Mencari Tempat Praktikal Area Shah Alam - Pelajar Pelancongan (Feb-May 2012)
Yana 61 - Mon 5/Dec/2011 8:35am [Last Comment]
salam dan selamat sejahtere..

sy pelajar jurusan kusahawanan (pelancongan) dari Universiti Malaysia Kelantan (UMK) ingin mencari tempat praktikal bermula 1/2/12 di area Shah Alam terutamanya.memiliki pengalaman bekerja di resort Pulau Tioman, restaurant, pejabat, kilang, Genting Highlands Resort dan sebagainya.
(1/2/12-30/5/12)

Juga pernah terlibat di dalam beberapa projek dan acara seperti karnival inovasi dan majlis makan malam. turut mempunyai sijil jurulatih rekreasi Tahap 1. sy mempunyai minat yg tinggi di dalam bidang pelancongan serta gemarkan sukan outdoor seperti kayak dan abseiling.

travel agenci, resort, hotel, sport center dan sebagainya yg berminat menawarkan saya tempat praktikal bolehlah mghubungi saya melalui email rockyana88@gmail.com.
sekian,terima kasih..''

Niche: Kerja Praktikal | Jobs & Vacancies in Malaysia
 
1. Matahari 2 - Wed 7/Dec/2011, 3:54pm
Sambil buat praktikal, cuba join http://www.kelabjutawan.org/index.php?ref=saroja. Boleh buat duit sambil-sambil dik. Praktikal mesti banyak nak pakai duit kan.  
2. Norhidayati - Mon 30/Jan/2012, 10:17am
Assallamualaikum nak join kami untuk latihan industri di Neskoptravel seremban
hubungi saya segera di 0136212564  
3. Anas 53 - Tue 16/Oct/2012, 9:50pm
nk cri tempat praktikal perlancongan area selangor..  

Page 1   (Total 3 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..