Projek Membekal Minyak Petroleum Diesel D2, Diesel EN590, JP54 dan JPA1, Melalui Terma dan Syarat Jualan Fob Iaitu Uji Periksa dan Bayar, Dari Tangki Minyak..
Bitnext Malaysia @ Easy One Two Nine - Fri 9/Aug/2019 10:23am
🔔MAKLUMAT PROJEK PERDAGANGAN EKSPORT & IMPORT, BELI & JUAL MINYAK PETROLEUM

🔖PROJEK MEMBEKAL MINYAK PETROLEUM DIESEL D2, DIESEL EN590, JP54 DAN JPA1, MELALUI TERMA DAN SYARAT JUALAN FOB IAITU UJI PERIKSA DAN BAYAR, DARI TANGKI MINYAK PENJUAL DIPINDAHKAN KE DALAM KAPAL PEMBEL, LOKASI ROTTERDAM PORT NETHERLANDS, PRIMORKS PORT RUSSIA, NOVOROSSIYSK PORT RUSSIA DAN HOUSTON PORT USA.

🔖DESKRIPSI PROJEK
Pemilik Projek mempunyai hubungan dan ikatan perniagaan yang sah dengan beberapa Pengusaha, Pengilang, Pembekal Utama minyak pertoleum dari negara Russia. Selain itu, pemilik projek berjaya mengikat harga minyak dibawah harga pasaran minyak dunia dan harga jualan ditawarkan kepada pembeli masih diparas harga yang murah dan menguntungkan.

Pemilik Projek menjalankan penjualan minyak, berpegang kepada prosedur, terma dan syarat jualan yang mesra dan terjamin. Cara penjualan dilakukan berasaskan dokumen rasmi, menyediakan khidmat dan panduan jual beli, cara bayaran, cara penghantaran, cara transaksi dan menyediakan contoh dokumen-dokumen yang perlu dipatuhi, diikuti dan dilaksanakan oleh mana-mana pelanggan,pembeli, pengimport yang serius dan berminat untuk mendapatkan dan membeli minyak petroleum ini.

🔖RINGKASAN TAFSIRAN PROJEK
Berdasarkan subjek projek tersebut diatas, pemilik projek berjaya menguasai dan menawarkan jualan kepada pelanggannya dari pelosok dunia melalui tawaran jualan ''FOB DIP & PAY'' atau FOB UJI PERIKSA & BAYAR, membawa maksud iaitu:

Penjual menawarkan jualan minyak menerusi FOB di kawasan Tangki minyak port penjual. Pelanggan dibenarkan melakukan Uji Periksa Minyak sehingga minyak dipindahkan ke dalam kapal pelanggan. Pelanggan melakukan bayaran penuh menerusi TT/MT103 kepada akaun bank penjual. Penjual memindahkan segala dokumen dan hak milik minyak ke atas nama pelanggan.

🔖PROSES PERJALANAN DAN TANGGUNGJAWAB PIHAK BERKAITAN DALAM MELAKSANAKAN JUAL DAN BELI MENERUSI FOB DIP & PAY
Proses perdagangan yang melibatkan Pembeli Minyak, Penjual Minyak, Pembekal Minyak, Terminal Tangki Minyak dan Syarikat Perkapalan merupakan perkara biasa dalam perniagaan trading, eksport dan import. Walaupun dibahasakan agak mudah dan senang dilakukan, namun kalau tidak menguasainya atau pendek kata ''masih tidak faham'' maka akibatnya boleh jadi rugi dan menyusahkan. Oleh yang demikian adalah sangat baik sekiranya pelanggan, pembeli, pengimport, penjual, pengeskport mampu menguasai bagaimana proses perjalanan dan tanggungjawab jual dan beli menerusi FOB DIP & PAY.

🔖TANGGUNGJAWAB PELANGGAN, PEMBELI ATAU PENGIMPORT:
Pembeli yang bersetuju dengan terma, syarat dan prosedur penjual, hendaklah menyediakan dokumen Kapal dinamakan Q88 iaitu dokumen dikeluarkan oleh syarikat perkapalan dari Russia sahaja. Syarikat perkapalan Russia selalunya menyediakan Q88 dengan mengenakan syarat bayaran sewa kapal secara tunai. Proses dokumen LOI disediakan oleh Pembeli dan CPA, PI dikeluarkan Syarikat Perkapalan Russia dan akhirnya dokumen Q88 dikeluarkan setelah bayaran diterima dan disahkan oleh syarikat perkapalan Russia.

🔖TANGGUNGJAWAB PENJUAL, PEMBEKAL ATAU PENGEKSPORT:
Penjual hendaklah menyewa Tangki Minyak di Port-Port dikawasan tertentu yang menjadi medan, dikenali dan diperakui sebagai tempat transaksi selamat untuk jual dan beli minyak secara FOB DIP & PAY. Pembekal Utama Russia hanya bersetuju 100% menghantar minyak ke port-port tertentu, sekiranya penjual menanggung dan menyediakan Tangki Minyak mengikut kapasiti dan kuantiti tempahan. Penjual hendaklah menyediakan dokumen tangki minyak dinamakan TSR iaitu dokumen dikeuarkan oleh Syarikat Tangki Minyak yang aktif dan bebas dari senaraihitam. Syarikat Tangki Minyak biasanya menyediakan TSR dengan mengenakan syarat bayaran sewa tangki minyak secara tunai. Proses dokumen LOI disediakan oleh penjual dan TSA, PI dikeluarkan Syarikat Tank Palm dan akhirnya dokumen TSR dikeluarkan setelah bayaran diterima dan disahkan oleh Syarikat Tangki Minyak.

Daripada penerangan di atas, menunjukan bahawa pembeli, penjual dan pembekal bertanggungjawab menyediakan Kapal, Tangki Minyak dan Produk Minyak di Port-port tertentu. Prosedur, terma dan syarat telah pun dipersetuji awal oleh ketiga-tiga pihak yang terlibat sebelum menandatangai perjanjian jual dan beli. Jadi secara ringkasnya tanggungjawab ketiga-tiga pihak berkenaan adalah:

a) Tanggungjawab Pembeli: Menyediakan Dokumen Q88 (Kapal)
b) Tanggungjawab Penjual: Menyediakan TSR (Tangki Minyak)
c) Tanggungjawab Pembekal Russia: Menyediakan Produk Minyak

💰PELUANG TERBAIK KEPADA PELABUR ATAU FUNDER YANG BERMINAT UNTUK MEMPERGANDAKAN MODAL DALAM PERDAGANGAN DAN PEMBEKALAN MINYAK PETROLEUM MENERUSI PROJEK FOB DIP & PAY (UJI PERIKSA & BAYAR)

🔖SENARAI TERMINAL PROJEK FOB DIP & PAY (UJI PERIKSA & BAYAR):
a) Terminal Rotterdam, Netherlands
b) Terminal Primorks, Russia
c) Terminal Novorossiysk, Russia
d) Terminal Houston, America
e) Terminal Vladivostok, Russia
f) Terminal UST-Luga, Russia

🔖KEPERLUAN MODAL PELABUR
a) Modal dari pelabur-pelabur haruslah mencapai USD1,000,000.00 atau RM4,100,000.00

b) Jangkaan Pungutan dan Pengumpulan Modal Sehingga Cukup Adalah 2 Minggu Minimum Dan Maksimum 2 Bulan Bermula Dari Tarikh 9 August 2019

c) Modal boleh disalurkan kepada akaun pemegang amanah (peguam yang dilantik)

d) Hanya 10 Pelabur Maksimum yang diperlukan untuk menjayakan projek FOB DIP & PAY ini.

e) Setiap Pelabur disediakan Surat MOU dan Surat Perjanjian Pelaburan

f) Bayaran Balik Kepada Pelabur Bermula 3 Bulan Dari Tarikh 9 August 2019.

g) Keuntungan Pelabur Dikira Berdasarkan Tempoh Masa Dan ROI
Jika 3 Bulan ROI 70%
Jika 6 Bulan ROI 85%
Jika 12 Bulan ROI 95%

h) Bayaran Kepada Pelabur Terus Dikreditkan Ke Akaun Bank Pelabur

🔖TEMPOH PROJEK
Minimum 6 Bulan dan Maksimum Bergantung Kepada Kontrak, Ada Kontrak 1 Kali Pembelian Trial Percubaan Dan Kebiasaanya Pembeli Sambung Kontrak Sehingga 12 Bulan

🔖PEMBIAYAAN PROJEK DARI MODAL:
Bakal Pelabur-Pelabur

🔖ANGGARAN KOS SEWA TANGKI MINYAK DAN KOS PENGURUSAN
1. Kos Sewa Tangki Minyak + Pengurusan Tidak Melebihi RM4 Juta

2. Tempoh Penyewaan Tangki Minyak Bergantung Kepada Kuantiti Dan Jenis Produk. Pemilik Projek Mengesyorkan Perdagangan Khas Kepada 4 Jenis Produk Yang Mana Lebih Dahulu, Minimum Penyewaan 5 Hari Dan Maksimum 8 Hari. Senarai Produk Disyorkan Untuk Perdagangan, Penjualan dan Pelaburan Adalah:

a) Produk Diesel D2
Kuantiti Order: 50,000MT

b) Produk Diesel EN590
Kuantiti Order: 50,000MT

c) Produk JP54
Kuantiti Order: 2 Juta Barrels

d) Produk JPA1
Kuantiti Order: 2 Juta Barrels

Memandangkan Tidak Banyak Pelabur Atau Funder Yang Mampu Mengeluarkan Modal RM4,100,000 Seorang, Jadi Pemilik Projek Membuka Tawaran Pelaburan Dari 5 Ke 20 Pelabur, Seperti Dinyatakan Berikut:
🔖MODAL MINIMUM:
1) Jika Modal RM200,000 X 20 Pelabur Diperlukan

2) Jika Modal RM400,000 X 10 Pelabur Diperlukan

3) Jika RM800,000 X 5 Pelabur Diperlukan

Nota: Kelebihan Projek FOB DIP & PAY ini Ialah Penjualan Minyak Uji Periksa dan Bayar, Transaksi Mudah dan Selamat Dan Keuntungan Cukup Berbaloi.

☎Sesiapa Pelabur Yang Berminat Dan Serius, Sila Hubungi Kami
Whatsapp En. Saif : +60176552849
Whatsapp Cik Safiah: +601121093261
Whatsapp Cik Miah: +601159801669
Whatsapp En. Zaim: +60172685679
Whatsapp Cik Zana: +60178842025 (24 Hours)
Whatsapp Cik Anis: +601112393166 (24 Hours)
Whatsapp En. Sham: +60132701550 (24 Hours)
Email: 1mytv4u@gmail.com

Niche: Kontraktor Minyak Dan Gas | Mencari Pelabur
     
  1. No comment yet!
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Umrah Ku 2019 - Enam Hari di Kota Mekah dan..
Umrah di Tanah Suci serta menjejaki tempat-tempat bersejarah di Kota Mekah & Kota Madinah. Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada semua.
Ayam Bakar Station di Blue Lagoon Port Dickson dan Rumah Api Cape Rachado
Kami ke Pantai Tanjung Tuan di Port Dickson untuk menikmati Ayam Bakar Station yang terkenal dengan set ayam bakar madu. Apakah yang membuatkan gerai ini mendapat ulasan paling tinggi dari pengunjung? Mari kita lihat. Kami juga meredah ombak di Pantai Blue Lagoon dan mendaki bukit Rumah Api Cape Rachado.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)