Nak Buka Bisnes Frozen - Rembau
Nizam 62 - Sun 5/Dec/2010 11:38pm [Last Comment]
Saya bercadang nak buka kedai Frozen di Rembau. Antara frozen nak jual daging lembu dan kambing, kuih2, bebola, kentang jejari dan lain2 berasaskan produk yang halal dan frozen.

Sekarang saya buat kecil2an di rumah menjual produk frozen dan kambing marinet (sodap). Oleh itu saya nak kembangkan dengan membuka kedai di area Rembau atau seremban. Ada sesiapa yang boleh memberi pengalaman dari segi modal, pembekal atau saya buka francise sahaja bagi mengurangkan kos.

Niche: Produk Sejuk Beku
 
1. Shaiful Asuad - Mon 6/Dec/2010, 12:49am
salam,saya juga skg ni sedang dalam perancangan membuka kedai frozen.tapi saya di kl.kalau ada pembekal yg boleh membekalkan produk frozen halal hubungi saya yea.014-3233555/016-6641209.atau email kan sebut harga di,shaiful27@yahoo.com atau allwafiys@yahoo.com.tq.salam.  
2. Zaidi 9 - Mon 6/Dec/2010, 12:07pm
salam...saya sedia beri tunjuk ajar bagaimana nak buka sistem perniagaan ini. Boleh try konsep buchershop...tapi jgn risau..business ni boleh buat kat rumah saja pun..untuk supply bahan mentah pun saya boleh dapatkan bekalan. sapa2 minat email saya.

zaidi@pns.com.my  
3. Myfas - Mon 6/Dec/2010, 5:54pm
en.saiful,berminat x dgn satay frozen...segera dan mentah..boleh lawat website sy www.myiks.com/myfas2u  
4. Faiz 31 - Fri 10/Dec/2010, 2:48am
saya boleh membekal frozen food seperti berikut:-

1. Popia Otak-otak (30 pcs) = RM 12
2. Samosa Ayam @ Daging (50pcs) =RM 12
3. Keli Salai (250 g) = RM 6
4. Keli Hidup (1kg) = RM 6
5. Tepung Serbaguna ( MS Crispy) = RM 6

kalau berminat, email saya (faiez_24@yahoo.com)  
5. Helmi Shaari - Fri 10/Dec/2010, 9:18am
salam...

saya memproses dan membekal produk sejukbeku homemade.. saya ada menjual sosej cili padi. sila layari fasdeliciousfoods.blogspot.com email mohd_helmishaari@yahoo.com  
6. Rafezo - Tue 14/Dec/2010, 8:20pm
Salam,
Saya adalah pembekal makanan Sejuk Beku yg pertama diberi nama Chicken White Sauce.Produk kami ialah Cheezy Chicken Roll (Original,Spicy,Black Pepper dan Mixed Veges).Keluaran Bumiputera Islam.
Jika berminat sila hubungi saya Faris 0166166446 atau email chickenwhitesauce@yahoo.com.

Boleh ikut kami di
facebook: chickenwhitesauce  
7. Azrul 5 - Wed 15/Dec/2010, 12:29am
saya pun niat nak bukak kedai frozen kat puchong..ada sape2 leh bantu dapatkan supplier..email sy yoe_sham@yahoo.com  
8. Rafeezain - Tue 21/Dec/2010, 4:58pm
Salam semua, saya pembekal Pie Ayam Fresh dan Frozen. Sesiapa berminat utk dapatkan bekalan bolih email saya rafeezain@yahoo.com  
9. Gelore - Sat 1/Jan/2011, 3:29pm
Keluaran pertama dan pertama didunia.
Santan Sawit sejuk lemak berkrim
1kg santan sawit umpama 2kilo santan kelapa. Baru berada dipasaran.
Berminat hubungi 0177443815
www.gelora8968@yahoo.com  
10. Lanz 6 - Sat 1/Jan/2011, 11:57pm
salam,
sesiapa yg ada produk frozen food, please email kat saya produk anda, dan harga dealer..saya berminat dan dlm proses nak cuba bisnes frozen nie.. lanz_ronie@yahoo.com  
11. Ida 58 - Tue 4/Jan/2011, 12:26am
aiskrim gorng fit3,sedap,garing,kering tak berminyak,puashati kalau makan,harga dari rm1.30 untuk agen bergantung quantiti order..call saya,ida-0137306860  
12. Melawati Kebab - Sat 15/Jan/2011, 11:59pm
03-91018951  
13. Basha 3 - Sun 23/Jan/2011, 11:52am
salam...sy juga baru hendak memulakan bisnes frozen di rumah...jika ada pembekal yg berminat boleh email harga kepada saya aisybasharudin@yahoo.com  
14. Suhairi Holid - Thu 26/Jul/2012, 1:12am
sy bercadang mmulakan perniagaan frozen. minta tunjuk ajar. harrymu08@yahoo.com  
15. Hanim 17 - Sun 13/Jan/2013, 12:35pm
Assalam, kepada rakan2, sila layari http://nienahalalmart.blogspot.com
kami boleh membantu anda untuk memasarkan produk anda dan juga kami juga boleh membekalkan produk2 IKS serta sejuk beku kepada peniaga kedai runcit dan halal mart. Hubungi saya 012-9105672 Pn. Hanim, KL untuk maklumat lanjut. T/ksh.  

Page 1   (Total 16 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..