Perniagaan Hotspot 100% Profit
Fazli Asfaani @ Arrowtech
Fri 20/Jan/2012 9:03am [Last Comment]
SENANG DAN CEPAT; perisian hotspot dipasang di dalam router, tidak memerlukan komputer sebagai pelayan (server). Tidak terlalu teknikal dengan tetapan yang mudah dan mesra pengguna, Plug & Play !!

MUKA HADAPAN SENDIRI; tunjukkan logo dan identiti anda sendiri dan maklumat lain seperti harga kepada pelanggan apabila mereka memasuki hotspot anda.

KEUNTUNGAN MUTLAK; segala keuntungan hak anda !! Tiada caj untuk tiket kod dan tiada caj-caj lain. Tiada caj tersembunyi dan caj berterusan dari kami. Anda berpuashati, begitu juga kami. Anda hanya perlu membayar caj dari pembekal internet anda sahaja (ISP).

SUMBER PENDAPATAN TAMBAHAN; Maksimakan penggunaan internet anda dengan pendapatan tambahan, sama ada anda pengusaha restoran, homestay, rumah tumpangan, hotel, budget
hotel, kawasan hostel pelajar atau di taman perumahan tempat anda tinggal.

Hardware Peralatan Wifi
1 x router mikrotik
2 x unit eoc2611p
Network Cable
Kos pemasangan sistem(+ arrowtech radius/billing system) dan hardware
Warranty 1 tahun Jaminan Untuk peralatan
Khidmat nasihat hingga perniagaan beroperasi
Kami mengedalikan perkhidmatan 24 jam
TIDAK TERMASUK TALIAN ISP (cth:Streamyx)
Free Network monitoring
kos keseluruhan
total RM1800

soalan lazim

Saya tidak tahu hal-hal teknikal mengenai komputer. Bagaimana saya hendak membuat
setting kepada sistem hotspot tuan apabila saya membelinya nanti?
Setelah anda membelinya, anda akan dibekalkan dengan panduan pemasangan dan setting yang sangat mudah. Anda boleh membuat setting dengan cara penyambungan ke router secara Wi-Fi atau menggunakan kabel network. Setelah tersambung, anda hanya perlu membuka browser anda dan mengisikan URL yang dibekalkan.

Adakah saya/kami akan memperolehi keuntungan 100% dari perkhidmatan hotspot ini atau dikongsi sebahagiannya dengan syarikat tuan?
Keuntungan adalah 100% milik anda setelah anda membeli sistem hotspot dari kami. Kami
tidak mengambil peratusan tertentu dari hasil penjualan tiket/kod anda seperti pembekal hotspot
yang lain. Tiada caj tersembunyi.

Adakah syarikat tuan akan memasang sistem hotspot ini? dan setelah dipasang, adakah
sepenuhnya diuruskan oleh saya/kami?
Ya, kami akan memasangkan sistem ini untuk anda. Pakej kami ialah Siap Pasang iaitu
siap terus meniaga dan oleh sebab itu harganya adalah sangat berpatutan dan mampu milik.
Panduan yang mudah dan jelas akan diberikan. Ya, setelah anda membeli sistem ini dari kami,
anda akan menguruskannya sendiri.

Bagaimana caranya untuk memasukkan atau memuat naik kod tiket ke dalam router sistem hotspot tuan? Bagaimana hendak mencetak kod tersebut?
Anda akan dibekalkan dengan perisian arrowtech radius billing system (http://radius.arrowtech.com.my/admin.php). Perisian ini akan membuat kod secara automatik dan di save dalam format csv or PDF. Anda hanya perlu memuat naik (upload) fail csv tersebut ke dalam router dengan menggunakan browser anda. Untuk mencetak, perisian tersebut menyediakan templat untuk cetakan untuk warna kod merah, biru dan hijau. Anda boleh
mencetak dan memotongnya sendiri.

Adakah sistem hotspot ini stabil?
Sistem ini telah diuji dan telah dipasang dibanyak restoran, hotel, budget hotel, homestay,
hostel pelajar, pejabat dan lain-lain. Setakat ini kami mendapat maklum balas yang menggalakkan kerana sistem ini sangat mudah dan user friendly.

Adakah perlu saya menyediakan sebuah komputer pelayan (server) untuk sistem hotspot ini seperti sistem hotspot yang lain?
Sistem ini tidak memerlukan sebuah komputer pelayan (server) kerana perisian hotspot telah dimasukkan terus ke dalam router (embedded software). Mengapa perlu berbelanja lebih? Lebih mudah dan sangat menjimatkan !!

Kami telah mempunyai router dengan internet di dalam Local Area Network pejabat kami. Bolehkah saya membuat penyambungan sistem hotspot tuan dengan LAN kami? Adakah akan menjejaskan sambungan internet komputer di pejabat kami?
Ya, anda boleh membuat penyambungan sistem hotspot kami terus ke router tuan atau switch, dimana router tuan tersebut seharusnya running dengan DHCP server. Tidak, sistem hotspot ini tidak akan menjejaskan internet di pejabat tuan.

Bagaimana dengan jaminan dan bantuan/perkhidmatan selepas jualan/pemasangan?
Kami akan memberikan khidmat selepas jualan dengan email dan panggilan telefon sekiranya terdapat sebarang masalah pemasangan dan sebagainya. Tiada perkhidmatan bantuan di lokasi tuan (onsite support)outside job akan dikenakan caj. Bagi router, warranty telah terbatal setelah kami menggantikan perisian asal (original firmware) dengan perisian hotspot kami

Saya mempunyai talian jalur lebar 4 MBps dari ISP. Saya ingin menyekat atau mengurangkan kelajuan perisian memuat turun (download accelerator) seperti Internet
Download Manager, Orbit, Flashgot, Kazza, Elphant, Emule dan perisian lain yang sepertinya.Manakala kelajuan melayari internet seperti facebook.com di tahap maksimum. Bagaimana caranya?
Untuk maklumat tuan, perisian memuat turun yang dinyatakan menggunakan port 80, sama seperti yang digunakan oleh perisian melayari internet (browser). Arrowtech boleh mengurangkan kelajuan download dan upload, tetapi tidak boleh mengasingkannya mengikut
kegunaan untuk browsing atau memuat turun kerana menggunakan port yang sama. Port 80 tidak boleh ditutup di dalam mikrotik, sekiranya ditutup akan menyebabkan gagal melayari internet.
Ianya hanya boleh dilakukan dengan memasang komputer pelayan khusus untuk 'menapis'
kandungan dengan menggunakan sistem operasi Linux. Pelayan firewall/proxy/filter ini boleh
melakukan kerja-kerja Deep Packet Inspection terhadap trafik internet di dalam network anda.
Kami boleh membekalkan komputer pelayan yang telah dipasang dan dikonfigurasi untuk tugastugas
penapisan seperti menghalang facebook, yahoo messenger dan perisian Instant Messenging
yang lain. Contohnya menghalang melayari internet, tetapi hanya membenarkan email sahaja.
Pelayan berkenaan juga boleh menjadikan layaran internet anda lebih pantas dengan pemasangan
squid server. Juga anda boleh mendapatkan sebarang perisian, lagu, movies dan lain-lain secara
percuma dengan pemasangan torrentflux server. Hubungi kami untuk sebut harga.

Saya mempunyai sebuah PC lama pentium 4. Bolehkah saya menghantar PC lama tersebutkepada tuan untuk di pasangkan menjadi hotspot server, squid server, content filtering server dan torrent server?
Untuk maklumat tuan, komputer desktop tidak direka untuk dipasang untuk tempoh yang
panjang secara berterusan. Pada satu-satu masa, komponen di dalam komputer desktop tersebut
akan mengalami kegagalan kerana tidak direka untuk menjalankan kerja 'heavy duty', 'over
heating' atau sebab-sebab lain. Pengalaman kami memasang desktop biasa untuk dijadikan
komputer pelayan (server) mendapati bahawa komputer tersebut tidak dapat bertahan lama untuk
tempoh yang panjang, sama ada berbulan-bulan atau bertahun-tahun. Nasihat kami, dapatkan
komputer yang benar-benar spesifikasi server. Sekiranya 'budget' anda sangat terhad, anda ada
pilihan untuk mencari server yang terpakai yang masih elok. Jawapan ringkasnya, sememangnya
PC lama seperti pentium 3 atau 4 masih boleh dijadikan sebagai server, tetapi bukan untuk
tempoh yang lama 24 jam sehari, 7 hari seminggu dan 356 hari setahun.

ArrowTech IT Solutions(MP0002242-K)
No.15-3-1 Diamond Square,Jalan2/50 , Gombak,53000, Kuala Lumpur,MALAYSIA.
t:017 342 0924 e:sales@arrowtech.com.my w:www.arrowtech.com.my

Niche: Bisnes Cyber Cafe
 
1. Batuapi8888 - Sat 21/Jan/2012, 1:33am
Saya berminat! Nak buat kat kondo tpt sy duduk skrg. Mcm mana caranya?

Email ke batuapi8888@yahoo.com  
2. Fazli Asfaani - Sat 21/Jan/2012, 10:26pm
ok nanti sy emailkan  
3. Beanbag2u - Sat 21/Jan/2012, 10:41pm
Sy berminat, email detail ke beanbagseller@gmail.com

berapa distant coverage?  
4. Fazli Asfaani - Sun 22/Jan/2012, 12:42pm
sudah hantar detail ke email  
5. Nasiramli - Tue 24/Jan/2012, 8:35pm
salam bro..emailkan pd sy juga. tq
nasiramli@gmail.com

019-634 6364  
6. Fazli Asfaani - Thu 26/Jan/2012, 9:21pm
nasiramli
sy sudah hantar email  
7. Fazli Asfaani - Sat 3/Mar/2012, 12:42am
www.arrowtech.com.my/hotspot.pdf  
8. Mama Food House - Tue 27/Mar/2012, 10:28am
SALAM, SAYA BERMINAT PASANG DI RESTORAN SAYA DAN BERMINAT BUAT BISNES DENGAN BUKA CAWANGAN DI TEMPAT LAIN SEPERTI MAMAK CAFE,HOSPITAL.BERAPA JARAK LIPUTAN WIFI INI. mamafoodhouse@yahoo.com  
9. Fazli Asfaani - Sun 22/Apr/2012, 2:09am
boleh call saya terus 0173420924  
10. Pokmejutaweabtaufan - Fri 4/May/2012, 12:03am
eazy3x1@gmail.com  
11. Fazli Asfaani - Sat 12/May/2012, 3:18pm
tawaran pakej sudah tamat... radius server kami akan charge profit sharing...

utk radius mikoritk sahaja free.. sebelum ini kami bagi free utk radius manager..kini tidak lagi..sekian terima kasih..

so yg sebelum nie yg ambil dgn kami.. untunglahh... :-)  
12. Faizanmy - Mon 30/Jul/2012, 12:06am
bleh email detail pada saya faizanmy@yahoo.com  
13. Fazli Asfaani - Sun 20/Jan/2013, 8:55pm
peralatan mengikut kemampuan masing2

router mikrotik 750 RM200/router mikrotik 750GL RM250
http://routerboard.com/

sy sarankan jgn lagi pakai konsep DWRT or Chilispot
yg selalunye di set kt dlm linksys router yg kaler biru tu..or jgn pakai lagi pc router yg selalu bunyi bising tu..

AP Engenius eoc2611 RM450/AP Ubuquiti M2 RM350/AP Altai RM680

contoh kalau permulaan nak cuba bisnes nie
korg cuba dulu pakai mikrotik 750 dan 2 bijik AP

mikrotik RM200 + 2biji AP engenius RM900
kos barang dlm RM1100

-cable cat5e jgn beli china punye..pakai cable cat5e 3g plus pun ok gak
braket ap klu nak cantik sikit korg pakai laa astro punye..cos dlm RM25 hinggit..nak bajet lagi pakai jee braket aerial tv dlm rm5

-login page leh custom dlm html
klu tak reti nak buat leh beli kt http://www.nadasumbang.com/services/hotspot/katalog-design/
youtube http://www.youtube.com/watch?v=BVEx9svB2Xw&feature=related
klu x reti nak edit nak upah saya pun boleh hehe

nak buat kupon pun leh custom sendiri.. nak belajar kt youtube http://www.youtube.com/watch?v=gxjXuIlgtM0
klu x faham sy leh ajarkan :-)

angaran kasar pun tak sampai rm2k

nak tahu lebih lanjut leh laa call sy or jumpe terus sy
0173420924

selamat mencuba ye :-)  
14. Mohd Juzaili Hasrul Fitri 2 - Tue 1/Oct/2013, 11:22pm
Salam, Tuan Fazli saya nak sebutharga :
1) Omni antena
2) Bullet M
3) Unifi AP LR
4) Rocket M2
5) RouterBOARD 1100AHx2

Sila email saya di: juzaili83@gmail.com

Jika saya menggunakan system ini berapa ramai user boleh login pada waktu yang sama. Adakah system ini menggunakan system mikrotik? Jika ya. menggunakan licen level berapa 3, 4, 5 & 6?

Terima Kasih, saya berminat dengan perkhidmatan tuan.  

Page 1   (Total 14 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..