Membeli, Menjual dan Membekal Ayam Kampung Asli dan Kacukan. Lokasi Perlis/Kedah
Sham 101 - Thu 9/Jun/2011 12:04pm [Last Comment]
salam...saya merupakan penternak ayam kampung dalam kuantiti yang banyak.

antara perniagaan yang ditawarkan :

- membeli ayam kampung ori atau kacukan(sikit@banyak )

- membekal anak ayam kampung .
menjual anak ayam yang paling berkualiti dan terpilih.

- membekal dedak ayam jenis GOLD COIN (dedak terbaik).
harga dedak gold coin yang saya jual adalah paling murah dalam pasaran, insyaaalah.dedak jenis ini adalah yang terbaik kerana saya menternak ayam kampung kacuk dalam tempoh 50 hari berat ayam mencecah 1.4-1.6kg.

- semua jenis peralatan menternak ayam.
bekas makanan n bekas minuman

- vaksin @ pelbagai jenis ubat ayam kampung.
vaksin untuk pelbagai penyakit terutamanya hawar@sampar ayam. membina antibody ayam untuk melawan penyakit. ubat mencegah lalat n ubat menghilang bau tahi ayam juga disediakan.

kami beroperasi di negeri Perlis. keutamaan pelanggan adalah di sekitar perlis n kedah. insyaalah harga yang terbaik kami akan berikan.

sebarang pertanyaan boleh kol saya terus.
0124886950

Niche: Penternak Ayam
     
  1. Shahrul Izam - Sun 12/Jun/2011, 1:10am
    saya akn menceburi bidang penternakan ini dlm masa terdekat ini,..isya'ALLAH sy akan hubungi...ni no sy....0193580161  
  2. Sham 101 - Thu 16/Jun/2011, 12:04pm
    ok le tu shahrul..banyak perkara nak kena belajar dari penternakan ini. kalau menternak di kawsan utara, insyaalah sya blh tlg apa yg patut.  
  3. Jassmine - Mon 4/Jul/2011, 12:16pm
    Cik Sham tak nak tlg apa yang patut kat saya ka....diam ja tak reply msg saya pun................  
  4. Shahrul Izam - Wed 10/Aug/2011, 9:30pm
    skang sy memerlukan bekalan anak ayam kampung...sapa ada???
    call 0193580161  
  5. Fiq 30 - Thu 8/Sep/2011, 7:33pm
    sy berminat nak ternak di kulim boleh bg tunjuk ajar mcm mna nak mula email ke cari_biz@yahoo.com  
  6. Sham 101 - Mon 19/Sep/2011, 9:47pm
    shahrul, kalau nak anak ayam boleh call je saya.harga insyaalah kami akan bagi yang terbaik...  
  7. Hazwan 13 - Wed 19/Oct/2011, 12:28am
    saya ingin menternak ayam kampung di kelantan..boleh en sham supply di kelantan?cashbox2011@yahoo.com  
  8. Anuwar 3 - Sun 15/Apr/2012, 12:45am
    Bagus ramai nak bela ayam kampung/kacuk. Saya dah 3 tahun buat. Nasihat saya, make sure ada genuine buyers sebelum terlibat. Kalau tak, masalah!  
  9. Musa 12 - Fri 24/Aug/2012, 8:11pm
    Salam, saya ada memelihara ayam kampung kacuk lebih kurang 300 ekor sedia untuk dijual. Berat antara 1 kg - 1.3 kg. Kalau berminat hubungi saya Musa, di talian 013-3646312, Perak  
  10. Azrie 22 - Thu 6/Dec/2012, 3:31am
    sham.. nanti sy call sham.. ada nak tanya barang2 sikit...thx u...  
  11. Farida 7 - Mon 18/Mar/2013, 3:34pm
    salam...
    saya pembekal ayam kg...sekitar kelantan..
    berminat sila hubungi 0127584242....  
  12. Ramzie - Tue 14/May/2013, 1:25am
    salam...
    pm detail
    ramziefazly@yahoo.com  
  13. Nazeri Hj Din - Thu 30/May/2013, 9:18pm
    Bekalan ayam kampong hidup ori / kacukan untuk di jual berat 1 ekor 1.3 hingga 2.0 kg harga termasuk hantaran RM6.50/kg(Kacukan)dan RM7.50/kg(Ori). Kuantiti: 1,500 hingga 2,000 ekor. Daging Puyoh Frozen: Gred D (10 ekor)(1kg-1 pek)RM12.00)dan Gred B(10 ekor)(1.4kg-1pek)RM19.00 dan gred A(10 ekor)(1.5kg-1pek)RM22.00 Minat SMS/call 013 3629451(Naz). Berkuatkuasa sehingga 20 Jun, 2013 atau 1st come 1st serve  
  14. Basiran Bin Supardi - Mon 10/Jun/2013, 3:10am
    Saya ada stok ayam kampung kacukan di Pontian, Johor untuk dijual. Harga boleh dirunding. Berminta sila hububgi Hj, Basiran Supardi Tel 019-2883002 atau email
    basiransupardi@yahoo.com. Pengiriman bulan Jun dan Jul/Ogos 13.  
  15. Ajai Ariff - Tue 3/Sep/2013, 1:08pm
    mahu anak ayam kg - AjAi 0122598434  
  16. Hakimi 74 - Mon 21/Oct/2013, 9:08pm
    saya mempunyai ayam daging untuk dijual. kuantiti sikit, dan ingin menjual secara borong. berminat, sila hubungi 0134364274. area kuala pilah  
  17. Shahrilhazrie 2 - Thu 28/Nov/2013, 10:47am
    50 ekor ayam kg kacuk untuk di jual hidup/proses..berat 1.5-2kg.. Reban area port dickson berminat boleh call untuk runding harga.. Pemborong amat dialu2kn..ayam bersih bebas ubat2an dan suntikan.. Ayam hanya makan dedak,jagung,nasi dan sayuran segar..perniagaan masih baru dijalankn dgn purata pengeluaran sekitar 50-100ekor sebulan.. Extra servis // kami juga menyediakan ayam kg siap salai bergantung pd keperluan dan permintaan pelanggan..call 0122122607 shahril  
  18. Ds Farmville Pendang Kedah - Thu 12/Dec/2013, 2:37am
    sy pengusaha pentenrnakan ayam kg d pendang kedah.quantiti pengeluaran dlm lingkungan 1000ekoq perbulan.bru jinak dunia usahawan.kalu beli dlm quantiti sederhna n kecil pun boleh.hub sy 017 4161200 @ 0111-4419762  
  19. Awang Samsu 2 - Sat 19/Jul/2014, 3:40pm
    saya ingin membeli benih ayam kampong dan kacukan daripada tuan, nak buat bela secara agak besar, buat permulaan kecil dulu dalam 1000 ekor sebulan cuma saya nak kongsi pengetahuan dan pasaran bersama tuan disamping semua peralatan dan makanan saya beli daripada tuan, saya akan menternak di kawasan kuala nerang dekan dengan ladang ayam bismi, boleh tak mcm tu tuan  
  20. Muhamad Firdaus 7 - Tue 21/Oct/2014, 10:49pm
    PEMBEKAL AYAM KACUK 0142528009  
  21. Adam 404 - Wed 7/Jan/2015, 9:56pm
    saya mencari pemborong ayam kampung kacukan...kalau boleh untuk jangka masa panjang....call@whatapp sy 019-5255671  
  22. Hanapi 5 - Thu 14/May/2015, 1:01pm
    saya mencari pemborong ayam kampung kacuk.. harga blh runding.. 0122178119  
  23. Jebat Putra Mohd - Thu 31/Dec/2015, 8:39am
    Saya mempunyai bekalan ayam kampung untuk dijual. Siap proses dan bersih, anak benih dan ayam hidup untuk jualan borong.

    Hubungi 0173845677  
  24. Abe Ngah 2 - Wed 23/Mar/2016, 4:45pm
    Saya membekal ayam kampung kacuk dr kelantan.. call saya jika ingin menjadi pembeli atau pemborong untuk jangkamasa panjang.. call / whatssap 0162918697  
  25. Gowri 4 - Sat 2/Apr/2016, 4:19pm
    saya di ulu tiram, Johor Bahru, saya nak membeli ayam kampung /kacuk . siapa yang ada stok tolong call 016-7309591
    terima kasih  
  26. Hanapi 5 - Wed 20/Apr/2016, 2:33pm
    kami Rh Ayam Kampung membekalkan ayam kampung kacuk.. bekalan berterusan.. penghantaran setiap mggu..
    - hidup rm9.00/kg ( harga blh runding mengikut kuantiti)
    -berat 800-1.5kg
    hubungi hanapi 0122178119  
  27. Fazlinata - Mon 16/May/2016, 10:52am
    Saya fazli dari kota tinggi johor,membekal ayam kapung kacuk, call or wasap saya jika ingin jadi pembeli atau pwmborong. 01128781391.  
  28. Paksu Jayjai - Thu 30/Jun/2016, 1:55am
    AS'SALAM ....
    BEKALAN DEDAK AYAM 44 HARI KELUAR AYAM KAMPUNG
    BEKALAN DEDAK AYAM 21 HARI KELUAR AYAM DAGING
    GRED 201 , 202 , 203
    GUNI KOSONG PUTIH 50KG
    DELIVER BOLEH ARRANGE
    HARGA RM85/50KG

    PM 0194222474 COL / WASAP  
  29. Hanapi 5 - Wed 2/Nov/2016, 3:56pm
    kami membekalkan ayam kacuk
    penghantaran setiap minggu
    bekalan berterusan
    hubungi acid 011 35172354
    hanapi 0122178119  
  30. Nizamyusuf - Tue 10/Apr/2018, 11:03pm
    Sy menternak ayam kampung kacuk..lokasi = changlun ,kedah..mencari pembeli ..jika berminat boleh trus hubungi saya..
    01137114384 - nizam  
Page 1   (Total 30 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Laksa Utara Popular di Bandar Baru Bangi dan Laksa Kelantan
Apa beza Laksa Utara dan Laksa Kelantan? Ada berapa jenis laksa di Malaysia? Kami ke Gerai Ridup Rimba di Bandar Baru Bangi untuk menikmati laksa utara yang sedap dengan cendol yg ohsem. Gabungan 2 menu ini sangat sesuai dijadikan pakej bisnes makanan. Kami juga senaraikan 5 lagi laksa di Malaysia untuk video seterusnya nanti.
Makan Lemang To'ki dan Bakar Lemak di Kolam Air Panas Bentong
Mari kita belajar dari Lemang To'ki di Bentong cara beliau berniaga. Bisnes ini sesuai untuk sesiapa yang mempunyai tanah di kampung yang dekat dengan jalan besar. Di Bentong juga terdapat Kolam Air Panas popular dengan 3 peringkat kepanasan. Berendam dalam kolam ini dipercayai boleh menyihatkan kulit dan badan. Juga boleh membakar lemak lemang yg baru dimakan tadi :-)
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)