Peluang Berniaga di Wet World Air Panas Pedas
Fadzli 39 - Sat 21/Apr/2012 11:53am [Last Comment]
SALAM SEJAHTERA.

Wet World Air Panas Pedas Resort adalah sebuah taman tema air dengan kolam air panas yang terkemuka di Pedas, Negeri Sembilan.

Untuk tahun 2012, Wet World Pedas sedang dalam proses menyediakan tapak-tapak jualan* untuk disewa pada harga yang rendah kepada peniaga-peniaga gerai/kecil seperti:

1. Handicraft, paintings, hasil kraftangan tempatan.
2. Permainan kanak-kanak, belon.
3. Pokok/pasu bunga.
4. Buah-buahan tempatan.
5. Kerepek tradisional, kuih-muih tradisional.
6. Aksesori dan pakaian bundle

Jika anda telah memiliki perniagaan-perniagaan seperti di atas atau berminat untuk membuka gerai baru dan melebarkan perniagaan anda di Wet World Air Panas Pedas, anda bolehlah berkunjung ke taman tema kami pada hari ini dan bertemu dengan pihak pengurus (Mr. Dave). Hubungi pejabat 06-6857199 (En. Fadzli atau Pn. Zana) untuk maklumat lanjut.


KADAR SEWAAN:

Hari Biasa & Hari Minggu : RM120/sehari
Cuti Am : RM150/sehari
*Meja, kerusi dan khemah/payung tidak disediakan.


JAMINAN PENGUNJUNG

Wet World Air Panas Pedas menerima ratusan pengunjung setiap minggu dan bilangan pengunjung ini meningkat apabila tiba musim cuti sekolah dan cuti umum. Peluang untuk menjana keuntungan yang berlipat ganda di sini adalah amat tinggi.

Dengan ini, pihak pengurus dengan segala hormatnya ingin menjemput semua peniaga-peniaga tempatan ke taman tema air kami untuk merebut peluang perniagaan ini.

*Tapak perniagaan adalah terhad.

Terima kasih.

Niche: Kedai Separuh Dan Ruang Niaga
     
  1. Trojan - Sun 22/Apr/2012, 12:48am
    Murah amende TT. RM120/RM150 sehari tu mahal lah TT. Gua selalu bawak anak2 mandi kat wet world Pedas sbbnya ORANG TAK RAMAI dan ANAK2 BOLEH MANDI PUAS2 TANPA BERASAK2. Kalau nak tolong org kampung, buatlah betul2. Cuba kurangkan lagi kadar sewa tu kepada RM50 sehari. Tentu arah dia orang berniaga kat tepi2 jalan.  
  2. Nor Hishman Bin Harun - Sun 22/Apr/2012, 1:53pm
    Saya sokong sejuta % dengan trojan. Tak berbaloi... fikirkanlah  
  3. Mazlina 15 - Sun 22/Apr/2012, 10:56pm
    sy pun sokong,mana ade org......tipulah..........sewa mahal lak tu  
  4. Teratai 2 - Tue 24/Apr/2012, 3:29pm
    Hujung minggu pun bleh di kira ngan jari pengunjung kat c2....cekek darah peeerrrgh  
  5. Fadzli 39 - Wed 25/Apr/2012, 11:09am
    Salam semua,

    Hari biasa dan hari minggu memang kita tak ramai pengunjung, dan kita pun tak mahu menganiaya peniaga tempatan sebab mereka sendiri pun tahu. Kalau nak RM50 hari biasa pun kita tak mahu buat sebab kita dah kaji.

    Kita sudah tegaskan jaminan pengunjung itu di waktu CUTI SEKOLAH dan CUTI UMUM (sila baca betul2) sebab waktu2 ini memang ramai orang. Parking memang penuh. Nature of business kita sbg tempat pelancongan memang macam ni. Peniaga ada pilihan untuk berniaga pada hari yang mereka mahu. Kita bukan nak tipu, peniaga ada pilihan. Ini adalah satu peluang untuk berniaga yang akan menguntungkan kedua-dua belah pihak. Minggu depan kita ada hari buruh. Dan bulan 5 dan 6 ini cuti sekolah. So, tengok kalendar dulu dan rancang dengan teliti. Siapa cepat dia dapat.

    Harap penjelasan ini memuaskan semua. Terima kasih.  
  6. Pearlbee - Tue 8/May/2012, 11:20am
    pernah pergi sana mcm x ramai org ..cuti sekolah x tau la sbb x pernah pergi waktu cuti...  
  7. Raquib Aleem - Tue 8/May/2012, 11:58am
    MAHAL terlampau...
    harga logik = RM50.00
    kalau RM120/RM150 sehari, sama rate macam downtown cheras/mines, uptown danau kota.. cakap kat management, kalau nak wat tapak rm100 during weekend/ public boleh, tapi sediakan canopy dll la..  
  8. Aidarashid - Wed 16/May/2012, 5:26pm
    saya orang cengkau, laluan harian saya cengkau seremban. hari biasa isnin-jumaat tu boleh dikatakan xde org pun jika ada pun 3-4 biji kete je weekend or public holiday tu ramaila...penuh gak parking tu....tapi kalau sewa rm120-150 tu tak berbaloi sgt-sgt...silap haribulan modal pun lenyap  
  9. Mia Humaira - Thu 21/Jun/2012, 2:33pm
    ye la memang mahal..
    dulu ade member saya try berniaga kt situ, rm150 sehari.. kesian dia dh la berniaga air cedok n keropok lekor je.. makanan fast-food xdibenarkan jual.. pengunjung biasa2 aje.. xpulang modal, xde untung pun.. pendapatan hari tu lopeh byr sewa je.. so kpd pengurus kalo nk tolong org kg. pun beragak2 lah.. tk.. org berniaga ni pun perlukan modal utk persiapan itu ini..
    kalo kadar sewa RM50 tu mungkin berbaloi..  
Page 1   (Total 9 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Umrah Ku 2019 - Enam Hari di Kota Mekah dan..
Umrah di Tanah Suci serta menjejaki tempat-tempat bersejarah di Kota Mekah & Kota Madinah. Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada semua.
Ayam Bakar Station di Blue Lagoon Port Dickson dan Rumah Api Cape Rachado
Kami ke Pantai Tanjung Tuan di Port Dickson untuk menikmati Ayam Bakar Station yang terkenal dengan set ayam bakar madu. Apakah yang membuatkan gerai ini mendapat ulasan paling tinggi dari pengunjung? Mari kita lihat. Kami juga meredah ombak di Pantai Blue Lagoon dan mendaki bukit Rumah Api Cape Rachado.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)