Salam Kengkawan. Ada Sesiapa Boleh Kongsi Macam Mana Nak Start Niaga Kat Pasar Malam
Shahril 46 - Sat 15/Dec/2012 11:16am [Last Comment]
Saya baru nk mula niaga kat psr mlm. Jadi nk tau apa syarat2nye

Niche: Bisnes Pasar Malam
 
1. Fizi 2 - Sun 16/Dec/2012, 7:20pm
bisness pasar malam..bagus gak tu.nak start meniaga perlu tahu apa yang nak dijual? tempat di mana? siap yang nak beli ? apa nak jual ?
peralatan apa dah ada ?
semuanya yang asas.
untuk mendapatkan tempat pasar malam...ada beberapa cadangan. pasar malam yang secara percuma. pasar malam yang setiap malam perlu berniaga dan berbayar dan pasar malam yang boleh hanya bila berniaga saja baru bayar.

selalunya tapak berniaga pasar malam yang agak sukar untuk dapat. kecuali mempunyai kenalan atau persatuan. tetapi peniaga baru haruslah berani bertanya tanpa segan silu kepada pemilik pasar malam tersebut.

contohnya, pasar tani...perlu dapatkan borang dengan Kementerian Pertanian atau penganjur yang berada di tapak pasar malam tersebut.
dan lain-lain lagi..bersambung...  
2. Shah 425 - Mon 17/Dec/2012, 3:37pm
dh ada produk ke..sy boleh bekalkan mesin buat aiskrim.boleh jual aiskrim jenama sendiri.resepi sy akan ajar skli..dijamin sedap dan lazat..
pakej :
1) rm2500 ( mesin + tong aiskrim )
2) rm1500 ( mesin sahaja )  
3. Lailahani - Tue 18/Dec/2012, 11:04am
salam utk semua. saya juga ada membkalkn pewangi kereta dgn hrga borong utk di jual di pasar mlm.bnyak brg bru best skit nk niaga.brgnya pn bkannya berat nk d bawa. 1 btl 8ml/rm7 min 100 btol)  
4. Aida 300 - Thu 20/Dec/2012, 4:36pm
salam aida nak tanya utk bukak pasar ni adakah kita perlu dapatkan lesen perniagaan dr MBPJ ?  
5. Rizuan Zainal 2 - Mon 24/Dec/2012, 12:07am
Layari http://zainalsup1987.blogspot.com  
6. Hasyam - Mon 24/Dec/2012, 10:48pm
salam..saya ada membekal kanopi mudah lipat yg biasa digunakan oleh peniaga pasar malam..harga dijamin murah dan barang yg berkualiti..hubungi 0122355796 syam atau tinggalkan email anda tq  
7. Yatie Cha - Sun 30/Dec/2012, 12:28am
sy ade 6 tapak pasar malam sekitar nilai Negeri sembilan, semua berlesen..... nak pindah perak bulan 3 nnt, so nak lepaskan pasar malam... klu ada yg minat, email sy ke syazmira0401@yahoo.com  
8. Mohamed Hafiz - Sun 30/Dec/2012, 8:14pm
layari http://bit.ly/VihTWA mudah kan kerja anda.  
9. Cikaje - Mon 31/Dec/2012, 1:50am
salam. benar la seperti yang dikata oleh Fizi 2. saya dah cuba bertanya pada ajk/persatuan untuk niaga kat pasar malam tp sungguh menghampakan..jawapan yang selalu diberi ialah dah penuh atau dah ada orang niaga benda yang sama..padahal alasan je tu...nak niaga di tanahair sendiri pun susah...hurmmmm  
10. Libokwai - Wed 2/Jan/2013, 9:44pm
Siapa boleh ajar saya (dengan bayaran) buat putu bambu sampai jadi? Tolong hubungi saya 019-5466476. TQ.  
11. Amin 211 - Sat 5/Jan/2013, 12:26am
Di sini ingin saya kongsikan perniagaan yang hanya memerlukan modal yang rendah dan berrisiko rendah. Perniagaan ini adalah perniagaan Kedai Cosway Farmasi seperti kedai Watson atau Guardian. Apa yang istimewanya membuka kedai ini adalah kedai ini diberi percuma kerana sewa kedai, deposit kedai, utiliti, penyelengaraan kedai di tanggung oleh Syarikat. Selain dari itu kedai itu juga dilengkapi dengan cctv, komputer dan kos pengubahsuaian kedai juga ditanggung oleh syarikat. Jika ingin tahu lebih lanjut sila hubungi saya di 0193504892. Rebutlah peluang ini dengan segera sebelum terlambat.  
12. Mr Kk - Sat 5/Jan/2013, 9:53am
Dah ade produk nk jual ker?kalo nk jual makanan mcm mee bandung segera sy boleh jd pembekal perencah mee bandung muar famous di johor.perencah ni jenis ready made.msk juz 10min shj.takyah nk cmpur rempah yg len.kalo nk boleh contact no 0197988513  
13. Azmieybetta - Sat 5/Jan/2013, 1:11pm
nk meniaga pasar malam jual ikan laga??? sy bleh bantu.. kalau berminat bleh email sy azmieybetta@gmail.com  
14. Zaiful 5 - Wed 9/Jan/2013, 10:03pm
Itu baru bab niaga pasar malam susah nak dapat. Banyak kes, dapat lesen kat orang melayu tapi dialibabakan, dialiindonkan. Yang betul2 nak niaga tak dapat. Yang nak untung atas angin senang je dapat.
Kalau nak niaga pasar malam tak dapat, apply niaga di tepi2 jalan cam peniaga burger, peniaga kuih. Pastikan ada ssm dan dapatkan lesen dgn mbsa atau mpk. Kalau xder idea nak niaga apa, leh call saya di 017-6954382. Kita suggestkan tapak kat mana sesuai.  
15. Zali 40 - Fri 11/Jan/2013, 11:17pm
Bila nak berniaga pasar malam ..pastikan awak beli kanopi.. saiz 8x8 0r 10x10.. Kami pembekali kanopi pasar malam terbesar di KL..selangor.. lawat FB .. canopy.zali@yahoo.com. kedai kami di Chow Kit , Meru. Balakong, Sg Buloh, Klang, Pj.. 017 2717 900  
16. Harun Khan - Thu 17/Jan/2013, 1:28am
Siapa boleh ajar saya (dengan bayaran) buat putu bambu sampai jadi? Tolong hubungi saya.0127953010 TQ.  
17. Ann Zara Marine - Mon 21/Jan/2013, 2:04pm
org dok tanya pasal camner nak niaga kt pasar mlm, tapi reply semuanya nak iklan produk sendiri  
18. Linda 326 - Mon 21/Jan/2013, 2:33pm
wat apa susah2 nak niaga kat pasar malam.nak rolling modal lagi,penat tu x payah cakap la. saya ada 1 produk yang cukup bagus.modal hanya skali je seumur hidup. pulangannya alhamdulillah la.. klu minat, bole hubungi saya 0192084923 tq  
19. Azlan Shah - Tue 22/Jan/2013, 10:39am
Salam semua saya adalah pembekal tepung ayam goreng. bagi peniaga ayam goreng yang ingin mendapatkan bekalan tepung ini boleh hubungi saya di talian 013-4818769 @ En firdaus 014-6328081..  
20. Norhafiza 2 - Wed 23/Jan/2013, 5:09pm
kami membekal kicap char kuey teow.. di jamin puas hati... peminat char kuey teow semakin ramai... kicap dimasak dan ianya resepi asli BM... 3kilo RM 20 shj... nak test dulu? dtglah ke gerai kami di depan kenanga wholesale city jalan san peng kl (Jai Char Kuey Teow).. waktu 7pm-2am... majoriti customer amat berpuas hati....


anggaran:

3kilo kicap = 40 pggn
1 pggn = RM 4 x 40 pggn = RM 160

untung kan!!!
utk tempahan : 0122463672 jai

mulakan bisnes anda sekarang juga.. Tdk perlu pening kepala untuk buat char kuey teow yang POWER!!!!!!  
21. Hanafi96 - Mon 4/Feb/2013, 5:10pm
shahril 46,

encik boleh buat carian pasal Dato' Chef Li dan lawat www.diskusiniaga.blogspot.com.

saya bagitau bukan pasal produk, tapi pasal pasar malam.

:-)
selamat berniaga..  
22. Erul 5 - Wed 6/Feb/2013, 6:24pm
kanopi saiz 10x10 gred a, kaki hitam rm 140.00 baru sebulan lebih gune,, lagi mudah call or sms 0132850089  
23. Mohd Nasiri Mohd Radzi - Wed 13/Feb/2013, 5:24pm
saya pembekel sabun susu kambing kalofen dan sabun susu beras berminat hubungi saya...0175801154 atau e mail lie2677@yahoo.com  
24. Remizati - Wed 13/Feb/2013, 6:03pm
saya jugak cari tapak meniaga pasar malam atau pasar tani atau pasar pagi..kalau kongsi2 tapak pun takper..kawsan sekitar shah alam dan kuala selangor 0123606708 , remizati@hotmail.com  
25. Saffri 2 - Thu 14/Mar/2013, 2:55pm
promosi feb&mar 2013. 'HARGA RUNTUH' . kami menyediakan pakej perniagaan ayam gunting ' Ali's fried chicken' . harga serendah RM2500 . barangan peralatan dan kursus turut di beri. sebarang pertanyaan sila hubungi saya 01123165360 atau email saffri_mohd@yahoo.com . TQ  
26. Nur Hafidzah - Thu 18/Apr/2013, 12:06pm
Hubungi kami 0126117534...kami akan bekalkan anda dengan sos no.1 char kuey teow POWER..pasti buat anda tersenyum bila customer beratur panjg...percuma perkhidmatan..PERCUMA pek percubaan..tawaran terhad pd 20 terawal  
27. Siti Norhafizah - Sun 25/May/2014, 10:41pm
salam saya nak jual ali fried chicken stall serta kelengkapan barang .nak beli hrga 1700 boleh runding lg, pasir gudang  

Page 1   (Total 27 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..