Saya Perlukan Modal Pusingan RM10,000 Pulangan RM12,000 Warga Alor Setar DiUtamakan
Nur Husna 2 @ Inovasi Utara - Thu 14/Feb/2013 11:57am [Last Comment]
Assalamualaikum warga MDC, saya adalah seorang pembekal barangan cenderahati yang beroperasi di Alor Setar. Majoriti pelanggan adalah jabatan-jabatan kerajaan dan juga bank tempatan. Perniagaan saya adalah berdaftar dengan SSM sejak setahun lalu dan ada akaun syarikat. Pendapatan perniagaan adalah memberangsangkan dan saya sentiasa pastikan servis yang terbaik buat pelanggan.

Pendapatan terkini (Disember 2012 - Januari 2013) adalah sekitar RM20,000 dengan purata jualan RM6,000 satu transaksi.

Saya amat memerlukan suntikan modal sekitar RM10,000 dalam masa terdekat ini. Pulangan RM12,000 akan diberikan dalam jangkamasa 4 bulan.

Saya mempunyai sokongan modal melalui Akaun 2 KWSP yang akan dikreditkan pada bulan Julai 2013 iaitu pengeluaran 50 tahun.

Saya boleh dihubungi melalui husna.inovasiutara@gmail.com

Kepada yang dapat membantu, saya bersedia untuk berjumpa dan anda boleh meneliti semua dokumen yang berkaitan. Wassalam dan Terima Kasih.

Niche: Kedai Cenderahati Dan Kraf | Mencari Pelabur
     
  1. Fitri 58 - Thu 14/Feb/2013, 11:30pm
    tlg tinggal no hp u kat sy  
  2. Sitinoni - Sat 16/Feb/2013, 9:37am
    Salam En Husna ,
    Saya nk perkenalkan Program Klinik Usahawan (PK150) bukan MLM

    MODAL BANTUAN RM 50,000.00

    Dengan hanya

    1) Register RM180.00 untuk menjadi ahli seumur hidup
    2) Mencari rakan / ahli baru seramai 10orang (tugas kita sbg mento/menti kpd 10org tadi - sbg network,rakan2 positif etc...)
    3) Layak menghadiri kursus 7 modul yanag disediakan : -
    1 - Asas keusahawan 1
    2 - Asas keusahawan 2 - (insentif RM5,000.00 akan diberikan)
    3 - Jati diri dalam kumpulan - (Lawatan ke New Zeland untuk 2org semua ditanggung oleh pihak penganjur)
    4 - Memupuk nilai-nilai murni - (pakej ziarah dan umrah utk 2org dan wang saku RM15,000.00 akan diberi oleh pihak penganjur)
    5 - Mengurus kan masa
    6 - Menguruskan kewangan
    7 - Menguruskan asset

    KURSUS DI BERI SECARA PERCUMA.....
    penginapan,tambang,makan&minum semasa kursus,
    ELAUN KEDATANG KURSUS RM 70 SEHARI

    Sekiranya Cik Husna ada pertanyaan sila e-mail siti.noni@rocketmail.com atau call saya di
    013-3427565 (Min)  
  3. Nur Husna 2 - Sat 16/Feb/2013, 12:11pm
    salam cik Siti..terima kasih kerana memperkenalkan program ini tapi saya perlukan suntikan modal segera kerana telah mendapat job..  
  4. Idahar 2 - Mon 18/Feb/2013, 9:34pm
    hendak bertanya, pulangan RM12k itu termasuk modal RM10k atau tidak?  
  5. Nur Husna 2 - Mon 18/Feb/2013, 10:48pm
    salam cik idahar 2 - ya saya hanya mampu beri pulangan modal RM10,000 dan untung RM2,000..bagaimanapun sekiranya cik ida ingin berbincang lanjut sila tinggalkan email..saya akan contact cik ida..t kasih.  
  6. Fairus Ibrahim - Tue 19/Feb/2013, 4:32pm
    email butiran lanjut ke frmvision@gmail.com  
  7. Nur Husna 2 - Wed 20/Feb/2013, 4:30pm
    salam en. fairus..sila rujuk email tuan..terima kasih  
  8. Anna 179 - Fri 22/Feb/2013, 10:03am
    salam, boleh saya tumpang kat sini? saya amat memerlukan pinjaman segera mungkin 10k. saya akan bayar balik dalam masa 2-3minggu lump sum sekali interest yg boleh dirunding up to 15k. bagi sesiapa yg sudi membantu boleh email saya syaz_liyana@ymail.com. tQ  
  9. Ro 2 - Fri 22/Feb/2013, 3:03pm
    salam puan husna...boleh emailkan saya butiran perjanjian
    rohaizatharon@gmail.com  
  10. Visi Niaga - Fri 22/Feb/2013, 9:59pm
    salam cik RO2..saya dah emel...tq  
  11. Marvista - Wed 27/Feb/2013, 1:02am
    boleh email butiran ke marvistaa@gmail.com....tq  
  12. Duffrill - Wed 27/Feb/2013, 11:12am
    cik dapat job dan kol sy...0129844372...sy boleh bg fund  
  13. Zamail - Thu 14/Mar/2013, 4:41pm
    sy berminat utk berniaga tetapi x reti nak buat....sesiapa ingin berkongsi bisnes dan modal bole sy join....
    dah lama teringin berniaga..  
  14. Nur Husna 2 - Thu 21/Mar/2013, 8:06pm
    Sdra Zamail, sila tinggalkan emel anda, terima kasih.  
  15. Nur Husna 2 - Thu 21/Mar/2013, 8:21pm
    Salam saudara usahawan, saya dan seorang rakan kongsi sedang menyiapkan kertas kerja untuk membuka sebuah kolam ternakan udang dan kolam pancing di Kuala Kedah. Tanah adalah milik persendirian dan projek dijangka mengeluarkan hasil dalam masa 6 bulan. Kami memerlukan suntikan modal tambahan sekitar RM20,000 sahaja. Sekiranya ada usahawan yang berminat untuk melabur, kertas kerja serta lawatan tapak disediakan. Untuk pengetahuan, projek ini akan diselia oleh pegawai kerajaan yang mahir dalam bidang akuakultur.

    Sila hubungi saya husna.inovasiutara@gmail.com untuk keterangan lanjut.

    Terima kasih.  
  16. Zamail - Thu 28/Mar/2013, 3:09pm
    email sy.....zamplanner@yahoo.com  
Page 1   (Total 16 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/channel/UCsO-MY8KvW6kitzwqHptapA

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Kehebatan Nasi Lemak Kuah Kuning
Apa yang menyebabkan nasi lemak sedap? Adakah nasinya, sambalnya, kuahnya atau komponen lain nasi lemak? Kami melawat Kak Ina, seorang peniaga nasi lemak yang amat terkenal di Taman Maju Jaya, KL. Mari ikuti perjalanan kami :-)
Makanan Eksotik dan Unik di Temerloh Pahang
Makanan eksotik biasanya ada peminat yang tersendiri. Jika dikenakan dengan menu masakan yang sesuai, peminatnya akan sentiasa datang walaupun dari jauh. Kelebihan meniaga makanan yang eksotik adalah kurang pesaingan. Kadang-kadang di sesebuah bandar anda seorang sahaja yang berniaga makanan tersebut
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)
Nasi Kandar Popular di Bangi yang Anda Tak Pernah Dengar
Konsepnya simple, tapi populariti Nasi Kandar ni naik mendadak walaupun baru sahaja dibuka. Mari kita lihat apa yang membezakannya dari nasi Kandar klasik yang lain.
Nasi Goreng Konsep Baru yang bakal Meletup di Malaysia
Kita dah biasa dengan pelbagai nasi goreng sejak dari kecil lagi. Tetapi kini, sebuah rangkaian franchise dari Jepun cuba membawa konsep baru yang di adaptasikan dengan nasi goreng Malaysia. Produk ini amat popular di kalangan pekerja ofis. Mari lihat konsep baru nasi goreng 'Onigiri' versi Malaysia
Roti Jala ala Murtabak yang Viral di Seri Kembangan
Roti Jala ini memang lain dari yang lain. Satu inovasi dari segi resepi. Kelebihan roti jala berbanding murtabak adalah pembuatannya tidak memerlukan penebar roti canai. Lihat bagaimana juadah ini berjaya memukau penduduk setempat.