Sebelum Anda Beli Rumah, Consider Perkara Ini Dahulu
Matforward - Fri 3/Jul/2015 12:03pm [Last Comment]
Salam sejahtera warga majalah.com,

Disini saya ingin membantu dan menerangkan bagaimana anda beli rumah, anda juga akan dapat duit tanpa sewakan rumah atau jual rumah tersebut.

Seperti anda sedia maklum, kalau beli rumah menggunakan pinjaman, bank akan masukkan sekali premium insuran atau takaful ke dalam loan anda, maka, loan anda akan jadi banyak dan mahal.

Insuran / takaful ini, pihak bank namakan MRTT.

Secara ringkasnya, MRTT ini, kalau anda meninggal dunia atau lumpuh, anda tidak perlu bayar loan lagi. Rumah tersebut free jadi milik anda atau waris anda.

Tetapi, kalau anda tidak meninggal dunia dan sihat, anda hanya akan dapat rumah sahaja apabila anda selesai bayar loan anda.

So agak rugi disitu jika anda ada pilihan untuk memilih takaful yang boleh bagi anda cash apabila anda selesai bayar.

Insuran / takaful yang bagi cash ini dinamakan MLTT. Dia lain daripada MRTT sebab MLTT ni bagi cash.

Bukan kecil anak punya cash dia bagi, dia bagi dalam puluhan ribu ringgit juga.

Nak tahu lebih lanjut, sila hubungi saya di:
0 1 0 8 0 7 7 9 6 1

Produk MLTT ini adalah keluaran syarikat takaful no 1 dalam Malaysia dan ianya dipantau oleh bank negara.

Sekarang anda sudah ada pilihan, nak rumah sahaja atau nak rumah dengan cash puluhan ribu ringgit selepas anda tamat bayar loan rumah?

Call saya untuk maklumat lanjut. Free consultation.

0 1 0 8 0 7 7 9 6 1

Perunding Profesional Takaful,
Fadhil

Niche: Insurans Dan Takaful | Rumah Untuk Dijual
 
1. Khairulj - Mon 6/Jul/2015, 9:04am
bole bg detail...khairullj@yahoo.com  

Page 1   (Total 1 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..