Oil Palm Land Wanted
Elise 6 - Thu 27/Feb/2014 7:03am [Last Comment]
Good day.. 9,000 and above acres oil palm land wanted

~ Freehold
~ Bumi or Non Bumi lot
~ Location in Semenanjung/Sabah/Sarawak
~ Budget 25k-45k per acres
~ With or without factory is accepted

Kindly email to elise.izza@gmail.com

Thanks in advance!

Niche: Tanah Untuk Dijual | Ladang Getah Kelapa Sawit | Agen Hartanah
 
1. Fitri 162 - Sat 1/Mar/2014, 2:07am
Like  
2. Shahkirin - Sun 2/Mar/2014, 5:30pm
Aslkm. Saya dah emel detail ladang. Tk  
3. Johnathan - Mon 3/Mar/2014, 6:52am
Hi any one hv land in perak pls email to dmuling@gmail. Com  
4. Mohd Shah 3 - Mon 3/Mar/2014, 12:28pm
29000 ekar sawit kat labis chaah ,tepi jalan besar dan ada kilang sekali ..minat x,klu minat saya email detail info ..k  
5. Khairiel - Mon 3/Mar/2014, 5:04pm
tanah status pertanian.rizab melayu...di pulau carey.....2 ekar rm375 k...boleh runding...brmnat sms saya...0176192268  
6. Abei - Tue 4/Mar/2014, 12:06am
mencari ladang sawit berkeluasan >10 ribu ekar keatas..terutamanya diSemenanjung..juga diSabah & Serawak..harga mestilah mengikut harga semasa & lokasi tanah.Agen@broker yg direct dgn owner diutamakan..........boleh emailkan doc.kpd.: abei279@yahoo.com
tq.  
7. Adzmanabwahab - Tue 4/Mar/2014, 10:13am
Salam sdra Mohd Shah perihal labis ni dah 6 tahun punya cerita sampai sekarang blm terjual. Utk pengetahuan sdra sykt besar macam ni kesemua pengarah sykt misti setuju untuk menjual dengan membuat resolusi pengarah (mesyuarat lembaga) disaksikan oleh Setiausaha Syarikat. Jika sdra takde benda tu sdra jangan buang masa tuk menjual. Saya sarankan sdra jika ada pembeli hubungi saya kerana resolusi tersebut telah ada pada kami. Pastikan pembeli benar benar mampu kerana harga jualan adalah RM1b lebih. Saya boleh dihubungi ditalian 01123298889. Kesemua 6 pengarah telah menandatanganinya tanda persetujuan menjual.  
8. Armeen - Wed 5/Mar/2014, 7:03pm
adzman, email me berkenaan lading chaah. tq.

wilmotab@yahoo.com  
9. Pentaya - Fri 7/Mar/2014, 4:58pm
En.Adzman, saya ingin nak tahu ada kah plantation directors ada kuasa untuk jual tanah Achi Jaya. Mereka semua appointed plantation directors oleh plantation share holders ia itu 1.A)Syarikat Herolite Investment ltd HK- 42.88% 2.B) Syarikat Grand Shine HK -42.88%(Tan Sri Taib Mahmud). 2. Achi Jaya Holdings -7.81%. 3. Dato Wira Onn -5.43% dan Datin Wira Hajjah Halimatun (Tan Sri Taib Sister in Law).Pemegang sham mesti setuju nak jual ladang ini. Sekira nya En.Adzman ada apa surat dari share holders ,saya pasti dan janji akan tunjuk surat pembeli cash buyer.Please contact me at this no 0197299363 asap urgent.Thank you  
10. Reen23 - Fri 7/Mar/2014, 5:53pm
11k ekar ladang sawit, Perak, Sawit 4-6 tahun.
Document ada kat lawyer. Berminat email saya di rr_rockefeller@yahoo.com utk perbincangan lanjut.  
11. Najibsham - Fri 7/Mar/2014, 7:34pm
Betul ke ladang labis ada resolusi utk dijual.. pengarah bukan pemegang saham.. kalau pemegang saham hendak jual baru boleh jual..  
12. Noor Affendy - Sun 9/Mar/2014, 4:45pm
Kepada yang berminat Tanah Ladang Labis lebih kurang 30,000 - Kalau ada serious buyer boleh buat proposal kepada kami contact 0192081862  
13. Ashraf 34 - Mon 10/Mar/2014, 12:12pm
Ladang Sawit seluas 3000 ekar di Pahang utk dijual. Harga RM80juta.

Ladang Sawit utk dijual di Batu Gajah seluas 100 ekar.

Ladang Sawit utk dijual di Lenggong Perak seluas 50 ekar. Pokok berusia 5 tahun. Harga RM55k seekar (nego).

Sila email saya sesiapa yg berminat di
maabvm@gmail.com  
14. Huda 102 - Mon 10/Mar/2014, 12:27pm
tanah kosong 800 ekar di Temerloh, status pertanian.. rm15k seekar.. bminat call/sms 010 220 2120, email huda.heinze@gmail.com  
15. Salleh 5 - Tue 11/Mar/2014, 1:05am
Ladang sawit seluas 60,800 ekar berserta satu mill di miri sarawak. Pemegang saham terbesar dalam syarikat nak jual keseluruhan sahamnya (60%). Harga untuk keseluruhan RM1.1 bilion. untuk maklumat lengkap hubungi - kamaruddin - 0192375741  
16. Bono 2 - Tue 11/Mar/2014, 6:37pm
sudah2 lah cerita ldg Achi Jaya ni....
check siapa Kasim b Nani@Abd Ghani dlm Achijaya Plantation Sdn Bhd...aku dh borak dgn dia psl estate ni....1 habuk pon x x mo jual...lg..

so careful guys.....even klau mo jual pon..dorang akan tender out....x de option2 der....

ok der? all tha best..  
17. Shhalim - Wed 12/Mar/2014, 4:07am
Ladang kelapa sawit 100 ekar untuk dipajakkan. Location Bandar Tenggara Kota Tinggi Johor. Tempoh pajakan selam 30 tahun. Pokok berumur 4 tahun dengan buah yg baik. Owner minta rm 2.8j (negotiable) Berminat sila email to shhalim72@gmail.com atau tinggalkan no tel..tq  
18. Hamdan 74 - Fri 14/Mar/2014, 12:03am
Ldg Achi Jaya,
dah lama aku deal ngan ldg nie.... kejap kata jual, kejap lagi x jadi jual....last2 aku yg pening....  
19. Azzizi 2 - Fri 14/Mar/2014, 1:02am
Slm.. Saya memerlukan seseorang yg direct buyer. Ladang sawit 4000 ekar untuk di jual di Kelantan. Usia sawit 5-6 tahun. Berminat sila hubungi saya Azzizi di talian 019-9666046/ 011-26099644. URGENT..!!! TQ MALAYSIA.  
20. Shah Mgrow - Fri 14/Mar/2014, 8:22pm
Slm.. Sesiapa yang pening kepala pasal kos baja yang tinggi sehingga mencecah RM250 - RM350 SEEKAR.. DISINI ADE BERITA GEMBIRA KEPADA SEMUA PELADANG DIMANA BAJA MURAH TP KUALITI YANG AMAT TINGGI. ape x nye harga seekar baru sahaja RM20 - RM35.. Hasill seekar boleh pegi dlm 1.5tan hingga 2.5tan seekar.. Kalau x percaya kami ada data rasmi yg profesional... Tadak sembang tipu punya. . Bnyak sudah pakai... Kalau berminat hubungi sy.. 0194613165 cepat sebab ade promosi besar-besaran  
21. Zarul 20 - Sun 23/Mar/2014, 4:04am
Shah Mgrow - nak beli baja tu kat mane cod...leh email alamat perniagaan baja tu ke zarulprop@gmail.com  
22. Andy 59 - Sun 30/Mar/2014, 7:43pm
[WTB] Dikehendaki Tanah / estate kelapa sawit. Ready buyer.

Syarat:
Direct owner
Semenanjung / Sabah / Sarawak
Ada akses ke jalan raya
Pokok mempunyai penghasilan
Dokumen ready
Keutamaan kepada yang mempunyai mill sendiri

Tolong hubungi di: malaysian.iron.ore@gmail.com  
23. Roman Dayin - Wed 9/Apr/2014, 2:09pm
Hai saya ada tanah 2954ekar tanah di papar sabah Sudah tanam sawit 6tahun Kalau Berminat boleh call saya Untuk keterangan lanjut 0196953164  
24. Mohd Lazim 2 - Sun 11/May/2014, 8:13am
Pentaya..info yg u ada lagsung xbetul..semuanya terbalik..memorandum ke resolusi jual ke lgsg xpernah ditandatangi..pemilik boleh beli cash sebelum ini, so pembeli pun mau yg cash jgk..biarla cash tu dlm negara, xmau yg nak tgu dana/pinjaman/duit oversea masuk..klu btl ada genuine cash buyer, email me first LOI, PoF to obvgroups@gmail.com..after checking genuine then we talk..tq  
25. Sabrina 56 - Tue 17/Jun/2014, 11:09pm
Salam saya ada Ladang Kelapa Sawit 10,000 ekar dengan harga RM23K se ekar. Tanaman umur 5-8 tahun termasuk kilang, jentera, rumah pekerja dan lain-lain. Lokasi Gua Musang untuk dijual dengan syarikat sekali. Sila email sekiranya serious sahaja  
26. Mohd Lazim 2 - Sun 22/Jun/2014, 12:21pm
FYI..Kassim Nani@Abdul Ghani dah keluar dr Achijaya..raplaced by Tan Sri..resolusi utk jual atas nama partner sy ditandatangani by 6 director on Apr 2014..so mana2 broker/agen/wakil buyer yg nak tembus dipelawa untuk bawa sekali surat dr buyer..tanpa surat tu urusan x genuine dan PA Holder xkan hadir..
Maaf no phone xbleh publish sgt.
Tinggalkan maklumat anda ke dtgrgroups@gmail.com
Pihak sy akan hubungi anda kemudian.
Tq  
27. Wakjam - Wed 9/Jul/2014, 11:02pm
Ramai betul mengaku ada resolusi Achi Jaya untuk dijual. Siapa sebenarnya yang betul-betul ada ni. Mohd shah ke Mohd Lazim 2?  
28. Mohd Lazim 2 - Wed 13/Aug/2014, 9:06am
:)  

Page 1   (Total 28 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..