Perniagaan Hotspot Paling Jimat
Fazli Asfaani @ Arrowtech
Wed 9/Nov/2011 1:54pm [Last Comment]
menjana income 100%
ape yg korang kena pakai mikrotik rb750 rm200
License os Mikrotik per mikrotik L6 (Controller)
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:License
rm748..
access point sy sarankan klu buat permulaan pakai engenius eoc 2611p rm400..jgn nak pandai2 pakai AP indoor pastu buat jadi outdoor tambah lah pakai omni antenna..klu korg buat mcm tu lagi laa rugi.memang tak power langsung. nak lagi best pakai access point Altai C1..itu memang terbaik..

klu korang nak pakai free AAA radius..mikrotik memang dah sediakan..tapi user x ramai laa..router lak cepat panas..cepat jem
nak lagi best just amik paid aaa radius.. x mahal pun korg cuma bayar 30sen peruser..tak kira laa korg buat kupon rm10 ke rm30 ke rm5 ke..harge tetap sama 30sen je.. itu memang paling jimat.. tak payah korg nak bayar charge franchise.. buat pe korg nak bazir duit pasang hotspot sampai puluh2 ribu..klu korg ikut kaedah nie..insyaAllah ROI x lebih dlm 3 bln jee..tak caye?? sy pernak buat kt tempat umah sy..sy pakai 3 bijik access point rm400x3=rm1200 + 1 router mikrotik rm200 buat cabling dlm RM70 breket AP tu sy pakai yg TV punye alaa dm rm5 je..3 bijik baru dlm rm15..lesen os l6 tu dlm rm748...so total semua dlm rm2163 jee.pastu tolak unifi line dan duit kupon 30sen.ade laa untung dlm 2200..bln pertama jee dah balik modal..
klu nak print kupon ..korg leh print sendiri,sebelum tu korg save dlm bentuk pdf..sy leh ajarkan mcm mana nak buat...
pastu klu nak buat kad gores nak bagi nampak best korg leh print kt www.print.my
kt situ korg print laa byk2 sikit..korg leh taruk logo sendiri.. ala buat mcm kad topup maxis tu..

kt politeknik pun sy dah mula pasang jitra dan arau.. nak contoh link loginpage myzone.arrowtech.com.my
login page korg leh nak buat design sendiri pun boleh..leh taruk logo sendiri..iut semau sy akan ajarkan..hotspot yg sy tolong setupkan seperti poli wifizone,polimas wifi,arena hotzone,terminal hotzone,myzone hotspot,era hotzone ,exaimbp hotspot..uhh byk lagi laa hotspot nak tulis panjang laa plk...
ape2 hal nak tahu keterangan lebih lanjut leh tepon sy 0173420924 atau email ke fazli@arrowtech.com.my

Niche: Bisnes Broadband
 
1. Acid - Wed 9/Nov/2011, 2:08pm
tq..atas perkongsian maklumat..lokasi oh lokasi..  
2. Fazli Asfaani - Wed 9/Nov/2011, 2:25pm
lokasi yg menarik klu korg nak buat income dlm kawasan asrama ipt/ipts lehh laa dpt dlm 5k keatas
jgn masuk secara haram..kena laa buat kertas kerja bagi kt pengarah ipts/ipta bukan deal kt kantin asrama yee..silap2 kena bukak balik..  
3. Fazli Asfaani - Wed 9/Nov/2011, 2:39pm
ade mamat ni sblm nie dia deal ngan company ********* kena bayar ribu riban gila2 mahal.. aku ckpp kt dia klu cos yg dia kuar tu aku leh bukak 10 tempat hotspot.. so skr nie semua tempat dia aku dah ubah sistem..skrg nie dia baru tambah lokasi kt presint 9 putrajaya cos baru bape jee beza 5 kali ganda harga hotspot company yg seblm ni dia pakai.. ni dia pun plan nak tambah lagi access point. rasa2 dlm 1 bln dah balik modal :-)
so buat pe kita nak menzalimi org..nak kaut untung atas org berlebihan..last2 nak balik modal bertahun nak tunggu..aduhhh!!!  
4. Amir 55 - Wed 9/Nov/2011, 2:39pm
salam saya amat berminat nak tahu lebih detail psl perniagaan ini. tlg hantar detail ke pasarmalam.kedaikopi@gmail.com  
5. Saadon - Wed 9/Nov/2011, 3:32pm
Salam, berminat boleh bg info detail ke saadon_06@yahoo.com  
6. Ahmad 108 - Wed 9/Nov/2011, 4:04pm
salam..
cukup menarik idea dan perkongsian ini.
tahniah kerana berani berkongsi..  
7. Fazli Asfaani - Wed 9/Nov/2011, 9:20pm
amir,saadon dan acid sy dah email kan  
8. Fazli Asfaani - Wed 9/Nov/2011, 9:24pm
Ahmad- waalaikumsalam
t.q:-)

.. hotspot ni xde profit sharing pun 10% ke 20% ke..30% kee..semua tu xde..  
9. Anuar 10 - Thu 10/Nov/2011, 1:44am
saya berminat boleh bagi detail cam ne nak buat bisnes hotspot ni.
tq  
10. Amran 26 - Thu 10/Nov/2011, 11:47am
menarik gak ni, tp xbrape faham bisnes ni, info please;
citra59@yahoo.com.my
tk.  
11. Hafizdanial - Tue 15/Nov/2011, 2:01am
salam saudara terima kasih kerana sudi berkongsi..saya berminat untuk tahu lebih lanjut boleh lanjutkan ke hafizdanial2003@yahoo.com  
12. Fazli Asfaani - Fri 18/Nov/2011, 3:29pm
peralatan mengikut kemampuan masing2

router mikrotik 750 RM200/router mikrotik 750GL RM250
http://routerboard.com/

sy sarankan jgn lagi pakai konsep DWRT or Chilispot
yg selalunye di set kt dlm linksys router yg kaler biru tu..or jgn pakai lagi pc router yg selalu bunyi bising tu..

AP Engenius eoc2611 RM450/AP Ubuquiti M2 RM350/AP Altai RM680

contoh kalau permulaan nak cuba bisnes nie
korg cuba dulu pakai mikrotik 750 dan 2 bijik AP

mikrotik RM200 + 2biji AP engenius RM900
kos barang dlm RM1100

-cable cat5e jgn beli china punye..pakai cable cat5e 3g plus pun ok gak
braket ap klu nak cantik sikit korg pakai laa astro punye..cos dlm RM25 hinggit..nak bajet lagi pakai jee braket aerial tv dlm rm5

-login page leh custom dlm html
klu tak reti nak buat leh beli kt http://www.nadasumbang.com/services/hotspot/katalog-design/
youtube http://www.youtube.com/watch?v=BVEx9svB2Xw&feature=related
klu x reti nak edit nak upah saya pun boleh hehe

nak buat kupon pun leh custom sendiri.. nak belajar kt youtube http://www.youtube.com/watch?v=gxjXuIlgtM0
klu x faham sy leh ajarkan :-)

angaran kasar pun tak sampai rm2k

nak tahu lebih lanjut leh laa call sy or jumpe terus sy
0173420924

selamat mencuba ye :-)  
13. Putera 13 - Wed 11/Jan/2012, 3:32pm
emel saya afiz_s@yahoo.com  
14. Acid - Wed 11/Jan/2012, 6:47pm
menarik..nak order dr En Fazli blh tak?  

Page 1   (Total 14 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..