Nak Kerja Admin Dengan Orang Melayu - Shah Alam/Puchong/Sekitar
Fairuz Binti Shamsudin - Tue 28/Aug/2012 12:24pm [Last Comment]
Salam..hye all...ni kali kedua sye in kt cni...nk tau klu2 ade kerja kosong as a admin/kerani kt area shah alam, puchong atau mne2 area berdekatan dgnnya....

syarikat2 melayu bumiputera yg nk pakai org macam sye....sye lepasan Ijazah Sarjana Muda Syariah dgn Undang-undang ingin mencari peluang pekerjaan dengan org melayu..sape lagi yang nk tlg kite klu tak bangsa sendirikan...almaklum.,.skarang byk karenah birokrasi..

kalu ade mane2 syariakat yg berminat nk ambil sye bekerja...hubungi sye di no 011 15749515 @ email whitepurple505@yahoo.com...kpd direct selling atau mne2 yg nk ajak berniaga tak dialu2kan sebab sye mencari kerja yg boleh bgi gaji bulanan yea...Terima Kasih =))....Salam Ukhwah

Niche: Kerja Kosong | Kerja Diploma Dan Ijazah | Jobs & Vacancies in Malaysia
 
1. Mamapapa Giftshop - Tue 28/Aug/2012, 12:37pm
jika sudi sebagai pembantu kedai di Bandar Seri Putra boleh contact saya 0192044273  
2. Nina 74 - Tue 28/Aug/2012, 4:26pm
syrikat melayu pun kadang2 susah jugak,,,gaji sikit,,,saya penah keje dengan syarikat melayu,,,2bulan gaji sampai sekarang die tak byr  
3. Juhan - Tue 28/Aug/2012, 10:43pm
oooo aku serik kerja dgn company melayu. politik kerja yg menjahanamkan diri.  
4. Muhammad 172 - Wed 29/Aug/2012, 6:16am
haha. stuju ngan nina n juhan. bangsa sendiri makan bangsa pun banyak. gud luck.  
5. Nadeera - Wed 29/Aug/2012, 8:46am
Kerja dengan Melayu gaji sikit, tak bayar gaji.. biasala company kecik, kerja dgn cina, susah pulak nak buat ibadah yg wajib2... lebih2 lagi solat 5waktu  
6. Fairuz Binti Shamsudin - Wed 29/Aug/2012, 10:29am
mmg pon...tp actually kje ngn cine ni byk lak cekadak nye..banyak nye nk wat kite ni kuli je....i hope ade la syarikat melayu nk tlg bangsa sendirikan..dl;m setandan pisang bukan semuanya busuk...jgn pandang rendah ngn bangsa sendri walaupun kdg2 bgsa sendri ni pun mnjahanamkan kite....yg busuk tu tali rasuah...=))  
7. Nur Asyikin 4 - Wed 29/Aug/2012, 11:50am
sokong semua..i ni tgh keje d company mlayu...idup ala kadar jela..tp xpe, asl rezki halal..tp sedang mencari keje yg lbh baguz niii...  
8. Lienda 3 - Wed 29/Aug/2012, 11:59am
keje mn2 pn sama je jnji hahal dan ada masa unk solat 5 waktu  
9. Annur 3 - Wed 29/Aug/2012, 5:10pm
Kalau ada yang berminat nak jadi agen jualan produk kami sila email saya butiran anda..kami akan terang kan selanjut nya..HOMEMADE product..
Blog kami..http://annurchocolates.blogspot.com/  
10. Maryam 12 - Wed 29/Aug/2012, 5:26pm
Company saya ada jawatan kosong (part-timer), bahagian production..
memerlukan 12 org, sebulan 5 hari sahaja bekerja. boleh hubungi 03-89257919- Iftitah Solutions  
11. Juhan - Wed 29/Aug/2012, 5:45pm
tapi bl kerja dgn ca ya nun ni plak dia perah kita 2 kali ganda dari bangsa dia... tapi payment gaji mmg dia byr ler  
12. Taytrading - Wed 29/Aug/2012, 7:46pm
Tapi pelik, bila kerjA dgn bangsa lain, sanggup diperah, dimaki, tapi bila dengan bangsa sendiri tegur sikit pun melenting..  
13. Jamal 38 - Thu 30/Aug/2012, 2:58am
Syarikat saya Ada beberapa jawatan kosong seperti kerani pentadbirancum akaun,peg.pemasaran,jurugambar,penulis,wartawan,Ketua unit pemasaran,pengurus,pro,pa Dan peg.khidmat pelanggan.kerja Akan di mulakan bulan sept2012.yg berminat mengikut jawatan berkenaan boleh hubungi peg saya no.0133281333 en.zul atau saya sendiri 0196452002 Jamal(Naib Preseden angkasa m'sia/pengerusi bank persatuan m'sia).  
14. Nur Azween - Thu 30/Aug/2012, 11:03am
di mana lokasi sykt en.jamal?  
15. Syida 30 - Thu 30/Aug/2012, 11:45am
sy kelulusan diploma dlm business marketing. ingin mencari kerja kosong..boleh hubungi melalui email syuhada_eida@yahoo.com  
16. Jamal 38 - Thu 30/Aug/2012, 7:36pm
Bukit Rahman Putra,sg buloh,Selangor.  
17. Norhazidah - Fri 31/Aug/2012, 8:52am
en jamal, saya nak kerja2 admin bole x? masih ada kekosongan?
saya fresh graduate dlm bidang admin  
18. Fairuz Binti Shamsudin - Fri 31/Aug/2012, 10:48am
Encik Jamal...sye pon berminat..kalu2 encik nk tlg org melayu mcm kami ni..sgt2 lah berterima kasih...mcm skang ni fresh graduate cam saya ni pun susah nk dapat keje...da cube try da interview macam2..tp kebanyakan nye wat interview juz 4 ckupkan syarat je bukan nk ambil btul2 pon....harap dapat membantu...skarang ni sume perkara tak boleh diukur dgn blajar tinggi2...saya belajar degree sampai skarang masih menganggur...hope someone ley tlg la...nk yg serius nak ambil saya bekerja...=((  
19. Taytrading - Sat 1/Sep/2012, 10:12am
Salam, kalau sapa2 betul nak cari kerja dan dengan orang melayu sila apply:

Ciri2 ingin maju dengan kualiti islamic yang tinggi dan minat berniaga amat di alu alukan

Jawatan Kosong

Pembantu kedai
- minima : SPM
- 10 pagi ke 10 malam (rehat sejam x 2 kali)
- gaji permulaan RM 900.00

Pekerja Am
- minima SPM
- 8.30 pagi - 8 malam / 11.30 pagi - 12 malam ) rehat 1 jam x 2 kali
- gaji permulaan RM 1000.00

semua jawatan: temph percubaan 7 hari

berminat : email taytrading@yahoo.com

terima kasih  
20. Arel651 - Sat 1/Sep/2012, 11:33pm
Job description :
* Perform daily administrative & accounts work
* Dealing with supplier/ vendor & client
* Assist in any ad-hoc duties as assigned

Requirements :
- Able to start work immediately
- Female & stay nearby Puchong only
- SPM (18~25yo)with/ without experience
- Committed and possess good work ethic
- Independently with minimum supervision

Others :
~ EPF & SOCSO
~ Working hour 9am~6.30pm (Mon-Fri)
~ Salary RM900-RM1100 based on performance

Please email your resume with your
expected salary & passport size photo to
Mr. Toh (H/P : 019-7516188)
matrixmachinery@gmail.com
Job Info:
Salary: RM 1 000 / month
Job Type: Non-Executive
Experience Level: < 1 year | 1-3 years
Category: Admin/Data Entry | Manufacturing | Engineering
Application Deadline: 07 Sep 2012
Contact advertiser Share this advert
Save this job Similiar job




Matrix Machinery Engineering
15, Jalan Puteri 5/3,
Bandar Puteri Puchong
Phone: 019-7516188  
21. Jamal 38 - Sun 2/Sep/2012, 1:56am
No 3&3A Jln BRP 8/1D Bukit Rahman Putra,Sg.Buloh,Sel.  
22. Arel651 - Sun 2/Sep/2012, 11:40am
JAWATAN KOSONG DI LEMBAGA LEBUHRAYA MALAYSIA ( 2 JENIS JAWATAN ) ( 10 SEPTEMBER 2012 )
Monday, 27 August 2012



Permohonan jawatan ini terbuka kepada Warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun dan tidak lebih daripada 45 tahun pada tarikh iklan ditutup.

1. Pegawai Undang Undang
2. Pegawai Teknologi Maklumat

Permohonan hendaklah dibuat secara on-line melalui laman sesawang Lembaga Lebuhraya Malaysia di alamat http://ejawatan.llm.gov.my

Tarikh tutup permohonan adalah pada 10 September 2012

KLIK SINI UNTUK LIHAT LEBIH LANJUt



http://www.ohkerja.com/2012/08/jawatan-kosong-di-lembaga-lebuhraya.html  
23. Yanaj - Mon 3/Sep/2012, 3:44pm
Kami memerlukan pekerja untuk jawatan Pembantu Tadbir di SS2 Petaling Jaya. Email resume ke eemaniglobalresources@yahoo.com.  
24. Fairuz Binti Shamsudin - Mon 3/Sep/2012, 5:41pm
terime kasih kepada semua yang memberi maklum balas...=)) sangat di hargai..  
25. Eraadlina Rich66 - Tue 4/Sep/2012, 9:51am
As Salam kawan2 majalah.com

Negara kita baru sahaje mencapai kemerdekaan yg ke-55 tahun. Tapi memang benar walaupun dah 55 tahun merdeka kenapa minda org melayu masih dijajah takut sangat nak berniaga dan lebih suka makan gaji??

KISAH HIDUPKU YANG INGINKU KONGSIKAN:-
Seronoknya Ya Allah bila memikirkan kerjaya diriku sekarang ini. Teringat pesan mentorku Dr Azizan -yg paling bagus,buat bisnes yg takde saingan,terbukti kualitinya,dpt menambah nilai hidup diri ,keluarga dan org lain. Ya Allah, terima kasih sangat menemukan aku dengan perniagaan yang hebat ini. Terima kasih Ya Allah di atas peluang dan ruang yg Kau kurniakan untukku.

Ya Allah sebelum ni aku pernah mengadu dengan Kau untuk melakukan sesuatu perniagaan yang Kau suka aku buat dan perniagaan yang memberi manfaat pada orang ramai dan banyak masa untuk aku beribadah dan sujud padaMu. Saya gembira nak kongsikan kepakaran saya:-
1. Kepakaran saya ialah MENYELESAIKAN masalah ibu bapa yang menghadapi kesulitan tentang pelajaran anak-anak di rumah & hendak anak berjaya di sekolah tetapi takde masa untuk ajar mereka di rumah dengan hanya RM0.68 sen sehari.
2. Kepakaran saya ialah BERKONGSI ELMU dan KAEDAH bagaimana menjana pendapatan RM10,000 sehingga RM30,000 setiap bulan dengan memperkenalkan dan berkongsi produk pendidikan e-learning keluaran Malaysia yang akan memasuki pasaran Indonesia September 2012!!.

Teringat lagi kata2 mentorku Dr Azizan yg pernah menekankan kalo sesebuah perniagaan ada sistem memang bagus. Aku tahu kenapa perniagaan ini yang sudah bertapak 13 tahun dan telah melahirkan 72 jutawan adalah kerana sistem yang ada.

Seronoknya Ya Allah, bila aku mendengar kata2 Dr Amir salah seorang doktor pakar yg join perniagaan ini secara part time. Katanya ?dulu saya pun tak percaya sebab gajinya sebagai doktor pakar sebanyak RM40,000 sebulan diperolehi setelah 10 tahun bekerja. Tapi dengan sistem dan sifu yg hebat dia telah berjaya menjana income RM50,000 sebulan dan memperolehi pendapatan terkumpul sebanyak RM100,000 dalam masa 3 bulan. SubhanAllah!! Menangis gembira Ya Allah sebab aku selalu memohon pada Kau untuk pertemukan aku dgn perniagaan yg hebat yang tak perlukan modal yang besar. Allahuakbar!!

Aku masih ingat lagi bilamana aku mengadu padaMu Ya Allah Ya Hadi Ya Alim, aku tak tahu tapi aku sedar Sesungguhnya Kau Maha Mengetahui dan Maha Memberi Petunjuk dan Maha Menemukan. Dan bilamana Kau pertemukan aku dgn perniagaan ini. aku sujud syukur padaMu. Lebih-lebih lagi ini dalah bisnes pendidikan yang sangat membantu ibubapa yg nak anak pandai belajar dan berjaya di sekolah. Siapa yg taknak anak pandai kan?

Teringat lagi mentorku Azizan Osman pernah berkata untuk terlibat dengan sesuatu perniagaan yg kamu suka cari orang yg arif dalam bidang tu untuk kamu belajar. Ya Allah aku dah jumpa :)

Masih terngiang-ngiang lagi kata2 mentorku Azizan Osman, siapa kata tak boleh berjaya kalo takde produk sendiri? Siapa kata tak boleh berjaya kalo berniaga produk orang lain? Benarlah sangat bila teringat kata2 mentorku. Lagi satu aku suka dengan perniagaan ini yang menerapkan nilai-nilai murni bagaimana nak bantu menjayakan rakan2 niaga yang lain. Bukan duit ukurannya tapi bagaimana nilai2 yang ada pada pemimpin yang susah hati bila rakan niaga lain tak berjaya.

Saya nak berkongsi Hadith riwayat Imam Bukhari yg bermaksud Seorang muslim adalah saudara kepada orang muslim lain. Janganlah ia menzaliminya, dan janganlah ia menolak dari MEMBERI PERTOLONGAN kepadanya. Barangsiapa yang MEMBANTU SAUDARANYA, Allah akan membantunya. Barangsiapa yang melepaskan dari saudaranya kesusahan, Allah s.w.t akan melepaskannya satu kesusahan dari banyak kesusahan pada hari Kiamat. Dan barangsiapa yang sembunyikan aib saudaranya, Allah akan sembunyikan aibnya pada Hari Kiamat.

Oleh itu, Ya Hadi aku amat memerlukan petunjukMu YA ALLAH, YA WAJID untuk aku bertemu siapakah insan yang sudi menjadi rakan niagaku dan nak tambahnilai hidup orang lain dan pasti Insan itu insan hebat yang mana perniagaan ini adalah yg terbaik juga utk dirinya. KAU pertemu dan permudahkan Ya Allah, agar aku dpt berhubung dgn Insan itu..Tiada daya upayaku melainkan dgn kekuatanMu Ya Allah Ya Qawi.

Kepada sesiapa berfikiran positif dan bersedia untuk saya jayakan dan nak tahu lebih lanjut boleh SMS di talian 017-6669493. Saya buka untuk mereka yang duduk di sekitar KUALA LUMPUR dan SELANGOR ye. Saya gembira sangat dapat berkongsi dengan orang2 yang serious dan nak ubah kehidupan daripada biasa2 kepada luar biasa.  
26. Mat Rafiee - Tue 25/Sep/2012, 10:22am
Nina74, juhan, muhammad72, nadeera, dan rakan MC yang lain (maaf xdpt sebut semua)... tidak dinafikan ramai compny melayu sepeti yg dinayatakan tetapi jgn kerana nila setitik rosak susu sebelanga. Kita yang berfikiran matang ini perlu menilai. Tidak dinafikan skrg berkelulusan tggi pun sukar mendapat peluang kerja. mengapa tidak kita ubah minda kita kepada jgn terlalu mengharap kepada orang lain tetapi yakini kebolehan yang ada dalam diri. Setiap insan dikurniakan Allah kelebihan. Mengapa tidak mencuburi bidang keusahawanan. Saya pasti alasan yang timbul ialah tentang modal, masa, nak niaga apa?, dan banyak lagi... jangan risau... jika bersungguh2 ingin mengubah kehidupan, hubungi saya untuk dibantu. Timba ilmu dengan masa yg singkat, anda mampu lakukan. Jika waktu belajar (sekolah - universiti) kita sanggup spent masa yg lama, tetapi ini untuk ubah kehidupan memerlukan masa yg singkat. Ramai yg dah berjaya. Beri ruang pada diri untuk ambil tahu. jgn buat kesimpulan awal sebelum mengetahui rahsianya. hubungi saya 019 2545433. Insyaallah anda akan dibantu.  
27. Hazim 14 - Tue 23/Oct/2012, 2:39pm
saya mencari kerja... sesiapa yang sudi bantu..hazim.soul@gmail.com  
28. Mrz200 - Tue 1/Jan/2013, 6:27pm
kerani diperlukan puchong prima.

http://kualalumpurcity.olx.com.my/office-clerk-kerani-pejabat-iid-467734496

tq  
29. Banker - Mon 25/Feb/2013, 1:20am
Kita ada kekosongan di dalam jawatan Legal & Compliance Assistance , kindly email your resume to rjhr@live.com.my. Our Corp Office at Level 1, Plaza Sentral, KL Sentral  
30. Suzee 4 - Thu 5/Dec/2013, 4:58pm
encik jamal masih ada kekosongan lg x kerja admin..jika ada buleh email sy suzeeariffin@gmail.com  

Page 1   (Total 30 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..