Pekerja Ladang Sawit Dikehendaki di Daerah Johor
Muhammad Safwan 9 - Thu 24/Aug/2017 12:49pm [Last Comment]
Saya sedang mencari pekerja ladang yang mahir mengait buah sawit untuk harvesting dengan kadar segera untuk memetik buah sawit bagi pokok tahun 1996.

Sila hubungi Pn. Sabrina di talian 012-7210114 (whts app/sms) untuk maklumat lanjut.

Niche: Kerja Kemahiran | Ladang Getah Kelapa Sawit | Pekerja Asing | Jobs & Vacancies in Malaysia
 
1. Nizam786 - Wed 13/Sep/2017, 2:13pm
salam,
berapa upah per tan. dan berapa ekar.  
2. Mohd Rashid 7 - Sun 17/Sep/2017, 3:33pm
Tumpang iklan..
Saya juga mencari pekerja part time untuk memetik buah sawit dan browning..boleh msg/wsp 013-7981897..terima kasih  
3. Sarimah Maseri - Thu 5/Oct/2017, 11:53am
Tumpang iklan. Saya juga sedang mencari pekerja ladang yang mahir mengait buah sawit untuk harvesting dengan kadar segera untuk memetik buah sawit seluas 400 ekar.

Sila hubungi Pn. Sarimah di talian 018-3775342 (whts app/sms) untuk maklumat lanjut.  
4. Mazenah - Sat 7/Oct/2017, 3:07pm
Assalamualaikum
Tumpang iklan

_*FOREIGNER*_
Bangladesh kira jual terus.. Direct supply bukan outsource..

TANPA PERMIT : rm1,200
#Dokumen yg ade :-
-#passport#
-#JAMINAN 2 bulan sekiranya pekerja lari @ ade apa2 yg tidak memuaskan

PERMIT LENGKAP :-
#sektor pembinaan & kilang : rm5,500
#sektor pertanian & ladang : rm4,500

JAMINAN :-
- Percubaan 25 Hari.
- Pekerja Lari Kami Ganti Baru
- Pekerja Tidak Boleh Buat Kerja Kami Ganti Baru
- Majikan Bayar Gaji Ikut Hari Semasa Tempoh Percubaan.
- Permit Akan Dibuat Selepas Tamat Tempoh Percubaan.

Berminat/pertanyaan hubungi :-
014-2650225 (muhd irwan)  
5. Patrick 19 - Mon 30/Jul/2018, 8:37am
Assalamualaikum tuan, Sy dari Raspa Manpower Recruitment
Sy ad pkerja dari Indonesia yg boleh masuk kerja..klu tuan berminat boleh call or whatsapp sy +60127900098  
6. Amirul Azman 6 - Wed 8/Aug/2018, 9:50am
Assalamualaikum. Kepada majikan yang memerlukan pekerja untuk ladang sawet boleh hubungi sy Amirul- 0175023565. S mempunyai tenaga pekerja untuk sawet  

Page 1   (Total 6 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..