Pinjaman Sendiri - untuk Org Kedah
Ahtan1243 - Mon 9/Dec/2013 12:42pm [Last Comment]
selamat sejahtera semua. saya ada duit modal untuk dijadikan pinjaman . dan untuk org kedah shj . untuk maklumat seterusnya boleh email saya tyangzhe@hotmail.com. ni duit saya bukan duit bank . dan saya bukan along

Niche: Pinjaman Peribadi
 
1. Abgzack 3 - Mon 9/Dec/2013, 12:52pm
Salam.
Sy zack. Sy org kedah juga, tapi tinggal di KL. Sy ada program Be Financially Free in 3 years, yg mana tempoh persiapan selama 3 thn sebelum saudara boleh kalau tak nak bekerja dan duit tetap masuk secara tetap setiap masa ke akaun saudara setiap masa. Kalau minat sms sy, 016304380. :) sy akan terangkan plan nya.  
2. Mad Sani 2 - Mon 9/Dec/2013, 12:54pm
emailkan terus ke globalprofit_08@yahoo.com  
3. Cubalah - Tue 10/Dec/2013, 12:32am
Mudah sahaja...dengan loan kami anda pasti boleh mulakan perniagaan..hubu gi 01139857087??  
4. Sni47 - Tue 10/Dec/2013, 5:15am
no tel tak complete  
5. Sni47 - Tue 10/Dec/2013, 5:21am
abgzack 3. no tel tak compelete.  
6. Fazli 115 - Tue 10/Dec/2013, 8:42am
Sy bukan ah long cuma nak tolong!!!!!!!! Call 0123347932(Fazli).  
7. Mohamad 164 - Tue 10/Dec/2013, 12:00pm
aku dah email tak jawab pun?
main2 ke betul2 ni?  
8. Ahtan1243 - Tue 10/Dec/2013, 5:03pm
maximun saya blh keluarkan ialah 3k per setiap permohonan . dan sila tengok kalau yang dah hutang along jangan pinjam kat sini . i buat untuk orang kedah dan yang blh jumpa muka saja . yang len maaf. untuk jitra , alor star, pendang, dan sungai petani.  
9. Mohd Idham 4 - Tue 10/Dec/2013, 5:41pm
klaula sy org kedah...jmpa muka sy xde masalah...xpela bkn rezeki nmpknya..  
10. Milingyap - Tue 10/Dec/2013, 11:56pm
i tinggal sp.i nak pinjam,boleh jumpa bincang?i dah email u.harap u boleh tolong i.tq...  
11. Amutha 2 - Wed 11/Dec/2013, 9:26am
saya dari perak. nak pinjam duit urgent. ada siapa siapa boleh tolong? kerja kerajaan dan potongan sudah 60%  
12. Ab 3 - Wed 11/Dec/2013, 12:08pm
Saya dah email awk tp blom ada reply -esprito193@yahoo.com  
13. Halim 176 - Sat 14/Dec/2013, 1:25am
en ahtan bubuh la no tipon.halim 0195666472.  
14. Jayz 3 - Fri 20/Dec/2013, 1:29pm
Klau betui bagus la....nk try tgk saya alor setar ja....zamykedahmari@yahoo.com  
15. Asri Hussain - Mon 23/Dec/2013, 3:39pm
ahtan...ini asri yg penah ahtan contact..harap dpt msg sy 0194052012..  
16. Muhammad Affendy - Thu 26/Dec/2013, 4:27am
ahtan1243..sya org kedah alor setar.nk mohon boleh?nma sya black list..ungent nk pkai duet dlm 3k..klu dpt skit pown x pa..tp klu blh nk byar ansur-ansurans laa..klu blh col ja terus no.011-12508335.ungent!  
17. Noor Ashikin 3 - Wed 10/Sep/2014, 5:10pm
saya dah email. jika boleh segera nak guna. untuk setel hutang.. tq @ahtan1234  
18. Ana 327 - Tue 18/Nov/2014, 3:11pm
ahtan1234 sy dh emai hrap dpt blas...  
19. Ahtan1243 - Mon 5/Jan/2015, 3:02pm
dah tutup sebenarnya tq. harap makluman  
20. Muslim 14 - Tue 6/Jan/2015, 2:21am
Ahlong call saya 01118753563....  
21. Roslizan Bin Che Omar - Mon 23/Feb/2015, 1:34pm
saya perlukan pinjaman dengan segera utk nak beli mesin giling cili boh yang lebih besar. Saya nak pinjam $10k dalam tempoh pinjaman 2 tahun. Sebagai jaminan, rumah saya yang nilainya $500k di kulim kedah.

Roslizan - 01132071911  
22. Effendy 19 - Tue 5/Jan/2016, 11:03pm
saya mahu buat pinjaman Rm3000 untuk berniaga pakaian, kalau boleh call saya 010-701 2341 - 017-430 1978  
23. Nur Alieya Sofea - Thu 18/Feb/2016, 11:30am
Sy nk bt pinjaman 100k.
Cagar rumah boleh x.area changlun Kedah
Kalau boleh sila Contact sy
0149860531  
24. Hairizan Bin Abdull Halim - Tue 7/Jun/2016, 11:41am
Saya nak pinjam 1000.bayar dlm masa sebulan sahaja.saya tinggal di sg petani.tq  
25. Marshita Binti Tajudin - Wed 15/Jun/2016, 2:32pm
Sy peniaga delivery. Perlukn 5k. Sungai petani. 0125033913  
26. Suresh 30 - Sun 16/Oct/2016, 3:13pm
Hi sy nk pinjam Rm4000 urgently...nk pakai untuk bisness..ade sesiapa blh tolong sy...area sungai petani...contact num 01133758131 / 0103706088
Tq..  
27. Mohd Zahir 11 - Mon 7/Nov/2016, 4:00am
Urgent cl sy sungai petani..cl/ wassup 0174484600  
28. Mat Gekk - Thu 17/Nov/2016, 8:51am
sy nak pakai duit urgent..area sg petani..boleh tolong jap..call/whatsapp:0174861746  
29. Nur Zafirah 2 - Sat 19/Nov/2016, 12:40am
Saya nk pakai duit urgent 10k hubungi sy segera 0194290344  
30. Azhar 571 - Wed 28/Dec/2016, 8:11pm
Saya perlukan 200k untuk bayar tax ofshore. Saya perlukan wang segera. Jaminan rumah area sp.  
31. Ariff Ahmad - Sun 15/Jan/2017, 7:16pm
Saya nak pinjam 5k untuk buat modal saya pergi ke australia kerja sana. Kawan saya dah kat sana,cuma tunggu saya sahaja untuk masuk kerja. Jamin kerja dapat dan bayar balik. URGENT! Whatsapp saya 0102750926  
32. Zack 660 - Mon 27/Feb/2017, 10:00am
urgent nak guna duit ari ni. Ada tanah dan geran. pinjam berapa yang boleh.  
33. Amirulx76 - Sat 6/May/2017, 3:20pm
Saya mahu apply pinjaman rm 6000 untuk membayar hutang dan menjamin ahli keluarga yg ada di dalam penjara .. Saya baru berusia 17 tahun .. Tiada pekerjaan tetap dan saya berharap ada company yang boleh membantu saya.. Pm saya 01114548533 (whatsapp)  
34. Fatyha 2 - Mon 5/Jun/2017, 12:11pm
Saya mahu apply pinjaman rm 3000 untuk membayar hutang ..saya bekerja tetap dan berharap ada company yang boleh membantu saya .. pm saya segera 0134008965  
35. Fais 25 - Sat 26/Aug/2017, 9:37pm
Saya ingin membuat pinjaman rm3500 untuk membeli motosikal kerana saya tiada slip gaji saya bekerja sendiri sebulan boleh bayar rm200 whatsapp fais zama chew 01140707459 atau email faiszama1996@gmail.com  
36. Ayu 738 - Mon 9/Oct/2017, 1:55am
boleh wasap saya tak 011-26548320 saya tinggal di alor setar ,  
37. Muhammad Rafie 3 - Sun 15/Oct/2017, 2:06pm
assalamualaikum....saya angah..saya tinggal di Lunas Kedah..Saya amat memerlukan bantuan...Saya ingin meminjam 10000 kepada sesiapa yang ingin membantu..saya amat hargai...jika Tuan,Puan dapat membantu saya akan jelaskan pinjaman tersebut dalam jangka masa 2 tahun..saya amat memerlukan dengan kadar masa secepat yang mungkin ..terima kasih  
38. Muhammad Rafie 3 - Sun 15/Oct/2017, 2:10pm
Ni email saya ya.....
arrngah999@gmail.com
Sebulan RM600 HINGGA RM700 saya akan melakukan pembayaran pinjaman tersebut...  
39. Che Asma Binti Mohd Noor - Wed 11/Sep/2019, 11:25pm
Saya perlukan dana dalam masa yang terdekat ini untuk bayar tunggakan kereta dan juga tunggakan bayar dekat courts mammoth.Saya perlukan sebanyak RM6k sahaja.Saya akan bayar balik dalam tempoh 2 tahun secara ansur-ansuran.Harap dapat bantu saya dalam masa yang terdekat ini kerana urgent sangat2.Terima kasih.  
40. Khairul Helmy Bin Abd Karim - Sun 12/Jan/2020, 6:32am
Saya memerlukan pinjaman sebanyak RM2000 untuk memperbesarkan perniagaan saya.Saya tidak mempunyai SSM tetapi saya ada penyata bank.Ada atau tidak syarikat yang boleh memberikan saya pinjaman.Jikalau ada hubungi saya 01126100662  
41. Zul 1110 - Fri 25/Sep/2020, 8:04pm
Saya nak pinjam rm300 dan sy bjanji akan bayar pada 06/10/20..sgt memerlukan..kecemasan..0147388407 (whatsapp)..sy rayu  

Page 1   (Total 41 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..