Proton Gen2 utk Sambung Bayar dan Tukar Nama - Kuching
Benetton @ Gen-x Management
Sat 29/Sep/2012 9:59am [Last Comment]
Kereta utk smbung byr dan tukar nama. Gen2 1.6cc, manual, bayaran bulanan RM415, 7 tahun lagi tinggal loan, tiada outstanding payment dkt bank. Hanya perlu byr RM2500(Dwnpymnt), kemudian tukar nma. KUCHING AREA ONLY!!

Tel: 0109667106, 0168985004

Niche: Kereta Terpakai
 
1. Hairul Nizam 2 - Sat 29/Sep/2012, 10:44am
kalau sambung bayar, pakai nama owner asal..tukar nama tu maksudnya jual terus..aduss  
2. Ady 5 - Sat 29/Sep/2012, 2:06pm
kalau tukar nama tu maknanye owner baru kene buat loan semula........katakan la baki hutang kereta tu ada 50K lagi dan loan pula cuma boleh masuk 30K sahaja........so baki 20K lagi ni sapa yang nak setelkan dekat bank........???....apa pun kene rujuk dalam pelbagai perkara dalam urusan jual beli kereta ni ok.....  
3. Jaafar 3 - Tue 2/Oct/2012, 9:21am
kalau 7tahun lg kat bank buat loan blk mmg lg mahal dr beli kat kedai.ni bkn sambung loan ni.  
4. Pelangiindah2012 - Tue 2/Oct/2012, 12:00pm
ni nmanya juall hehe  
5. Jaafar 3 - Mon 8/Oct/2012, 10:03pm
sapa2 yg ada kereta nak sambung byr tu boleh la contact sy ok.0175110251  
6. Mastura 78 - Sun 14/Oct/2012, 9:53pm
ASSALAMU'ALAIKUM..

buat service kereta sewa dalam unimas pun untung juga...student suka sewa kete untuk keluar...saya boleh bertindak sebagai promoter kepada kete sewa anda, jika perlu saya pun boleh jaganya....kerana saya pelajar perniagaan unimas yang sedang mencari duit lebih...kadar sewaan dalam unimas biasanya RM5-RM7 sejam...kancil second hand pun dah cukup...cuma saya je xde modal sendiri..

hubungi saya: mas85_mechanical@yahoo.com  
7. Abg Man - Wed 8/Jan/2014, 4:32pm
Wira 1.5 Manual 1997 utk dijual... rm15k (boleh runding) ...

Call- 0109611285 (Abg.Aziz)  

Page 1   (Total 7 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..