Projek Penternakan Ikan Sangkar Sungai di Pahang.
Shah Faisal - Tue 11/Jun/2019 2:32pm
Assalamualaikum dan Salam sejahtera.

Saya ingin menjalankan projek penternakan ikan patin dan talapia dalam sangkar sungai bagi memenuhi permintaan pasaran daerah setempat serta luar Pahang seperti Kuala Lumpur dan Selangor.

Saya sudah mempunyai 20 buah sangkar ikan siap sedia untuk digunakan. Jadi saya ingin menawarkan kepada sesiapa samada pelabur orang perseorangan atau syarikat daripada Singapura, Malaysia atau Brunei yang ingin turut serta dan menyalurkan dana PELABURAN sebanyak RM100ribu untuk tempoh ENAM BULAN sahaja projek ini berjalan.

Objektif Projek:
1. Ingin mendapatkan dana RM100ribu untuk modal membeli anak-anak benih ikan serta makanan bagi tempoh 6 BULAN projek penternakan ikan sangkar ini berjalan.

2. Sebuah sangkar ikan ialah berukuran 10kaki lebar x 12kaki panjang x 5kaki tinggi. Kos bagi sebuah sangkar ikan sepanjang projek berjalan ialah RM5ribu. Sangkar ikan yang sudah tersedia ialah sebanyak 20 buah x RM5ribu = RM100ribu.

3. Pasaran telah tersedia dan pemasaran akan saya jalankan bersama sebuah syarikat swasta yang telah bersetuju untuk memasarkan hasil2 tuaian. Permintaan tinggi pasaran setempat juga adalah amat menggalakkan dan sentiasa kekurangan stok bekalan. Lesen MyGAP telah diperolehi daripada Jabatan Pertanian untuk pemasaran hasil bagi dieksport ke luar negara.

4. Kos penyelenggaraan projek adalah amat rendah kerana menggunakan sumber air sungai yang percuma disamping dapat menjamin kualiti, tumbesaran dan rasa ikan yang terbaik. Ikan hanya diberikan makanan pallet tumbesaran ikan 100% tanpa ada campuran lain.

5. Fasiliti projek semuanya sudah tersedia dan boleh menjalankan projek pada bila-bila masa sahaja. Projek berdaya saing dan mampu memberikan hasil untuk jangka masa panjang selama diusahakan kerana permintaan hasil produk dalam pasaran akan berterusan tanpa ada had masa.

Faedah Kepada Pelabur (FUNDER) :
1. Pemulangan semula 100% dana pelaburan pada bulan KETUJUH selepas dana diserahkan.

2. Pelabur akan menerima 60% keuntungan daripada hasil sangkar (ONE OFF) selepas ditolak kos projek semasa kutipan hasil kali pertama pada bulan KETUJUH. Pengiraan profit ialah 60 pelabur - 40 pengusaha.

3. Kadar hasil tuaian sebuah sangkar ialah RM14-16ribu. Pengiraan hasil yang akan pelabur perolehi semula ialah RM5ribu (modal projek) + RM5400 kadar keuntungan bagi sebuah sangkar ikan = RM10400 pada bulan KETUJUH. Jika pelabur melabur lebih dari sebuah sangkar, maka hasil digandakan kepada berapa buah sangkar yang dilaburkan. Sebagai contoh, pelabur melabur 20 buah sangkar.. pelabur akan memperolehi RM10400 x 20 = RM208000, iaitu selepas ditolak modal pelaburan sebanyak RM100ribu.. pelabur mendapat keuntungan RM108ribu selepas 6 BULAN sahaja.

4. Pelabur bebas untuk datang ke tapak projek pada bila-bila masa saja kerana tapak projek senang dihubungkan dengan jalan raya dan akan dikawalselia sentiasa pada sepanjang masa projek. Pelabur tidak perlu menjalankan apa-apa kerja projek kerana semuanya akan diuruskan oleh pengusaha selaku rakan usahasama projek. Kontrak perjanjian akan disediakan diantara pelabur dan pengusaha bagi melindungi hak pihak yang terlibat.

Maklumat lanjut, sila hubungi saya:
Shah Faisal
01111616762
yminderapura@gmail.com

Niche: Mencari Pelabur | Penternak Ikan
     
  1. No comment yet!
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/channel/UCsO-MY8KvW6kitzwqHptapA

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Makanan Eksotik dan Unik di Temerloh Pahang
Makanan eksotik biasanya ada peminat yang tersendiri. Jika dikenakan dengan menu masakan yang sesuai, peminatnya akan sentiasa datang walaupun dari jauh. Kelebihan meniaga makanan yang eksotik adalah kurang pesaingan. Kadang-kadang di sesebuah bandar anda seorang sahaja yang berniaga makanan tersebut
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)
Nasi Kandar Popular di Bangi yang Anda Tak Pernah Dengar
Konsepnya simple, tapi populariti Nasi Kandar ni naik mendadak walaupun baru sahaja dibuka. Mari kita lihat apa yang membezakannya dari nasi Kandar klasik yang lain.
Nasi Goreng Konsep Baru yang bakal Meletup di Malaysia
Kita dah biasa dengan pelbagai nasi goreng sejak dari kecil lagi. Tetapi kini, sebuah rangkaian franchise dari Jepun cuba membawa konsep baru yang di adaptasikan dengan nasi goreng Malaysia. Produk ini amat popular di kalangan pekerja ofis. Mari lihat konsep baru nasi goreng 'Onigiri' versi Malaysia