Pengusaha IKS - Pembuat Mesin Pemprosessan Makanan
E A Food Machinery @ E A Food Machinery - Wed 5/Oct/2011 1:43pm [Last Comment]
Kami adalah sebuah syarikat Bumiputera berpengkalan di Johor Bahru. Kepakaran kami adalah dalam bidang pembuatan mesin pemprosessan makanan. Kami bersedia memberikan perkhidmatan di seluruh Malaysia. Antara produk yang kami hasilkan adalah :

1. Liquid Filing Machine In Line (Semi Auto / Fully Auto)
2. Packaging Machine
3. Capping Machine
4. Monoblock 3 in 1
5. Piston Filling Machine
6. Auto Dryer
7. Taufu Mixer
8. Chilly Grinder
9. Gas Boiler
10. Burner Boiler
11. Grinder Machine (Rempah Ratus)
12. Retort Tank
13. Mixer Tank / Mixer Cooking Tank
14. Double Jacketed Mixer Tank
15. Single Jacketed Mixer Tank
16. Storage Tank
17. Product Piping Line System
18. Working Plateform
19. Conveyer System
20. Auto @ Manual Labelling Machine
21. Roaster Machine (Ayam / Kambing)
22. Spareparts

Kami juga ada menyediakan perkhidmatan service, membaiki & maintenance untuk perlatan anda. Jika anda mempunye konsep atau idea berkenaan mesin pemprosessan makanan, kami sedia membantu untuk merekacipta idea anda.

emailkan pertanyaan anda ke : fitrifit@hotmail.com

Niche: Mesin Proses Makanan | Mesin Industri
 
1. Aizah - Wed 5/Oct/2011, 3:15pm
salam..boleh emailkan quotation mesin prose soya ke aizah_mona@yahoo.com  
2. E A Food Machinery - Wed 5/Oct/2011, 5:55pm
Salam Puan, Saya dah email pada puan  
3. Sky - Wed 5/Oct/2011, 6:59pm
mesin kira buah kelapa ader x ......  
4. E A Food Machinery - Wed 5/Oct/2011, 7:28pm
Salam Tuan Sky. Kami tak de mesin tu. :)  
5. E A Food Machinery - Wed 5/Oct/2011, 7:31pm
Untuk Item No 21, roaster machine untuk kopi, bijan, jintan, ketumbar dan rempah ratus yang lain pun kami ada  
6. Rohaizatsenan - Wed 5/Oct/2011, 9:52pm
sy pn nk tau..email boobaxx_00@yahoo.com..tq  
7. E A Food Machinery - Wed 5/Oct/2011, 10:28pm
Salam En Rohaizat, Kami telah email kepada tuan.  
8. Linda06 - Wed 5/Oct/2011, 10:41pm
saya berminat nak menempah mesin menggoreng.boleh email detail dan contact number.lindaedi06@yahoo.com  
9. Asrie - Wed 5/Oct/2011, 10:41pm
sy bermint ttg machine utk proses rempah.blh tlg emailkn quatation kpd asrie1978@yahoo.com.TQ  
10. E A Food Machinery - Wed 5/Oct/2011, 11:31pm
Salam Linda06. Saya telah email  
11. E A Food Machinery - Wed 5/Oct/2011, 11:39pm
Salam En Asrie. Kami dah email untuk minta sedikit info.  
12. Ain Nuraini 2 - Thu 6/Oct/2011, 12:30am
saya nak tanya kalau saya nak beli mesin untuk kisar cili bagi buat perniagaan cili boh boleh tak emailkan ke nurainiain@ymail.com quotationnya tq  
13. Omar Bin Amir - Thu 6/Oct/2011, 7:10am
Nak tahu mengenai mesin taufa mixer?Bolih terangkan sikit pada saya E.omar 0l67067437.P.Gudang  
14. E A Food Machinery - Thu 6/Oct/2011, 10:03am
Salan Ain Nuraini, saya dah email.  
15. Azam 52 - Thu 6/Oct/2011, 12:23pm
saya nk buat reban aym tertutup,ada x kipas yg biasa digunakn utk wt reban tu..ble x emeil kt sy harga sebiji kipas tu megikut saiz...tq
azam_ud@yahoo.com  
16. E A Food Machinery - Thu 6/Oct/2011, 2:22pm
Salam En Azam, kami tak da kipas tu. sorry. kalau untuk proses makanan ada.  
17. Omar Bin Amir - Thu 6/Oct/2011, 4:12pm
Slm,tumpang lalu.En.azam berapa ekor nak ternak ayam,dimana?Saya ada pengalaman 7 tahun ternak ayam.  
18. Aien 9 - Sat 8/Oct/2011, 3:58pm
Emailkan kpd saya tentang mesin pemprosesan soya utk dijadikan minuman ke iksstore@gmail.com  
19. Fahmi 5 - Sat 8/Oct/2011, 7:56pm
slm..mesin pek aiskrim malaysia ada x?..
email..fahmi_fksg@yahoo.com  
20. Noorhizaidayu - Mon 10/Oct/2011, 12:59am
salam...saya hari2 mengaul ayam berempah 700ketul sehari dengan berat keseluruhan 175kg....ada tak mesin yang boleh mengaul ayam utk 100-200 ketul sekali gaul?? kalo ada email detail noorhizaidayu@gmail.com  
21. Azrien - Mon 10/Oct/2011, 2:49am
looking for packaging and labelling machine untuk produk berasaskan powder mcm gula or tepung..please quote me the price beserta gambar and specs. email: syukrisala@gmail.com  
22. Suhasni Bin Hayani - Mon 10/Oct/2011, 12:16pm
mesin buat tauhu ade? sy nak buka kilang...kalu ada boleh email pd sy harga dan gambar sekali..tq....sutraprise@gmail.com  
23. Lailatul Nur Hawa Bt Ahmad - Tue 11/Oct/2011, 3:23pm
tolong mail boiler soya arabayla_homemade@yahoo.com  
24. Ben 7 - Tue 11/Oct/2011, 4:38pm
mesin untuk buat kerepek pisang ada x??  
25. Drosyati - Wed 12/Oct/2011, 2:26pm
ada tak mesin utk memerah santan kelapa..email di drosyati@gmail.com  
26. Mell 5 - Wed 12/Oct/2011, 8:48pm
tolong emel harga mesin goreng kerepek..kalau ada..  
27. Mee Bandung Odeon - Thu 13/Oct/2011, 7:39pm
Ada website tak?
Saya pengusaha rempah mee bandung [serbuk].
Boleh bagi sebutharga untuk mesin pembungkusan automatik untuk packing rempah antara 50gm hingga 200gm.
Dan sebutharga untuk Mesin Mixture  
28. Intan9548 - Fri 14/Oct/2011, 11:56am
tumpang lalu ye, mungkin tawaran ini ada kaitan dengan anda , saya perlukan 4 orang wanita, tinggal di tongkang pechah, batu pahat, johor atau kawasan berhampiran untuk menyertai AIM. Keutamaan diberikan kepada wanita berniaga atau suri rumah kerana mereka perlu komitted untuk menghadiri mesyuarat mingguan dan membayar ansuran mingguan pinjaman AIM. call saya 019-7759548 segera.  
29. Sgj Enterprise - Mon 17/Oct/2011, 4:45pm
sy mencari mesin menggoreng dan spinner, sila emel jenis dan harga mesin ke nzaidir.sgj@gmail.com  
30. Hazami - Thu 20/Oct/2011, 1:07am
Mesin buat mee kuning ade x?email
adoi_s@yahoo.com.my  
31. Hafifa - Tue 25/Oct/2011, 7:36pm
ada mesin chocolate fountain?
blackdeviliar@yahoo.com  
32. E A Food Machinery - Fri 28/Oct/2011, 7:39pm
Salam semua, Diharap dapat hantar email ke fitrifit@hotmail.com untuk sebarang pertanyaan.
Jarang tgk page nie.
Terima Kasih.  
33. Zaleq - Thu 10/Nov/2011, 10:56am
kalau ada sesiapa ingin bertanya pasal mesin2 tertentu .. yg mungkin susah nak didapati di pasaran boleh email saya salasacontrass@gmail.com .pertanyaan adalah percuma..  
34. Mar - Sun 20/Nov/2011, 6:45pm
salam sy ada hantar emel pertanyaan takde respon pun. Bagi no tel. kat emel sy..saya akan pergi sendiri ke kedai anda. jmlhabdullah@yahoo.com  
35. E A Food Machinery - Mon 21/Nov/2011, 3:24pm
Salam En Mar,
Kami dah emailkan kepada anda. Maaf sekira kami lambat respond. Projek alhamdulillah tgh masyuk.  
36. Green Warrior - Tue 22/Nov/2011, 8:21am
salam semua, ada sesiapa tahu kat mana ada jual mesin/alat buat tauhu? email sy struggle05@live.com  
37. Hanafiah 6 - Mon 28/Nov/2011, 12:55pm
saya mencari full set mesin membuat mee kuning.  
38. E A Food Machinery - Wed 30/Nov/2011, 12:02pm
Salam Hanafiah 6,
Sila tinggalkan email anda atau hubungi kami di fitrifit@hotmail.com  
39. Magnet Wang - Sun 11/Dec/2011, 6:08pm
Salam Tuan Tanah,
plz email pd sy sebut harga mesin Rempah Ratus atau blend powder tq.

biosc9@yahoo.com  
40. Far 3 - Wed 28/Dec/2011, 5:27pm
salam en. EA Food...saya nak mesin untuk mengisar asam boi tanpa biji (kering) juga gula pasir...dalam capasity yg banyak ada x...saya menjalankan bisnes membekal asam ...tolong email kepada saya...mFarhan_Lanskap88@yahoo.com/ 0133395478  
41. Mcbatistuta - Fri 30/Dec/2011, 1:07am
Salam, saya nak Mesin Kisar Cili Kering.
Selalu cara manual, kami rebus Cili Kering dan blender dalam pengisar. Cara ini lambat sebab permintaan banyak.
Tolong emailkan gambar dan pricing untuk mesin pengisar cili.
Saya dari Batu Pahat, Pt Raja  
42. Zunaidi 2 - Mon 9/Jan/2012, 11:40pm
Mesin untuk membuat tauhu keras brape harga???untuk pembuatan kecil kecilan.  
43. E A Food Machinery - Mon 16/Jan/2012, 5:41pm
Hi McBatistuta,
Minta bagi email anda.  
44. Sally 15 - Sat 4/Feb/2012, 4:39pm
Sy nk tnya mesin buat biskut buah rotan. Tepung boleh msuk diantara 3 kilo ke 5 kilo
email saya di:
sallyshahz@yahoo.com  
45. Apis 22 - Fri 10/Feb/2012, 11:52am
tuan tanah..tumpang tanah.hehehehe..sayeade mesin tebu terpakai dan mesin ais kacang terpakai..kondisi 9/10.baru pakai kejap.harga mampu bunuh diri.kol saye 0133522660,selangor  
46. M Hazami Sulaiman - Thu 16/Feb/2012, 12:23pm
Saya mencari mesin memproses cili sos
tlg send katalog ke m_hazami@yahoo.com

terima kasih  
47. Izah 11 - Mon 5/Mar/2012, 9:38am
slm. bleh send quotation mesin mixer,meja steel, dan apa2 saja yg sesuai utk membuka kilang pengusahaan produk iks...  
48. E A Food Machinery - Thu 8/Mar/2012, 5:39pm
salam Izah 11,
Minta berikan no tel @ email kepada kami untuk mudah dihubungi.  
49. Najwa 3 - Mon 19/Mar/2012, 10:50pm
Salam, saya nk tanya kalau untuk membungkus/packaging frozen food seperti lamb chop,chicken chop etc etc, apa machine yang sesuai? and boleh dapatkan quotation utk machine itu? send email ke add saya yer najwahazim@gmail.com

TQ  
50. Omar Bin Amir - Wed 21/Mar/2012, 5:02pm
Salam semua,Saya hendak let go 1 unit
boiler soya yang menggunakan cylinder gas memasak.Berminat kontek saya En:Omar 0l67067437.Tq  

Start | Page 1 | Next >                     (Total 93 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..