Madu Tualang Syairtimur - Pasti Tulen Tanpa Prasangka
Zamri Bin Zakariah @ Syairtimur Enterprise
Tue 13/Jul/2010 12:29am [Last Comment]
Perniagaan madu lebah tualang ini telah dimulakan oleh saya sejak dari tahun 1991 lagi secara kecilan sehinggalah pada tahap sekarang yang mana saya sebagai pencari madu, penjual serta pembekal kepada para peniaga.

Perbezaan madu saya, Madu Tualang Syairtimur dan penjual madu lain adalah madu lebah ini diambil sendiri oleh saya. Kami ber'ekspedisi' ke dalam hutan rimba mencari madu tualang. Kualitinya terjamin kerana saya menitikberatkan cara pengambilan,perahan,penapisan dan penyimpanan yang bersih serta menjaga mutu keunggulannya. Yang terpenting madu diturunkan dari atas pokok dengan penyaksian dari mata saya dan krew. Bermakna jaminan ini 100% tulen dan tidak diragui. Sesuai dibuat ubat dan minuman multivitamin untuk seisi keluarga.

Kajian dari UPM pada 1995 mendapati Madu Lebah Tualang adalah lebih baik khasiatnya 5 kali ganda daripada madu lebah yang diternak/dibela.

Berbanding penjual madu tualang lain yang mengambil madu untuk diniagakan dari pembekal yang tidak dikenali latarbelakangnya.Ini membuatkan orang ramai tertipu dgn limpahan MADU TUALANG TIRUAN yang semakin bermaharajalela di pasaran.

Jualan madu kami melalui kiosk di hypermarket, poslaju, wakil pengedar, promosi jualan di masjid, tapak konvo, pejabat sekitar K.L dan Selangor juga pameran di peringkat kebangsaan dan antarabangsa di Kuala Lumpur.

Tawaran belian Madu Syairtimur ini saya buka kepada pembeli individu serta bakal agen/pengedar tak kira anda di mana pun walau di Sabah, Sarawak, Brunei juga Singapura. Rebutlah peluang perniagaan ini kepada bakal agen yang mana saya tawarkan keuntungan 30%-50%(modal paling rendah antara rm500-rm1000).

Tiap pesanan/pembelian online saya akan hantar melalui poslaju tanpa bayaran/caj penghantaran hanya untuk madu 1kg dan 500g sahaja. Amacam....jgn tunggu lagi...cepat beli skrg!!!!!

Manakala bakal agen anda dinasihatkan hubungi saya melalui hp 013-3640161 atau pun email syairtimur@gmail.com.

Maklumat lanjut sila ke blog saya: www.syairtimur.blogspot.com

Terima kasih. Salam 1 Malaysia dan 1 botol Madu Syairtimur untuk tiap 1 rumah.

Niche: Pembekal Madu | Butik Kesihatan
 
1. Macquiza - Mon 26/Dec/2011, 11:55pm
email detail, under_cybercafe@yahoo.com  
2. Nor Ahmad - Sun 15/Apr/2012, 5:24pm
email saya info  
3. Ustazah Siti - Sat 4/Aug/2012, 4:14pm
madu kami dijual harga pertong.

1 tong berat 6.5 - 7 kg.

jenis sidir RM 1480/tong

jenis sumur RM1200/tong.

sila hubungi 019 6029839  
4. Suzairi - Fri 20/Dec/2013, 3:18pm
En zamri saya berminat nak jd usahawan madu..harap en zamri boleh bantu saya..sila email jery89@gmail 0127256034  

Page 1   (Total 4 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..