Mencari Bijih Besi, Emas dan Balak.
Che Faizal Bin Che Ghani @ Tajuri Enterprise
Sun 24/Jun/2012 9:00am [Last Comment]
Assalamualaikum ..

Ingin mencari bijih besi untuk dijual atau JV..

Juga mencari kawasan emas dan balak untuk dijual.



Hubungi 013-9186558 ( Faizal )
email : faizalcghani@yahoo.com

Niche: Kontraktor Perlombongan | Kontraktor Balak Dan Kayu
 
1. Mazlan 27 - Wed 27/Jun/2012, 1:40am
Pernah dengar "amang", purely 56% to 58%..mail me ineterested. No joking.  
2. Kbrealestate - Wed 4/Jul/2012, 4:15pm
En Mazlan boleh email kan x ke kbrealestate@rocketmail.com?

terima kasih ya...  
3. Zalrich - Sat 7/Jul/2012, 12:22am
Salam...saya ada kawasan bijih besi untuk di JV..tapi kena bawa buyer terus tengok kawasan..Gred 68%..kalau tidak owner tidak akan layan kalau broker nak pergi tengok...Dokumen lengkap hanya boleh didapati dari owner SAHAJA..Jika anda syarikat mining..bijih besi..sila email ke zalsuria4u@gmail.com...UNTUK TEMUJANJI LAWATAN KAWASAN.  
4. Zaimi 11 - Sat 7/Jul/2012, 1:25am
mazlan leh bg no contact tak.. or email dekat sy huzaimigeo@gmail.com  
5. Shaiful Hisham - Sun 8/Jul/2012, 12:14am
Slm kpd semua mereka2 diatas iaitu saudara faizal, mazlan dan sesiapa b'minat untuk bijih besi boleh lh aturkn pertemuan dgn saya untuk diusahakn, manakala bagi bijih besi yg dh tersedia sy ada buyer dari cina yg sudi membeli emaikn pd sy shaifulhisham80@yahoo.com  
6. Syafiq 78 - Sun 8/Jul/2012, 2:02pm
saya ada tanah emas 98 acres untuk dijual.. 1 acres dujual dengan harga 80k. berminat pm syafeeq665@gmail.com  
7. Shahir 6 - Mon 9/Jul/2012, 1:56pm
salam.. saya membekalkan khidmat lori hantu tipper 'super ranger' 10 tayar untuk dalam site..
sila email ke
ahmadlegacy@gmail.com  
8. Keruing Nyatoh - Mon 9/Jul/2012, 6:54pm
salam..
kawasan membalak telah mendapat kelulusan di Mukim Kuala Pahi, Daerah Batu Mengkebang, Jajahan Kuala Krai, Kelantan Timur.Keluasan 200 hektar (494 ekar), Byaran wang cagaran[RM30,000.00] Bayaran premium 200ha x RM500 [RM 100,000.00] penandaan sempadan 200 x RM6.00 [RM1,200.00] bayaran lesen [RM400.00] bayaran proses [RM200.00] JUMLAH RM131,800.00..

Tawaran harga adalah RM2,500.00 setiap ekar.(nego)
jika berminat sila hubungi email:
wanhamzaniwanyusof@gmail.com  
9. Sham76 2 - Tue 10/Jul/2012, 2:46am
80,000 ribu ekar untuk diteroka. Lesen balak dijual untuk pembalakan kawasan ini...
Berminat sila email ya  
10. Zizul 2 - Tue 10/Jul/2012, 2:05pm
sham76, email detail to joesandro_79@yahoo.com.my  
11. Syarill Izwan - Tue 10/Jul/2012, 11:11pm
ada pembeli yang mncari arang batu (steam coal), kami ada reliable supplier. If ada yang minat, sila maklumkan pada SYARIL 012-3979904 atau email pada syarilia@yahoo.com  
12. Sronzdosos2011 - Sat 14/Jul/2012, 12:58am
che faizal...

sy ada satu kawasan 6 ekar yg terdapat bijih besi.gred belum tau sbb blm test.
kawasan besut.nak tau lanjut hbgi sy
0109141857  
13. Nikmiey - Fri 20/Jul/2012, 4:57pm
Salam warga MC. saya ada berita baik untuk semua yang sedang mencari bijih besi gred 55%-65% dengan harga 65 USD . minimum 10000 mt sebulan.  
14. Reza 21 - Mon 23/Jul/2012, 11:08pm
sye sedang mencari org utk melombong timah jika berminat anta emel ke invisible_tiger77@yahoo.com  
15. Peyjoe - Tue 24/Jul/2012, 9:10am
saya ada kawasan bijih besi di kemaman,, gred tinggi... luas 1000 ekar.. ada barang lebih kurang 400 ekar.. perlukan pelabur untuk jv.. syarat2 dan maklumat lanjut bincang ngan owner... apa pun jika berminat email ke peyjoe@yahoo.com  
16. Aneprocks - Mon 30/Jul/2012, 1:15am
Assalamualaikum

kepada pelombong yang ingin menjual bijih besi,saya ingin mencari bijih besi 500000 MT /tahun atau sebulan 30k,50k MT/Bulan jika ada mana2 pelombong yang mempunyai stock tersebut dan ingin menjual..pihak saya memerlukan dengan kadar segera.

email : gemersiknada@gmail.com
017.352.3130  
17. Nik Abdullah - Thu 2/Aug/2012, 1:04pm
Kws pembalakan 500 ekar di jeli,kayu 60% meranti pelbagai saiz,4500 tan pelbagai spesis dan saiz.
Sedang diusahakan peringkat menebang dan keluarkan kayu ,nak cari rakankongsi sb owner nak mula proses kawasan baru.Keperluan pelaburan adalah sebanyak RM400 hingga RM500 ribu keuntungan 50/50. Syarikat kami mempunyai lesen export kayu,dan mempunyai pengalaman 10 tahun,pelabur tak perlu bimbang semua urusan terbuka.Jika berminat hubungi kami di 0193212419  
18. Mr Habib - Tue 7/Aug/2012, 2:05am
Lot orang kampung 48 ekar di kg budi lakloh owner nak JV
kawasan telah siap sempadan
semua dokumen sudah siap di pjbt lawyer
kalau sesapa yg berminat sila hubungi wakil owner Encik Halim 0179773380  
19. Mr Habib - Tue 7/Aug/2012, 3:02am
kawasan emas sudah ada ML di sungai wias mukim ulu nenggiri seluas 290.19 hektar (lebih kurang 717 Ekar)
ML akan tamat pada 14 Jan 2013
Harga RM2j (bonus balak dalam kawasan)
dokumen lengkap dengan consultant report
sesiapa berminat sila berhubung dengan Encik Hassan 01119434359  
20. Nor Hafizan 3 - Tue 11/Sep/2012, 5:40pm
as'kum..ade satu kawasan di perak area sg.siput..seluas 293 ekar..tanah sawit yang mengandugi bijih besi..site blh d'lihat..  
21. Crowth - Thu 4/Oct/2012, 1:13pm
ready stock bijih besi..fe62 saiz 2inch..fob 87usd/tan..betul2 yang berminat sahaja...hubungi saya 017227151  
22. Sham St - Tue 23/Oct/2012, 3:41pm
Norhafizan, sila email dokumen lengkap berkaitan kawasan besi Sg Siput - samsuli_67@yahoo.com atau call Sham 019 5773147 atau berikan no hp anda untuk dihubungi.  
23. W J Resources - Sat 3/Nov/2012, 6:57am
Salam,sy supply iron ore,fe 54-62,,hematite n magnetite,bijih besi ready stock d bukit besi,berminat sila hub d talian 0194145803. Hadi  
24. Raheem 3 - Sat 17/Nov/2012, 9:26am
Salam...sy ada konsesi balak 41,000Ha dan 48,000Ha di Sulawesi, Indonesia utk dijual, ada tauke2 yang minat ? sy boleh dapatkan supply emas dari Aceh, ada yg minat ? sy boleh aturkan site visit.. Contact sy : Raheem 016-6057856 atau email rb_one@ymail.com. Tk  
25. Yusof Omar - Sun 16/Dec/2012, 4:56pm
Salam kepada semua. Saya memerlukan kawasan bijih besi yg telah mempunyai m.l ataupun m.c d seluruh semenanjung untuk di usahakan ( JV ). Jika tuan tuan mempunyai tempat saya alu alukan. Hubungi saya 0194815760 ckgu yusof. Terima kasih.  
26. Mohd Redzuan 12 - Thu 10/Jan/2013, 12:04am
saya ada kwsn bijih timah siap ada mc..100ekar dkemaman dan kwsn bijih besi d phg 200 hektar diret pknp.berminat call 0129681314.wan  
27. John 158 - Sun 27/Aug/2017, 10:48pm
Tmpang iklan Kmi mncri ironsand gred 57% ke ats kluasan 1500 ekar ke ats jika ada sila wt:0128211464 dan jngan lpa ready docs yg lngkap plan,gmbr,anlysis and report.  

Page 1   (Total 27 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..