Nak Tanya Tentang Syarikat Pinjaman Berlesen
Hambro - Fri 7/Dec/2018 11:12am [Last Comment]
Boleh tak sesiapa bagi info tentang 3 syarikat pinjaman berlesen ni

1. Ikhlas credit @ ikhlas Capital beralamat di bandar Melaka
2. Credit' 21 Agency
3. Rakan Jaya Enterprise beralamat Jalan Maharaja Lela, Kuala Lumpur

Cumanya nak tahu syarikat ni wujud atau tidak?

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal | Pinjaman Peribadi
 
1. Ahmad 1268 - Fri 7/Dec/2018, 11:34pm
Tuan boleh check di KPKT utk lihat samada syarikat itu berlesen atau tidak. Boleh check online. Jgn tertipu dgn agent dlm website ni. Byk agent2 penipu. Sy pun pernah terkena dgn agent bernama En Muaz dan syarikat Century Vision Sdn Bhd. Sy dha report  
2. Anuar Bin Che Yusoff - Sat 8/Dec/2018, 9:29am
Betul..sya pun terkena dengan ejen2 dalam mudah.my ..kena amat berhati2 jika berurusan dengan mereka..Nma khairul,amirul  
3. Forum Moderator - Sat 8/Dec/2018, 1:12pm
Pastikan syarikat pinjaman berlesen yg tuan ingin berurusan

1) Mempunyai syarikat yg sah berdaftar dgn SSM.
2) Mempunyai lokasi premis perniagaan tetap dan papantanda iklan yg jelas.
3) Mempunyai nombor lesen syarikat pinjaman yg berdaftar dgn KPKT.

Peringatan:

1) Jangan sesekali berurusan dengan ejen di luar premis perniagaan seperti di restoran atau di tempat awam seperti pusat beli belah, taman awam dll. Hanya lakukan urusan di dalam premis perniagaan sahaja.

2) Jangan sesekali membayar wang pendahuluan walau apa pun alasan yg diberikan oleh ejen pinjaman (kos deposit, kos mati setem, kos lawyer dll). Sebarang kos yg perlu dibayar sepatutnya ditolak dari jumlah wang pinjaman yg telah diluluskan.

Kesemua wang pendahuluan (upfront payment) adalah 100% penipuan. Majalah.com telah pun memberi amaran di setiap 350,000+ topik iklan di portal ini. (amaran berwarna merah di bahagian bawah setiap topik).  
4. Hambro - Sat 8/Dec/2018, 2:37pm
Rakan Jaya Enterprise ada berdaftar dgn KPKT..saya cuba utk buat loan dgn syarikat ni tapi bila keluar surat tawaran kita kena bayar cagaran pulak RM780..betul ke ni?  
5. Forum Moderator - Mon 10/Dec/2018, 8:04am
Segala bentuk cagaran adalah penipuan.

- cagaran, jaminan
- deposit
- processing fee
- lawyer fee
- stamping fee
- polisi syarikat kena byr upfront.
- pendahuluan 2 bulan installment
- apa sahaja alasan..

kesemuanya penipuan. Syarikat yg jujur hanya menolak segala kos yg terlibat dari wang pinjaman yg diluluskan. contoh jika anda berjaya membuat pinjaman rm 50,000 dan kos pelbagai perkara adalah rm 3,000 anda hanya akan mendapat wang pinjaman berjumlah rm 47,000.

segala bentuk kos ditolak dari pinjaman yg diluluskan.  
6. Multigain Entity Sdn Bhd 3 - Fri 21/Dec/2018, 3:23pm
CHRISTMAS DAY NK SAMPAI AKAN BAGI PROMOSI AWAL

CEPAT-CEPAT WHATSAPP SAYA
LOAN:1K DAPAT 1K
LOAN:2K DAPAT 2K
LOAN:3K DAPAT 3K
TIDAK BAYAR DEPOSIT

Number no: 0178855126 / 0139950108
http://www.wasap.my/60178855126
http://www.wasap.my/60139950108  
7. Nafisah 11 - Fri 21/Dec/2018, 4:31pm
Inginkan wang dalam kadar segera ?

Risau takut tertipu dengan helah Ah Long ?

Kami dari syarikat berdaftar (KPKT) menawarkan perkhidmatan pinjaman segera ...

Anda hanya perlu lampirkan dokumen :-

3 bulan payslip
3 bulan bank statement
Penyata kwsp 2 tahun
Bil api/air terbaru
Surat pengesahan kerja

Email kepada saya untuk mengetahui kelayakkan anda bersertakan number telefon anda utk saya hubungi ,,,

Email : anisatoppioneer@gmail.com
Web : www.pinjamanxpress.com
Call/Whatsapp [[ANISA__016 2184666]]    
8. Fisyafadzil - Mon 31/Dec/2018, 4:45pm
Inginkan wang dalam kadar segera ?

Risau takut tertipu dengan helah Ah Long ?

Kami dari syarikat berdaftar (KPKT) menawarkan perkhidmatan pinjaman segera ...

Anda hanya perlu lampirkan dokumen :-

3 bulan payslip
3 bulan bank statement
Penyata kwsp 2 tahun
Bil api/air terbaru
Surat pengesahan kerja

Email kepada saya untuk mengetahui kelayakkan anda bersertakan number telefon anda utk saya hubungi ,,,

Email : fisyafadzil220501@gmail.com
Call/Whatsapp :0182356882  
9. Senang Jaya Services - Wed 2/Jan/2019, 11:43am
SYARIKAT PINJAMAN WANG BERLESEN KL/SELANGOR
KIESTEMEWAAN :

~KAKITANGAN KERAJAAN ATAU SWASTA
~ KELULUSAN HANYA DALAM MASA 1JAM!!
~ TANPA PENJAMIN & CAGARAN
~ TANPA UPFRONT
~ BLACKLIST CTOS/CCRS JUGA LAYAK MEMOHON
~ BOLEH BANTU SELESAIKAN HUTANG DI TEMPAT LAIN
~ CASH TERUS DI TANGAN

CAL/WHATSAPP: 016-3393468 (MR CHAMPION)
CAL/WHATSAPP: 016-3393468 (MR CHAMPION)
CAL/WHATSAPP: 016-3393468 (MR CHAMPION)  
10. Aishah Top - Thu 17/Jan/2019, 4:17pm
Pinjaman direct ke Banker
Kelayakkan
**Terbuka buat MNC/GLC
-kecuali badan beruniform (tentera/polis)
**Gaji bersih Rm3,500
**Gaji Autocredit
**bukan BANKRUPTCY
Berkerja di Kl & Selangor
~ Dengan kadar rate rendah
~Dengan Tempoh pembayaran yang panjang
~hutang luar kami boleh settlekan
Untuk info lebih
Hubungi saya segera
Tel :016-4476706 NUR
Whatapps: http://www.wasap.my/60164476706  
11. Fiq 97 - Sun 2/Jun/2019, 1:59am
rakan jaya enterprise syrkt kencing..dh byr cagaran 780..pstu mntk plk 2k..pstu mntk 3k..pstu mntk lg..syrkt pala butohh..agen asyraf, n brurusan dgn hanif kimak..  
12. Tykaramly - Wed 10/Jul/2019, 8:57pm
Hi cek fiq97, boleh tak contact sy di email ni tykaramlyy@gmail.com, sy nk mintak details sikit pasal rakan jaya. Terima kasih  
13. Juieng King - Thu 15/Aug/2019, 2:33am
Fiq97 adakah hanif org yang sama dari rakan niaga services?  
14. Yus 307 - Tue 29/Oct/2019, 4:45pm
saya ada buat pinjaman dengan rakan jaya enterprise. Proses pinjaman sangat cepat. Berurusan dengan agent Syafiq. Penjelasan sangat tidak jelas. Selepas surat tawaran keluar, minta RM650 sebagai cagaran..itu sahaja. hanif konon selaku boss, turut meyakinkan saya bahawa urusan akan selesai. Selepas bayaran dibuat, transfer dept hubungi saya dan menjelaskan bahawa saya perlu membuat account test, dimana pastikan dalam akaun saya mempunyai RM3200 bagi memastikan saya boleh membuat bayaran untuk pinjaman tersebut. Saya perlu berada di ATM, ambil gambar baki dan tunggu 10minit sebelum pemindahan duit dilakukan..motif??saya tidak bersetuju disebabkan tiada jumlah yang diminta, lalu minta pemulangan semula duit saya. Malangnya agent tersebut memberitahu duit saya akan hangus sekiranya saya menarik diri..saya juga ada ic copy syafiq, tapi tidak pasti betul atau tidak..perlukah saya membuat laporan polis mengenai perkara ini?  
15. Yus 307 - Tue 29/Oct/2019, 4:51pm
rakan jaya enterprise - agent syafiq
rakan niaga servise - agent zamri
kata dari syarikat yang berbeza, tapi bagi screen shoot customer's feedback yang sama..ahahaha..  
16. Azhar 649 - Tue 23/Nov/2021, 8:20am
nak tanya saya suda sing loan rakan jaya..kena banyak bayaran...boleh ke saya nak batal kn loan...  

Page 1   (Total 16 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..