Saya Perlukan Pembantu Rumah
Alongsmom - Thu 29/Sep/2011 10:25am [Last Comment]
Salam. To be honest, saya dah serik nak bayar ejen coz dah beribu duit habis kena tipu.

Kalau sesiapa ada sumber utk dptkan maid (asing/tempatan), saya sanggup uruskan sendiri semua proses pengambilan. Terus terang, yuran ejen yang RM4500 tu yg saya dah tak sanggup/mampu nak bayar. Tapi apa2 hal pun, masih boleh runding.

Harap ada yang boleh menolong. Tq.

Niche: Pembantu Rumah Asing
 
1. Mast - Thu 29/Sep/2011, 10:32am
Lokasi dia area putrajaya kajang n bangi sahaja ...Saya ada buat perkhidmatan kemas rumah ikut jam. Berminat?? email sy dia dayamarketingent@yahoo.com. Tapi nak kene tau loka  
2. Alongsmom - Thu 29/Sep/2011, 10:47am
My location is Subang Bestari. Actually I cari live-in maid, kalau dapat Mon-Fri pun okay. Perlukan maid utk masak, jaga rumah masa hari bekerja. Tapi kalau maid nak balik hari pun takpe, cuma tak larat la I nak bayar gaji ikut jam.  
3. Rohaida Kamaruddin - Thu 29/Sep/2011, 11:43am
telefon sy 0193824121  
4. Bulan 4 - Thu 29/Sep/2011, 12:42pm
maid ada tpi dlm proses kemasukan.

bulanyus@yahoo.com  
5. Aizebelle - Fri 30/Sep/2011, 9:32am
alongsmom, ada majikan yang pernah ambil maid dengan kawan i yang tinggal di subang bestari... boleh call dia untuk tanya info....
maybe boleh jumpa dia di sana untuk berbincang....  
6. Sweetpea73 - Fri 30/Sep/2011, 9:50am
Saya sependapat dgn Alongsmom...saya pun serik nak bayar 3-4k pada ejen, x sampai 24jam maid lari dari rumah...kebetulan saya pun di Subang Bestari, saya memang mencari maid yang balik hari...  
7. Alongsmom - Fri 30/Sep/2011, 10:06am
@Aizebelle: kawan you supply maid and she tinggal kat area I ni ke? Boleh bagi contact kat I? My e-mail is alongsmom@yahoo.com

@Sweetpea: past 5 years ni all the maids I dapat bermasalah. Yg legal, yg PATI, ejen tauliah, ejen tekong, semua I dah try. Ejen Cina, India, Melayu. Ingatkan deal dgn Muslim boleh dipercayai tapi semua yang songlap duit I tu ejen Muslim. Hatta sorang Datin yg jadi roommate I masa umrah, pun boleh larikan duit I and lepas tu family dia boleh reka cerita yang dia dah meninggal. Boleh macam tu? Haisyh...letih. I faham maid sekarang nak bebas, tu yang kalau derang nak balik tiap weekend pun, I terima. I don't have high expectations dah, lagi pun kids semua dah besar.  
8. Ct 26 - Fri 30/Sep/2011, 2:09pm
saya pun stay di Subang Bestari, memang mencari maid, yang balik hari pun takpe..kalau ada extra, boleh kontek saya. rahmah@primagroup.com.my  
9. E One 2 - Fri 30/Sep/2011, 4:27pm
saya ada kwn dan pernah ambil kat dier cube call @ msg dier dulu..harga sgt berpatutan dan sure takkan rugi punye..
0173044435  
10. Kartini 11 - Sat 1/Oct/2011, 3:53pm
salam...hubungi saya 0199822953....ttg nk ambik maid....  
11. Wan Khairudin Wan Hassan - Sun 2/Oct/2011, 10:08pm
salam warga majalah.com,maid dr indonesia br smpai,tak pernah datang malaysia,umur 19 thn,semua legal amik di rumah agent.passport n permit kita pegang,jumpa terus di rumah agent confirm tak lari sebab serious in business.ape2 blh discuss di rumah agent.bg jaminan 3 bln,kalau ape2 jumpa agent di rumah terus.kita doakan biar berpanjangan.

call saya for details 019-2788142.wan khairudin  
12. Hj Shukri - Mon 3/Oct/2011, 12:09am
Kami Ada beberapa tki baru masuk boleh interview terus kalau berminat boleh ambil dalan masa sebulan Ada pengantian jika tiada kesesuaian , tempoh jaminan 3 bulan hubungi says Di 0162020353 jika perlu lawati laman Kami Di koppera.com  
13. Zaza 25 - Mon 3/Oct/2011, 9:47am
Ish... tiba2 ramai plak yg iklan maid kat sini... Boleh percaya ke ni...??? Risau gak... Tak tau yg mana satu, agen betul, yg mana satu menipu... Kalau ada sesape yg 'terkena' tlg cepat2 hebahkan.. dan kalau juga ada sesape yg nasib baik dpt maid yg betul2 nk keje, tlg hebahkan juga nama dan contact agen/introducer nya.. Marilah kita saling bantu-membantu memberi info antara satu sama lain....  
14. Zaza 25 - Mon 3/Oct/2011, 2:10pm
Wan Khairudin : Setahu saya, Umur 19 tak leh buat permit .... kena 21 ke atas... macam mana plak dah siap ada permit...??? Pelik bin ajaib tu...  
15. Fara 11 - Mon 3/Oct/2011, 3:02pm
harap maklum....
syarat dari imigresen utk PRA ni ialah 21 hingga 45 tahun..  
16. Zura87 - Tue 4/Oct/2011, 10:21am
salam..sesiapa memerlukan maid, sila hubungi sya 012-2153828  
17. Zarina 34 - Tue 4/Oct/2011, 4:52pm
perlukan maid...sila hubungi saya..rina @ 017-2394089  
18. Kamal 102 - Tue 4/Oct/2011, 11:36pm
salam, sy juga sedang mencari pembantu rumah. tempata di utamakan. hanya mnjaga anak 4 orang 1 bln - 6 thn dari aspek makan, minum dan pakai mereka ketika kami keluar bekerja di samping membantu isteri buat keje2 rumah.tinggal sekali.lokasi di bandar baru bangi, seksyen 8. gaji permulaan ditawarkan rm 500. sila hubungi sy, kamal:019 6942524.  
19. Ramlah Bt Salleh - Tue 18/Oct/2011, 3:58pm
salam, sya mencri maid keutamaan org tempatan utk menjaga mak sya diKelantan dgn sgra, mak sya berupaya
mengurus diri sendiri cuma perlukan maid
utk menemani dan jga makan minum shja,
email sya:ramlahsalleh56@gmail.com
sms 013-3639031 tq.  
20. Yatie - Tue 18/Oct/2011, 6:13pm
SAYA SETUJU DGN MEREKA YG MENGATAKAN MAID BALIK HARI LEBIH BAIK DAN TAK BANYAK RISIKO UNTUK BERHENTI ATAU LARI.BANTULAH ORANG TEMPATAN KITA.HUBUNGI SAYA UNTUK MAID TEMPATAN YANG BALIK HARI  
21. Alongsmom - Mon 21/Nov/2011, 3:30pm
Thanks for all the feedback. I dapat byk offer dari agent tetapi semua modus operandi nya sama je ie "maid akan tiba esok, kalau mahu, contact segera". hmm.. Macam main sumbat je. Tak tau mana yang boleh dipercayai.  

Page 1   (Total 21 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..