Mencari Ahli band Pemain Gitar, Drummer, Keyboard & Vokal
Nauzder - Sat 18/Oct/2014 11:32am [Last Comment]
Mencari pemain lead guitar, drummer, vokal & keyboard untuk jamming hujung minggu, membuat persembahan majlis perkahwinan (kalau dah mantap).

Genre lagu dari muzik Melayu 60an sehingga kini (pilihan). At least tahu cari lagu dan berminat, aku pun tak terer sangat cuma pasal minat pada muzik. Boleh jumpa kita bincang, area puchong/ bangi lagi bagus. Wassap 0137795453

Niche: Studio Muzik | Studio Model Penyanyi Pelakon
     
  1. Ejal 5 - Mon 29/Dec/2014, 3:12pm
    Area seremban tkde ke? Posisi saya drummer...  
  2. Woow - Sun 18/Jan/2015, 11:59pm
    saya minat bernyanyi..dan saya suka band..bole cuba x?suara 2 xtau la sdap ke x..cuma nk cuba je..mne tau rezeki hahaha  
  3. Nauzder - Fri 27/Feb/2015, 3:07pm
    Ejal 5 - keep in touch
    Woow - saya pasti mahu yakin sedap  
  4. Nauzder - Fri 27/Feb/2015, 4:01pm
    Kami adalah kumpulan muzik berpengalaman akan mengadakan sessi ujibakat bagi mengisi kekosongan posisi berikut:
    1. Seorang pemain gitar utama
    2. Seorang vokalis lelaki

    Kriteria bagi pemain gitar utama:
    1. Boleh bermain gitar dengan baik serta mempunyai 'riff' (solo/goreng) yang clean.
    2. Mempunyai gitar dan effect sendiri.
    3. Tidak memilih jenis 'genre' lagu.

    Kriteria bagi vokalis lelaki.
    1. Yakin diri mempunyai suara yang baik/sedap/merdu dan berbakat dalam nyanyian secara live.
    2. Boleh menyanyi sebarang lagu lagu Melayu dan English.
    3. Boleh menghayati dan menghafal lirik-lirik lagu dengan baik.
    4. Tidak memilih 'genre' lagu.

    Kriteria di atas adalah sebahagian dari syarat utama pemilihan, namun begitu, kami juga amat mementingkan perkara berikut:
    1. Komitmen dan kesungguhan dalam muzik.
    2. Menepati masa.
    3. Boleh menerima arahan, teguran dan kritikan bagi mempertingkatkan mutu persembahan.
    4. Calon di sekitar Kajang, Mantin, Semenyih, Nilai dan yang sekitarnya amat dialu-alukan.
    5. Tiada had umur jika anda rasa anda layak.
    6. Menjadikan muzik sebagai satu hobi yang berfaedah serta minat yang mendalam.

    Keistimewaan yang diperolehi :
    1. Kami mempunyai studio sendiri.
    2. Keyboardist, drummer dan bassist sedia ada.
    3. Berpeluang membuat persembahan di majlis perkahwinan (berbayar/tidak berbayar).
    4. Suasana harmoni umpama sebuah keluarga.

    Sekiranya anda mempunyai sepenuhnya atau sekurang kurangnya 80%dari syarat-syarat di atas atau anda ingin mencuba dan mencari pengalaman ujibakat, sila hantarkan:
    1. Nama
    2. Umur
    3. Lokasi tempat tinggal
    4. Posisi ujibakat
    5. Sekeping gambar aksi bebas (paras pinggang ke atas)
    Kepada whatsapp yang bernombor 0137795453 (Angah Duan).

    Tarikh tutup ujibakat adalah sehingga kami telah berjaya memilih secara rasminya. Calon yang diterima akan dihubungi melalui whatsapp sahaja.

    Sekian dan salam hormat.  
  5. Scarface - Tue 24/Mar/2015, 4:02pm
    salam boss..
    masih mencari ahli ke?? sy area Puchong  
  6. King 29 - Mon 5/Oct/2015, 11:55am
    Hi,
    i mencari keyboardist n 2nd lead guitar for my new lineup band...
    jamming area cyberjaya, selangor...
    contact me at 0163610234


    btw my name is king..

    urgent coz the event is near...tq  
  7. Eynabella - Mon 2/Nov/2015, 12:11pm
    Still needed vocalist? Keep in touch 0111-6261962  
  8. Behtash 2 - Wed 19/Oct/2016, 2:57pm
    Behtash 019-2163742..Gitar & basic piano/Kibod..berminat jika diberi peluang..  
  9. Afiq Aizat Bin Mohd Noor Mahadi - Wed 22/Feb/2017, 9:09pm
    still valid lagi ke kalau nk masuk ni ?  
Page 1   (Total 9 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Laksa Utara Popular di Bandar Baru Bangi dan Laksa Kelantan
Apa beza Laksa Utara dan Laksa Kelantan? Ada berapa jenis laksa di Malaysia? Kami ke Gerai Ridup Rimba di Bandar Baru Bangi untuk menikmati laksa utara yang sedap dengan cendol yg ohsem. Gabungan 2 menu ini sangat sesuai dijadikan pakej bisnes makanan. Kami juga senaraikan 5 lagi laksa di Malaysia untuk video seterusnya nanti.
Makan Lemang To'ki dan Bakar Lemak di Kolam Air Panas Bentong
Mari kita belajar dari Lemang To'ki di Bentong cara beliau berniaga. Bisnes ini sesuai untuk sesiapa yang mempunyai tanah di kampung yang dekat dengan jalan besar. Di Bentong juga terdapat Kolam Air Panas popular dengan 3 peringkat kepanasan. Berendam dalam kolam ini dipercayai boleh menyihatkan kulit dan badan. Juga boleh membakar lemak lemang yg baru dimakan tadi :-)
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)