Minta Tolong utk Mengajar Seuatu Ilmu (Urgent)/Finding A New Knowledge (Hope Someone Can See This Advertisment)
Alex Soon - Thu 25/Oct/2018 8:52am [Last Comment]
hi, nama saya low poh soon berasal dari melaka umur 29 tahun, dalam tahun ini saya telah iklan 2 iklan dengan account yang berlainan di sini kerana saya ingin mencari sesuatu atau cuba kejar impian yang saya inginkan.

sebelum tu saya pernah menggangur beberapa tahu kerana direject dengan pelbagai alasan.... salah satu sebab kerana saya gemuk.... saya tahu saya ini gemuk pendek, hodoh, dan juga miskim tetapi saya tidak pernah berputus asa, saya pernah kerja sebagai waiter beberapa tahun tetai malangnya saya mempunyai pengalaman atau perkara peribadi yang gelap...

tetapi saya ingin bangkit walaupun masa saya tidak banyak. saya juga cuba untuk berjaya. walaupun masa sedikit tetapi saya juga ingin memcuba nasib... saya sekarang kerja part time kedai komputer di melaka. tetapi di sini saya ingin belajar sesuatu, sedikit kemahiran seperti ahli silap mata, programming, alat music, dan beberapa pengetahuan lain... maafkan saya jika saya salah perkataan kerana saya juga seorang yang kurang confident.

dalam tahun ini impian saya ingin menjadi part time actor, singer, programing, business, magician. ambassor, youtuber. dan sebaginya... cuma saya tidak mempunyai talents, tetapi saya telah cuba sedaya upaya untuk mendapatakan. tetapi point di sini saya ingin meminta tunjuk ajar beberapa kemahiran dan lain lain. saya ingin belajar online, saya tahu youtube mungkin ada infor tetapi kadang-kala disebabkan line saya tidak bagus saya hanya blh belajar di google atau bergantung pada facebook dan juga instagram, tetapi saya ingin minta tunjuk ajar dari orang secara percuma...

saya tahu ia mustahil tetapi mungkin apa yanf diajar juga mungkin ada kunci untuk jadi lebih pengalaman... saya juga tahu bukan semua orang akan berjaya atau mengejar cita-cita tetapi saya juga ingin mencubanya.... saya berharap dapat pertolongan dari seseorang.. saya juga ingin belajar bahasa lain seperti english, japanese, korean, thai, filipino, german, french, spanish, italian, saya berharap suara hati saya akan dijawap nanti.....

email: xoxo_gublet@hotmail.com
hp: 0166784993

facebook:
https://www.facebook.com/alexlau.soon

Niche: Diskusi Kerjaya | Sembang | Jobs & Vacancies in Malaysia
 
1. Dr Love - Fri 26/Oct/2018, 9:07am
You need to focus.

dont try to do so many things at once. you will end up becoming jack of all trades (master of none)

Jack of all trades:
https://en.wikipedia.org/wiki/Jack_of_all_trades,_master_of_none

Just focus on 1 or 2 only.  
2. Hafidz Arif 3 - Sat 13/Apr/2019, 1:52pm
Berminat nak tambah pendapatan serendah RM10?

Klik disini: http://Bit.ly/biz10je  
3. Mimi810 - Tue 25/Jun/2019, 12:44pm
Dear Alex, bermula dari bawah. Cari keyakinan dahulu di tempat seperti MCD or KFC. Pengalaman perlu dicari bukan diimpi. Thank you.  

Page 1   (Total 3 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..