Mahu Beli Kereta Second Tapi Hutang Kete Banyak Lagi
Makram - Tue 6/Jan/2015 11:35am [Last Comment]
salam, saya berhajat angkat kereta second harga 23k, tapi hutang kereta skarang ada banyak lagi.

full settlement hujung januari 2015: RM 22,000.00
market price saga fl 2011: rm 15k (agaknya).. sedih

macam mana nk beli kereta lain ni?

Niche: Kereta Terpakai
 
1. Hadiabas - Tue 6/Jan/2015, 1:27pm
HUBUNGI EN ZAHLAN 011-28201436 SEDIA MEMBANTU  
2. Isketambola - Thu 8/Jan/2015, 10:16am
xyah beli kete laen,,, pakai je kete saga tu,,, kiut perrr,,,!!!  
3. Makram - Sat 10/Jan/2015, 9:29pm
dah ada orang nak beli kete tu.. student nk pakai nama bapak tp bapak da blacklist pulak.. cmno ni??  
4. Proem Team - Sun 11/Jan/2015, 11:21am
Ada prospek nak beli..
Blh call 017.3128.713  
5. Mohd Isa Bin Abd Kadir - Sun 11/Jan/2015, 11:44am
Salaam En. Makram..saya boleh bantu tuan..call saya sementara stok kereta masih ada..

011-18818068..Mohd Isa  
6. Makram - Sun 11/Jan/2015, 6:32pm
ok skang ni bakal pembeli kerja swasta gaji seribu lebih.. blacklist sbb kad kredit..  
7. Taurus 3 - Wed 14/Jan/2015, 12:27am
Tumpang iklan.mencari suzuki jimny long base or hilux single cab utk bapak sy..bajet rm14k..sesape ada info blh pm/msg sy..tq  
8. Mia 23 - Thu 22/Jan/2015, 1:11pm
Kereta lama buat sambung bayar, pastikan yang nak beli ada deposit & sediakan surat perjanjian bagi mengelakkan masalah kemudian hari yang mungkin berbangkit diantara owner & bank atau owner & pembeli. Perjanjian biar ''menang-menang'' diantara 2 pihak. Dah selesai untuk kereta lama baru beli kereta baru. Kalau tak mahir bab sambung bayar ni & nak tahu lebih lanjut msg 014 969 1068.  
9. Sharon Ezham Bin Che Nordeen - Tue 27/Jan/2015, 1:46pm
saya nak jual myvi se tahun 2008.kereta masih ada hutang dgn bank dlm 19k-20k dalam 2 tahun lebih..

boleh email sharon.ezham@gmail.com
whatsapp 0127570901  
10. Paiman - Fri 30/Jan/2015, 1:44am
Tumpang iklan..nak tau cara bgmn nak alih no.plate yg sedia ade,ke kereta scondhand yg hendak di beli tanpa membeli kenderaan baru; contoh motor???
dan bpe bayarannye......
email:cedilic@yahoo.com  
11. Saufee Azmi - Wed 11/Mar/2015, 4:51pm
Sy owner. Sambung bayar suzuki swift 1.5 auto.
Price 9K. Monthly RM459  
12. Shahana 5 - Thu 11/Jun/2015, 3:33pm
Salam sejahtera,
Saya berhasrat untuk membeli kereta. Tetapi masalah saya ialah saya tidak dapat membuat loan akibat menjadi penjamin kepada kawan yang tidak membayar loan kereta nya di bank. Saya berharap ada yang dapat membantu saya bagaimana untuk menyelesaikan masalah saya ini.  

Page 1   (Total 12 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..