Modal Sebanyak Rm 10 Ribu - Ingin Berniaga
Muzlee Saari - Mon 6/Apr/2009 3:25pm [Last Comment]
dengan modal sebanyak rm 10 ribu,perniagaan apa yang boleh saya lakukan?

Niche: Ingin Berniaga
 
1. MFA Admin - Mon 6/Apr/2009, 5:33pm
Saudara Muzlee, terima kasih kerana menggunakan ruangan forum MFA. Sekiranya berminat dengan konsep perniagaan francais, saudara boleh mendaftar dengan PNS (www.pns.com.my) untuk menyertai program khas francais iaitu Program Francais Siswazah (PFS) atau Program Francais Wanita (PFW). Terdapat banyak peluang perniagaan francais yang saudara boleh terokai. Terima kasih.  
2. A nas - Tue 7/Apr/2009, 7:52pm
Assalamu'alaikum Hazliana..
Saya supplier for jubah & blouse.
Product import, unik & cantik.
Kami memerlukan rangkaian pengedar seluruh Malaysia.
Email/ym saya: anas_tctc[at]yahoo.com untuk dapatkan details.  
3. Ben - Fri 10/Apr/2009, 4:03pm
PUSAT INTERNET YANG TERUNGGUL
SEKALI MODAL SAHAJA
JUALAN TUNAI TIADA HUTANG
RANGKAIAN PELANGAN ANTARA 10THN HINGGA 60THN


1 + 4 package RM10K For All New PC and 19" LCD
1 + 6 package RM10K For New Server and 2nd Clients

One Server c/w New AMD5200+/MSI Mainboard /4GB DDR2/250GB HDD x 2/Casing/Original OS/19" LCD
**Complete with {DiskLess Sytem / Games Server / CyberCafe Billing & POS System / HotSpot Server}

Four Clients System c/w New AMD5200+/MSI Mainboard/2GB DDR2/Casing/Original OS/19" LCD

**HotSpot Server can support more than 200 user in one shot (hotspot bandwitdh control system )

For Enquiry please contact or SMS to : +6012 219 4888 / +1 360 812 2888  
4. Mohd Khairul Azuar Bin Mokhtar - Sun 12/Apr/2009, 1:22pm
boleh tgk promo website?  
5. Mohd Khairul Azuar Bin Mokhtar - Sun 12/Apr/2009, 1:23pm
ben, boleh tgk promo website?  
6. Mizie 2 - Tue 14/Apr/2009, 2:46pm
salam en.muzlee saya ada buat bisnes kesihatan produk no.1 di dunia bersama doktor,modal kecil sahaja,untuk maklumat lanjut email saya  
7. Zainal Abidin - Wed 15/Apr/2009, 2:47pm
Hi saudara/saudari.

Ingin saya berkonsi perniagaan yang sedang syarikat kami jalankan. Kami menceburi perniagaan dalam bidang pendidikan peringkat tinngi dengan Universiti Teknologi Malaysia (UTM). Syarikat kami adalah merupakan pusat kerjasama yang diberi lesen oleh pihak UTM menguruskan kursus Executive Diploma dengan UTM. Kami telahpun menjalankan perniagaan ini selama lebih kurang 2 tahun. Yang seronok nya perniagaan ini tidak memerlukan modal yang besar dan paling unik market telah sedia ada dan Cuma perlu sedikit usaha untuk mendapatkan pelajar. Mengikut kajian yang dijalankan oleh pihak UTM dianggarkan terdaapat lebih kurang 3.4 juta pelajar yang layak mengikuti kursus ini pada tahun 2010. Besarkan marketnya. Kalau saudara/saudari berminat untuk mengetahui lebih lanjut bolehlah melayari website kami www.jendelaindustri.com.my
Sila hubungi saya ditalian 019-6506268 untuk keterangan lanjut. Atau email saya di : zainal_batc@yahoo.com  
8. Shah 10 - Thu 16/Apr/2009, 1:08am
mungkin bisnes ini yg anda cari.
potensi sehingga 20k sebulan.

http://projekjuta2u.webs.com/  
9. Nor Adzman - Fri 17/Apr/2009, 11:15am
Kami adalah kumpulan usahawan ATC, kami ingin menawarkan peluang perniagaan Franchising yang boleh membebaskan kita dari kerja, hutang, boss, tekanan, inginkan lebih masa bersama keluarga, hidup bebas dan menjadikan impian anda kenyataan:

Ini bukan internet business, skim pelaburan, skim cepat kaya, Insuran dan Unit Trust tetapi "Real Business". Kaedah dan Matlamatnya jelas iaitu membina rangkaian pengguna dan pengedar kepada lebih dari 700 produk sebuah syarikat Antarabangsa yang telah mempunyai sejarah selama hampir 50 tahun di 90 buah negara di dunia. Antara Faedah yang anda akan nikmati ialah:
Pontensi Pendapatan yang tiada had
Pendapatan Pasif - kerja 2-3 tahun tetapi pendapatan berterusan.
Pendapatan boleh diwariskan kepada anak atau keluarga kita.
Banyak lagi....
Sila Lawati www.usahawanbebas.blogspot.com untuk mengetahui maklumat lanjut tentang syarikat serta idea peluang ini dan jika anda benar-benar berminat, sila hubungi saya dgn reply email ini nor_adzman@yahoo.com beserta: (Keutamaan akan diberi kepada Anda yang tinggal di Ipoh dan KL)

Nama
Pekerjaan
Umur
No Telefon
Lokasi
Saya akan hubungi anda semula untuk mengaturkan appointment.

Adzman & Azmira
019-6581176 & 019-4801074
Inginkan Pendapatan Yang Tiada Had -RM5 ribu, RM10 ribu, RM100 ribu atau RM1 juta sebulan, Pendapatan Pasif (Berhenti Kerja Tapi Pendapatan Berterusan) dan Pendapatan Yang Boleh Diwarisikan?
Klick: FREE ENTREPRISE - Jika Berminat, emailkan Nama, No Tel, Umur, Pekerjaan dan Lokasi Anda. This is Real Business, we are dealing with Global Company with 50 year of successful history.  
10. Bubble Penguinz - Sat 18/Apr/2009, 8:12pm
Kami adalah syarikat yang TIDAK berasaskan pelaburan yang untung 1000% dalam sebulan. Keuntungan adalah berdasarkan USAHA. Kami menjual minuman dan makanan seperti ice blended culture kalau di semenanjung Malaysia. Kalau di sabah lebih dikenali sebagai Milky Tea Pearl. Kami menjemput pihak yang berminat untuk sama sama berjaya dengan memajukan lagi JENAMA Bubble Penguinz. Maklumat lanjut di website kami www.bubblepenguinz.com email info@bubblepenguinz.com  
11. Jack8888 - Sat 25/Apr/2009, 4:17pm
Jika ingin berniaga di dalam perniagaan pakaian,sila hantar email kepada saya Hafizi_8888@yahoo.com.pelbagai jenis pakaian serta quotation akan diberi.  
12. Shareena - Tue 12/May/2009, 6:13pm
Salam... sila emel saya jutaincome@yahoo.com  
13. sShah - Wed 13/May/2009, 5:57pm
Hasrat untuk memulakan biz sendiri adalah satu langkah yang baik. Satu platform terbaik untuk memulakan biz adalah network marketing. Sebab utama mengapa network marketing adalah platform terbaik adalah kerana ia memerlukan modal yang sangat rendah untuk anda memerlukan biz anda dan dengan kebebasan untuk anda menjalankan pemasaran anda tanpa tekanan. Network marketing menjanjikan passive income atau residual income yang tidak terhad (pendapatan tanpa had). Melalui network marketing, break even atau lebih, keuntungan dapat dinikmati dalam masa yang singkat. Jika anda memilih syarikat yang stabil dengan track record yang baik, anda dapat menikmati pendapatan tanpa had dan berpanjangan, selain dapat mewariskan pendapatan anda kepada anak anda. Amatlah digalakkan bagi mereka yang ingin keluar dari rat race dan tidak lagi bekerja untuk duit. Hubungi saya jika anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut dengan peluang yang terbuka luas untuk mereka yang ingin memulakan perniagaan. hush.shah@gmail.com  
14. Iezzaqs - Wed 20/May/2009, 11:39am
•INGIN PRODUK JENAMA SENDIRI DIPASARAN??? ATAU MENJADI PEMBEKAL YANG BERJAYA!!!
•MEMILIKI PERNIAGAAN DENGAN MODAL RENDAH!!
•JUTAWAN ??? BUKAN MUSTAHIL!!
PASARAN SELURUH MALAYSIA, SABAH DAN SARAWAK SERTA BRUNEI MUNGKIN LUAR NEGERI
•SUDAH TERBUKTI, RAMAI YANG TELAH MENJADI PENGASAS PRODUK DAN MEMILIH SYARIKAT KAMI , JADI KENAPA TUNGGU ????

MURAH!! UNTUNG!!! JENAMA SENDIRI !!!!
HARGA PASARAN DITANGAN ANDA!!!

PRODUK BADAN (JENAMA ANDA SENDIRI)
•Set slimming
•Tungku ibu / bayi / facial
•Bengkung ibu / bayi
•Set bersalin
•Body scrub
•Lulur (buang angin) dll

PRODUK SPA / AROMATERAPI (JENAMA ANDA SENDIRI)

•Mandian Herba sauna
•Mandian susu
•Bath Bomb
•Minyak urut (detox, balancing, relaxing, slimming, anti sellulite) dll

PRODUK RAMBUT (JENAMA ANDA SENDIRI)

•Hair treatment oil / cream
•Straightener Cream
•Curl Cream
•Hair Vitamin
•Hot oil
•Shampoo / conditioner
•Hair Serum dll

Aneka Sabun...

1. SABUN MANJAKANI
2. SABUN RESDUNG - ABATUSAUDA
3. SABUN HALIA
4. SABUN KOPI
5. SABUN LAHAR GUNUNG BERAPI
6. SABUN TANAH LIAT
7. SABUN SERAI WANGI
8. SABUN SIREH
9. SABUN HERBA
10. SABUN MUD (SPT EUMORA)

Sabun jika dijual untung tinggi, modal hanya rm3.5(1000pcs) minimum sebiji dijual rm 15-45 sebiji (ikut jenama anda dipasaran)


UNTUK KETERANGAN LANJUT , SILA HUBUNGI :
Email/ym : iezzaqs@yahoo.com  
15. Rosfarizan - Wed 1/May/2013, 1:07pm
saya juga ingin mulakan pernigaan sendiri dengan modal 10k.tapi langsung xde idea...tolong bg idea boleh...n klu boleh nk buat bisnes area jb sbb stay jb..tq  
16. Nur Badran - Thu 20/Jun/2013, 3:02am
formula dan rahsia bank buat duit, 2-5% sehari dan 40% sebulan, modal terpulang pada anda, kami sedia memberi penerangan percuma dan pulangan dijamin 100%, sila hubungi kami - 019-5218128- farah  

Page 1   (Total 16 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..