Pinjaman Peribadi Kerajaan Tetap/Kontrak/Tentera/Pesara Awam/Tentera dan Swasta Panel
Ruffeykimi - Sun 25/Sep/2011 11:55am [Last Comment]
salam,

sekian kalinya sy nak menawarkan kepada mereka yang berkelayakan dari kalangan pekerja-pekerja Kerajaan Tetap , Kontrak, pesara awam /tentera serta Swasta terpilih (ada Panel dan PGM) perkhidamatan pinjaman peribadi seperti berikut:-

Swasta xde pgm,bukan panel,ccris,ctos,blacklist dan sewaktu dengannya belum ada (akan datang insyallah)

Kakitangan kerajaan

KOPUTRI

Syarat-syarat

- Kakitangan kerajaan,Badan Berkanun dan Polis Diraja Malaysia yang berjawatan tetap dan kontrak serta telah berkhidmat sekurang-kurangnya 6 bulan.
- Berumur dari usia 18 tahun hingga 56 tahun.
- Potongan gaji (termasuk pembiayaan baru) tidak melebihi 60% daripada jumlah pendapatan.
-k.tangan kontract layak memohon (max loan RM20K dan max tempoh loan 5 tahun)
-guru kafa juga layak memhon. (max loan RM20K dan max tempoh loan 5 tahun)

KELAYAKAN PEMBIAYAAN
- Pendapatan pokok minimun RM600.00 dan ke atas.
- Tempoh bayaran balik dari 12 bulan hingga 240 bulan sahaja.
- Jumlah pembiayaan adalah daripada RM1,000.00 sehingga RM250,000.00 sahaja.


KOWAMAS

-a.Kakitangan Kerajaan
Pemohon mestilah telah berkhidmat sekurang-kurangnya 6 bulan.

b. Kakitangan *GLC
Pemohon mestilah telah berkhidmat sekurang-kurangnya 1 tahun.

c. Kakitangan Pos Malaysia Berhad (Posmen sahaja)/ KEMAS/ Jabatan Perpaduan & Integrasi Nasional
Pemohon mestilah telah berkhidmat sekurang-kurangnya 5 tahun.

d. Kakitangan Pos Malaysia Berhad (Bahagian Pentadbiran)
Pemohon mestilah telah berkhidmat sekurang-kurangnya 1 tahun

gaji minima :

RM1,000 (termasuk elaun tetap)

RM 1,500 (termasuk elaun tetap; untuk Kakitangan Pharmaniaga Logistics Berhad dan anak syarikatnya sahaja)

PENCEN AWAM/TENTERA


?Pembiayaan Sehingga RM250,000.

?Tempoh Pembayaran Sehingga 20 Tahun.

?Maksimum pembiayaan sehingga Umur 70 Tahun (Umur max utk memohon ialah 66 tahun)

?Kadar Keuntungan antara 4.33% - 5.11%

?Tanpa Penjamin Atau Cagaran.

?Ansuran Bulanan Akan Dibuat Melalui Potongan Daripada Jumlah Pencen Bersih Oleh Pihak Bank.

?Pembiayaan Di Lindungi Oleh Pelan Takaful Sekiranya Pesara
Meninggal Dunia ianya tidak akan membebankan keluarga pemohon.

?Blacklist RM30,000 ribu ke bawah dan perlu settle dari loan jika disahkan blacklist.

?Overlapping dibenarkan kecuali jika pemohon pernah buat loan pesara dengan RHB dan Bank Muamalat tidak boleh overlap. Selain itu, dibenarkan overlap dengan syarat loan sedia ada tersebut telah melebihi 1 tahun pembayaran.


STAFF KONTRAK

- terbuka utk kakitangan kerajaan dan badan berkanun seluruh Malaysia

- tak perlu penjamin

- minima telah berkhidmat selama 3 bulan

- Interest 5.20%.

- maksima pinjaman mengikut kelayakan maksima potongan gaji yg dibenarkan

- Tempoh pinjaman maksima 20 Tahun.

- Proses 3 - 4 Hari Bekerja

SWASTA (PANEL/PGM)

- Gaji bawah RM 3000 boleh apply
- Bekerja sekurang-kurangnya 6 bulan


Terbuka utk anggota tentera 1-Malaysia

-Maksima pembiayaan RM150K
-Maksima tempoh pembiayaan 15 tahun
-Tidak ikut TTP tetapi mengikut service berkhidmat
-Pembiayaan dari koperasi
-Interest 7.88%
-Proses lebih kurang dlm 2 minggu bekerja
-Wajib overlap pinjaman lama kecuali pinjaman dari PERNAMA & PPK tak dibenarkan overlap.

emailkan kepada sy utk pihak koperasi semak kelayakan terlebih dulu.
Butir-butir yg diperlukan:
1. No. IC Tentera
2. Nama Penuh
3. Umur
4. Tarikh Mula Berkhidmat
5. Gaji Pokok
6. Elaun Tetap
7. Jumlah Potongan dlm Slip Gaji
8. Gaji Bersih
9. Potongan Pinjaman yang ada dicatat dalam slip gaji:
(a) Koperasi Tentera
(b) KPAT
(c) Bank
10. Potongan Pinjaman yang ada dicatat dalam slip gaji:
(a) Koperasi Tentera
(b) KPAT
(c) Bank
11. Yuran dan Simpanan
(a) Koperasi Tentera
(b) KPAT.

Pemohon WAJIB mengisi butir2 di atas mengikut format di atas bagi memudahkan semakan kelayakan.

NO UPFRONT!!!

sila email ke pinjamanpersonal@gmail.com

Niche: Pinjaman Peribadi
     
  1. Pd Boy - Sun 25/Sep/2011, 8:50pm
    boleh sy menjadi sebagai agent ?  
  2. Mizz Lynn - Mon 26/Sep/2011, 1:43pm
    salam,company saya panel bank rakyat n ada PGM..gaji Rm 1300 boleh ke??coz iklan tulis gaji RM 3000 ke bawah..sblum ni dah terkena.mula2 kata ok..last2 senyap mcm tu je.btl2 boleh tolong ke??  
  3. Ruffeykimi - Mon 26/Sep/2011, 8:40pm
    sila email ke pinjamanpersonal@gmail.com untuk lebih lanjut..atau terus hubungi 0147318271  
  4. Xerox - Mon 26/Sep/2011, 11:52pm
    mizz lyn...0178728087 @ anuar.sinarconsultant@gmail.com...maybe sy ble tlg...psl sy pon keje company de pgm...skunk loan sy alhamdulillah da...  
  5. Hasrul 27 - Tue 27/Sep/2011, 12:46am
    PINJAMAN PERIBADI AKHIR TAHUN UNTUK KAKI/TANGAN KERAJAAN
    1)STATUS KONTRAK LAYAK!!
    2)TIDAK MENCUKUPI 1 TAHUN BEKERJA DI ALU2KAN MEMOHON!!
    3)5 HARI PROSES!!
    4)BLACKLIST LAYAK MEMOHON!!(KECUALI FUND BNK RKYT)
    HUBUNGI TERUS ;HASRUL HP; 0111-6269252 (sebarang email tidak dilayan)  
  6. Mie Drummer - Tue 27/Sep/2011, 10:20am
    kepada anda ingin menjadi agen2 koperasi atau produk lain2..kami alu2 kan..
    -komisen yg berpatutan
    -tanpa pengalaman
    -boleh bekerje bile2 mase

    017-4234732 - mie  
  7. Ruffeykimi - Tue 27/Sep/2011, 2:33pm
    perghj..igtkn rmi client..ramai agen dari client..huhuhu...

    Swasta x blacklist..gaji rm2k...leh try ngn aki..

    swasta blacklist pon leh try dgn aku..tapi ni ada UPFRONT

    kerajaan dah over 60% or dah amik waslah..nak cuba kali kedua pon..leh email kat aku...pinjamanpersonal@gmail.com  
  8. Ruffeykimi - Fri 30/Sep/2011, 1:16am
    Swasta blacklist ada can...cepat2 email ke pinjamanpersonal@ gmail.com  
  9. Sifurangers69 - Sun 2/Oct/2011, 12:37am
    swasta ada ptgan biro ada line tk?kje di penang shipyard...  
  10. Ruffeykimi - Mon 3/Oct/2011, 11:30pm
    boleh jerk...email pinjamanpersonal@gmail.com  
  11. Ruffeykimi - Tue 4/Oct/2011, 9:20pm
    sapa 2 mau?  
  12. Ruffeykimi - Wed 19/Oct/2011, 3:50pm
    miss lynn..boleh je buat..xde maslh..tpi kena tgk dokumen dulu  
  13. Ruffeykimi - Fri 16/Dec/2011, 7:39pm
    Loantentera hold  
  14. Fizfizi89 - Mon 17/Dec/2012, 9:19am
    sy berkerja di sektor awam tetapi berstatus kontrak..layak kah sy memohon pinjaman ini?  
Page 1   (Total 14 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Saya Cuba 3 Mee Calong di Beserah Kuantan ! (Memang best)
Bandar Beserah di Kuantan mempunyai karakternya yang tersendiri dengan sejarah sejak zaman British lagi. Ada bepuluh-puluh warung menjual Mee Calong disana. Apa Keistimewaan Mee Calong ni sebenarnya?
(Drone) Menjejaki 12 Kubu WW2 British di Kuantan, Pahang
Kami medapat tahu terdapat 12 kubu lama British yang dibina pada zaman Perang Dunia Kedua di Kuantan Pahang. Ada yang masih tegak, ada yang sudah senget, ada yg dah tenggelam dalam air dan ada yang dah tenggelam dalam pasir. Ikuti Perjalanan Kami di video ini :-)
11 Hotel Menarik Area Genting Highlands Premium Outlets (GPO) Sesuai Untuk Semua Bajet
Dengan pembukaan Genting Highlands Premium Outlets (GPO) dan beberapa hotel baru di sekitar Gohtong Jaya (Genting Permai), kita dapat pilihan yang lebih banyak dan sesuai dengan semua golongan.
Mencari Makam Pahlawan Islam di Tengah Kubur Cina
Kami mendapat tahu terdapat beberapa makam Pahlawan Islam di Bukit Cina, Melaka. Berbekalkan maklumat dari beberapa sumber, kami memulakan pencarian. Kali pertama dan kedua gagal. Akhirnya pencarian kali ke 3 baru berjumpa.