Minta Pendapat - Kedai di Bawah Rumah Flat
Aziz Rosli - Tue 27/Jan/2015 11:31am [Last Comment]
Assakamualaikum...
sy ada 1 kedai di bawah rumah flat.. sebelum ni kedai makan tapi dah tutup.. nak minta pendapat kawan2 semua.. tak tahu nak buat bisnes apa.. kedai runcit dan kedaimakan dah ada org lain buka. Nak cari bisnes yang sesuai untuk penduduk2 flat tu..

Niche: Diskusi Bisnes
 
1. Zaff 5 - Tue 27/Jan/2015, 11:38am
dobi layan diri ok tak?  
2. Mohd Kamal Bin Mohd Jan - Tue 27/Jan/2015, 11:46am
jual santan  
3. Sham 533 - Tue 27/Jan/2015, 12:18pm
kedai a.cond n wiring
kalau tuan berminat whatsup sy
0176917652 sham  
4. Yati 216 - Tue 27/Jan/2015, 12:22pm
kedai runcit la, jual sayur2 barang dapuq mesti laku  
5. Aziz Rosli - Wed 28/Jan/2015, 10:15am
kedai jiran2 dah ade kedai runcit. dobi dan kedai makan..  
6. Ambil Kau - Wed 28/Jan/2015, 8:25pm
Klu sy bka kedai kek..  
7. Sifutopup - Fri 30/Jan/2015, 12:11am
jual topup reload
details di sifutopup.com  
8. Mohd Azlin 3 - Fri 30/Jan/2015, 1:14am
wasalam. .try jual makanan ringan mcm sweet corn,waffle,ice blended..sy boleh bekalkan jagung lerai utk sweet corn . berminat boleh hubungi saya amy 0179009994  
9. Roy 17 - Fri 30/Jan/2015, 9:52am
buka kedai gunting rambut en aziz  
10. Gigahertz Selayang - Sat 31/Jan/2015, 11:44pm
kedai komputer en aziz.  
11. Ros Juimiza - Tue 3/Feb/2015, 5:00pm
kalau saiz besar boleh tak bagi saya sewa separuh. kios saya 4x3 sahaja. kalau boleh kena tahu location dlu.  
12. Jalilah 4 - Thu 5/Feb/2015, 4:19pm
Peluang Business MUDAH & MENGUNTUNGKAN

whatsapp 0123340848  
13. Anuar Buang - Thu 5/Feb/2015, 4:53pm
Carilah business modal kecil untung berganda2 besar. Bergantung juga kepadatan penduduk.  
14. Dtailing Dr - Fri 6/Feb/2015, 11:04am
Buka spa kereta..modal kecil untung best  
15. Bariah 4 - Fri 6/Feb/2015, 4:20pm
Buka kedai fotostat. Mesin fotostat boleh beli atau sewa.  
16. Shah Rezza - Fri 6/Feb/2015, 5:06pm
kedai sayur kampung stok leh amik kat pasar chowkit-kul 6-8mlm dekat lorong sayur.
petai,ulamraja,geduak,jering,pucuk betik,macam2 la lagi ada uncle.  
17. Amir 582 - Sat 7/Feb/2015, 4:11am
pda pandangan sy buka kdai alatulis skit+topup+photostat+jadi agen BSN(penduduk ble byr bil air,api,astro,ambil duit duit,kirim duit)+jadi agen pos malaysia dll..sekadar pandangan  
18. Mr Azmh - Sun 8/Feb/2015, 5:44pm
cadangan Amir 582 adalah yg terbaik kerana mengambil kira faktor penghuni flat dari segi pdptn, kaum, cara hidup, budaya mereka,...  
19. Kimie 9 - Sun 22/Feb/2015, 3:51am
salam bro
apa kata bukak CC nak??
sy boleh sediakan semua dengan modal bajet dr tuan.. akalau tuan berminat boleh la kol or whatsapp sya..

0177289828
kimisai  
20. Frm Marketing - Tue 10/Mar/2015, 4:17pm
sewakan  
21. Aida Aleya - Sat 9/May/2015, 8:16pm
Assalam, maaflah klau komen sy agak terlewat..En aziz kedai bwh flat adalah bagus sbb penghuninya ramai. Tetapi beberapa faktor en. aziz harus ambil kira :

1) Kepesatan penduduk > brapa tinggi flat ? 5/17/18 tgkt..sb mkin tggi mkin ramai penduduk.

2) Taraf ekonomi penduduk > brapa skala pendptn rendah , sederhana & terlalu susah cth : 2/4, 1/4 ...sb yg ni menentukan produk jualan mampu beli atau tak.

3) Bangsa ..sb klau lebih ramai warga asing atau lebih ramai warga tempatan ada tambhn produk/perkhidmatan yg blh dijalankan. cth : kiriman pulsa indo/ kiriman wang

secara ringkasnya, cadangan dr Amir582 sy amat bersetuju.
berkaitan dgn agen BSN..sy jg adalah agen BSN berdaftar dan sekiranya en.aziz berminat sy blh kenalkan dgn pegawai BSN atas rekemen sy, Insya Allah lulus jika cukup syarat.
berkaitan agen pos malaysia..en aziz bleh cuba tp agak rumit juga syaratnya, tp tak cuba tak berhasil kan..?? boleh ke pej pos negeri/daerah utk maklumat lanjut. Namun margin keuntungan nya agak rendah.  

Page 1   (Total 21 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..