Rumah Sewa Area Masai, Plentong And Johor Jaya
Salwa 41 - Tue 23/Apr/2013 8:43am [Last Comment]
Salam Warga Majalah.

Sya bakal berkahwin dan ingin mencari rumah sewa yang berada di pertengahan antara Skudai dan Pasir Gudang (eg: Johor Jaya, Tebrau, Masai & etc).
Sewa rumah dalam RM600 ke bawah.

Boleh email saya s.syazwana1989@rocketmail.com.

Niche: Rumah Sewa
     
  1. Hanny 5 - Thu 25/Apr/2013, 5:35pm
    sya ada rumah sewa..ssuai utk yg baru kahwin...sila call saya 0127689610..rumah area skudai  
  2. Fia 4 - Sat 1/Jun/2013, 12:10am
    Sy ade nak sewakn rumah baget 200  
  3. Julia 76 - Mon 3/Jun/2013, 12:07am
    Fia 4 : kt mana ye rumah sewa tu? area masai ke?  
  4. Fia 4 - Wed 5/Jun/2013, 11:21pm
    Ada julia76 pasir gudAng tapi flat...berminat nnti sy tnyekn  
  5. Shaifa - Wed 12/Jun/2013, 9:04pm
    sy ada rumah di bandar seri alam masai untuk di sewa..ade perabot rm550..prabot msin basuh..peti ais..tv..katil..hubungi 0196696925  
  6. Delisha 3 - Thu 18/Jul/2013, 9:45pm
    salam, I baru kahwin n tengah cari rumah sewa. area skudai, bandar putra, senai. tolong pm...  
  7. Delisha 3 - Thu 18/Jul/2013, 9:52pm
    hanny5 ada sewa rumah lagi ke ?  
  8. Nuyui1205 - Thu 1/Aug/2013, 3:54pm
    sape ada rumah untuk disewakn area johor bahru,permas atau seri alam? email saya.. nuyui1205@gmail.com..tq  
  9. Ernie 15 - Sat 3/Aug/2013, 2:07pm
    saya nak cari rumah sewa area pasir gudang, kota masai, nusa damai, atau seri alam.sila hubungi saya pn. erni : 012-7657040 atau email : mfey2007@yahoo.com.my  
  10. Dhia 6 - Wed 7/Aug/2013, 2:50pm
    Saya mencari bilik utk sewa area tebrau/jhr jaya/tmn daya/ plentong dan kwsn sewaktu dgnnya
    Sesiapa bole bantu sila sila msg sy di 0199138445. Tq  
  11. Dhia 26 - Wed 14/Aug/2013, 4:46pm
    sy mencari rumah sewa area johor jaya..sewa dalam RM400.00 ke bawah..klu da email sy k..
    miyuki_honeyz84@yahoo.com
    (DYA)  
  12. Azlan 344 - Thu 22/Aug/2013, 11:43pm
    Sy mencari rumah teres 1 tingkat utk disewa area (pasir gudang/bandar baru permas jaya/taman sentosa/taman johor jaya/masai/dll)..budget dalam RM600..kalau ada email sy di: azlan4477@gmail.com, plan nk msk hujung thn ini..tq  
  13. Ryna13 2 - Mon 26/Aug/2013, 6:33pm
    Sy pon tgh cari umah/bilik sewa area plentong n area2 yg dkt dgn plentong..tlg ya..  
  14. Khairul 672 - Mon 16/Sep/2013, 3:42pm
    Mencari rumah sewa sekitar kota masai,taman scientex,nusa damai
    Kemasukan segera
    Telefon 019-2064031  
  15. Sheda Lee - Mon 23/Sep/2013, 1:51pm
    mencari rumah sewa area johor jaya , taman molek @ desa harmoni johor bahru . buject rm40 ke bawah  
  16. Ayui 2 - Sat 28/Sep/2013, 1:23am
    saya ingin mencari rumah sewa area tmn molek,desa harmoni,seri alam,johor jaya & sekitarnya..bajet dlm rm600,klau ada tolong inform ye 012-7950521  
  17. Syah 7 - Tue 29/Oct/2013, 9:19pm
    sayamencari umah sewa sekitar bandar jb anggara dalam 400-500 dengan kadar segera dan tanpa deposit atau deposit 1 bulan...jika ada boleh call 0173937659  
  18. Yf - Mon 4/Nov/2013, 2:40pm
    Saya mencari rumah sewa kos rendah area plentong, ulu tiram, taman molek, taman seri alam, majidie, kampung melayu atau yang berdekatan dengan tebrau.. budget rm400... sila hubungi 0167003424  
  19. Zack80 2 - Tue 12/Nov/2013, 9:22pm
    sy mcari rumah sewa area taman universiti/desa skudai (rumah corner). urgent! sms 010-4306915  
  20. Zass75 - Thu 26/Dec/2013, 5:46pm
    Saya Mencari Rumah Sewa Area Skudai/Senai.
    Bajet RM 600
    Teres Low Cost/Medium Cost/ 2-3 bilik / or Apartment low rise
    Call 010-2545977  
  21. Rayqal - Sat 28/Dec/2013, 9:57pm
    Sy mencari rumah utk disewa area bandar seri alam ..budget dalam RM400..kalau ada email sy di zul_ndt@yahoo.com  
  22. Ammar 51 - Thu 13/Feb/2014, 1:06am
    Hye n salam warga...

    Sy sdg mncari rumah sewa area masai pasir gudang plentong permas..need ergnt..mau berkahwin.. bajet 600..sila hubungi 0136180808  
  23. Kikilala 4 - Tue 25/Mar/2014, 12:52pm
    sy sedang mencari rumah sewa / bilik sewa rm400 kebawah. area sri alam,megahria,kota puteri,permasjaya,tmn molek. kalau ada email sy seegup_casey@yahoo.com  
  24. Mohd Yusrie 2 - Mon 21/Apr/2014, 2:29am
    Saya mencari rumah sewa area masai dan bandar seri alam.sila hubungi 0177594529 badjet dalam 400 sebulan.mintak kerjesama.alasan nk pindah penyewa kerap naikkan sewa rumah.alasan nak saya keluar rumah supaya warga asing boleh duduk.pls minta bantuan  
  25. Muhammad Rasydan - Thu 24/Apr/2014, 1:16pm
    saya mencari rumah teres untuk disewa area bandar seri alam n masai bajet dlm rm 1k sebulan yg boleh memuatkn 8 ke 10 org..kalau ade email kan kat saya c_dan5894@yahoo.com..thanks  
  26. Jaja 107 - Mon 28/Apr/2014, 10:33am
    hai..saya mencari rumah sewa area ulu tiram or johor jaya...budjet dlm rm500 ke bawah..
    boleh emailkan kt sya jajazera87@gmail.com
    dalam kadar segera.  
  27. Fiona 20 - Wed 4/Jun/2014, 1:18pm
    Description
    Flat tanpa lif ini berada di tingkat 4. Sewaan bilik serendah RM 200 hingga RM 400. Sewaan satu rumah hanya RM 800 sebulan.

    untuk masuk 3 bulan deposit + 1 bulan sewaan pertama, ada perjanjian
    Berminat boleh hubungi Halim di talian 019-6206585 atau email allemateh@yahoo.co.uk

    untuk melihat kemudahan rumah tersebut secara lengkap boleh buka link ini-:

    http://carihomestay.net/index.php?option=com_properties&view=property&cid=16:homestay&tid=3:homestay&id=5225:ahmy-homestay-jb-laman-tasik-1-0196206585&Itemid=

    KEMUDAHAN di Laman Tasik 1& 2 :

    3 bilik tidur dilengkapi kipas.

    Pakej 1:
    Master bedroom (RM 400/ sebulan) - kemudahan di bilik ini ada 1 katil Queen, 1 Almari Baju, TV dan bilik air peribadi.

    Bilik 2 (RM 300/ sebulan): 1 katil double decker dan almari

    Bilik 3 (RM 200/sebulan) :1 katil single dan almari

    Pakej 2:
    Di sewa 5 orang dewasa, seorang hanya perlu membayar RM 200 sebulan. Dalam kes ini TV akan diletakkan diruang tamu

    Kemudahan bersama:

    Diruang tamu ada:

    Sofa dan Sterika

    Meja makan untuk 4 orang

    Peti sejuk

    Didapur ada:

    Peti Ais

    Mesin basuh dan ampaian

    Dapur gas

    Periuk nasi elektrik

    Cerek elektrik

    Mikrowave

    Bilik air untuk kegunaan bersama.

    Hanya 5 km dari exit lebuhraya pasir gudang & 17

    9 km dari exit 257 lebuhraya Persimpangan Johor Bahru & 2 & E3

    2.4 km ke Pendorosa Golf & country club

    5 km ke Giant plentong, Smart Pandan, Taman Perindustrian Pandan

    7 km ke Hospital Sultan Ismail, AEON Tebrau city, Kawasan perindustrian Tebrau dan Kawasan Perindustrian Seri Purnama.

    10 km ke Pandan city mall & Kawasan Perindustrian Tebrau 1

    12 km ke kawasan perindustrian tebrau 4

    13 km ke Pusat Bandar Johor Bahru, Tambak Johor/Singapura

    14-15 km ke Hospital Sultanah Aminah dan Hospital Permai Tampoi.  
  28. Mohd Hafiz Asnan - Wed 15/Oct/2014, 6:02pm
    Isteri saya baru posting kat SMK pasir Gudang. Sy sedang mencari rumah sewa area Taman bukit dahlia, Taman air biru, Taman Mawar, Taman Pasir Putih. Budget dalam rm550 ke bawah. Sila hubungi sy d 01132557789 / 0135415186. atau email ke hafizasnan@yahoo.com. tq  
  29. Azrena - Thu 16/Oct/2014, 8:38pm
    appartment untuk di sewa..area bandar seri alam masai.. 3bilik2bilik air.. Fully furnish.. Kipas aircond, perabut lengkap.. Sila hubungi .. Sms, wassap...ke 016 7965947... Tq  
  30. Salleh 66 - Wed 12/Nov/2014, 12:11am
    assalamualaikum w.b.t,sy salleh drpd larkin.sy sedang mencari rumah sewa bawah,umah stail kampung pn lagi bagus,janji parkingnya senang/Luas.Xkisah brapa bilik.Area dalam Jb atau pinggiran Jb.(Xnk flat or apartment).tujuan adalah utk MEMBUKA pusat perubatan rawatan islam''.cari rumah BAWAH coz supaya pesakit2 seperti jantung,strok atau lumpuh senang masuk.if ada just call/wassup me at 0107773407.bantuan info/pertolongan dari tuan2/puan dan cik amatla sy HARGAI...insyaallah ada ole-ole kpd pemberi info sekiranya sy berjaya membukanya....tQ  
  31. Wan Amy - Thu 27/Nov/2014, 9:57pm
    Salam. saya mencari rumah sewa sekitar bandar seri alam, pasir gudang dan kawasan sekitarnya . Harga sewa jika boleh dalam RM500 dan ke bawah.. harap dapat whatsapp saya di 011-28646646 secepat mungkin . TQ  
  32. Zaily - Sat 29/Nov/2014, 8:26pm
    Salam warga majalah. Berhati2 dengan penipu bernama minang binti abdullah.
    No hp +60 11-2553 1640
    No acc
    MAYBANK: 514785058307
    CIMBBANK: 8007011053
    HLB :20800025285
    MINANGMINANG ENTERPRISE
    Call saya cakap nk sewa kn rumah pastu lepas bank in trus rumah x dpt duit lesap. Call mcj diam mcm tu. Allah je yg akn mmbalas  
  33. Mohamad Nasri Bin Ahmad - Thu 4/Dec/2014, 6:42pm
    tq info .. sy mg curiga sbb sewa RM 450 kat Kuantan ... sy call encik zaily td ..

    0172760788
    nasri ahmad  
  34. Farah 718 - Mon 8/Dec/2014, 5:34pm
    Zaily.. boleh bgi no fon awak tak sebab saya baru ja kna tipu dgn minang ni.. nk tanya awak dah buat repot ker blom  
  35. Hazlyn - Tue 9/Dec/2014, 3:27am
    Farah 718...saya pom dh terkena  
  36. Din15 2 - Fri 1/May/2015, 4:35pm
    Bilik sewa flat seri ilham..bandar seri alam
    Rm250..call/wassap 0127295561  
  37. Sahira Mohd Noh - Sun 3/May/2015, 5:20pm
    saya ingin mencari bilik sewa area taman molek 1/28 harga sewa dam 200 sebulan jika ad sila hubungi saya di 011-14247877 atau email ke miss_sahira@ahoo.com dengan kadar segera.tq  
  38. M Afif Izzuddin - Fri 12/Jun/2015, 10:52am
    Slm, saya ingin mencari bilik sewa area permas jaya...sewa dlm 400 ke bawah..call /whatsapp 01131724521 or email mohdafifizzuddin@gmail.com  
  39. Zaily - Sun 14/Jun/2015, 1:12pm
    Salam warga majalah. Berhati2 dengan penipu bernama minang binti abdullah.
    No hp +60 11-2553 1640
    No acc?
    MAYBANK: 514785058307
    CIMBBANK: 8007011053
    HLB :20800025285
    MINANGMINANG ENTERPRISE
    Call saya cakap nk sewa kn rumah pastu lepas bank in trus rumah x dpt duit lesap. Call mcj diam mcm tu. Allah je yg akn mmbalas
    dh bnyk yang kene. Dia masih aktif smpai sekarang.  
  40. Khai 150 - Mon 17/Aug/2015, 2:22pm
    sy sedang mencari rumah sewa area plentong,permas jaya, johor jaya, etc. sy sudah berkeluarga. sesiapa ada info mntk email sy khaisha85@gmail.com  
  41. Khalil Talib 2 - Mon 12/Oct/2015, 5:06pm
    Assalamualaikum,
    Saya mencari rumah utk disewa area pasir gudang,perling, masai dan bandar seri alam ..budget dalam RM500..kalau ada boleh whatsapp saya di 017-6475680  
  42. Liza Liza - Wed 24/Feb/2016, 4:19pm
    Salam,saya mencari rumah sewa atau bilik sewa sekitar kilang roti lavender plentong secepat mungkin.. boleh sms/whatsap 012-7405962  
  43. Deeny - Thu 24/Mar/2016, 3:51pm
    Assalamualaikum,
    Saya mempunyai RUMAH UNTUK DISEWA. Kemasukan April/May 2016. Kadar sewa RM600/month.Deposit 2 bulan + api air RM300. Pada sesiapa yang berhajat boleh sms/whatsap 012-2393248  
  44. Ace 11 - Fri 25/Mar/2016, 1:45am
    Assalamualaikum. Mohon jasa baik semua. Sesape yg memiliki atau ada ternampak rumah untuk disewa area plentong,desa harmoni,taman saujana. Hubungi saya. Saya nak sewa rumah. Cukup la ada 1 bilik.1 dapur dan 1 bilik air. Kadar sewa rm400 ke bawah. Masuk segera. Boleh emel saya di yuseiryuhei@gmail.com. tolong sgt2. Sudah 2 bulan mencari.  
  45. Ahmad Tajudin - Wed 22/Jun/2016, 9:06am
    SALAM, sy mencari rumah sewa berdekatan smk johor jaya 1. berkeluarga (anak seorng umur 3 bln), isteri kerja di smk johor jaya 1. bajet rm 500(lebih kurang). 0133914279  
  46. Samihah 7 - Fri 11/Nov/2016, 12:44pm
    Salam..kami mencari rumah atau apartment/flat utk disewa radius range less than 30min from Mount Austin. (Permas/Johor Jaya/Plentong/Taman Molek/ Taman Daya/Johor Jaya/Kangkar Pulai). Pasangan baru berkahwin. Min single storey/ Max 3rd floor apartment (sesuai utk wanita hamil). Bajet min RM400 max RM700.
    Email saya samihah.rahim2@yahoo.com  
  47. Ct 37 - Fri 16/Dec/2016, 3:41pm
    Salam sejahtera..
    sy sekedar membantu..
    jika perlukan rumah sewa range rm550-650
    atau kedai di taman plentong utama,range sewa rm1200 ke rm1500 sila hubungi sy ditalian 0177172576  
  48. Khairul Syafiq 3 - Fri 3/Mar/2017, 2:55pm
    Salam..sya mencari rumah sewa area permas jaya 1 atau permas jaya 2.urgent.sya ada tempoh 1bln je.klau ada tlg ws sya 0143152870 syafiq  
Page 1   (Total 48 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Mencuba Nasi Arab Imam Muda Asyraf - Nasi Arab Mandy Medina
Nasi Arab Travel - Kalau dulu bila nak masak Nasi Arab memang pening kepala memikirkan bahan-bahannya. Tapi yang ni 15 minit sahaja siap!!