Mencari Pembantu Rumah 7 Pagi - 8.00 Malam. Gaji: RM 500 (Taman Pelangi Indah, Ulu Tiram, Johor)
Nurul Syuhada 11 - Sat 28/Sep/2013 9:51am [Last Comment]
Saya Mencari Pembantu Rumah Indonesia (mungkin suami orang Malaysia) atau orang Malaysia yang boleh bekerja sebagai Pembantu Rumah pada jam 7 pagi hingga 8.00 malam (Isnin hingga Jumaat). Untuk hari Sabtu dan Ahad, hanya pada hari-hari tertentu apabila diperlukan.

Gaji sebulan : RM 500

Tanggungjawab:

- Kerja-kerja harian di rumah (membasuh kain, memasak, menyediakan makanan untuk anak-anak, mengemas rumah, menggosok baju dan sebagainya.
- Menjaga anak-anak: 2 orang perempuan (2 tahun 5 bulan & 9 bulan - kedua-duanya perempuan)

Tempat: Taman Pelangi Indah, Ulu Tiram, Johor

Keperluan: Segera

Memerlukan orang yang IKHLAS BEKERJA dan SOLEHAH untuk mendidik anak-anak.

Sekiranya berminat, sila hubungi Syuhada di 0137198512

Terima kasih.

Niche: Pembantu Rumah Asing
     
  1. Zubaidah 8 - Sun 29/Sep/2013, 9:08pm
    Assalamualaikum
    Tumpang Iklan

    Saya ada 15 maid akan masuk start minggu ini. Majikan yang serius boleh call atau watsup saya di talian 0126356732

    Maid yang akan datang dari Aceh, Jawa , Lombok dan terbaru siap training di Pt indonesia.
    Sumbawa

    Kos 6500-7000.00 ptgn 2@3 bulan Gaji 650/700, Kontrak 2 tahun, Permit majikan urus sendiri.
    Jaminan: wang separuh akan di ganti balik dalam tempoh jaminan

    Hp tidak dibenarkan dan tiada cuti
    Majikan yang serius sahaja blh buat penempahan dengan membayar dep 100 akan didahulukan.

    call 0126356732  
  2. Shafikah - Sun 29/Sep/2013, 9:43pm
    Ada maid sri Lankan umur 30. Minat sila call 0123294690  
  3. Siti 663 - Mon 30/Sep/2013, 2:50pm
    Salam. Saya difahamkan JP permit tutup hari ini. Boleh mana-mana agent update status maid yg tuan/puan terus bawa masuk selepas besuk 1 oct?  
  4. Azwan 50 - Tue 1/Oct/2013, 1:08am
    Maid disediakan bleh hubungi saya azwan 0127591701 maid 6500rm gaji 650/700... Majikan yang serius sahaja terima kasih ......  
  5. Haslam - Tue 1/Oct/2013, 12:08pm
    tumpang iklan saya mempunyai 3 maid ( ready stock ) sesiapa yg berminat boleh hubungi sy 019-6160083  
  6. Mohammad 80 - Tue 1/Oct/2013, 1:00pm
    3 maid asal jw timur banyu wangi bru smpai mjkan yg berminat call 0182116358  
  7. Sekadar Memberitahu - Wed 2/Oct/2013, 2:03am
    assalamualaikum...hai..im back cehwa...erm alamak ..bebaru nik jp visa pula dah stopp....erm..mcm mana lah agaknya proses selepas ni ye,..pasti lagi tuff gamaknya..mmm..walau apapun..saya yakin proses pengambilan maid ini pasti akan berterusan juga...walau ada calling visa ke jp visa...taufan ke..
    yang pasti pengambilan maid pasti diteruskn..so maybe...maid overstay ke kosong lagiler banyak gamaknya...kan..yelah dah susah sangat nak buat permit pula..than mana ada majikan sanggup nak hulur dposit...? sekarang ni pun kepercayaan memang le tipis terhadap agens...inikan porses cv yg perlukan maid masih di luar negara siap training tuh..mm susah susah...nak buat legal tapi dah bertambah susah pula kan?..so apa apa perjuangan mesti diteruskan,...mcm mana proses niberlaku sbelumnya jp visa ni yg open dulu tahun lpas..mcm tuhlah kena teruskan gamaknya..cv...oh cv...kepada majikan ambilah yg include permit ye ...cuba legalkan...kot kot maid lari ker..kena bersangkutan jenayah ker..susah tuh...kesian maid ...mcm ikan plak..diaorg datang harapkan kita jek sebagai penjaga mereka kan...tak pertikaikan yg nakal..so kita cuba perjuangkan untuk maid yg baik-baik ni memang semangat nak kerja cri rezki halal....tol tak..fikir fikirkanlah yo...huhuhu  
  8. Luqmanhakim 8 - Thu 3/Oct/2013, 11:43pm
    Salam...saya ada bertanya pada agensi berdaftar untuk pengambilan maid indon sehingga kini tidak ada satu agensipun dapat bekalkan maid lagi.Menurut mereka kemasukan secara cv akan bermula 3 bulan lagi dan sekarang maid2 kat indontu sedang dlm latihan.Mmm..setakat ni menurut info2 dr sumber indon tidak ada latihan yg diberikan untuk maid dtg keMakaysia lagi.Kerana...apa2 syarat2 masih belum dimeterikan.Sanggupkah agensi diIndon percaya pada orang mereka sendiri untuk gantian atau sanggupkah kita bg maid2 tu cuti seminggu sekali dgn paspot mereka yg pegang.Alamatnya sampai kesudah tiada yg termeteri.Kalau semua susah sangat pasti akan bukakla balik jp atau cv individu dan andaikata tak buka juga alamatnya semakin ramaila indon2 diMalaysia ini.  
  9. Wahidah Zahril - Fri 4/Oct/2013, 8:14am
    Desus2 yg sy dgr,bmula 15okt ni,program 6p akan dimulakan blk.xtahu betul atau x.  
Page 1   (Total 9 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/channel/UCsO-MY8KvW6kitzwqHptapA

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Makanan Eksotik dan Unik di Temerloh Pahang
Makanan eksotik biasanya ada peminat yang tersendiri. Jika dikenakan dengan menu masakan yang sesuai, peminatnya akan sentiasa datang walaupun dari jauh. Kelebihan meniaga makanan yang eksotik adalah kurang pesaingan. Kadang-kadang di sesebuah bandar anda seorang sahaja yang berniaga makanan tersebut
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)