Pembantu Rumah Indonesia Sedia untuk Bekerja - Available Sekarang
Mymaid @ My Maid 2011
Fri 8/Jul/2011 8:17am [Last Comment]
Salam.

Sekiranya tuan/puan berhasrat untuk mendapatkan pembantu rumah Indonesia, bolehlah visit http://my-maid.blogspot.com untuk melihat biodata pembantu rumah tersebut. Ketibaan pembantu rumah adalah diantara 1 -2 minggu setelah pengesahan majikan dibuat dan jaminan selama 3 bulan diberikan. Potongan gaji maid adalah selama 4 bulan.

Maklumat lanjut, boleh hubungi Syamsul - 0192092707. Pembantu rumah ini hanya untuk majikan yang beragama Islam sahaja.

Wassalam
http://my-maid.blogspot.com

Niche: Pembantu Rumah Asing
 
1. Haishah - Fri 8/Jul/2011, 9:25am
salam...sy nak selepas raya k....bleh tak?  
2. Dina 11 - Sat 9/Jul/2011, 11:23am
bape kos sume ye? siap ke sume? tgl nk amik je  
3. Fara 11 - Sat 9/Jul/2011, 4:24pm
mymaid: i dah tgk semua biodata maid dlm blog u.. hehhehee.. sah dan mmg sah.. ini antara 12 biodata yg dikirim oleh BAPAK HAMID dari mentaram al lombok..
ramai mangsa yg dah ditipunya. bg deposit, maid tak masuk.  
4. Fara 11 - Sat 9/Jul/2011, 4:33pm
ANDA SEMUA BOLEH TGK DI BLOG SINI...

http://ptasfizlanggengabadi-abdulhamid.blogspot.com/

HATI.. HATIIIII...  
5. Cik Memi - Sun 10/Jul/2011, 10:10am
thanks fara 11 sbb inform kt sini...harap tiada mangsa hamid lombok ni lagi lps ni...  
6. Fara 11 - Sun 10/Jul/2011, 11:38am
memi: impian si maling hamid tu tak kesampaian..

sesapa nak test dgn bg duit sebyk RM2500 kat dia secara BAIK HATI.. dialu2kan.. JIKA TAK PERCAYA..

PAK HAMID NI TGH MEMANCING ORG MSIA DGN TAWARAN HARGA YG MURAH UTK URUSAN MAID  
7. First Lady - Sun 10/Jul/2011, 10:36pm
Ya ALLAH....terima kasih fara11.Saya masih mencari2 sumber utk mengambil maid nasib baik awak alert awal.TK byk2  
8. Sarah 45 - Mon 11/Jul/2011, 1:11am
thanx Fara..adanye rakan spt awk dpt selamatkan rakan yg lain..syabas  
9. Mohamed 15 - Mon 11/Jul/2011, 2:21am
as salam
saya warganegara malaysia,membuka cawangan di cirebon ,jawa barat mengambil TKR di indonesia,olih kerana rakyat malaysia /TKR sering menjadi mangsa penipuan olih agensi,tekong indonesia/malaysia
hubungi ler saya untuk keterangan lanjut
018-2733120
+82131140152  
10. Fara 11 - Mon 11/Jul/2011, 10:51am
hmm.. saya ada xtra maid jawa dari belawan.. sesapa yg nak, bleh call i.. maid ni masuk esok..
sapa cepat dia dpt..

019-3180502  
11. Habib 2 - Mon 11/Jul/2011, 2:29pm
maaf ye, tumpang iklan sikit... Din boleh dihubungi 012-372 8469 bila2 masa utk urusan maid dari acheh... terima kasih :) -insha allah mudah dibawa masuk skrg ni, tak susah mcm dulu lagi  
12. Fadzil 23 - Fri 15/Jul/2011, 12:35am
ada masalah nak submit application ke imigresen boleh sms saya 0162768125  
13. Safiah 4 - Sat 16/Jul/2011, 11:59am
saya ada maid sekarang di tgn datang dari lombok, berminat segera hubungi saya 0125263225 atau 0165988797  
14. Mymaid - Sun 17/Jul/2011, 5:21pm
Salam...Terima kasih kerana memaklumkan kepada saya terlebih awal. Saya dah remove semuanya...Mmg Pak Hamid ada call and approach me....Alhamdulillah, ada seorang puan dari majalah.com dah inform saya dan saya dan remove blog tu..  
15. Abdul Razak Bin Abdul Wahab - Mon 18/Jul/2011, 10:47am
hi safiah.. my add (adioss77@yahoo.com) razak  
16. Norliza Ali Mohd - Thu 28/Jul/2011, 2:44pm
Saya amat memerlukan pembantu rumah segera sebelum raya..tiada permit amat dialukan utk mengenalpasti kebolehan...permit akan dibuat selepas itu...berminat sila hubungi 012-20171552  
17. Fara 11 - Fri 29/Jul/2011, 1:38am
kpd para majikan yg mencari2 maid.. dptkan harga yg berpatutan dgn registerkan nama & kriteria maid yg ada mahukan ke faradarling77@yahoo.com

jgn lepaskan peluang ini..  
18. Mymaid - Wed 12/Oct/2011, 9:07am
Salam.

Khidmat pembantu rumah dari Sumatera boleh diperolehi bermula dari sekarang selepas berakhirnya Syawal. Kepada anda yang berminat, masih boleh berhubung dengan saya terus.

Khidmat pembantu rumah dari Lombok telah tidak diteruskan. Terima kasih kepada semua warga Majalah.com yang telah memberikan alert ini dan saya telah ambil tindakan yang sewajarnya.

Harap maklum  
19. Nazihah 17 - Tue 5/Jun/2012, 2:31pm
memang ramai penipu dan terdesak kerana duit. cuma kita sebagai pengguna kena pandai menilai. jgn cepat percaya. pak hamid nih pun ader approach i amik maid ngan dia.tapi susah nak percaya jika kena bagi duit dulu...  

Page 1   (Total 19 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..