Mencari Pakej Katering utk 600pax & Pakej Sanding
Hafiz 957 - Fri 27/Mar/2015 9:43am [Last Comment]
Salam & hi,
Persiapan utk walimatulurus menyambut menantu.

Saya mencari pakej katering 600pax termasuk makan beradab yg menenuhi citarasa & sedap berserta perhiasan meja beradab & alas meja kerusi dan
Pakej sanding termasuk baju pengantin & perhiasan (L&P), 1 make up & juga pelamin dewan yg simple tp nice, tak memerlukan probs & accesories yg byk.

Majlis akan diadakan di sekitar jln peel/ jln cochrane, kuala lumpur pada october 2015.

Niche: Tempahan Katering | Bisnes Pengantin
 
1. I Da 5 - Fri 27/Mar/2015, 9:52am
As salam..
Sila kol :
#D'Touch Creation
Pn.Zetty 012-6852184
Pn.Ann 019-2601772  
2. Syafiqah 49 - Fri 27/Mar/2015, 1:36pm
Salam,,sy menyediakan katering kebab untk memperbaharui suasana kahwin,,wasup 01128235753...  
3. Ayu 32 - Fri 27/Mar/2015, 3:10pm
D Rayyan Catering 017-2407053  
4. Hafiz 957 - Fri 27/Mar/2015, 10:53pm
kalau boleh senaraikan la pakej item2 yg desenaraikan, berserta link-link utk gambar. fb ke? insta ke?

saya mencari keutamaan utk keseluruhan pakej di atas. sekian  
5. Shay 7 - Sat 28/Mar/2015, 3:13pm
Saya boleh menyediakan dadih utk walimatulurus en.hafiz sebagai pencuci mulut tetamu.dadih dijamin sedap dan enak kerana saya menggunakan bahan susu/tepung yang standard digunakan oleh pengilang2 ais krim diseluruh malaysia..resepi turun temurun drp ibu mertua yang menjadi pengedar/pembuat dadih lebih dr 2 tahun..berminat sila hubungi ...


call/sms/whatapps : 019 208 9023 (imam)  
6. Luvis - Sun 29/Mar/2015, 12:32pm
IG: shatriskatering  
7. Nana Craft - Sun 29/Mar/2015, 12:38pm
sy terima tempahan doorgift serendah rm1.20 atau kudapan untuk diletak atas meja
IG:cookies_by_nana
FB Page: Fork's Cookies  
8. Wany Orange Bridal 3 - Sun 29/Mar/2015, 6:40pm
Pakej Lengkap Intan Rm18.90
MENU
Nasi Briyani
Nasi Putih 10 %
Ayam Masak Merah
Daging Rendang Minang
Dalca Sayur
Acar Buah
Papadom
Buah oren
Air sirap

PAKEJ
-10 - 12orang Pramusagi Berseragam
Atau
KHEMAH
-4unit kanopi gazebo 20x20 scallop penuh + 1 unit under layer
- 1set meja beradap untuk 12 orang + dekorasi penuh + backdop + 1set kerusi raja
- 2set meja vip bersama serving dome untuk 20orang
- 2set kaunter buffet ( ekslusif choral chaffing dish ) + pinggan seramik
- 16 set meja tetamu ?10orang + lapik meja labuh putih
- 140 unit kerusi plastik + 30 unit kerusi banquet + sarung kerusi + riben + 1unit kipas industri
- karpet merah +2set meja hadiah + 1set meja kek

Atau
DEWAN
- 1set meja beradap unyuk 12orang + dekorasi penuh +1ser kerusi raja
- 2set meja VIP bersama servibg dome untuk 20orang
- 2set kaunter buffet ( ekslusif choral chaffing dish) + pinggan seramik
- 30 set meja tetamu x 10orang + lapik meja labuh putih
- 280 unit kerusi plastik + 30unit kerusi banquet + sarung keruasi + riben
- karpet merah + 2set meja hafiah + 1set meja kek

PERCUMA dari Orange Bridal
Air mineral
Test food daily
2set meja VIP bersama serving dome untuk 20orang
Kek 2tingkat
Termasuk peralatan makanan
Penghantaran

Pakej Pelamin
Pelamin Rumah atau Khemah
1set baju bersanding Lengkap L / P (sedia Ada )
Full aksesori L/P
1kali.make up
Kasut P
Payung

PERCUMA
Bunga tangan hidup
Pintu Gerbang  
9. Eddy 194 - Tue 31/Mar/2015, 9:35am
》》PROMO PAKEJ SEJOLI《《UNTUK 10 ORANG TERAWAL《《Sekarang tinggal 5 orang lagi  
10. Wan90 9 - Wed 1/Apr/2015, 8:51am
tempahan cendol dan ABC untuk majlis di sekitar selangor

harga cendol

1. cendol+kacang merah=rm1.40
2. cendol+kacang merah+jagung=rm1.80
3. cendol+kacang merah+pulut=rm1.70

harga bagi abc

1. abc+jagung+kacang merah+3bahan=1.80

berminat sila hubungi:call/whatsaap

wan 017-2881167@017-6456338  
11. Nadia 393 - Wed 1/Apr/2015, 11:27am
Salam saya menyediakan perkhidmatan kambing golek dengan harga runtuh RM 750 UNTUK tempahan melebihi 5 ekor hubungi saya atau what aap di 0183537643 atau pages fb kami KGM kambing golek  
12. Nuralif 79 - Fri 3/Apr/2015, 3:49pm
Suriacatererenterprise.com.my
sedia memberi perkhidmatan dan layanan pada anda.
Pakej serendah Rm 8.50 - 13.00
Sila ke website kami.  
13. Freddy 4 - Sat 4/Apr/2015, 9:15pm
Kami dari Zaramin Catering menyediakan perkhidmatan katering bagi anda yang mahukan menu masakan kampung dan masakan kerja kahwin. Kami adalah cawangan dari TMDNQI Enterprise yg berlokasi di Tangkak, Johor Darul Takzim. Kami akan mencadangkan menu yg bersesuaian dengan peruntukkan [bajet] anda bagi sesebuah majlis. Seandainya mendapat persetujuan kedua belah pihak maka perkhidmatan kami akan diteruskan. Kami boleh menyediakan makanan terlebih dahulu kemudian membawanya ke tempat anda, mahupun masak di tempat anda pada tarikh majlis.

Kami menerima tempahan bagi SEMUA MAJLIS
-perkahwinan
-harijadi
-kenduri cukur jambul [aqiqah]
-kenduri tahlil
-kenduri kesyukuran

DAN APA SAJA MAJLIS ASALKAN ANDA MAHUKAN MENU MASAKKAN KAMPUNG dan LAUK majlis perkahwinan [menu lain2 boleh dipertimbangkan]

Kami mengutamakan tempahan dari kawasan berdekatan [Johor Zon A dan Melaka]. Kawasan/Daerah/Negeri lain boleh dirunding melalui perbincangan lanjut bersama kami.

anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan tempahan di talian 017-2895032 [call/mesej sahaja] atau 0172503515 [whatsapp sahaja]...

sekian dari kami  
14. Nuralif 79 - Sun 5/Apr/2015, 11:20am
sesiapa yg ign menyewakan kedai butik pgntin pda sya sla wssp pd sya 0173553521. area Kl  
15. Rahim Aishah - Sun 5/Apr/2015, 8:01pm
Pakej katering perkhawinan
Nasi briyani gam johor
ayam dan daging briyani
dalca
acar
papadom
minuman 2 jenis
lauk pengantin
kek
khemah pengantin
harga bermula dr RM 6.80
area kuala lumpur dan shah alam dan kawasan sekitarnya
Hubungi 0177585868 - En.Hamizi
atau 01162303372 - En. Rahim  
16. Reez 16 - Tue 7/Apr/2015, 7:15pm
Salam..kami pengimport dan pembekal beras basmati gred premium dan ke bawah untuk kawasan lembah klang dengan harga berpatutan..contoh seperti parboiled indian pusa 1121..untuk harga boleh hubungi/msg/wassap 0182742425  
17. Daffi Junior - Tue 7/Apr/2015, 10:12pm
inbox atau email saya balik
daffijunior990@gmail.com  
18. Rahim Aishah - Sat 11/Apr/2015, 11:42am
PAKEJ KATERING PERKHAWINAN

Nasi BRIYANI GAM JOHOR
2 Jenis lauk (ayam dan daging masak briyani)
Dalca
Acar
Papadom
Minuman 2 jenis
Lauk Pengantin
Kek Perkhawinan
1 khemah
# HARGA BERMULA DARI RM 6.80 #
Area KUALA LUMPUR DAN SEKITARNYA
Hubungi 0177585868 - EN HAMIZI
Atau 01126303372 - EN. RAHIM

DAN KAMI JUGA ADA MENYEDIAKAN PERKHIDMATAN KATERING UTK NASI ARAB,TOMATO,SERAI,MINYAK,DAGANG,KERABU.
SERTA MEMBUAT KEK DAN TAT .

UNTUK FOOD TESING HANYA PADA HARI JUMAAT SAHAJA.  
19. Aqilah Mohammad - Mon 13/Apr/2015, 3:47pm
Assalamualaikum..kepada yg nak menempah kek perkahwinan 2,3 tingkat saiz besar boleh hubungi saya..harga sgt2 berbaloi & murah...boleh hubungi saya pn.aqilah 017-3182980..homecake muslimah kepong  
20. Lunas Impian Enterprise 2 - Mon 13/Apr/2015, 4:35pm
Kami menyediakan package dalam taman beserta kolam renang pelamin berserta makan minum berminat mengikut budget anda...package boleh dibuat siang atau pun malam...email ..masizan72@yahoo.com.  
21. Ayen 5 - Tue 14/Apr/2015, 9:07pm
pakej mengikut bajet anda.

hubungi kami di ws 0173874574

utk gambar berkenaan deco boleh tengok IG di Empayar Bintang  
22. Az Event - Wed 15/Apr/2015, 3:33pm
Assalam.. Azura Katering menyediakan pakej lengkap perkahwinan yg berkualiti dan berbaloi2.. sila ke fb kami di Azura Katering utk maklumat lanjut.. whatsapp 0125765653  
23. Hairy 9 - Wed 22/Apr/2015, 5:46pm
Assalammualaikum wbt,
Saya pembuat tapai pulut pelbagai warna sesuaikan dengan warna tema majlis. mengalu-alukan kpd catering @event yg berminat..dan sesiapa sahaja untuk tempahan.
call/wtsp HairiTapaiGFS 0166838405

fb: www.facebook.com/TapaiGFS  
24. Farah 771 - Tue 28/Apr/2015, 3:27pm
salam ..

rm11.00

makanan 600 pax
pelamin
baju pengantin
make up sanding
meja kek dan hiasan
set renjis
carpet merah
pintu gerbang
bunga tangan

farah - 0126817024

boleh bincang  
25. Sesejuk Salju - Tue 5/May/2015, 1:21pm
As salam,

Saya ada menyediakan perkhidamatan sewa air cond bagi kegunaan majlis kenduri.
Pakej serendah RM2,000 untuk 6 buajh standing air cond.

Hubungi saya jika berminat
017-2321651
Sesejuk Salju Enterprise
Your guest comfy, our priority  
26. Layla 9 - Mon 11/May/2015, 4:57pm
boleh hubungi saya pn Elle 0123113431
Casa cinta bridal - one stop wedding centre
FB pages: butik pengantin casa cinta
Insta: casacinta_official  
27. Sara3366 - Thu 25/Jun/2015, 3:22pm
salam en hafiz..sy dr pihak katering..sy boleh bagi 10k utk full pakej siap katering,makan beradab dan pakej andaman dan pelamin.

jika berminat hubungi sy 0173264386 sara  
28. Afeefah - Fri 2/Oct/2015, 1:01pm
Pakej katering 600 orang

RM9.90
Nasi minyak/beriani/hujan panas/tomato
Nasi putih
Ayam masak merah
Daging masak hitam/kurma
Lemak ikan masin dengan nanas
Dalca sayur
Papadom
Buah
Air sirap/oren

FB: one lazeez catering & services


Hubungin 0163373940 (afeefah) untuk tempahan  
29. Yusmizi Yusof - Wed 14/Oct/2015, 7:36pm
Basmathi Pusa cream gold 1121 serendah RM8 siap penghantaran minimum order 200kg hubungi kami di talian 0176769259  
30. Mohd Jihad 3 - Fri 14/Oct/2016, 11:45am
Sila hubungi kami :
0138883012 Pn Siti Khadijah
Skudai, Johor  

Page 1   (Total 30 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..