Syarikat untuk Jual Beli Kereta Sambung Bayar
Carfinder My @ Carfinder Global Resources - Tue 21/Feb/2017 10:52am
NAK JUAL KERETA ANDA TETAPI HUTANG MASIH TINGGI?
MASALAH KEWANGAN, PERLUKAN DUIT SEGERA?
KERETA MILIK ANDA KENA TARIK?
DALAM PROSES TARIK?
DALAM PROSES LELONG?
AKAUN LOAN KERETA TERTUNGGAK?
HENDAK MEMBELI KERETA BARU TETAPI PERLU TOP UP UNTUK SETTLE LOAN KERETA LAMA?
JANGAN BIARKAN NAMA ANDA DI BLACKLIST / SENARAI HITAM DAN AKHIRNYA MUFLIS

APAKAH ITU SAMBUNG BAYAR?
Membolehkan pihak ketiga untuk meneruskan pinjaman loan di atas nama anda tanpa menukar nama sehingga selesai hutang di bank .

BOLEHKAH NAMA ANDA DITUKAR?
Tidak, nama hanya boleh ditukar setelah semua bayaran bulanan (hutang di bank) selesai dibayar.

MENGAPA ANDA PERLU JUAL?
Ianya lebih baik daripada kereta anda dilelong oleh bank, nama anda akan disenarai hitamkan atau diishtihar muflis. Tambahan pula, selagi nama anda tidak disenarai hitamkan, anda masih boleh memohon untuk pinjaman lain atau mungkin anda mahu menjual kereta anda tetapi baki bayaran masih terlalu tinggi, anda tidak mampu membayar bayaran bulanan kerana komitmen lain atau perniagaan anda tidak begitu memberangsangkan dan anda inginkan kereta yang lebih murah bayaran bulanannya daripada kereta anda sekarang.

SIAPA YANG AKAN BERTANGGUNGJAWAB DALAM MENYELESAIKAN MASALAH INI?
Kami akan bertanggungjawab ke atas kereta tersebut setelah kami membelinya daripada pemilik kereta. Kami lah yang akan berurusan dengan penyambung bayar baru kereta selepas itu nanti.

ADAKAH ANDA AKAN MENERIMA SEBARANG WANG?
Ya, anda akan mendapat sejumlah wang tertakluk kepada keadaan kereta anda , berapa jumlah tunggakan di bank serta saman trafik atau JPJ dan tempoh tamat cukai jalan kereta anda (roadtax)
BAGAIMANA JIKA ANDA BUKAN BERADA DI KL?
Tiada masalah, kami boleh datang kepada anda selagi anda berada di Malaysia.

BAGAIMANA JIKA KERETA SAYA SUDAH DISITA / DITARIK OLEH PIHAK BANK?
Tiada masalah, kami akan membayar bank segala tunggakan dan tebus kereta tersebut dari stor bank seterusnya mengelakkan ia dari dilelong.

ADAKAH SAMBUNG BAYAR SELAMAT?
Ya, jika semua prosedur diikuti dengan betul (Buat laporan polis, tandatangan perjanjian) yang paling penting ialah report balai polis penyerahan kereta anda untuk melepaskan tanggung jawab anda ke atas kereta tersebut . Sila ambil perhatian kami hanya berurusan dengan pemilik kereta yang namanya di dalam geran SAHAJA .

APAKAH PROSEDURNYA?
Sama ada pemilik datang ke berjumpa kami atau kami pergi berjumpa anda untuk membincangkan penetapan tarikh dan harga. Selepas semuanya selesai, kita akan ke balai polis berhampiran dan membuat laporan polis, tandatangan pejanjian, mengambil satu salinan kad pengenalan dan salinan lesen serta salinan geran kereta tersebut. Setelah itu, kami akan memberikan wang dan ambil kereta dan bawa pulang kereta anda ke bilik pameran kami.

JIKA BERMINAT, HUBUNGI ATAU WASAP
03 9202 2383
011 2853 6953
018 3221 261
018 292 1129
017 6878 629
017 6218 947
012 6572 645

Niche: Kereta Terpakai
     
  1. Maharish Mohd Nor - Mon 13/Mar/2017, 6:34pm
    Alza SE Auto 2015 boleh jual sambung bayar deposit 12k  
Page 1   (Total 1 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/channel/UCsO-MY8KvW6kitzwqHptapA

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Makanan Eksotik dan Unik di Temerloh Pahang
Makanan eksotik biasanya ada peminat yang tersendiri. Jika dikenakan dengan menu masakan yang sesuai, peminatnya akan sentiasa datang walaupun dari jauh. Kelebihan meniaga makanan yang eksotik adalah kurang pesaingan. Kadang-kadang di sesebuah bandar anda seorang sahaja yang berniaga makanan tersebut
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)