Sesiapa Boleh Tolong? (Penyakit Batu Karang)
Kasuma - Tue 17/Jul/2012 2:57pm [Last Comment]
ada x sape2 yg tw tmpt merawat,atau kaedah mrawat penyakit batu karang,da mcm2 ubt dah cube,xbhasil,ubt klinik jgn cte la,telan duit bnyk,tp mcm 2 jugak sakitnye

Niche: Pusat Rawatan | Butik Kesihatan | Diskusi Bisnes
 
1. Exorauntukdisewa - Tue 17/Jul/2012, 3:01pm
Cuba cari daun pecah batu.
Rebus pastu minum air rebusan tuh.
InsyaAllah berkesan.
Kalo nk daun tu bole email sy:abujihah@gmail.com  
2. Razisam - Tue 17/Jul/2012, 3:04pm
Cuba minum lobak putih yang telah diblender... atau pun minum Alpha Lipid.  
3. Ahmad 137 - Tue 17/Jul/2012, 3:16pm
ade sorang kat melaka boleh kluarkan batu karang.
dia dok area durian tunggal.
abg ipar saya penah pegi sana,skrg dah ok..
sy tgk depan mata dia kuarkan batu karang tu..
nnt sy dapatkan no fon org tu.
bg sy no saudara/i just sms kt taip nickname saudara/i..
nnt sy dah dpt no org tu sy smskan.
harap sikit sbyk dpt membantu..
ni no sy 0133012702  
4. Ezan Binti Ishak - Tue 17/Jul/2012, 3:37pm
En.Ahmad 137 cakap tu betul, tengok dalam remedi tv9 baru baru ni, rasanya orang yang sama  
5. Juhan - Tue 17/Jul/2012, 3:44pm
minum air bali ajer.. habiskan 2 botol besar dalam 1 hari. minum tiap2 hari selama 2 minggu. mmg mujarab. kalau blh masak sendiri lagi baik. sebab saya dah kena n dah x ray pun.  
6. Mc Hammer - Tue 17/Jul/2012, 3:53pm
ade org di melaka durian tunggal di kg gangsa seperti kwn majalah ahmad 137 taip di atas senang je keluar kan bayarnya iklas hati kita 10 ke 20 ke 30
tapi utk ubat cream ke dan lain 1 cream 10 ringgit sahaja utk penyakit lain lain harga dia menyembuh peyakit kronic waktu urusan selasa, rabu, sabtu, ahad jam 6 pagi sampai petang kul 3  
7. Rabiah - Tue 17/Jul/2012, 4:24pm
Buat urutan di Ceragem. Free je. batu karang pecah ikut keluar semasa buang air kecil.

nk tau lanjut leh col sy 017-7276266

InsyaAllah dpt membantu  
8. Jai 6 - Tue 17/Jul/2012, 6:10pm
boleh bagi no phone yang kat melaka tu tak  
9. Naomi 3 - Tue 17/Jul/2012, 6:31pm
Apa kata anda cuba satu ubat/makanan kesihatan yang terbaru iaitu optiberry... optiberry ni boleh bantu pesakit-pesakit seperti :

Kanser ie : Payudara / Rahim / Prostat
Ketumbuhan dalam Otak (Tumor)
Sakit Jantung
Kencing Manis
Tekanan Darah Tinggi
Alzheimer
Otot Jantung Lemah
Arthritis & Rheumatic
Gangguan Pundi, Hempedu & Hati
Gout
Masalah Sistem Kardiovaskular
Haid tidak Normal
Jangkitan pada saluran Air Kencing
Menopause
Mata Letih & Kering
Glaukoma
Kurang Selera Makan
Katarak
Kekurangan Vitamin C
Inflamasi pada mata
Rabun Jauh & Dekat
Kolestrol Tinggi
Rabun Malam & Silau
Sistem Imun Rendah
elsema & Batuk
Alergik & Radang
Pengurangan Kolagen
Masalah Kesuburan (tiada Zuriat)
Masalah Penghadaman
Anoreksia
Obesiti
Masalah Kulit (Penuaan)
Masalah Gusi & Gigi
Bengkak & Sakit Sendi
Saluran darah penuh Toksin
Sifilis
Daya Ingatan & Halafan yang Rendah
Batu Karang

Dah ada testimoni dah yang gunakannya berjaya sembuh.. nak tahu lebih detail, email ke ishnur.isha@gmail.com  
10. Omar Bin Amir - Tue 17/Jul/2012, 7:04pm
Gi kat kedai cosway,cari pil yang berbentuk biji labu.Khasiat utk batu karang.Tq  
11. Yatie 95 - Tue 17/Jul/2012, 8:10pm
cuba minum daun tea misai kucing  
12. Hasnan5 2 - Tue 17/Jul/2012, 8:20pm
Saya 3 kali keluar batu karang pada waktu berbeza. Minum air banyak. Kali terakhir bulan lepas, pergi klinik doktor bagi ubat tahan sikit dan Rowatinex.  
13. Juta1 - Tue 17/Jul/2012, 8:56pm
salam,cuba minum teh misai kucing atau cuba air daun pecah beling/pecah batu(byk nama).insyaallah boleh.amalkan  
14. Rozana 21 - Tue 17/Jul/2012, 9:23pm
Salam cuba makan buah anggur hitam saiz besar. insyallah boleh baik  
15. Redz Zone Ent - Tue 17/Jul/2012, 11:28pm
ada seorang pakcik memaklumkan kepada saya sejenis tumbuhan bernama pokok karang batu (saya tak pasti ditempat lain nama apa)
direbus hari pertama 7 helai daun dan diminum, selawat nabi 7x sebelum minum,
hari kedua 5 helai dan selawat nabi 5x, dan hari ketiga 3 helai dan selawat nabi 3x
ulang semula.............
InsyaAllah.............  
16. Lynn Zack - Wed 18/Jul/2012, 12:18am
Salam, Betul kt en Ahmad 137, cik Ezan n mc hammer tu. dah 3 tahun sy berubat dgn Pakcik jamil kg gangsa durian tunggal tu, mmg keluar Batu seketul sejak Dari tu sy x per nah rasa sakit lg sampai skrg alhamdullilah. Cuba lah n yakin...insyaallah Kita Ikhtiar...  
17. Nad 28 - Wed 18/Jul/2012, 8:47am
salam,
actually dl ayah saye ade batu karang,tapi lps mkn ubat yg di beli kt guardian,sekarang da ok.xde da penyakit tu..name ubat tu rowatinex..try la beli..harga dlm rm30 rasenye..  
18. Ismadi B Ishak - Thu 19/Jul/2012, 1:17am
cuba minum khal  
19. Manjacun - Sun 22/Jul/2012, 2:47am
salam,tumpang iklan....
saya master aura pakar dalam bidang menaikkan aura dan mengubati penyakit ganjil dan mistik..hubungi master 0172587891  
20. Yatie 8 - Sun 22/Jul/2012, 3:46pm
cuba minum air ECPI..husband saya minum sebotol pada malam hari..keesokan nya keluar terus batunya..insyaallah.  
21. Norhayati Mohamad - Mon 23/Jul/2012, 12:02pm
sekiranya kesuma belum mendapat rawatan yang benar2 berkesan sila hubungi saya di talian 0199534315  
22. Mc Hammer - Mon 23/Jul/2012, 11:02pm
adakah ahli keluarga anda menghidapi penyakit kencing manis, kancer, sakit jantung, masala gugur rambut, jerawat dan sebagainya. kami ada ubat. sila dail nombor
014 7347342  
23. Jue 11 - Mon 23/Jul/2012, 11:18pm
salam,saya cadangkan guna KOPI KH.boleh dapatkan dari saya  
24. Muttaqien 2 - Tue 24/Jul/2012, 10:48am
saya mempunyai klinik rawatan kesihatan (islamic)

dalam rawatan islam : madu sidir dan habbatussauda sangat penting dan utama .

019 233 7061 jika perlukan khidmat nasihat atau tempahan .

email muttaqienjamaludin@gmail.com

http://www.fb.com/khir83/  
25. Saadon - Thu 26/Jul/2012, 9:00am
Blender apple hijau cuba amalkan selama seminggu atau dua insyallah,pernah terbaca khasiat cuka apple/apple cidar memecahkan batu karang  
26. Raymond Jr - Thu 26/Jul/2012, 2:05pm
MRT ELKEN
--------------------------------
Penyakit berpunca
-Pemakanan
-Pencemaran air & udara
-Stress
Penyelesaian dengan konsep MRT Elken.
Sila lawati website ini:-
http://tinyurl.com/csj34r4

Semoga berjaya.

Raymond Jr
Emel:raymondjamaran@yahoo.com
H/p:0105363973  
27. Mat Harisu B Mat Rani - Sat 28/Jul/2012, 11:26am
Saya sokong pendapat Razisam berkaitan lobak putih,tetapi anda perlu tabah dan berdisiplin.Ianya ubat yg sangat mujarab dan dikenali sejak dulu lagi.Masalahnya ramai orang tak tahan dgn bau dan rasanya.Disiplinnya,anda kena disiplin buat ulangan.jgn minum sekali shj.itulah ramai yg tak tahan tewas di pertengahan jalan.

Ahmad 137 dan Mc Hammer menyatakan berkaitan seseorg di Melaka tu betul.Butiran yg mereka berdua bagi tu blh bt panduan.Niat turun dari rumah nak berubat Allah permudahkan saudara.Cuma nak pegi Melaka ni,nasihat saya Pkl 3 pagi anda kena ada di lokasi,kalau tidak anda akan dpt nombor entah ke berapa dan rasa rugi sekali tak dtg awal.Samaada anda mengikuti kaedah yg mana satu,yg penting selepas berubat jgn lupa pegi scan samada batu karang tu ada lagi ke tdk.Jgn bersikap mudah dan sambil lewa slps berubat semuanya dah selamat..kalau scan masih ada lagi,maka kita kena buat ulangan.Wallahualam..  
28. Abg Piee - Thu 2/Aug/2012, 2:18am
pergi kg gangsa durian tunggal,ada sorang ustaz pernah keluar tv9,  
29. Md Fadli 2 - Thu 2/Aug/2012, 9:58am
salam, kat ayer hitam kedah ada sorang pakcik tu boleh kuarkan batu karang. bayaran 30 ringgit je. saya dah kuar 5 biji n syukur tak sakit lagi. dia jaz tekan pundi kita jer n lapik ngan kapas tempat kencing kita. pompuan dia tak sentuh n siap bawak muhrim kalau pompuan. kalau ada tak caya dia siap suruh scan lagi kat doktor tengok kalau kalau masih ada atau dah kurang n dia akan buat lagi rawatan tu. tak lama dalam 3 minit jer... Syukur kat malaysia ni ada manusia yang Allah anugerahkan kelebihan cam tu  
30. Rxwater - Thu 9/Aug/2012, 2:00pm
salam..cubala air rx water..air yg suci, selamat dan berkesan..insyaallah, boleh merawat mcm2 penyakit..boleh hubungi sy utk keterangan lanjut 0177713805..  
31. Razy 4 - Wed 22/Aug/2012, 4:16pm
Assalamualaikum,tuan boleh cuba g-cafe light keluaran dr syarikat gamat emas,tuan boleh bagi alamat,nanti saya hantar sample?
ramai pesakit yg dah guna kopi g-cafe light dr gamat emas,alhamdulillah batu karang beransur pulih,tanpa berbelanja besar.
tuan boleh email dgn saya utk keterangan lanjut :razy_lino@yahoo.com @ hubungi segera 0138295751  
32. Naqia 2 - Tue 18/Sep/2012, 12:53pm
ikhtiar dgn air musoffa,insyaallah boleh berkat 30juzuk al quran dgn izin ALLAH  
33. Atok Kebayan - Wed 3/Oct/2012, 3:13pm
Cuba try VIVIX Shaklee, menyembuh dan merawat penyakit kronik. Tanpa ubat-ubatan hospital. Berasaskan segala jenis sumber tumbuh-tumbuhan.

Berminat Call: 012-6200985
Email: mohd_reezuan@yahoo.com  
34. Hariati - Fri 19/Oct/2012, 3:19am
cuba jus mengkudu. sangat bkesan melarutkan batu karang. nak tahu lanjut email saya astarabayu.shop@gmail.com  
35. Shahimi 4 - Tue 30/Oct/2012, 2:28pm
SUSU ALPHA LIPID LIFELINE
Adakah Anda atau keluarga anda mempunyai penyakit dibawah :
kencing manis
darah tinggi
asma/lelah
gout
gastrik
resdung
jerawat
low blood preasure
migrain
masalah jerawat
masalah kulit
serangan jantung
strok & lumpuh
sakit lutut & sendi
buah pinggang
kanser
batu karang
dan banyak lagi
Alpha Lipid merupakan pemakanan kesihatan yang paling seimbang, sempurna dan berkhasiat. Ia merupakan susu awal lembu atau lebih dikenali sebagai kolostrum. Ianya kaya dengan antibodi semulajadi merupakan sumber makanan yg paling berkhasiat kerana mengandungi semua jenis vitamin dan garam mineral yangg diperlukan tubuh.
Ia adalah Pemakanan Semulajadi yang Selamat Sesuai untuk Semua Peringkat Umur.
Email/sms/call 019-3696720
shahimi@gmail.com  
36. Afidah 6 - Fri 30/Nov/2012, 4:03pm
En Md Fadli 2, boleh bagi add or contact no raawatan di ayer Hitam Kedah tu tak??  
37. Bidin 2 - Wed 26/Dec/2012, 4:47pm
hj.harun ayer hitam kedah talian 0194235600  
38. Zubaidah 4 - Wed 2/Jan/2013, 9:41am
askum bidin 2 boleh dapatkan no tel hj harun ayer hitam sebab no tu tidak aktif  
39. Iman 69 - Mon 7/Jan/2013, 1:38am
Penyakit batu karang.....ikhtiar dgn produk sne ...insyaallah.....www.produksne.com.my atau call/msg : Liza 019 2225004....stokis diperlukan disemua negeri...  
40. Ahmad Nizam 10 - Mon 27/May/2013, 10:02am
Kami
ada menyediakan pakej rawatan batu karang menggunakan herba dgn
formulasi makanan asli. Pakej terdiri drp nutrishifax ( habatus
saudak+halba+madu+barli+bijan+wholefoods dsb), Madu Bidara, Teh Bidara
klasik (Daun Bidara, halia, dsb), Diakol Plus, Biosidr Drop.. Kami
sediakan jadual pengambilan dan digabung dgn kaedah pemakanan supaya
lebih berkesan insyaaAllah. Minum air beralkali banyak spt air mineral
Bleu, Eden, Gau-gau, air bukit dsb. Kalau sebab asid urik , elak /
kurang makanan tinggi purin spt ikan bilis, organ dalaman haiwan, bayam,
ikan selayang, makanan berasid spt gula putih, beras putih. Keterangan
lanjut: Nizam 016-4369630, emel: nizambidara@gmail.com, FB: Nizam
Herbalist..  
41. Adan 6 - Mon 24/Jun/2013, 2:04am
salam...
jika mahukan rutin sajian kte ke arah LEBIH SIHAT & CERGAS...penyakit KENCING MANIS thap KRONIK dengan izin ALLAH, dpt NATURAL kan smula...
SEMBUH.... AMIN....

sila emelkan kpd sy

riccotrader@gmail.com  
42. W J Resources - Sun 29/Sep/2013, 11:25am
Salam boleh try supplement catuaba .ramai cstmer sy mkn Alhamdulilah bleh merawat batu karang.kuar ikut air kencing .berminat hub sy 0139300404 wan  
43. Mas Ayu Bt Muhd Hanif - Wed 13/Nov/2013, 9:07pm
Boleh cuba ambil URINEX. Ia boleh mencegah serta membantu memecahkan batu karang (Urolithiasis) & melawaskan kencing. Sekotak cuma RM24 sahaja. Boleh PM/SMS/WhatsApps saya di 016-6521445 (Mas).

Website : www.cinderellacute-examo.blogspot.com

Fb Pages : https://www.facebook.com/pages/Cinderellacute-Baraka-Habbatus-Sauda-Kapsul/126502494148896  
44. Agro Pluz - Sun 23/Feb/2014, 5:31pm
Pernahkah anda melawati saudara-saudari anda di hospital yang baru menjalani pembedahan mengeluarkan batu karang pundi hempedu?

Cuba tanyalah saudara-saudari tersebut bagaimana rasanya kesakitan itu apabila batu terbentuk di dalam pundi hempedu.

Tahukah anda bahawa pesakit kencing manis atau obesiti mempunyai lebih risiko untuk diserang batu pundi hempedu?

Betulkah satu-satunya cara mengeluarkan batu karang adalah menjalani pembedahan membuang pundi hempedu?

Kini,anda patut berasa syukur kerana Agro pluZ Biotech telah menemui kaedah yang menggunakan buah-buahan dan mineral semula jadi untuk mengeluarkan batu karang pundi hempedu.

Agro pluZ Biotech menjamin kaedah kami yang bersijil taraf antarabangsa dapat mengeluarkan batu karang pundi hempedu tanpa menjalani pembedahan atau melukakan abdomen. Dalam masa 12 jam sahaja, batu karang akan muncul di dalam mangkuk tandas selepas proses penyingkiran bahan-buahan buangan.
Adakah anda ingin melihat sampel produk kami?
* Pertanyaan untuk menjadi pengedar amat dialukan.
Hubungi atau kunjungi kami di nombor dan alamat di bawah:-

Agro Pluz Biotech Sdn Bhd
31-S, Jalan Bidara 2/5,
Taman Bidara,
Selayang Selangor, Malaysia.

Mobile: 012 345 4977 (Win)
012 3688 507 ( J Loh)  
45. Jamilah 12 - Wed 13/Dec/2017, 2:59pm
Assalamualaikom Kasuma. akak baru terbaca iklan masaalah batu karang Cek ni. Masih ada lagi ke batu karang tu? atau dah hilang dan sembuh sepenuhnya?
Kalau belum, tolong wasap/telegram akak segera yer.
@kakjay 0195753297. Akak ada penawarnya. InsyaaAllah.  

Page 1   (Total 45 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..