Mencari Bakal Usahawan Aksesori Kereta. Sangat Mudah
Zulunimec 2 - Thu 17/Feb/2011 11:25pm [Last Comment]
Assalamualaikum,
Saya pengendali Kedai aksesori kereta yang telah beroperasi selama 5 tahun mencari mereka yang berminat untuk membuka perniagaan aksesori kereta:
Antara cara2 yang ditawarkan:

1- anda seorang Installer aksesori kereta dan mahir memasang 3 perkara dibawah
-Memasang 2 way alarm
-mahir memasang tinted belakang Wira aeroback/rusa
-mahir memasang audio system

2- tiada pengalaman tapi minat mempelajari kaedah memasang tinted, latihan diberi sehingga anda mahir. tempoh 2 bulan (untuk kedai Tinted)

3- memiliki sekurang2nya sijil tahap 2 dan minat bidang aksesori dan anda akan di serap sebagai siswazah perantis dan mendapat elaun sebanyak RM800 setiap bulan selama 1thn , Syarikat saya sebagai Mentor akan mengajar anda selok belok perniagaan Aksesori kereta.

Jika anda mempunyai salah satu kriteria diatas boleh hubungi saya.


Pinjaman disedikan kerana program ini telah diserap sebagai Concept Shop seluruh Malaysia oleh pemberi pinjaman PUNB, TEKUN NASIONAL dan MARA

0193595500 Zulkeflee
Rubana Resourcers Sdn Bhd
Unimec Auto Accessories.

SMS saya sahaja nanti saya akan hubungi semula.

Niche: Bisnes Aksesori Kereta | Pakej Perniagaan | Ingin Berniaga
 
1. Qaisara - Fri 18/Feb/2011, 5:07pm
saya berminat, tetapi saya tidak pandai memasang alarm tanpa diagram, tidak pernah memasang tinted, boleh memasang / basic wiring audio sistem. tetapi saya cukup berminat dgn industri aksesori kereta.adakah terdapat kursus atau boleh bekerja secara sambilan memandangkan saya sudah bekerja? terima kasih.
ncnyie@yahoo.com  
2. Zul Unimec - Fri 18/Feb/2011, 11:51pm
Qaisara boleh hubungi saya untuk discuss lanjut...  
3. Power Impian - Sat 19/Feb/2011, 12:03am
kalau sijil perakuan professional boleh x??  
4. Selina 3 - Sat 19/Feb/2011, 2:10am
sy juga minat,sykt kami mengedar sistem immobilizer.
www.immobilizer.com.my
0162002445  
5. Herman Lee - Sat 19/Feb/2011, 11:01am
saya berminat tapi bab-bab pasang semua tu aku tak tau sebab aku kerja kat workshop cuma buat enjin ja n kadang buka pasang aksesori kereta. wairing kami tak sentuh langsung.. klu ok email la.
hermanlee@gmail.com  
6. Zul Unimec - Sat 19/Feb/2011, 5:32pm
Herman: boleh sms kat saya anda berpotensi...saya boleh bimbing anda
Selina: anda boleh buat pemasangan tak?  
7. Herman Lee - Sun 20/Feb/2011, 1:18am
Thanks zul nanti saya sms awak..  
8. Saiful 56 - Tue 22/Feb/2011, 5:18am
kalo utk part time boleh ke?sy minat psg tinted..eksperien wokshop tp lame tinggal dah..skrg kje kilang
air_pool5737@yahoo.com  
9. Zul Unimec - Tue 22/Feb/2011, 2:51pm
saiful 56: agak susah skit....bleh sms kat saya  
10. Katak Bijak - Wed 23/Feb/2011, 4:37pm
sy berminat tapi tak ade pengalaman dan sijil.. boleh kew?
emailkan info:- hanz_az@rocketmail.com  
11. Zul Unimec - Wed 23/Feb/2011, 7:40pm
Katak bijak: boleh dtng interview untuk bekerja ngan saya untuk ambil pengalaman...  
12. Katak Bijak - Sat 26/Feb/2011, 7:24pm
zul unimec: masalah skrg sya berada di johor.. ade ke penempatan seperti rumah utk sy... lg pon sy tiada bujet...
buleh terus kontect mail to mail..?
hanz_az@rocketmail.com  
13. Herman Lee - Mon 28/Feb/2011, 11:03am
me too.. Sya datang dari jauh gak, area sabah. klu ada hostel untuk org2 yang dtg dari jauh ok gak sbb susah la klu datang kursus tp tmpt tnggl xda.  
14. Safwan - Mon 23/May/2011, 4:03pm
Salam..Sy sgt berminat tp mmg xde pengalaman langsung tentang aksesori kereta. Kalo nak belajar secara part time blh? Sy mkn gaji skg ni..tlg email sy wan_chin87@yahoo.com  
15. Mohd Nor Hafeez Bin Fakaruddin - Sun 5/Jun/2011, 9:45am
saya sgt2 berminat dan pengalaman dlm sume tu...dan sedang mencari peluang membuka kedai aksesori kereta.
email kt sy: hana1437@gmail.com  
16. Arm 6 - Mon 15/Aug/2011, 10:21am
tawaran baik ni, memang
berminat. untuk pengentahuan,
audio & tinted tu boleh la sikit2,
wiring lain2 tu kurang la.. dah
bekerluarga tu yg jadi masalah..  
17. Zaid Al Gazel - Tue 20/Sep/2011, 2:19pm
katak bijak dan herman lee..carilah modal sikit dan kumpul rakan2 yg berminta terus pergi kesana....bukan senang nak dapat ilmu mcm ni..selalunya dimonopoli kaum lain..pikir secara positif mcmana nak selesaikan masaalah kewangan...dimana ada kemahuan pasti ada jalan...perbanyakkan doa dan minta bantuan dari ALLAH SWT..InsyaALLAH..akan dipermudahkan dan rezeki yg tak disangka akan datang kepada anda berdua....  
18. Zulunimec 2 - Sun 2/Oct/2011, 4:10pm
Kepada yang berminat boleh hadiri taklimat latihan dan Keusahawanan dalam bidang aksesori kereta.Pakej bermula dari RM20K
Tarikh: 22 hb Oktober 2011
Waktu : 3pm hingga 5pm
Tempat ; dewan K Club, Jalan melawati 3, Taman melawati
Penceramah: saya sendiri
Anjuran: UNIMEC Auto Accessories dgn kerjasama DPMM Putrayaja, MAEDEC,RIGHTS BHD dan Majalah.com
Berminat boleh datang terus atau hubungi saya: 0193595500
Taklimat percuma  
19. Momo - Tue 25/Oct/2011, 10:14pm
Zulunimec 2 : saya terlepas tok taklimat ni.. klu ader buat lagi leh email kat saya zamrishoib@yahoo.com  
20. Hairol 4 - Sun 7/Apr/2013, 12:17am
Asalamualaikum.. Saya memang berminat dalam perniagaan Acc Kereta. Saya berpengalaman selama 10th dlm audio car system. Tetapi Saya tak tahu nak ambil audio kereta di mana boleh dpt murah. Dan 1 lagi masalah saya Baru ni saya ada hantar Rancangan Perniagaan saya Pada pihak PUNB untuk Pinjam Sebanyak 100k tetapi pihak PUNB menolak dgn alasan Saya Wajib Mendapat Jualan lebih Dari rm11k baru layak buat pinjaman. Sedang kan semasa taklimat bunyi memang sedap untuk Tolong Bumiputra. Kalau saya Dah mempunyai Jualan Sebanyak itu tak perlulah untuk buat pinjaman lagi...  
21. Kareem - Thu 4/Jul/2013, 8:09pm
Assalamualaikum....saya mempunyai dana sendiri dan amat berminat membuka kedai aksesori kereta sejak dari dulu lagi.cume masalah saya sekarang,sy tidak mempunyai pekerja yang mahir sebelum membuka kedai aksesori.mmohon Encik Zul atau sesiapa sahaja menolong saya di 012-2246965-Encik Kareem-  
22. Kareem - Fri 22/Nov/2013, 10:41am
saya baru membuka kedai aksesori kereta di Lembah jaya,Ampang,S.D.E.Oleh itu saya ingin mencari pekerja aksesori kereta yang berpengalaman terutama dalam memasang tinted kereta,audio sistem dan aksesori kereta.Sesiapa yg berminat blh menghubungi saya di 012-2246965(whatsapp) En Kareem  
23. Mimi 66 - Sun 16/Mar/2014, 9:06pm
boleh ajar pasang tinted ke?
available lagi ke iklan ni?  
24. Mohamed Noor Nordin 2 - Fri 3/Apr/2015, 3:36am
Kepada sesiapa yg ingin belajar sambil kerja di kedai aksesori kereta di Penang, sila Call say terus 0164812638  
25. Mazril Paimon - Mon 1/Jun/2015, 1:11am
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl
saya berminat,available lagi ke iklan ni? saya pandai memasang tinted, boleh memasang dan saya cukup berminat dgn industri aksesori kereta.adakah terdapat kursus atau boleh bekerja secara sambilan memandangkan saya sudah bekerja?. hubungi saya 013 9788 977 or email mazrilpaimon@gmail.com
terima kasih  
26. Badrul 73 - Fri 10/Jul/2015, 11:56am
Sy brminat nak belajar pasang tinted kereta. Dan ingin mebukak kedai tinted kereta, boleh bantu sy..

Bartrool@gmail.com  
27. Abdul Rahim Jonis - Mon 26/Oct/2015, 4:51am
berminat dan berpengalaman,cuma ada masalah modal...satu lagi lokasi saya di sarawak di sebuah pekan yang kian membangun iaitu di daerah Daro yang belum ada lagi org yang buka kedai aksesori setakat ini.kalau pun market ada slow sikit tapi tiada saingan.....  
28. Omar 92 - Thu 26/May/2016, 1:27am
Ade lgi ke x program ni?  
29. Rosdi 35 - Tue 10/Sep/2019, 11:35pm
Ade contact bekas pelajar x bang? Nak amek keje ngn sy lah  
30. Mohd Aiman 16 - Wed 18/Sep/2019, 1:27pm
Slm, sy ingin memulakan bisnes sendiri, setelah hampir lebih kurang 7 tahun dlm bidang aksesori tinted, aircond dan lain, tapi tak tahu nak bermula mcm mana  

Page 1   (Total 30 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..