Rakan Kongsi Diperlukan, Saya yg Invest.
Zakaria 20 - Tue 10/Jun/2014 8:53am [Last Comment]
Sya memerlukan rakan kongsi yg sanggup bekerjasama untuk memajukan apa2 perniaggan terutamanya spt di bawah ;

1) Design dan percetakan digital
2) Perniagaan On line
3) Restoran & Catering
4) Lain2 perniagaan yg berpotensi

Semestinya seorang yg jujur dan passion dgn perniagaan yg diyakininya. Rakan kongsi akan diberikan syer untuk memastikan kita2 sama maju dan mungkin sedikit invest sebagai komitmen. Kebanyakan urusan operasi akan diuruskan beliau dan keputusan strategik boleh dibuat bersama. Biarlah kita bermula dari kecil dahulu..

Tawaran ini terhad untuk beberapa orang sahaja dan jika ada perbincangan bersama selepas ini tetapi tidak serasi anggapkan sebagai perjumpaaan percambahan ideal dan menambah rakan..

Yang berminat boleh emailkan kpd sy zakaria1806@gmail.com atau tel 017 2233511

Niche: Mencari Pelabur | Bisnes Restoran | Kedai Fotostat Dan Cetakan | Ingin Berniaga
 
1. Hondata - Tue 10/Jun/2014, 9:26am
saya berminat..boleh emailkan detail untuk perniagaan Design dan percetakan digital to krol_h22avtec@hotmail.com  
2. Zakaria 20 - Tue 10/Jun/2014, 10:08am
Sya berharap yang berminat boleh emailkn sebarang cadangan krna yang lebih tahu berkenaan potensi sesuatu bidang tersebut adalah yang berminat menjalinkan kerjasama dengan sya. terima kasih dengan sebarang respon..  
3. Mohd 648 - Wed 11/Jun/2014, 10:53am
Construction boleh?  
4. Zakaria 20 - Wed 11/Jun/2014, 2:20pm
Maaf En.Mohd 648 bidang yang amat asing bagi sya, walaupun begitu terima kasih.  
5. Bira - Wed 11/Jun/2014, 3:00pm
A'slmkum, berniaga oil purification for all type mineral base oil, 3 in 1 keluarkan kotor,gas,air, minyak mereka, teknikal kita punya, pulangkan balik minyak selepas done the purificati?n  
6. Mohd Fakhri Baihaqi Bin M Bekeri - Wed 11/Jun/2014, 3:45pm
Saya sedang mencari investor untuk perniagaan makanan,saya dah ada kedai makan di indera mahkota 5 kuantan,, mencari modal untuk pengembangan bisnes kami.. rm 30k diperlukan. berminat sila sms/hubungi saya di 017 8821772,kalau xberangkat boleh sms  
7. Faiq Al Fayyid - Wed 11/Jun/2014, 11:38pm
Rakan saya sedang mencari investor untuk perlombongan emas,6 ekar tanah miliknya dikenal pasti terdapat banyak emas ,mencari modal dalam 80k to 100k. diperlukan sila sms/hubungi saya di 0192802931,email zamzamhotel@gmail.com  
8. Sofia 74 - Thu 12/Jun/2014, 3:58pm
Syarikat kami kekurangan modal dlm menghasilkan piza donut yang pertama dimalaysia. Pasaran meluas dgn harga yg kompetetif mampu utk menyaingi pesaing lain. Dlm bentuk sejuk beku boleh meluaskan pasaran jika mempunyai modal yg cukup. Hubungi saya jika berminat 019 3269906 sofia  
9. Aniza 2 - Thu 12/Jun/2014, 4:50pm
E-Learning, minat tak? Kalau minat boleh email saya di anizah.ahmad@australia.edu  
10. Yummyfood - Thu 12/Jun/2014, 8:32pm
kalau nak niaga coconut shake boleh cal saya 018.215.7972.boleh jana pendapatan rm 2000-3000.00 sebulan  
11. Azman 342 - Thu 12/Jun/2014, 10:50pm
Berminat berniaga manpower matching online-worldwide.azana@perfectdiscover.com  
12. Fidi - Fri 13/Jun/2014, 12:14am
assalam...saya mencari investor untuk perniagaan vending machine...klu minat blh email ahalim96@gmail.com  
13. Muhammad Redzuan - Fri 13/Jun/2014, 12:08pm
saya memerlukan pelabur untuk biskut raya ... untuk short term investment 50/50 keuntungan. saya bercadang keluarkan product yang banyak tahun ni tapi kekurangan modal
boleh hubungi saya 0133188302 wanabe email wanabedaus@yahoo.com  
14. Noor Salfarina - Fri 13/Jun/2014, 1:48pm
berminat nak labur tak...saya bercadang nak buka bengkel kereta dan pekerja mahir dah ada...seperti anda kata bermula dari bawah...jika ada minat kita boleh bawa bincang untuk teruskan ...
a_aznie@yahoo.com  
15. Rozee - Fri 13/Jun/2014, 11:38pm
saya nelayan persisir pantai port klang..sesiapa yang nak guna ikan pari dalam quantiti banyak call - 0192667316  
16. Abdul Ismail - Sat 14/Jun/2014, 1:07pm
en zakaria 20

tuan dok area mana ? dan berapa modal boleh labur. saya ada cdangan projek jika tuan boleh labur
1-bisnes kereta baru dan secondhand di KL/selangor.bisnes ni dah jln dgn modal kecil sahaja dan saya perlukan modal 300k-500k utk besarkan perniagaan.

2-kedai emas. saya bercadang utk buka kedai emas di selangor.modal 500k

terima kasih  
17. Hilda 5 - Sat 14/Jun/2014, 11:30pm
Pelabur diperlukan untuk membesarkan perniagaan Pasar Mini di Kg Pdg Rumbia, Pekan, Pahang. Jika berminat boleh berbincang tel: 0139200039  
18. Suraya86 2 - Sun 15/Jun/2014, 4:16pm
lgpun skrg sy tgh cari attachment utk sy belaja pemprosesan bihun mee n laksa...,tp blm jumpe lg..cume sy baru join prgrm tunas mekar....boleh email cuya244@gmail.com  
19. M Auzairi - Mon 16/Jun/2014, 12:14pm
en zakaria, area mana? bagi saya, kita buka bisnes restoran..  
20. Siti Sofian - Mon 16/Jun/2014, 5:02pm
as salam semua,
sy ada pengalaman dalam bidang peruncitan. ada pengalaman dengan pasaraya & convenient shop (ala 7eleven).
berminat, boleh contact sy. tq  
21. Zakaria 20 - Mon 16/Jun/2014, 7:28pm
Apa-apa pun boleh emailkan dan contact sy terus, semua akan sy nilaikan jika tidak ada peluang kali ini insya Allah dilain kali. Terima kasih semua.  
22. Mohd Azizul 9 - Tue 17/Jun/2014, 9:39am
Salam En Zakaria, sy azizul dan berpengalaman dalam bidang food industry dlm frozen food dan juga beverages. Saya mempuyai pengalaman dalam menguruskan R&D, Halal, ISO 22000, VHM dan juga HACCP. Saya sekarang sedang mengumpulkan modal utk membuat perniagaan kordial spt ribena dan juga sunquick. Utk pengetahuan tuan, semua formulation dan juga proses flow, dan juga supplier list sy telah ada dan sekarang tggl tggu masa yg sesuai utk sy run projek ni krn kekurangn modal. Produk ni berpotensi besar kerana formulation yg saya ada adalah sama dengan formulation yg digunakan oleh salah satu company beverages yg ternama di malaysia. Produk ini juga senang di handle dan mempunyai shelf-life 18 bulan. Jika tuan berminat boleh hubungi saya 016-6001934 (zul-kota damansara)  
23. Hazri 20 - Tue 17/Jun/2014, 1:16pm
Salam, saya baru bermula projek mesin rumput. Memerlukan funder serendah rm1k.. pulangan rm1200 sebulan kemudian.. sia9a berminat sila telepon saya di 0187685236.. terima kasih..  
24. Md Roslan Bin Mat Drus - Tue 17/Jun/2014, 8:31pm
Saya berminat tapi berada di Kuantan. Boleh En Zakaria email atau call saya. mroslan.matdrus@gmail.com/ 0197905084. Berminat dengan perniagaan restoran, design, percetakkan digital.  
25. Muhammad Yasser - Wed 18/Jun/2014, 2:01pm
Salam tuan,
modal 2k sekali untuk setup website sekali barangan dari china. Pulangan 10k setiap bulan, contoh website www.chinavolt.com boleh whatsapp utk keterangan lanjut 012-6367911  
26. Idris 37 - Thu 19/Jun/2014, 11:30am
Salam en. Zakaria. sy berminat dgn yg no4. sila email utk perbincangan.
idriskadir.ik@gmail.com  
27. Jue Arradsz - Thu 19/Jun/2014, 1:05pm
as slm en zakaria.sy dh emel pd en perancangan utk invest dlm telemarketing agency. hrp en berminat.

018-9744824
ju  
28. Johan 57 - Mon 23/Jun/2014, 12:19am
tanah untuk disewa dibestari jaya. 1ekar tepi jalan utama. ada air dan api. hubungi 0196960016  
29. Zakaria 20 - Thu 26/Jun/2014, 9:24am
Salam;

Sya mendapat dua tapak bazaar ramaddan siapa sanggup bekerjasama. tq  
30. Ima Shasima - Sat 28/Jun/2014, 1:02am
di mana tu......saya nak letak baju boleh ka...?0194571305 ima..whatsup  
31. Mohd 698 - Wed 2/Jul/2014, 3:00pm
Saya ada perniagaan yang berpotensi.. JUALAN TUNAI , KOS OPERASI KECIL, margin keuntungan purata 40% - 60% PERJANJIAN SEWA TAPAK ADA KELULUSAN , jika tuan minat, Bila dapat ada pertemuan di KL supaya dapat saya perincikan maklumat yang sulit dan bidang perniagaan yang baru ini. Sila sms masa DAN TEMPAT dapat bertemu ke H/P NO : 014-5051100  
32. Azhari Arifin - Tue 8/Jul/2014, 3:39am
Nama saya azhari...saya berniaga..jika en zakaria berminat blh call / whatssapp saya...0193588264..saya berniaga dgn modal rm1000.00 awal januari thn lps..now rolling biz everymonth hampir 30k tanpa pinjaman..saya sdg mengumpul wang utk projek saya seterusnyr..blh jumpa saya di nilai...tq..  
33. H Huzairie - Thu 10/Jul/2014, 3:57pm
Salam.... En Zakaria... Nama Sya Herman sy seorang freelance designer..
Sy ade buat business part time Printing dan Saya berminat dengan business rakan kongsi:
1) Design dan percetakan digital
2) Perniagaan On line

En. Boleh email sy di
h.huzairie@gmail.com
Tel: 0167707641  
34. Zakaria 20 - Fri 11/Jul/2014, 10:27am
En H Huzairie klau ada apa2 cdgn berdasarkn pengalman tuan akan memudahkn perbincangn kita nanti.tqvm  
35. Impak Tinggi Ent - Mon 21/Jul/2014, 1:05am
Rakan kongsi diperlukan utk pembukaan cawangan baru(ke-5) Impak Tinggi Printing Supply di Klang, Selangor & caw ke-6 di Kampar, Perak.
- Syarat2 : mempunyai komitmen yg tinggi & tinggal berdekatan.
- Modal sekurang2nya RM 25000( 20% dividen keuntungan bulanan.(Jumlah modal yg dilaburkan RM 100k)
- Antara Bisness yg dijalanankan
1) Pemborong mesin2 printing( mesin heatpress, mug press, button badges, DTG dll) drp China: contoh
* jual harga mesin 10 mesin heatpress hanya RM 8000 shj. jual runcit hanya RM 1000..harga pasaran RM 1300-1500.

2) Pembekal semua aksesori & keperluan, material seperti sublimination ink, sublimination paper, pelbagai jenis mug, puzzle, keychain dll dgn harga murah.

3) Pembekal Medal, Plak & Piala kpd pekedai2 kecil(tanpa stiker) & sekolah, kolej, universiti & badan2 kerajaan(siap dgn stiker.
- Contoh Metal Hanging medal hanya RM 4.00 siap dgn stiker&logo...harga pasaran RM 6-RM 8.
- jual yg kosong kpd pekedai2 kecil hanya RM 2.20 shj..

4) Printing bisness card, fliyers, leaflet, banner, bunting dll pastinya lebih murah drp pembekal lain.

5) Jual pakai uniform secara borong(persatuan & unit uniform sekolah)

6) Perkhidmatan emboindary, silkscreen, tap printing, heatpress dll pd harga paling murah ttp untung besar..

7) Signboard, biil board, lightboard, & semua jenis outdoor n indoor signboard..

8) pelbagai bisness smpingan juga: Impak Tinggi Renovation(partition, pemasangan carpet, tile, grill & awning).

9) dan byk lagi bisness yg tdk dinyatakan disini..

* Terdapat lebih 20 agen seluruh malaysia yg berdaftar dgn kami..

* sila emailkan ke impak_tinggi2@yahoo.com utk pertanyaan lanjut mengenai margin keuntungan & ROI.
* talian hotline: 0192919992@0192919993  
36. Syarafuddin Zulkefli - Sun 27/Jul/2014, 12:52am
En Zakaria, sy ad satu projek untuk manufacturing..projek ni mungkin dalam lingkungan 30k,saya nak buat sample tp xde modal..design semua sudah complete..so sy nk invest dari En Zakaria n can be my partner to be a manufacturer..  
37. Imran Bin Daud - Thu 31/Jul/2014, 10:03am
As salam en Zakaria 20, saya amat berminat dengan apa yang ditawarkan oleh pihak en.
Saya melihat potensi pencetakan digital dan designing di kawasan saya memandangkan kawasan tumpuan pelajar IPT/IPTS khusus melibatkan keperluan komuniti setempat. bagaimana saya boleh melanjutkan perbincangan mengenai perkara ini.sekian terima kasih
(emel : xguykl@yahoo.com)  
38. Zakaria 20 - Sat 2/Aug/2014, 4:26pm
En syarafuddin dn Imran boleh hubungi sy terus atau emailkn apa2 proposal jika ada utk kta bincangkan. tq  
39. Nano Rashid - Sun 10/Aug/2014, 10:13pm
sy sudah menjalankan perniagaan percetakan dan pengiklanan di seri alam, johor bahru. skrg bercadang untuk menambahkan cawangan...jika tuan berminat boleh hubungi saya rrbcm@hotmail.com
syarikat saya nano smart solutions boleh cari di fb  
40. Ahzaaziz - Mon 30/Mar/2015, 12:22pm
Boleh invest kat ladang ternak Ayam  

Page 1   (Total 40 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..