Mahu Ambilalih Syarikat Pengangkutan Tanker. Pinjaman/Investor/Mahu Jual Beli/Khidmat Nasihat
Azrul 50 - Sat 30/Apr/2011 1:05pm [Last Comment]
salam
saya nak mohon pendapat
ada satu syarikat lori tanker untuk dijual...syarikat adalah main con bagi pengngkutan minyak petronas..syrikat naungan ada 4...syarikat yg nak dijual ada hampir 20 biji tanker..separuh dah habis bayar kat bank..and ada aset2 lain lagi yang berkaitan

owner nak jual kat saya..masalah sekarang...saya tadak fund untuk nak ambilalih syarikat ni..owner nak RM10 juta untuk semua nie..saya dah g tanya PUNB dan SME bank...semua tader dana yang boleh buat loan..

sekarang saya nak tanya kawan2 kat sini...kat mana leh saya buat loan untuk pengambialihan ini...kat bank belum tanya....or ada kenal mana2 bank yang leh wat loan cam nie

kalau tak dapat gak loan...kalau ada sape2 yang nak beli syarikat ini..hope leh email saya...cuma kena ada komisen saya la skit kannn..huhuhu

azcahmaju@gmail.com

Niche: Mencari Pelabur | Sewa Lori | Bisnes Kurier Dan Logistik | Pinjaman Perniagaan
 
1. Zamo - Mon 2/May/2011, 6:55pm
ermmmm...menarik dengar tentu ader sebab kenapa nak jual...kalau biasa main transport tak der masalah...kalau try n error baik pikir dua 3 kali...perlu ingat bro...minyak, tayar, mainternan, gaji saja ngeri dengar...minyak RM8-10 sebulan atas sebuah, gaji RM4-5k, tayar 1300 sebijik, mainternan 10%....kira baik2....saya cuma bagi pandangan...aper2 selamat berbusiness bro...selangkah anak melayu maju  
2. Cjd - Tue 3/May/2011, 12:08am
saya juga merupakan pengusaha bisnes transport ( lori trailer). memang menarik tawaran diatas.cuma tak mampu nak fikir mana nak cari 10 juta tu..memang susah nak buat loan utk bisnes macam nih..kurang2 pun kena ada aset 15 juta utk sandar ke bank.beli com je dah 10 juta, nak running bisnes lagi.mau kena stanby 2,3 juta lagi...huh...pecah kepala fikir..  
3. Mohd Khairul Nizam Bin Mohayan - Wed 4/May/2011, 1:30pm
bagi particular sikit kat sini zam_4655@hotmail.com  
4. Afiq 21 - Wed 4/May/2011, 1:59pm
Kalau Ader 10 Juta tak nak Lah Melabur Online... 10 sen Bolehlah...

Baik Derma Buat Masjid...  
5. Azrul 50 - Thu 5/May/2011, 11:54am
zamo> thanks info...owner nak jual sbb kena stroke...dier nie lebih kurang kenalan keluarga la..rapat jugak..and dier lak tadak anak..tu masalah utama

CJD> tu la pasai...saya pun dah buntu nak pikir..now tgh berusaha bertanya kat bank2...so far tadak maklumbalas lagi..

zam> email saya ok.u nak beli or nak bagi tunjuk ajar...huhu..  
6. Zul 144 - Tue 10/May/2011, 10:41am
bagi saya sewe, saya ada contract dengan syarikat Burak oil dijohor, bawak diesel,nak guna lori tanker, urgent! saya harap dapat memberi kerjasama, terima kasih, ni email saya.. backlinkmarkets@yahoo.com  
7. Mohd Khairul Nizam Bin Mohayan - Tue 10/May/2011, 12:50pm
company wife saya tgh cari re-build lori untuk tanker. company wife sy business minyak dan memang deal besar besar .... bagi lah detail berkenaan lori berkenaan dan mana tau kalau company wife sy terus beli lori berkenaan tanpa masalah. cuma sy nak tau status lori berkenaan .. cerita sikit dalam email saya zam_4655@hotmail.com  
8. Setia Budi - Sat 14/May/2011, 12:09pm
Afiq 21 : online biz ke ni???  
9. Azrul 50 - Sat 14/May/2011, 12:51pm
owner nak jual syarikat sekali ngan lori tanker,aset dan kontrak yang ada sekarang..bukan nak jual lori tanker sahaja...

kalau leh bagi maklumat ,kat mana saya leh wat loan untuk beli compony nie...or cara cam mana..  
10. Fandi - Fri 20/May/2011, 10:53am
salam en azrul...yg nak jual ni kenalan keluargakan..mmg susah nak wat loan..
so dia takde family lain ke?kalo takde cam gini u ckp dia kene stroke kan..u ckp ngan dia u buat black and white la
u running mcm biase tp bawah kawalan u...ade untung bayarla pelan2 sampe 10j takkn la..bisnes ni takde untung...kalo nak cerita panjang sket leh la msg kol sy 0127646402  
11. Azrul 50 - Sun 22/May/2011, 3:36pm
fandi> thanks info...tapi dier memang nak guna duit...so far rasanyer susah skit kalau nak buat cam tuu..sebab sekarang dier tgh nak setle semua harta dier untuk bahagikan kepada yg berhak....nanti ada ape2 saya akan call sauddara  
12. Msrajafauzi Yahoo Com - Mon 23/May/2011, 11:29am
En Azrul,
Dah Call Belum?  
13. Anasaralisa - Fri 27/May/2011, 6:25pm
Boleh saya tau dimana syarikat beroperasi?  
14. Azrul 50 - Sun 29/May/2011, 4:04pm
syarikat sebelah johor kalau tak silap saya...

en raja...saya dah call..hope u can call me semula ok  
15. Msrajafauzi Yahoo Com - Thu 2/Jun/2011, 1:30am
en.azrul...sory....funder x accpt loan utk ambik alih compny.sory...tq  
16. Azrul 50 - Sat 4/Jun/2011, 8:58pm
patut la sampai sudah saya tunggu sms/call tader..rupanya jawab kat sini ye...

it ok..saya cuba tempat lain  
17. Autoparts - Fri 10/Jun/2011, 1:58pm
Company saya ada jual truck DAF. Jenama baru kat malaysia yang dibuat dari Belanda. Ada jual truck recon n baru.  
18. Sitiaimancollections - Fri 24/Jun/2011, 6:33pm
salam,
khairul nizam-company wife u still cari re-build lori untuk tanker ker?
hubungi saya yer..017-6704161  
19. Botak kedah - Sat 16/Jul/2011, 7:07am
en.azrul...leh detail skit tak...kontrak under mana...MISC ke...sy mmg dh running under MISC...sy bleh take over this company...becoz bank dh tau saya punya profile and track record....bleh bgtau detail company tu...your comission i akan bg if suitable dgn aset company tu...bg detail ttg lori mcm saiz tangki,kontrak dgn mana,cth MISC or lain2,brapa banyak lori dia dan value dia nak jual....klu operasi kat johor setahu saya yg ada lori sampai 20 biji ni bagan cipta dan eastern oriental ja...company melayu ka ni...so klu jd beli boleh kew nk operasi dekat KVDT Dengkil....email me at binaharapan_zairul@yahoo.com....k TQVM  
20. Mohd Shamsuri Bin Mohd Sulan - Sun 24/Jul/2011, 5:16pm
kena check dulu bro..sbb apa company lama tutup kedai.....kang dgn hang skali kena tutup.....roger...  
21. Mtsri007 - Fri 4/May/2012, 3:59am
ada sesiapa nak jual treler 3 axle / 4 axle atau ada contact? email saya mtsri007@yahoo.com @ cal 0123570415  
22. Roslan 127 - Thu 29/Aug/2013, 3:32am
detail bro maybe ada rezeki u! ibnigroupholding@outlook.my  

Page 1   (Total 22 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..