Minta Tunjuk Ajar untuk Buka Carwash
Carwash 2 - Wed 20/Aug/2014 2:39pm [Last Comment]
salam semua.saya ingin berkecimpung dalam bisnes cuci kereta.bagi kawan2 yg telah berjaya membukanya dengan kos yang rendah,saya memohon untuk memberi tunjuk ajar kepada orang baru seperti saya.

berapakah kos terndah yang perlu saya ada,dimanakah saya nak cari material dan alatan yang murah spt kanopi besar,generator dan sbgnya.

berapakah gaji yang perlu saya bg,dan waktu operasi pula mcmana.harap kawan2 dapat membantu sesama melayu yg ikhlas ingin belajar spt saya.

boleh hubungi saya di no:-
013-3456617 din

Niche: Bisnes Cuci Kereta | Diskusi Bisnes
 
1. Mhn Qaseh - Wed 20/Aug/2014, 2:59pm
tapak dah ade belum  
2. Carwash 2 - Wed 20/Aug/2014, 3:03pm
tapak sudah ada tuan..  
3. Meen 15 - Thu 21/Aug/2014, 11:05am
carwash 2, pls pm 017-3500823  
4. Pojie 7 - Sun 24/Aug/2014, 12:12am
sekadar cadangan.. fikirkan diri kita adalah customer.. sediakan ruangan menunggu yang selesa, blh jugak tambah2 letak air mineral dgn makanan ringan.  
5. Pojie 7 - Sun 24/Aug/2014, 12:24am
1) guna kanopi besar yang boleh muat 4 biji kereta.
2) waterjet, vacuum dll cari yg second hand klu nak murah. survey je kt mudah.my
3) gaji bayar ikut jumlah kereta. sbb jumlah kereta tak menentu. tauke ambik separuh, pekerja ambik separuh.. kalau konpius lagi kira siap2 berapa anggaran kos bil air, dgn letrik sebulan. pastikan cukup untuk byr bil2 tu sume, pastu baru blh buat agihan gaji..  
6. Pojie 7 - Sun 24/Aug/2014, 12:26am
jgn lupe record jumlah kereta yang masuk tiap2 hari.  
7. Norihan 8 - Tue 26/Aug/2014, 2:41pm
Kalau ada modal dlm 5k agak2 blh bkk x..  
8. Siti Salwa 7 - Wed 27/Aug/2014, 4:28pm
Ingin invest dengan CIMB-CWA bo hubungi saya. Dividen 10-18% setahun.

PM utk keterangan lanjut

salwa:0136442029  
9. Drsoul Universal Ideas - Sat 30/Aug/2014, 11:44am
Assalam..
cuba layari page facebook ini, mungkin boleh membantu

https://www.facebook.com/DSLschoolofuniversalideas  
10. Asrul Hafiz - Wed 3/Sep/2014, 4:28pm
sekadar perkongsian,,,untuk yg nk buat tambah duit tepi sahaja,,,,saya ada air sarang burung walit,,,,khasiat mmg bagus dan permintaan semakin tinggi,,,,berminat nk mencuba sbgai income sampingan boleh wassap saya di 0123713730....  
11. Syah 33 - Fri 19/Sep/2014, 9:42pm
Nak join Whatsapp group diskusi bisnes boleh tinggalkan number fon..nanti sy add. Tapi MLM tidak sama sekali dilayan

Bisnes carwash ni cabaran sgt tinggi..byk yg gulung tikar. Fikirkan baik2. Tgok dulu kekuatan anda.  
12. Mohd Zaki 2 - Mon 22/Sep/2014, 4:58pm
syah 33, no sy 017-4041423  
13. Bumbelbee Autobort - Wed 8/Oct/2014, 5:03pm
call saya 01115016061 ezan.saya akan ajar dari a-z....  
14. Fizie - Thu 9/Oct/2014, 4:26pm
tumpang tanya juga... mana nak dapat cecair water wax yg biasa carwash guna tu... sape2 ada info tlg share or share at hafizal818@gmail.com. tQ...  
15. Nakamashiny - Wed 12/Nov/2014, 3:09am
syah 33, 017 5447379  
16. Ahmad 629 - Tue 13/Jan/2015, 11:36am
sy nk join group diskusi bisnes.. no tel 012-5818942 ahmad  
17. Jasd Resources - Thu 12/Mar/2015, 12:03am
Salam,saya mau join group diskusi bisnes 0129053747 AJ  
18. Iztech - Tue 7/Apr/2015, 1:44pm
syah 33, add sy group diskusi bisnes. 0102059201  
19. Aizalsji94 - Wed 29/Apr/2015, 2:32pm
salam, boleh add saya di group diskusi busines - 0135942424 tq  
20. Lee Cooper - Thu 7/May/2015, 1:52pm
Salam.. Boleh tak add saye kat group diskusi bisnes.. No saye 0126144510 (Fardley)  
21. The Dobby Malaysia - Sat 18/Aug/2018, 12:21am
car wash jgn nak harapkan pkerja sgt..bisnes ni kurang boleh buat jadi autopilot..kalau awakk ada passion tinggi dan suka tgok kereta org bersih dan kilat keluar dari kedai awak boleh xd masalah..teruskan utk buat pelanggan happy :)  
22. Mohd Ismatuffley Bin Ismail - Sun 19/Aug/2018, 1:02pm
*I & M global service enterprise*

#Mencari pekerja lelaki 2 ORANG sahaja yang
profesional dalam bidang cuci kereta( carwash).
#mahir dalam pekerjaan (carwash)
#pengalaman bekerja selama 3 atau 4 tahun
#seorang yang jujur,amanah dan bertanggungjawab.
#tiada rekod jenayah
#gaji bermula rm1500-rm2+++
#tempat tinggal disediakan
#makan dan minum disediakan

##START ONDUTY TARIKH 1 SEPTEMBER 2018
##MASA 09.00 AM - 09.00 PM
##BATU 5 JALAN GOMBAK KUALA
LUMPUR.BERSEBELAHAN PETROL PAM
PETRONAS.

Sebarang pertanyaan boleh menghubungi di talian 011-11659640 tuffley..  

Page 1   (Total 22 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..