ingin maklumat lanjut email ke : jusmymori@gmail.com atau call 017-3283894  
6. Ruszi - Fri 22/May/2015, 10:58am
Berminat sertai kami sebagai Agen Umrah Travel hya modal Rm 280.00 pm/whatsApp 0173387020  
7. Dewi Kartika - Fri 22/May/2015, 1:24pm
Berminat jual sweet corn boleh hubungi sy
amy 0179009994  
8. Nfs Hanim - Fri 22/May/2015, 2:00pm
Assalammualaikum,

Niena Frozen Satation mempunyai 30 jenis produk makanan sejuk beku western dan tempatan yang sangat disukai ramai.

Jom....jadi agen kami....Dengan bermodalkan RM120.00 (pembelian produk)....anda layak untuk menjadi agen kami.

Bulan puasa menjelang tiba, ramai pelangan pelanggan yang memerlukan produk produk kami, yang cepat, senang disediakan. Makanan sejuk beku yang sedia dimasak dan di makan.

Kami akan memberi tujuk ajar serta bimbingan kepada anda bagi memasarkan produk produk ini kepada pelanggan pelanggan anda.

Buat secara sambilan atau sepenuh masa.

Jom sertai kami....

Hubungi kami segera dengan whatsapp ke:

Pn. Hanim 0129105672

Pn. Niena 0176277607

En. Razak 0123004451

http://nienahalalmart.blogspot.com
FB : Niena Halal Mart

Niena Frozen Station
Melati Utama,
Taman Melati,
Kuala Lumpur.  
9. Ashyrich - Sat 23/May/2015, 12:36pm
Salah satu perniagaan yang amat berkesan adalah perniagaan yang berpendapatan pasif..

Dgn modal hanya rm 49.. anda boleh memulakan perniagaan anda sendiri..

Pendapatan anda tentukan sendiri .. banyak lagi keistimewaan yang anda dapat bila menyertai biz
simkad kami..

i BESTMobile Prabayar yang lebih BEST

Pendaftaran sekali seumur hidup RM49 (Promosi)

PERCUMA 1 simkad BESTMobile dan kelebihan sebagai :

1. Pengguna
????????????????
- Percuma Kredit RM10
- Percuma kredit SMS setiap kali tambah nilai
- Percuma Points setiap kali setiap kali tambah nilai
- Percuma Data setiap kali setiap kali tambah nilai
- Percuma PA Takaful kemalangan bernilai RM100,000 sepanjang hayat
- Tambah nilai tiada GST

ATAU

2. Pengedar
???????????????
- Percuma Kredit RM10
- Percuma Kredit SMS setiap kali tambah nilai
- Percuma Points setiap kali tambah nilai
- Percuma Data setiap kali tambah nilai
- Percuma SMS setiap kali tambah nilai
- Percuma Points setiap kali pelanggan tambah nilai
- Percuma Points setiap kali mendaftarkan ahli baru
- Tambah nilai tiada GST
- Peluang jana pendapatan pasif sebanyak 30% drp nilai setiap kali pelanggan tambah nilai setiap kali
- Peluang jana pendapatan sebanyak 8.5% jika menjual tambah nilai
- Percuma Ziarah & Umrah
- Percuma Pakej Melancong
- Insentif kereta RM800 sebulan
- Insentif perumahan RM1500 sebulan
- Percuma PA Takaful kemalangan bernilai RM100,000 sepanjang hayat

Kelebihan lain :
- Kadar panggilan serendah 0.16 seminit untuk blok 60 saat
- IDD call yang sangat2 murah
- Boleh kekalkan nombor lama
- Simkad tersedia 4G
- Internet kelajuan tinggi
- Potongan zakat pendapatan 2.5%
- Plan pendapatan patuh syariah
- Pendapatan pasif komisyen boleh diwariskan
- Dibayar 3x setiap bulan terus masuk acc bank

Sepenuhnya ada di web : www.wowBEST.info
atau hubungi saya:
Anies 0127010121  
10. Eda Hassan - Sat 23/May/2015, 5:15pm
Nak jana pendapatan sampingan RM5000 atau mgkin lebih lagi tiap2 bulan? Hubungi/Whatsapp saya di 010-7747093 (Eda)  
11. Mzawawi 2 - Sun 24/May/2015, 10:30am
Assalamualaikum....peluang niaga secara online

Layari facebook: peluang.niaga@yahoo.com

atau wasap: 0177183376  
12. Gee 17 - Sun 24/May/2015, 7:35pm
Salam tumpang iklan Utk travel2 agent yg membuat pakej umrah,jika berminat Utk mencari bag yg bersesuaian dgn pakej syarikat anda,saya menawarkan pd syarikat travel
1.Bag pack
2.Troly bag
Jenama SAMSONITE(ori) dgn harga Murah & berpatutan dgn minima order 1000 pcs sila hubungi saya wassup 0132196888 .
Harga pasaran
Bag pack -Rm120-Rm250
Trolly bag -Rm580
Tapi jika anda beli secara byk mengikut syarat2 anda akn dpt harga terendah dari kami.  
13. Azrin 97 - Mon 25/May/2015, 12:20am
Contact saya kalau nak buat 18k sebulan dgn modal sikit...ini bukan phytoscience. ...


0139063857  
14. Erra 4 - Mon 25/May/2015, 12:25am
Assalam..bole mulakan dgn buat sabun kosmetik sendiri...untung berganda2 la..x percaya bole whatsapp sy..0184658583  
15. Shai Yusuf - Mon 25/May/2015, 8:36am
Assalamualaikum..berminat dgn perniagaan aditif penjimatan petrol/ diesel? Produk keluaran bumiputra 100%. whatsapp/ sms 0194258553  
16. Nasrul 68 - Mon 25/May/2015, 3:32pm
jom meniaga perfume. buatan sendiri. tahan lama . senang jual sbb botol kecik2. income dalam 150-500 seminggu.

minat. whatsapp. 01111266082, atau like fb puestoperfume.

makasih  
17. Ahmad Fedaeez B Md Kamal - Tue 26/May/2015, 12:14pm
berminat nk join biz ecommerce dropship bole pm direct sy 0178808414  
18. Pin Shawl By Qiszara 2 - Tue 26/May/2015, 8:59pm
---------------------
AGEN DIPERLUKAN SEGERA
---------------------
ETA : 30hb May 2015
ETD : 1hb June 2015

=======================
MAGNETIC BROOCH BERIKUT :

~> STYLISH magnetic brooch

PIN SHAWL:

~> ELEGANCE RHINESTONES pin shawl 8''

~> ELEGANCE RHINESTONES pin shawl 10''

~> SPHERICAL RHINESTONES pin shawl

🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
* Jaminan kualiti TERBAIK
* Kualiti Gred Terbaik
* Batu tidak tercabut
* Jarum pin tidak tumpul
* Diimport sepenuhnya - KOREA
* Design terkini

=======================
300% MEREKA BERPUAS HATI DGN KUALITI Pin shawl & Magnetic brooch
=======================
>> SERIOUS BUYER ONLY Whatsapp '' AGEN BL '' ke 0166126190

==> Whatsapp '' AGEN BL '' ke 0166126190

==> Whatsapp '' AGEN BL '' ke 0166126190

ATAU


==> PM '' AGEN BL '' pada link bawah:
https://m.facebook.com/messages/?pageID=1586808564892888  
19. Shahrill 6 - Wed 27/May/2015, 3:47am
Salam..
Jom buat side income time santai2 kat rumah. Kerja tak susah pun sebab 100% secara online. Nak tahu 'bisnes santai' apa? Sila layari link saya seperti di bawah (Pendaftaran percuma)
EBOOK juga akan diberikan secara PERCUMA..Call/Whatsapp 0107742453

http://bit.ly/1Q7Zyah  
20. Azri 227 - Wed 27/May/2015, 10:58am
Buat duit sekarang, apa anda perlu
*hanphone
*internet
*rm10

Keuntungan sehingga rm19k sebulan.. Tak perlu risau sebab syarikat ni BERDAFTAR dan ada LESEN di MALAYSIA
Berminat buka link ni utk lebih lanjut.
👇 👇 👇 👇

http://tinyurl.com/kvenlyw  
21. Arzilanur 2 - Fri 29/May/2015, 1:53pm
Dimsum frozen dgn sos istimewa boleh wassap 019-3756344-akma  
22. Miss Lisa 2 - Fri 29/May/2015, 2:13pm
Boleh try berniaga popia nestum y lazat dari pihak kami.
dengan modal y rendah .
Serta bersesuaian dengan musim perayaan yang akan tiba tak lama lagi .
wassap 0172277579  
23. Aizam Ma - Tue 2/Jun/2015, 1:01pm
Yang terbaik apabila ia mudah & boleh dilakukan hanya di rumah.

Bagaimana caranya? Online! Anda pasarkan keperluan orang ramai hanya guna laman web yg disediakan kpd anda!

>>>>Ingin penjelasan lanjut?
>>>>Whatsap / SMS ke 011-1564 2475
>>>>Whatsap / SMS ke 011-1564 2475
>>>>Whatsap / SMS ke 011-1564 2475

ATAU SILA LAYARI saja ke web di bawah :-

http://revellbizmy.com/zar1na

Tak kenal maka tak cinta!!!

Terima kasih  
24. Lanleez - Tue 2/Jun/2015, 3:14pm
nak try niaga pakaian bundle kanak2? ni nak raya xlama lagi, blh try jual dkt car boot atau online, pakaian budak2 dari 0-10 thn, pakaian bercampur2, ada tshirt, seluar, jeans, etc..satu guni 45 kg, brg US atau Jepun. blh try cuba, minat blh wassap ke 017 642 4392,tq  
25. Zain Akmal - Thu 4/Jun/2015, 2:42am
Assalam. Nak berniaga mercun/bunga api? Boleh contact sy. 017-7949766  
26. Syamirrich - Fri 5/Jun/2015, 12:03pm
Sedang cari agen.Tidak perlu modal

Pendapatan kasar sekitar RM200-RM800 seminggu.
Produk dijamin berkualiti dan sangat bagus, dan pasti akan ada regular customer yang akan repeat order.

Boleh hubungi saya
012 6996 491  
27. Hayqarl - Sat 6/Jun/2015, 6:15pm
Assalammualaikum..sesiapa yang berminat untuk berniaga/membeli mercun or bunga api dengan pembelian bundle sila hubungi saya di 012-9445360(Haykal).Barang baru dan stock masih panas.Harga rendah dan berbaloi.

Pembelian borong amat dialu-alukan.Area KL/Selangor.Sila hubungi saya untuk price list.Tiada upfront payment diperlukan.Berniaga face to face.Barang sampai,duit sampai.Terima Kasih..  
28. Nor Fatehah 3 - Mon 8/Jun/2015, 6:07pm
jika ingin berniaga minyak wangi, boleh terus hubungi saya di 0133429278...bisnes hari raya pasti laku...  
29. Fadzren - Sat 13/Jun/2015, 12:53am
Salammm u all...
mencari peluang menjana pendapatan melalui simpanan..
dijamin selamat.
Pengiktirafan oleh kerajaan..
serius person only..
area KL,Melaka,Utara..

Blitz_012@yahoo.com  
30. Mohd Shah 3 - Sat 20/Jun/2015, 3:48pm
Bila sebut pasal harga naik. Memang tension dibuatnya. Gaji tetap sama perbelanjaan terus meningkat ditambah lagi dengan GST. Saya yakin anda semua tentu tercari-cari cara untuk tambah lagi pendapatan sampingan keluarga anda. Untuk masa depan keluarga juga. Di sini saya berkongsi cara menambah pendapatan yang mudah diusahakan.sila layari www.ezprofit2u.com/soruun  
31. Ain 238 - Sun 21/Jun/2015, 11:49am
Assalam. Saya adalah pemborong muruku/kacang putih buatan muslim bumiputera 100%. Halal dan Toyyib.

Penghantaran percuma diseluruh Ipoh dan courier diluar Ipoh.

Bagi yang berminat saya akan hantar sampel dahulu beserta quotation.

Khidmat nasihat dan tunjuk ajar akan diberikan. Boleh hubungi saya untuk rundingan dan lebih lanjut 0165219407.  
32. Iman 125 - Tue 23/Jun/2015, 4:11pm
Assalam azlan....

kami pemborong pati minyak wangi yang dapat terus dari kilang,harga yang kitorang tawarkan lebih rendah kalau nak bandingkan dengan pemborong-pemborong lain kalau berminat untuk dapatkan harga dengan list boleh hubungi/whatsapp kami +6012 3492848  
33. Online M L M Networker - Sun 28/Jun/2015, 11:20pm
Sertai kami dlm mencari side income yg kemudian harinya boleh menjadi income utama.

Konsep network marketing yg telah banyak melahirkan Jutawan di peringkat dunia. Dengan menggunakan syarikat jualan langsung & MLM #1 di Malaysia & #50 di dunia, impian anda pasti jadi kenyataan.

Group kami menyediakan free coaching & mentor dari kalangan mereka yg telah berjaya & masih lagi aktif.

Klik link ini......

http://bitly.com/walletpenuh  
34. Yat 14 - Tue 30/Jun/2015, 12:59pm
assalam. nanti sy berkongsi ilmu dgn en. sy masukkan en dlm group whatsapp sy 0199097474  
35. Maniyarasu - Mon 12/Oct/2015, 11:02pm
Salam 1Malaysia.Pengumuman pada semua kawan-kawan yang ingin nk berniaga dengan kecilan.Modal hanya RM 550 sahaja untuk seumur hidup dan pendapatan lumayan... jika sesiapa berminat sila hubungi saya di talian 0816656849 atau watssapp .
.  

Page 1   (Total 35 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..