Mencari Penyewa untuk Pembangunan Tanah di Tinompok, Kundasang, Ranau. Sabah
Rusly Masalin - Thu 19/Mar/2020 8:56am
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Tanah ini berpotensi besar untuk dibangunkan sebagai pusat penginapan pelancong kerana lokasi tanah ini hanya lebihkurang 643.73 meter dari laluan masuk Ibu Pejabat Taman Kinabalu dan 36.6 meter dari jalanraya Tamparuli-Ranau.

Selain untuk pusat penginapan pelancong, tempat ini juga amat sesuai dijadikan sebagai ‘Base Camp’ untuk sebarang program seperti Kursus Teambuilding, Perkhemahan Cuti Sekolah, Hari Keluarga, Kursus Motivasi dan sebagainya.

Walau bagaimanapun, terpulanglah kepada penyewa yang berminat menyewa tanah ini untuk melaksanakan apa sahaja projek bisnes mengikut kemampuan dan kecenderungan penyewa asalkan projek bisnes tersebut tidak menyalahi undang-undang.

Jika perancangan untuk membangunkan tanah ini sebagai pusat penginapan pelancong, cadangan saya (jika berkenaan) adalah seperti berikut :

Perancangan projek melibatkan 3 fasa :
Rancangan Fasa I : Projek pembinaan laluan masuk ke lokasi tanah
Rancangan Fasa II : Projek pembinaan 3 buah hostel (cadangan) secara berperingkat-peringkat
Rancangan Fasa III : Projek pembinaan 1 bangunan 2 tingkat untuk kegunaan sebagai dewan makan di tingkat bawah dan dewan seminar di tingkat atas.

Slide show Proposal Pembangunan Tanah Sebagai Pusat Penginapan Pelancong ini telah saya sediakan dan akan saya berikan kepada penyewa yang berminat melalui aplikasi whatsapp dan telegram atau melalui email.

Bekalan air dan elektrik juga terdapat di kawasan tanah ini. Keluasan tanah ialah 3.43 ekar (bergeran) dan 3 ekar (dalam proses permohonan geran). Tanah adalah landai dengan kedudukan di atas 4,900 kaki daripada paras laut arah Utara dan 4,750 kaki daripada paras laut arah Selatan dan berada dalam kedudukan di bawah jalanraya Tamparuli-Ranau.

Sesiapa yang berminat, sila hubungi saya melalui whatsapp atau telegram di talian 0128018109 atau melalui email : ruslymasalin@yahoo.com

Niche: Mencari Pelabur | Bisnes Hotel Dan Resort | Tanah Sewa
     
  1. No comment yet!
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Laksa Buyung Sungai Lui & Air Terjun Beratus Tangga di Sungai Gabai
Berehat hujung minggu di kawasan kampung sekitar Sungai Lui, Selangor sambil menikmati laksa buyung di tepi sungai. Kemudian mendaki air terjun yang mempunyai hampir 350 anak tangga. Tiba di puncak, terdapaat kawasan mandian yang menyeronokkan.
Cendol Genius yang Anda Tidak Pernah Jumpa!
Kami mencuba cendol yang amat istimewa dan lain dari yang lain. Sesiapa yang tak minat cendol pun pasti akan makan sampai habis licin. Mari ikuti kami menyusuri Sungai Melaka yang cantik sambil menimba ilmu dari Gerai Cendol Kg Hulu ini.
Dua Asam Pedas Melaka yang Patut Anda Cuba
Kali ini saya ingin kongsikan 2 restoran asam pedas yg popular di melaka. Kedua-duanya mempunyai cara perniagaan yg berbeza. Yang pertama lebih fokus kepada asam pedas sahaja manakala yg kedua fokus kepada pelbagai masakan ala kampung. Kedua-duanya sama sedap dan sama menyelerakan.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)