Penulis Skrip Drama (Personal Coaching Class)
Cakerawala Seni Production @ Cakerawala Seni - Tue 7/May/2019 7:54am [Last Comment]
BAYARAN : RM19,500 (RM1,500 per episod) bagi setiap skrip drama rantaian 13 episod setelah proposal diluluskan & skrip siap ditulis.

BAYARAN : RM5,000 bagi setiap skrip telemovie setelah proposal diluluskan & skrip siap ditulis.

(Boleh buat secara sambilan)

SKOP KERJA:
– Membuat proposal / cadangan cerita-cerita baru yang boleh dijadikan drama TV.
– Proposal pitching / pembentangan proposal drama ke stesen TV
– Menulis skrip penuh untuk drama TV

MASA BEKERJA:
- Bergantung kepada penulis
- Tertakluk kepada dateline produksi

PERSONAL COACHING PENULISAN SKRIP DRAMA TV
– Belajar asas menjadi freelance sriptwritter atau penulis skrip bebas.
– Belajar bagaimana untuk menulis skrip drama tv.
– Hasilkan karya yang akan disiarkan di kaca TV.

Saya Shah, sebagai pengasas Cakerawala Seni Production menawarkan kepada anda coaching penulisan skrip yang akan dianjurkan secara santai dan sempoi.. Dengan coaching ini, saya akan bimbing anda dari A sampai Z.

Dari step penulisan proposal, pembentangan cerita hingga pembikinan skrip penuh. Step by step akan dipimpin sehingga anda benar² menjadi seorang penulis skrip.

Kelebihan sesi coaching ini:
1. Anda akan diberikan modul sebagai rujukan.
2. Anda akan diberikan contoh² proposal dan skrip penuh beserta movie drama² kami yang sudah pernah disiarkan di tv.
3. Kami akan bantu anda menghantar proposal kepada produser.
4. Harga yang kami tawarkan sangat TIDAK berpatutan kerana sangat murah.
5. Anda bebas bertanyakan soalan dan belajar face to face.
6. Anda boleh mendapatkan bantuan kami untuk memperbaiki proposal anda dari semasa ke semasa.

Harga sesi coaching hanya RM150..
(sekali bayar sahaja, free utk join kelas akan datang. dengan yuran sekali RM150 anda bakal mendapat pendapatan dari RM5000 sehingga RM20,000 dan lebih.)

Coaching akan dibuat secara santai di sebuah pejabat di Menara Summit selama 5jam. (maksimum 6jam).
Anda boleh pilih tarikh anda sendiri.

Info lanjut: 011 – 5873 6039 SHAH
Sila butiran diri seperti berikut.

NAMA:
UMUR:
PENDIDIKAN:
PEKERJAAN:
KENAPA BERMINAT:
PENGALAMAN DALAM INDUSTRI KREATIF: (jika ada).

INFO PENTING:

1. Penulis skrip adalah sebuah karier ataupun KERJAYA SAMBILAN. Kami tidak membayar gaji bulanan kepada anda. Pendapatan adalah bergantung kepada proposal yang diluluskan oleh stesen TV. Kami hanya mengajarkan dan menunjukkan jalan. Kami bukan produksi penerbitan yang menerima proposal/skrip anda kerana kami juga geng penulis skrip.

2. Anda mesti tahu menaip, mempunyai komputer atau laptop.

3. Sekiranya anda adalah penulis skrip berpengalaman, anda tidak memerlukan coaching kami kerana kami hanya mengajar asas sahaja.

4. Paling penting, anda mesti minat bidang penulisan dan seni kreatif.

5. Sekiranya anda tidak dapat join coaching untuk belajar kerana berada di Sabah & Sarawak atau negeri lain selain Selangor, KL dan Perak: Anda bolehlah belajar dengan membeli buku modul dan video pembelajaran yang kami akan sediakan.

Niche: Kursus Dan Seminar | Kursus Personal Coaching | Studio Filem Dan Videografi | Servis Freelance | Studio Model Penyanyi Pelakon
 
1. Nur Fathahiah - Tue 30/Jul/2019, 10:41pm
masih available lagi ke utk personal coaching tsebut?  

Page 1   (Total 1 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..