Mencari Pemborong Barang-Barang Kek, Pasteri dan Bakeri
Frankie Zappa Al Capone - Fri 1/Jul/2011 10:31am [Last Comment]
Salam semua...,
minta bantuan semua..isteri saya bercadang nak bukak kedai jual barang2 kek, pastri, bakeri.....
kalau ada kawan2 yg tau mana nk cari pembekal atau info2 yg berkaitan diharap dapat dikongsi bersama.. email saya: ibnunaziri@yahoo.com

cadangnya nak berkonsepkan islamik... bukan apa tak banyak org kita yg buat bisnes nie... mohon bantuan semua..
terima kasih..

Niche: Bisnes Roti Dan Bakeri
     
  1. Mutiara Sinar Enterprise - Sun 3/Jul/2011, 1:23pm
    JEM NENAS HARGA UNTUK BUAT KUIH RAYA HARGA BORONG CALL0192093021  
  2. Said Zakaria - Mon 4/Jul/2011, 1:05pm
    Assalamualaikum,

    Boleh tahu kedai di mana? InsyaAllah saya amat berminat. Saya dari Damansara Damai, Sungai Buloh.

    Email: sd.zakaria@gmail.com
    H/P: 016 222 7 016  
  3. Jijah Bake4u - Sun 11/Sep/2011, 5:58pm
    klau nk cari pbekal x blh 1 tempat je..kene cr byk2 supplier...hrga beza2...
    klau nk order apa2 brg blh call saya 0199824745
    Bake For You Enterprise  
  4. Arabiastyla - Mon 10/Oct/2011, 3:03pm
    assalamualikum dah bukak belum bakery..kalau dah bukak saya pembekal kek carrot yg lain dr yg lain dan kalau nak rasa kite boleh bagi tester...dan kite jugak menghajar pelbagi jenis makanan europe yg asli ygt x de di pasaran dan halal....termasuk LOVE DESSERT YG POPULAR DI TIMUR TENGAH..APA APA email ke arabia_styla@yahoo.com  
  5. Mie 43 - Thu 23/Feb/2012, 3:09pm
    Salam cik, pertama sekali encik perlu menghadiri kelas usahawan IKS (Bakeri) yang selalunya di anjurkan oleh MARA.

    Mereka akan memberi senarai pembekal pembuat Bakeri (adalah kedai yang sangat murah).

    Dan dalam masa yang sama cik boleh membuat Pinjaman Perniagaan Bakeri.
    **Apa yang saya tahu la..

    Bagi pendapat saya, perusahan Bakeri ni dah banyak dari Kedai hinggakan Dirumah, jadi cik perlu untuk cari pembekal yang murah supaya Produk cik sememangnya MURAH dan menjadi bualan orang. TQ.  
  6. Nadia 159 - Mon 12/Mar/2012, 4:07pm
    sy nk tau selain pasir gudang area mne de pembekal barangan kek,pastry dan bakery?klu de spe2 tau pls inform sy email: yaya.shana@yahoo.com  
  7. Kc 7 - Wed 21/Mar/2012, 7:26pm
    Asalamualaikum cik, nak tanya perkembangan business bakery cik. Kalo sudi kongsi saya nak list vendor cik. Sya pun nak buka business Yg sama mcm cik. Email detail kcfarrahmang@yahoo.com
    Tq  
  8. Adeela - Wed 27/Jun/2012, 9:14pm
    Salam semua nya,hai sy seorg pelajar. Sblm ni jual kek dkt kampus shj. Sy bole buat kek coklat kukus dan bakar guna oven. Slalu jual RM3 (kecil) dan ke atas. Sy juga boleh buat cup cake. Serunding popia pintal pun sy buat. Lokasi sy Perlis,(utara) berminat hubungi sy 0134581989.  
  9. Farah 24 - Thu 24/Jan/2013, 6:35pm
    sy pun bercadang nak bukak kedai barang2 kek..kalau sudi kongsi info email ke hanilatif_nur@yahoo.com.my  
  10. Pandan Pusat Bekalan Bakeri - Fri 3/May/2013, 9:37am
    Salam, Pandan Pusat Bekalan Bakeri, syarikat bumiputera boleh membekal barang barang bakeri dengan harga yang berpatutan. Lokasi-Shah Alam http://jomkepandan.blogspot.com  
  11. Shafareen - Tue 2/Jul/2013, 9:58pm
    Sy pun bercadang nak buka kedai barangan kek dankuih..email kan sy d shafare_abidin@yahoo.com  
  12. Fia 2 - Thu 2/Jan/2014, 3:34pm
    dimana saya boleh cari pembekal bakeri di penang ye?  
  13. Zahara 5 - Fri 7/Feb/2014, 6:44pm
    KELAS BISKUT 2014 ITAS DI Mukbi Bakeri Puchong,

    Tarikh:15 Mac 2014
    Hari:Sabtu
    Masa:9.00 am-5.30 petang
    Tempat:NO. 63 JALAN PUTRA PERDANA 7/19
    TAMAN PUTRA PERDANA,
    PUCHONG,
    SELANGOR DARUL EHSAN.
    Yuran:RM300.00

    NAMA-NAMA (20 JENIS BISKUT ADA TERTERA DI ATAS GAMBAR).
    Pengesahan Kehadiran: Tel. 012-6630152 ATAU 03-83119955
    www.facebook.com/mukbipastry

    SENARAI BISKUT
    1.SAMPERIT MOCCA CHEESE
    2.BANGKIT CHEESE
    3.LUVCLUSTER
    4.ALMOND CRUNCHY
    5.FANCY CHOCOLATE CHIP
    6.MOLESSES CHOC CHIP
    7.BAHAMAS EGGLES COOKIES
    8.CHOCOLATE FLAKES
    9.SUPERCHUCK CHOC CHIP
    10.BLACK CHOCOLATE CHIP
    11.APPLE ROLL
    12THUMBPRINT CHOC COOKIES
    13.CHOC SUGEE CRUNCH
    14.CHOCOLATE CHIP & WALNUT
    15.CRISALMOND
    16.CHOCOLATE CHILLE FLAKE
    17.CHOCO BITES
    18.FUNKY CHUNKY CHOC CHIP
    19.NUTTY OAT COOKIES
    20.PRUNE CHEESE  
  14. Norwani 3 - Sun 9/Feb/2014, 1:13pm
    Assalamualaikum...saya ada membekal retail & borong pelbagai jenis tepung segera kek..antara:
    *tepung kek coklat moist RM12
    *tepung kek red valvet RM14
    *tepung apam polkadot RM12
    *oreo cheese cake powder RM20
    *halal cheese powder (cheezy wadges) RM14
    *instant caramel RM12
    *strawberry cheese cake powder RM22
    *blueberry cheese cake powder RM22
    *fruits cheese cake powder RM20
    *tepung biskut segera RM10
    *tepung Japanese cotton cheese cake powder RM15
    tepung cheese cake meleleh (asli,pandan,oren,strawberry,coklat) RM12
    *filing apam pokadot RM2
    *instant cream cheese RM20

    untuk harga borong boeh hubungi sya di talian 0174577783 @ fb sy wani's bakery..insyaallah sesuai untuk sesiapa yg ingin berniaga...

    terima kasih...  
  15. Hajar Mokhtar - Sun 16/Mar/2014, 12:33am
    mencari pemborong barang - barang bakeri...sila emel nama barang berserta harga...dan ingin mengetahui jenis - jenis barang yang perlu ada untuk sebuah kedai menjual barang bakeri  
  16. Awie 80 - Tue 19/Aug/2014, 4:18pm
    Sy nk thu jenis2 brang yg prlu ade skiranya buka kdai bekery..ingn mncube bsnes bekery..email sy awie_891111@yahoo.com  
  17. Khatijah Ismail - Fri 22/Aug/2014, 12:12am
    salam. saya ingin mbuka kdai Barang-Barang Kek, Pasteri dan Bakeri.. hrp dpt beri tunjuk ajar pd sy... n sy memerlukan list vendor.. nie email sy.. khatijahismailomar@gmail.com  
  18. Nazihah 31 - Fri 12/Sep/2014, 3:51pm
    saya ingin membuka kedai barangan bakeri dan memerlukan list pembekal, pemborong @ pengilang barangan tersebut.... diharap boleh memberi list harge... email nazihahmatesa@gmail.com.  
  19. Arahana - Tue 20/Jan/2015, 11:59am
    saya ingin membuka kedai barangan bakeri dan memerlukan list pembekal, pemborong @ pengilang barangan tersebut.... diharap boleh memberi list harge...ASSAP

    arahana57@gmail.com

    adamqaisara11@gmail.com  
  20. Asuma 2 - Sun 7/Jun/2015, 12:03pm
    Assalamulaikum..sy suma..sy bcadang ingin membuka kedai barangan bakeri dn peralatan.bakeri.ade tak sesiapa sudi mbantu nk dptkn list vendor..pengilang @ pmborong..aku_tiasma@yahoo.com  
  21. Ayesyah - Wed 5/Aug/2015, 3:27pm
    salam. saya ingin membuka kedai Barang-Barang cake, Pastry dan Bakery. Saya ingin bantuan untuk berkongsi list vendor.. please email ke ayesyah@gmail.com / whatsapp 0172111210

    Thank you  
  22. Sharizal Othman - Tue 11/Aug/2015, 4:30pm
    salam....kami adalah pembekal serbuk tomyam (140gm)/asam laksa (100gm)/cili tabur udang kering dan ikan bilis (80gm) jenama Dapur Spices...andai berminat hubungi kami di 0195993737/0163052007 (Sharizal)....jugak terdapat didalam belian pukal (1kg/5kg)....
    juga boleh lawati fb: Dapur Spices Official - HQ  
  23. Chekgu Zuirina - Thu 3/Sep/2015, 4:32pm
    Assalmkm
    Saya telah pun membuka kedai bakeri diklang dan.mencari pembekal2 barang bakery dan cake..
    Email:zurazi@yahoo.com  
  24. Azie 67 - Tue 13/Oct/2015, 1:52pm
    Assalamualaikum. Saya akan membuka kedai pembekal barang2 bakeri, pastri dan kek di kajang. Skrg saya sedang mencari pemborong dan pembekal barang2 tersebut. Sila email dan wasap saya segera 0123066185  
  25. Iman 137 - Mon 26/Oct/2015, 12:28pm
    sy ingin mbuka kedai mjual bahan mentah dan peralatan mbuat kek n roti (bakery)....mohon bantuan utk mencari pemborong/pembekal yang murah dan berpatutan...
    WhatsApp sy 0186615901  
  26. Salwani 15 - Thu 26/Oct/2017, 8:02pm
    sy bcadang membuka kdai mnjual brang mntah mmbuat kek..boleh email tak pemborong/pembekal tsbut kpd saya salwanishabri@gmail.com
    0183514092@0148495136(wani)  
Page 1   (Total 26 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Fort Supai Melaka & Restoran Ikan Bakar Terapung (Kuala Linggi)
Kami ke Kota Bukit Supai (Fort Supai) di Kuala Sungai Linggi, sempadan Melaka dan N9. Kota ini dibina pada 1757 oleh Belanda bersama Pihak Bugis. Juga terdapat sebuah Restoran Ikan Bakar Terapung dan boleh terus mendaki ke Fort Supai melalui jejantas atas laut.
Asam Pedas di Tepi Jeti Nelayan Sungai Siring Melaka
Melaka ada banyak jeti nelayan. Lokasi yang popular adalah Muara Sg Duyung, Alai, Umbai, Serkam dan banyak lagi. Saya ke jeti nelayan Pantai Siring Melaka dekat Umbai untuk menikmati Asam Pedas ikan segar yang baru ditangkap.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)