Program Dana Rakyat
Rosli Alias - Tue 31/Jul/2012 10:19am [Last Comment]
PROGRAM DANA RAKYAT

BACALAH DENGAN PENUH KEINSAFAN, HATI YANG TERBUKA DAN RASIONAL. NIATKAN IKHLAS SEBAGAI AMAL UNTUK MEMBANTU KEPADA SESAMA INSAN.
_______________________________________________

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,
Saudara / saudari / tuan / puan.

PENGALAMAN HIDUP KISAH BENAR

Saya seorang ibu tunggal kepada 3 orang anak dan usia saya di awal 40'an. Saya berkerja sebagai kerani / jurutaip di sebuah syarikat swasta dengan pendapatan tidak seberapa untuk menyara hidup kami sekeluarga termasuk perbelanjaan persekolahan anak - anak.. Suatu hari saya telah dipelawa oleh seorang teman untuk menyertai skim ini. Pada mulanya saya ragu - ragu kerana perbelanjaan saya terhad tetapi desakan rakan saya itu saya fikirkan juga dan lama - kelamaan saya dapati ada benarnya. Saya fikirkan, jika saya tidak memasuki skim ini, tidak akan ada orang yang akan menolong saya dimasa saya susah. Oleh itu, sayapun memasuki skim ini dengan azam untuk membantu orang yang lebih susah daripada saya.

Setelah 4 bulan berlalu, sayapun telah terlupa kepada skim ini oleh kerana terlalu sibuk dengan tugas harian sertamenguruskan persekolahan anak - anak. Dari segi kewangan,saya benar - benar terdesak kerana penggal persekolahan akan dibuka tidak lama lagi, oleh itu banyak persiapan persekolahan yang perlu dibeli. Pada suatu petang selepas membeli barang barang keperluan di pasaraya, terlintas di hati saya untuk melihat baki akaun saya di bank. Sayapun singgah di mesin ATM untuk mengeluarkan sedikit wang sekiranya ada. Alangkah terperanjatnya saya apabila melihat baki wang yang tertera di skrin mesin ATM berjumlah lebih RM40,000. Antara percaya dengan tidak, tanpa saya sedari, air mata menitis dan saya sangat terharu kerana teringatkan skim yang saya sertai dahulu. Keadaan menjadi lebih terharu lagi apabila anak - anak memeluk saya di situ. Saya amat berterima kasih kepada peserta - peserta skim yang telah menyertainya dan saling tolong menolong untuk membantu saya dimasa saya susah.

Mulai dari itu, saya menjadi lebih insaf dan
membuat amal mengikut kemampuan dengan bersedekah kepada anak - anak yatim, berzakat dan sebagainya. Ini semua tidak boleh dilupakan. Sekarang saya sudah berhenti bekerja dan sedang menjalankan perniagaan kedai makan dari modal skim ini. Perniagaan saya bertambah maju dan kini saya mampu untuk menikmati hidup dengan lebih yakin, tenang, aman danbahagia setelah melalui kesusahan di peringkat awal pengalaman hidup saya dengan pelbagai ujian dan cabaran yang getir.


Nasihat ikhlas saya kepada saudara / saudari ambillah ikhtibar yang baik dari pengalaman saya ini dan lakukanlah sesuatu kerja itu dengan ikhlas semata - mata untuk membantu sesama insan. Saya percaya saudara / saudari akan lebihbernasib baik daripada saya setelah saudara / saudari menyertai skim yang unik ini sekiranya niat saudara / saudari ikhlas untuk membantu sesama insan yang memerlukan pertolongan.

Ikhlas dari saya,

Hjh Mardhia Bt. Hj. Ad. Kadir.
_______________________________________________

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,.

Anda yang budiman.

Surat yang seumpama ini entah berapa kali telah saya terima. Saya tidak kenal siapa pengirimnya dan saya beranggapan tujuannya tidak lain dari hendak mengena sahaja. Jadi setiap kali saya menerimanya saya campakkan sahaja surat - surat tersebut ke dalam bakul sampah. Maklumlah zaman sekarang zaman duit, maka teringatlah saya akan labu peram Pak Man Telo, Skim Cepat Kaya dan macam - macam lagi lah yang saya percaya anda pernah mendengarnya. Hari ini wang RM10 hingga RM50 sudah kecil nilainya. Dari melibatkan diri dengan program yang belum tentu pasti sama ada betul atautidak, adalah lebih baik saya membeli susu anak atau keperluan rumah yang lain. Itulah yang sering terlintas di dalam fikiran saya setiap kali saya diperkenalkan dengan program - program untuk menambahkan pendapatan seperti ini. Dalam 1 bulan, kadang - kadang sehingga 4 program yang saya terima. Pengirimnya memang saya tidak kenal sama sekali dan entah dari mana mereka mendapatkan nama dan alamat saya, saya pun tidak tahu. Sudah begitu lama masa berlalu. Fikirpunya fikir maka tergerak hati saya untuk mencuba salah satu program yang saya terima.

Secara kebetulan saya juga di dalam keadaan terdesak memerlukan sedikit wang untuk menyelesaikan masalah hutang bank yang meningkat kerana kenaikan kadar faedah, di samping itu bayaran hutang kereta dan rumah juga sering tertangguh hingga mendapat amaran dari syarikat kewangan yang memberikan pinjaman. Setelah memilih program yang mana hendak dicuba, saya memilih skim ini kerana ia agak mudah di mana ianya hanya ada 2 orang yang terlibat pada satu masa. Jadi untuk menunggu giliran untuk mendapatkan hasilnya amat segera. Lagipun caranya cukup mudah dan ringkas. Dalamperhitungan saya RM30 bukanlah membebankan sangat. Kira bolehlah, kalau nak, terkenapun tidaklah ralat sangat. Saya pun membuka akaun GIRO di BSN dengan simpanan permulaan RM10 . Kemudian saya memasukkan RM30 ke akaun perserta pertama. Kemudian saya usahakan program ini mengikut cara yang diterangkan . Saya kirimkan 150 set naskah yang sayaphotostatkan dengan 150 nama dan alamat yang didapati dari majalah dan akhbar.

Sebulan kemudian saya cuba untuk menyemak semula baki akaun saya di mesin ATM. Pada mulanya agak sukar saya nak mempercayai apa yang tercatit di skrin mesin ATM tersebut : RM10,270.00. Dalam berdebar - debar, saya mula sedar ianya adalah benar. Saya rasa amat bersyukur kerana ianya memberikan kelegaan kepada masalah kewangan yang sayahadapi. Walaupun saya tidak kenal namun saya amat terhutang budi kepada peserta-peserta yang telah menyertai program ini. Pada hari itu juga saya mengeluarkan RM5000 untuk melangsaikan hutang saya dan juga untuk modal bagi sayameneruskan lagi program ini dengan memphotostat dan mengirimkan l000 lagi risalah yang sama. Yang memberangsangkan saya ialah seminggu kemudian jumlah yang ada dalam akaun saya ialah RM25,090.00. Hingga sekarang ( sudah hampirsetahun ) saya masih meneruskan program yang sama secara sepenuh masa dan saya tidak berhutang lagi dari mana-mana pihak termasuk pinjaman perumahan dan kereta, semuanya telah saya langsaikan melalui program ini.

Hasil dan sumbangan menerusi skim ini juga telah memberi kemampuan kepada saya untuk saya menderma bangunan 2 tingkat di Batu Pahat, Johor dan pembinaan asrama putri di Arau, Perlis untuk tujuan kebajikan . Malah skim ini banyak jugamembantu saya untuk menabung dalam Amanah - Amanah Saham dan sehingga kini jumlah perkiraan sumbangan yang telah saya terima melebihi RM600,000. Kini barulah saya faham mengapa ramai orang Malaysia minat menyertai program seumpama ini. Ianya mirip main Kutu. Bezanya ini lebih mudah kerana cuma ada 2 peserta sahaja. Ianya lebih cepat untuk menikmatihasilnya. Lebih mudah dan murah dari bermain saham di BSKL. Mana boleh bermain saham dengan hanya RM30 sahaja. Itulah sebabnya sesetengah orang menggelar program ini sebagai "saham rakyat" atau "dana rakyat" .
_______________________________________________

JADIKANLAH INI SEBAGAI IKTIBAR DAN LAKUKAN YANG PERLU. HANYA ANDA YANG MAMPU

MENGUBAH DIRI ANDA !


MENGAPA ANDA PERLU MENYERTAI SKIM INI?.

- Skim ini tidak menyalahi hukum syarak serta undang - undang perdagangan negara kita.

- Tiada pihak yang tertipu. Sila baca dengan teliti dan fikirkan. Ianya mudah difahami.


- Ianya berkonsepkan amal kebajikan dan sedekah sesama insan.

- Tidak memerlukan modal yang banyak, hanya RM30 dan kos membuat salinan ( Contoh : 100 keping dan duit setem jika perlu ). Anda juga boleh menyebarkan dengan apa cara sekalipun sama ada melalui mulut ke mulut, internet ( email, facebook, dll ), pos ( surat, dll ), by hand ( seperti edaran flyers, dll ) dan sebagainya.


- Rancangan khas skim ini pernah disiarkan televisyen Malaysia di dalam rancangan Selamat Pagi Malaysia. Ia mendapat komen-komen yang positif dari pemanggil telefon yang pernah menyertai skim tersebut.

- Fikirkan: dalam 100 keping risalah yang anda sebarkan, besar kemungkinan anda boleh mendapatkan 20 orang peserta yang berminat menyertai skim ini. Katakan 20 peserta tersebut membuat salinan yang sama seperti anda lakukan dan juga mendapat bilangan peserta yang sama iaitu 20 orang setiap satu. Jadi jumlah sumbangan yang anda dapati ialah ( 20 x 20 x RM30 = RM12,000). Bagaimana jika anda membuat lebih banyak salinan dan lebih banyak peserta yangmenyertainya, katakan 300 salinan dan purata peserta (katakan 90) orang yang juga sama pengiraannya: ( 90 x 90 x RM30 = RM243,000).

- Fikirkan: skim ini telah dicipta oleh kalangan bijak pandai negara Asia Barat tetapi dengan formula yang agak susah yang mana memerlukan banyak peringkat peserta. Tetapi kini skim ini telah dipermudahkan sehingga hanya memerlukan 2 orang peserta sahaja untuk sampai ke giliran anda. Oleh yang demikian, masa menunggu tidaklah terlalu lama.


- Fikirkan: Skim ini telah lama masuk ke negara kita. Jika ia tidak berkesan, masakan risalah ini masih wujud hingga ke hari ini dan masih terus diedarkan. Untuk makluman saudara / saudari, risalah seperti ini juga telah lama diedarkan di negara-negara jiran seperti Indonesia, Singapura, Brunei, Filipina dan Thailand walaupun susunan ayat yang berbeza tetapi konsepnya tetap sama.

- Peringatan: Skim ini memerlukan Keikhlasan Hati, Kejujuran serta Keinsafan. Jika anda mendapat sumbangan nanti, janganlah sekali kali menggunakannya ke jalan yang salah. Jika saya tidak mendapat faedah daripada skim ini, masakan saya terus mengedarkan risalah ini.

Selamat mencuba!


Program ini telah dicipta setelah dibuat penelitian dan kajian terperinci ke atas program-program yang ada di negara-negara maju. Ianya telah diringkaskan seberapa yang boleh untuk memudahkan peserta-peserta. Jumlah RM27,000 ataupun jumlah yang anda kehendaki sudah tidak mustahil lagi. Yang penting anda bertindaklah SEKARANG dan gembelingkan usaha kearahnya dengan penuh keyakinan dan kesungguhan.


Jika anda tidak mampu menyertainya, kerugian akan sentiasa berada di pihak anda.

BERUSAHALAH DENGAN CARA YANG IKHLAS DAN JUJUR. JIKA ANDA BERNIAT UNTUK MENYELEWENG, MAKA ORANG LAIN JUGA AKAN TERBUKA HATI UNTUK MELAKUKAN PERKARA YANG SAMA TERHADAP ANDA DAN AKHIRNYA SEMUA PIHAK AKAN RUGI.

******************************************

PESERTA TERDAHULU
Nama Penuh : NOOR AZMI BIN PAIMAN
Nama Bank : MAYBANK
No.Akaun : 101272044594

PESERTA GILIRAN SATU
Nama Penuh: RUSLI BIN ALIAS
Nama Bank: MAYBANK
No. Akaun: 151071078197

PESERTA GILIRAN DUA
Nama Penuh: Norashikin Binti Ibrahim
Nama Bank: MAYBANK
No. Akaun: 155015231545

Sila lampiran butiran pembayaran anda:

Transaction Number: TRANSFER ATM
Acc No.: 101272044594
Transaction Date / Time : 28/03/2012 / 12:28pm
Bayaran : RM30.00

PENYERTAAN
Untuk keterangan lanjut, sila ikuti langkah 2, 3 dan 4 di bawah. Anda boleh menggunakan akaun di mana-mana bank.

******************************************

INGATLAH!
SEBARANG PERCUBAAN UNTUK MENYELEWENG AKAN MENYEBABKAN ORANG LAIN AKAN TERBUKA HATI UNTUK MENYELEWENG KE ATAS ANDA.
APA YANG ANDA LONTARKAN, ITULAH YANG AKAN ANDA TERIMA !!
LAKUKAN IA DENGAN SEJUJUR - JUJURNYA AGAR DAPAT MENIKMATI HASILNYA NANTI.


IKUTI LANGKAH - LANGKAH INI SATU PERSATU :-

Langkah 1

Buka akaun bank (mana-mana bank) atas nama anda dengan simpanan permulaan sekadar mampu. Jika anda sudah ada akaun bank, teruskan ke langkah 2.

Langkah 2
Masukkan RM30.00 (TIGA PULUH SAHAJA) ke dalam akaun peserta giliran SATU. Simpan salinan slip simpanan sebagai bukti.

Langkah 3

Keluarkan peserta TERDAHULU. Anjakkan peserta giliran SATU ke peserta TERDAHULU. Anjakan peserta giliran DUA ke tempat peserta giliran SATU.

Langkah 4
Sekarang tuliskan nama dan maklumat akaun anda di ruang peserta giliran DUA bagi membolehkan anda menyertai program ini. ( Anda boleh menaip di atas kertas lain, kemudian tampalkan sahaja di ruangan petak yang sama, dan fotostat sebanyak yang mampu, jadi anda tak perlu menaip keseluruhan surat ini semata2 untuk mengubah kedudukan peserta ).

Langkah 5
Taipkan Online Number yang tercetak pada resit bank tersebut pada ruangan Transaction Number di atas. Online Number adalah nombor cetakan computer pada slip bank tersebut (taipkan kesemua cetakan komputer tersebut). Jika anda melakukan sumbangan menerusi pindahan ATM atau menggunakan Internet, sila taipkan Nombor Rujukan Transaksi pada slip ATM atau komputer.

Langkah 6

Edarkan risalah ini kepada sesiapa yang anda kehendaki. Lebih banyak yang anda edarkan maka lebih banyaklah hasil yang akan anda perolehi. Dengan berkat usaha dan kesungguhan, bukan sahaja anda malahan semua pihak yang menyertai skim ini akan memperolehi hasilnya bersama-sama.

Langkah 7

Sebulan setelah melaksanakan langkah 6, semak baki akaun anda. Gunakanlah wang sumbangan yang anda terima itu sebaik mungkin dan dilarang sama sekali dipergunakan ke jalan maksiat dan perjudian. Keberkatan skim ini sangat berkait rapat dengan cara anda menggunakan wang tersebut. Rezeki anda akan berlipatganda sekiranya anda sentiasa bersyukur dan menjauhi maksiat.
Peruntukkan sedikit wang yang diperolehi untuk mengulangi langkah 6.

SEKIRANYA ANDA FIKIRKAN YANG ANDA TIDAK MEMERLUKAN WANG SAMPINGAN, SILA

BERIKAN SURAT INI KEPADA SESIAPA SAHAJA YANG ANDA FIKIRKAN LEBIH MEMERLUKANNYA.

TERIMA KASIH.

SELAMAT MENCUBA !!

Niche: Buat Duit
 
1. Juhan - Tue 31/Jul/2012, 11:58am
sudah2 ler tu... buatler usaha lain. kalau betul2 tak mampu pusat zakat kan ada. bantuan kebajikan negeri @ kerajaan cuba2 ler mohon. skim ni macam menggalakkan org lbh kepada jadi MALAS  
2. Bashir - Tue 31/Jul/2012, 2:31pm
orang kita memang suka kalau duit masuk cara mudah. Tapi ingatlah....dalam dunia ni tak ada benda yg mudah. Semuanya kene usaha. Bak kata pepatah omputih...no pain..no gain. Bangsa cina/india tak pulak terpikat dgn cara ni. Org kita yg banyak jadi mangsa...alahai...bila lah bangsaku nak sedar...  
3. Dhuha90 - Tue 31/Jul/2012, 3:33pm
orang berjaya ialah khusyuk dalam solat...selagi tak g solat subuh jemaah tak payah la ckp tentang malas,usaha, ataupun bangsa lain...kekuatan islam pada iman....  
4. Diana 163 - Sun 5/Aug/2012, 12:40pm
sy sendiri perna lakukan same seperti kenyataan di atas tetapi x ade pn perubahan dlm akaun saye? sy lakukan utk tengok kebenaran nye sahaja.  
5. Abg Samzy - Sat 11/Aug/2012, 5:14pm
proton/perodua baru.kelulusan 100 %. khas kakitangan kerjaan gaji rendah/byk potongan,graduan baru kerja,swasta dan glc.email:samzymss@gmail.com.sms/call:0145299040.  
6. Raquib Aleem - Tue 14/Aug/2012, 3:27pm
bodoh nye barua tipu duit ni..  

Page 1   (Total 6 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..