Modal 20k Sesuai Berniaga Apa?
Zulfadli Subarmadi - Tue 10/May/2016 2:52pm [Last Comment]
Assalamuallaikum & Selamat Sejahtera,

Saya nak tnya dengan modal 20k perniagaan apa yang sesuai sy ceburi? kalu ada yg nk tunjuk ajar sy dari shah alam..

Terima kasih

Niche: Ingin Berniaga
     
  1. Mutalib Hussain - Tue 10/May/2016, 3:05pm
    Cuba niaga kt pasar malam atau atau pasar tani atau pasar hari, hbskan modal dalam 3ribu dulu sebelum 20ribu tu hilang begitu saja...pengalaman sendiri.  
  2. Zikimusa91 Gmail Com - Tue 10/May/2016, 3:09pm
    email zikimusa91@gmail.com
    asslm..wssp sy tuan zulfadli(017-2987864)  
  3. Ash 55 - Tue 10/May/2016, 4:15pm
    boleh cuba dengan niaga kecil2an air dan makanan.

    atau buka kedai runcit

    atau boleh cuba dptkan kursus kemahiran yg diminati  
  4. Nor 177 - Tue 10/May/2016, 4:46pm
    Peluang terbuka kepada yg ada modal ingin berniaga dgn kami, setiap bulan untung rm2k perjanjian selama 23 bulan....minat sila whtspp sy direct 0138667543  
  5. Putra Fazil - Tue 10/May/2016, 4:48pm
    Berminat untuk buka gerai big cup boleh hubungi saya 0123476749  
  6. Mai Omey - Tue 10/May/2016, 4:58pm
    EJEN KOPI 69 DIPERLUKAN

    >MODAL TAK SAMPAI RM600 ,POTENSI PASIF INCOME MENCECAH RM11K .BERBALOI-BALOIII

    > Produk laku keras nak arwah di seluruh Malaysia hampir di 300 buah kedai (runcit/restoran,kedai jamu,etc)

    > Permintaan tinggi setiap hari,

    >Sistem yang hebat,mantap, TRADING & NETWORKING ,step yang mudah untuk follow

    > Duduk diam di rumah,sale kopi di kedai berjalan sepanjang masa, minum kopi poket berisi

    Berminat sila whatsapp ke
    011-23227392  
  7. Nadia 596 - Tue 10/May/2016, 5:36pm
    Layari www.ididik.com
    Produk pelajar cemerlang. Mudah jual.  
  8. Kyo 7 - Tue 10/May/2016, 6:43pm
    Berminat dengan bisnes komuniti?syarikat ini membangunkan aplikasi di playstore dan menerima income setiap kali ada pengguna yang memuat turun serta menggunakan aplikasi tersebut. Melalui pendapatan ini, syarikat menawarkan satu bisnes komuniti dan mengagihkan pendapatan syarikat kepada ahli-ahlinya (sleeping partner).

    tidak perlu menjual barang dan menaja/cari orang..hanya perlu daftar percuma dan upgrade menjadi ahli vip dengan hanya RM30 sahaja.

    Berikut adalah Sleeping Partner Income:

    Bulan 1 : RM5
    Bulan 2 : RM25
    Bulan 3 : RM125
    Bulan 4 : RM625
    Bulan 5 : RM3125
    Bulan 6 : RM15625
    Bulan 7 : RM78125

    Untuk daftar percuma,sila layari:
    komunitikhlas.com/kamalrafidi

    Bagi penerangan lanjut,boleh hubungi saya: 010-2816235 (WhatsApp available)  
  9. Mohd Ali Bin Awang Anak - Wed 11/May/2016, 12:18pm
    Berminat dengan perniagaan Coffee Ice Big Cup yang mengunakan jenama sendiri. Tuan boleh hubungi saya 0182058166

    Ramai yang berjaya menjalankan perniagaan ini lebih2 lagi di musim elnino (Panas)  
  10. Siti Fatimah Nor Abdul Rahman 2 - Wed 11/May/2016, 1:39pm
    as salam
    saya seorang program manager..terlibat dalam program mykad smart shopper..untuk lebih detail boleh wassap saya di 0196352783  
  11. Niaga Ramadhan - Wed 11/May/2016, 2:33pm
    Salam, anda ada duit RM5k? Tapi x tau nk buat

    apa dengan duit tersebut?


    Salam, anda ada duit RM5k? Tapi x tau nk buat

    apa dengan duit tersebut?

    Boleh jadi pelabur untuk perniagaan saya

    Saya perlukan pelabur untuk perniagaan di

    bulan ramadhan nanti (online)

    Produk yg dijual laku keras

    Untuk kita bahagi sama. Split 50/50. Ini

    bukan jangkamasa pendek, tapi utk jangkamasa

    yg lama (setahun)


    Boleh call sy 011 122 83 016  
  12. Bayu Warisan Enterprise - Wed 11/May/2016, 2:41pm
    Berminat dalam Perniagaan Printing Solution, Satu Perniagaan Tetap. Bukan Bermusim atau Trend. Tuan Ada kelebihan dalam IT. apa kata Whatsapp saya 0186612914  
  13. Ct 56 - Wed 11/May/2016, 3:37pm
    Assalamualaikum...
    Saya seorang trader.. Jika berminat boleh buat bisnes forex dgn sy hnya modalkan RM5000 shj..
    Keuntungan 50/50..
    Withdraw setiap minggu..
    Tiada penipuan kerana ini akaun anda sndri.. Sy hnya tradekan shj..
    Setiap kali withdraw... No tac pengesahan akn dihantar memalui no tel pemegang akaun... Jd tiada penipuan
    Saya akan ajar dr 0-100%
    Jika berminat untuk maklumat lanjut blh hubungi/whatsapp sy 0127545960 (siti)  
  14. Che Din 10 - Wed 11/May/2016, 9:04pm
    Klu berminat nak jadi parthner dlm bidang Pemborong barang runcit, hubungi saya
    0104035095 cal
    0122432724 whatsap
    CHE DIN  
  15. Zam 237 - Wed 11/May/2016, 9:32pm
    Klu berminat jadi funder utk projek ramadhan di brunei,kol@wasap saya
    0176060189
    Zam  
  16. Khairul K - Thu 12/May/2016, 6:52am
    As salam tuan,

    Apa kriteria perniagaan yang ingin tuan ceburi dengan modal tersebut?

    Berapa lama tempoh perniagaan, berapa peratus keuntungan dijangka dan berapa cepat tempoh keuntungan yang tuan mahukan?

    Mungkin saya boleh 'sambungkan' tuan dengan perniagaan yang sesuai.


    -Khai, Business Organizer
    0173-700-371  
  17. Zai 158 - Thu 12/May/2016, 12:52pm
    ANDA BANKRAP ATAU MUFLIS..?

    MARI BUKA FAIL DGN KAMI...

    SERVIS TERBAIK...

    CALL WHATSAPP SMS

    011 1872 3152

    refer : ynstatuskewangan.blogspot.com  
  18. Reni Suraya Azwir - Thu 12/May/2016, 6:14pm
    Nampak gaya tuan tak ada pengalaman dalam perniagaan, sebab tu tuan masih mencari-cari bisnes yang sesuai. Jangan gadaikan RM20K tuan, jom sertai saya buat perniagaan mengiklankan dan menjual simkad Tone Excel modal RM100. Pendapatan passive 3-5 angka berdasarkan usaha tuan sendiri. Buat untuk tempoh 2 tahun pertama. InshaAllah selepas tu, dah boleh selesa dan senyum dengan hasilnya.

    Add/follow fb saya : https://www.facebook.com/reni.suraya

    https://www.facebook.com/toneexcellentz/

    ada banyak perkongsian pasal bisnes ToneExcel InshaAllah.

    WhatsApp 0182338786  
  19. Arjuna 21 - Fri 13/May/2016, 12:42pm
    Tak perlu berniaga apa- apa.
    Cuma jadi data provider.
    Dengan modal sebanyak tu cukup untuk beli peralatan dan boleh pasang dirumah.
    Siap.
    Income masuk setiap minit..

    Sekian.  
  20. Eryshuk - Sat 14/May/2016, 12:12pm
    Klau nk buka bengkel motosikal sy bantu
    0162567099  
  21. Muhamad Amirul Adli Bin Ruzlan - Sat 14/May/2016, 5:14pm
    Ada bisnes bang. RM15,000 je bang. Profit margin 65% kami bagi. Siap ada 4 cara lagi tu. And ada gaji juga duit poket sendiri lagi tu. Berminat abg contact saya Adli-019-2907400  
  22. Mohd Ezri Maula Haron - Sat 14/May/2016, 10:16pm
    Sedikit perkongsian utk warga johor..

    Peluang utk sesiapa yg ingin berkolebrasi dlm projek retailing offline n online

    p/s anda berminat??bleh pm di whatsapp(0103665687) saya  
  23. Amen 87 - Sun 15/May/2016, 2:32pm
    tgk la iklan kt bwh2 ni semua nya nk niaga mcm labur n alam maya..huhu..  
  24. Mohammad Nazmi Azawawi - Mon 16/May/2016, 3:25am
    Buat projek cendawan jer...usaha sendri bRu puas hati..

    Saya ada pengalaman dlm buat projek cendawan

    0105045030  
  25. Alimamak - Wed 18/May/2016, 2:47pm
    Bisnes MLM..cepat tertungging...hehe gurau jer  
  26. Ssm - Wed 18/May/2016, 10:26pm
    Naik Genting!!!! Tunggu apa lagiiii????  
  27. Saudagar 20 - Thu 19/May/2016, 9:09pm
    Fast food cafe concept dalam IPTA untuk diambil alih , kawasan serdang , selangor, bilangan pelajar yang sangat ramai. dalam kawasan Universiti kediaman asrama pelajar .call 017-2014528 utk maklumat lanjut.  
  28. Jezz - Fri 20/May/2016, 12:09am
    start small, kemudian belajar cara-cara bisnes..

    otai-otai bisnes selalu pesan, untuk bisnes pertama, laburkan maksimum RM 2000 sahaja..Kalau bisnes rugi, terbakar sikit saja.

    Rata2 bisnes lingkup bila ownernya berduit tapi tidak ada ilmu asas berniaga.

    boleh whatsapp ke 017-909 8305 untuk sembang bisnes

    nak tahu rahsia lubuk bisnes? cara cari targeted customer?
    layari bit.ly/daftar-launchingrb

    Terima kasih.


    Ikhlas,
    usahawan jujur  
  29. Zainal Abidin Zakba - Thu 26/May/2016, 1:29pm
    Call saya 012 7945489
    Konsuit percuma
    Pernah berniaga sendiri selama 15 tahun
    Ilmu dari pengalaman sendiri
    Niat utk berkongsi pengalaman sebelum saudara tercebur dalam bidang yg bukan kemahiran saudara  
  30. Azarul Aamk - Fri 27/May/2016, 12:42pm
    Sy boleh bntu tuan utk bisnes F&B dan tapak yg ade potensi besar di putrajaya.

    Klau tak jadi,boleh jd kawan.

    azarul from Dsumptuous holding.
    0145067901  
  31. Shaz 69 - Fri 27/May/2016, 3:47pm
    sy boleh bantu tuan utk perniagaan jangka masa panjang

    call atau whatsapp sy:
    0122746069  
  32. Aziz 171 - Fri 27/May/2016, 7:31pm
    Assalam Tuan,
    Zulfadli,

    Saya dah ada pengalaman mengedar keropok lekor untuk kantin sekolah di sekitar Lembah Klg sejak tahun 2011.

    Saya bercadang buka cawangan lain di Shah Alam ( yang tidak ada kaitan akaun dgn yg sekarang di Seri Kembangan ).
    Untuk tujuan itu, saya mencari rakan kongsi untuk menyediakan modal untuk membeli chiller, dapaur memasa sos dan stor ( untuk permulaan cukup sekadar menyewa sebuah rumah teres dijadikan stor dan tempat tinggal pekerja sekali gus - jimat kos ).

    Dalam pengiraan saya, modal senbanyak RM30K memadai untuk tujuan itu. Tuan boleh sama2 bekecimpung atau pun hanya ambik persen dari keuntungan jualan setiap bulan sehingga tuan putusakan untuk keluarkan modal asal semula. Satu perjanjian perlu dibuat bagi menjaga kepentingan tuan dan syarikat sya.
    Jika tuan sudi, boleh hubungi saya , melalui 0133051529 call atau whatsapp.  
  33. Ohsemm Group - Mon 30/May/2016, 10:47am
    Assalamualaikum, tuan berminat dengan bisnes soft ice cream? bukan sahaja boleh menjual setiap hari, malah tuan boleh menjana pendapatan melalui tempahan2 seperti majlis kahwin, majlis rumah terbuka, majlis harijadi, hari kantin sekolah dan sebagainya..

    bayangkan industri perkahwinan menjana jutaan ringgit saban tahun, dan ini kelebihan kita, kita boleh perolehi sebahagian dari pendapatan tersebut dengan menjadi salah satu player untuk membekalkan aiskrim bagi majlis2 perkahwinan tersebut..

    di sini kami ada menyediakan beberapa pakej perniagaan bagi yang berminat untuk menyertai kami iaitu pakej lori, kiosk dan mesin saja, namun dengan modal sebanyak tu saja tuan mungkin hanya mampu untuk mengambil pakej mesin sahaja..

    tapi jangan khuatir, kita ada pakej istimewa untuk tuan jika tuan betul2 berminat cuma perlu call/whatsapp no ni 0196031650 ( En Syakir).kita bantu tuan..  
  34. Lyca - Mon 30/May/2016, 7:31pm
    Sy sdg mencari rakan niaga dlm perniagaan company baru Malaysia. Produk anti-aging berteknologi Jepun. 100% organik, disahkan HALAL dan paling penting syarikat kami berlesen.

    Sbg mukadimah boleh layari www.mirica.com.my

    Sesiapa berminat boleh whatsapp sy di 01123870750  
  35. Nik 272 - Wed 1/Jun/2016, 3:02pm
    salam tuan, jika berminat mnjual buah-buahan bleh emeil kn sy. sy cuma suplier buah.buah siap penghantaran modal bgantung pada kehendak tuan,nasihat sy buat pemulaan jgn besar sngt modal tu cuba secara kecilan, blajar mange akaun kluar masuk,Blajar bik hati custmer,bljar jga kuliti sevis kita,selok belok bisnes 1001 jln kita kna beljar..
    (nikati87@icloud.com)-nik mencari rezeki yang halal-  
  36. Fariza Md Jas - Wed 1/Jun/2016, 3:40pm
    Alimamak sipenipu besar  
  37. Nuverus - Tue 7/Jun/2016, 7:03pm
    Saudara boleh jadi Pengedar/Stokist DXN(Atau buka Kedai Cafe)DXN memberi bonus lumayan dan risiko rendah di seluruh dunia

    Sila dataftar disini(Percuma)
    https://goo.gl/MVjzRk

    DXN DIY Website Percuma
    http://ganodermabiz4u.mydxn.net
    Kind Regards,
    Jon Lee  
  38. Chris Seow - Wed 15/Jun/2016, 10:44am
    boleh cuba bisnes kereta, kalau berminat, sila hubungi

    012-9209862
    chrisdefurcar@gmail.com  
  39. Aiza Izyani Aminuddin - Fri 17/Jun/2016, 8:21am
    Salam.
    Berminat ingin membuka franchise servicing yang berkonsepkan Hi Tech Welless yg dipanggil eMobile Station. Zero maintainenece, Tak perlu staff, Mesra pengguna, Jimat elektrik, Bebas radiasi

    Ingin tahu lebih lanjut?
    Boleh hubungi 0135117504.
    Kalau anda berada di area kl/selangor boleh kita set appointment.  
  40. Norain 56 - Fri 17/Jun/2016, 9:05am
    Jom bisnes Dexandra...modal rendah untung tinggi...ramai yang dah jana income ribuan ringgit sebulan,..

    berminat pm saya 019-5519144  
  41. Ian 8 - Tue 21/Jun/2016, 7:14pm
    I run a digital marketing company in KL, if you like to invest or fund my company kindly text or call me at 016-5663094. Expected ROI will be 12 months.

    Very potential business and good profit margin.  
  42. King Malaysia 2 - Tue 21/Jun/2016, 10:30pm
    Zulfadli Subarmadi :
    semua dalam ni nak cari untung jer, bukan nak bagi pendapat pun,lebih baik jangan tanya orang dalam ni, ramai yang nak ambik kesempatan jer, nak cari untung sendiri...abang king rasa, lebih baik simpan dulu duit tu dan cari idea perlahan, jangan labur dekat orang yang merapu dalam ni...cari idea dan minta pendapat orang yang berdekatan serta sanak saudara yang menceburi dalam bidang berniaga ni,..sebab orang dalam majalah ni nak cari untung jer...

    (Apabilakingmasukcampurkingmahuyangterbaikuntukanda)  
  43. Harumiawi - Fri 1/Jul/2016, 1:35am
    Ayam goreng harumi, 0165245697  
  44. Shazzy 9 - Thu 14/Jul/2016, 12:36pm
    jom buat bisness dobi
    24 hours !!

    sebarnag pertanyaan sila whatsapp 0183604149 (Shazzy)  
  45. Nurfarahin 11 - Wed 20/Jul/2016, 12:22pm
    En zul berminat utk ceburi dlm bdang prtanian berasaskn cndwn tiram? Sy tggl area setia alam, bole contact sy 0135829473.  
  46. Tiqa Roslan - Sat 23/Jul/2016, 2:06am
    Assalamualaikum. Saya Nur Atiqah authorised agency dari I Synergy Holdings Berhad ingin membuka peluang perniagaan yang saya rasa bersesuaian dengan Encik Zul.
    Syarikat kami sedang membangunkan satu trending dunia yang terbaru iaitu Data Technology.
    Jika Encik ingin tahu apa itu Data Technology, boleh click link dibawah.
    Sehubungan itu, saya mohon Encik agar memberi maklum balas kepada saya jika berminat.
    Terima kasih.
    email: nuratiqahroslan17@gmail.com

    http://i-s.com.my
    https://youtu.be/9olIIaKrThc  
  47. Mohd Firdaus 100 - Sun 24/Jul/2016, 10:56am
    Salam sejahtera, sesiapa yg berminat utk buat duit online secara real bole wasap sy, tp sy buka kpd yg benar2 serius sahaja. Nk test nk main2 jgn wasap sy..sy ada bukti duit masuk melalui m2u dn cimb. Tak perlu fb tak perlu insta. Bukan mlm bkn forex. 100% jual beli. Sy adalah founder teknik ni yg terbukti. 100% jual beli hanye dri rumah, sebuah teknik yg dpt digunakn utk jana pendapatan sampai bile2. Ape yg anda akn dpt ialah satu cara berniaga yg bijaksana dimana anda akn miliki sebuah store online pada harga 0 dgn brg2 didalam store tersebut mencecah ratusan bahkn ribuan item yg mempunyai rekod jualan baik..untuk yg serius boleh wasap sy utk bljr. Sy ada kenekn profesional fees utk kursus ni. One to one coaching. Tak perlu lg bls pm di fb..kne flag etc. Teknik ni boleh dpt hits utk stu iklan mencecah ribuan pd modal 0. Suke sy tekankn kalo satu item pon ribuan hits, ni kn beribu item dlm store. Sales jd mudah. Hnye duduk dirumah tunggu wasap order brg. Teknik ni tak perlu keluar rumah, semua brg org poskn..tugas tngu duit masuk bile org beli. Tak terikat dgn sape2 n fully jd boss sendiri..wasap 01123376141  
  48. Mohd Alif Suhaili - Tue 2/Aug/2016, 10:26pm
    Zulfadli Subarmadi, boleh whatsappkan email tuan untuk saya berikan secara detail dalam email.

    No. Telefon : 0133002274.  
  49. Fateen Natasha 2 - Fri 5/Aug/2016, 12:34pm
    awak boleh join bis dobi. konsep kami senang. tanpa kedai, tanpa staff, tanpa marketing. anda boleh dapat income setiap bulan. email atentasha2811@gmail.com  
  50. Prestige 2 - Sat 6/Aug/2016, 11:57am
    projek epoxy coating lantai.
    0162465625  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 52 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Berapa Kali Dia Tarik Haa.. Mee Tarik Warisan Asli di Sg Besi
Kami ke Sungai Besi KL untuk menikmati Mee Tarik Warisan Asli dari Lanzhou China. Apa yang membuat restoran ini popular dan berjaya membuka banyak cawangan di Malaysia? Selepas itu, kami ke Bukit Komanwel utk melihat 'The Hanging Gardens of Babylon' dan 'Hall of Fame' dan terus mengelilingi Stadium Bukit Jalil sejauh 1.4 km diatas trek getah.
Cuti Putrajaya Naik Basikal Memang Epic!
Kami ke tepi tasik di Putrajaya berhampiran Masjid Besi. Asalnya nak mencuba menu masakan panas di restoran Umai Cafe. Makanan disana sedap belaka. Di sebelah cafe ada Monumen Alaf Baru yang unik. Kemudian kami mengelilingi Pulau Putrajaya menaiki basikal dgn pemandangan yg amat mempesonakan dan menyusup dibawah 8 jambatan ikonik :-)
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)