Macam Mana Nak Tukar Nama Kat IC?
Upin 3 - Mon 28/May/2012 2:23pm
salam sy nak tya klau2 ada yg blh tlg beritahu cara nak tukar nama..sy ada masalah kesihatan sejak 3tahun lepas,dah macam2 cara dah buat,last saya tukarkan nama saya ke ABDUL RAZAK,jd sesetengah org saje yg pangil dgn nama razak..di tempat keje atau sape2 yg xtau saya tukar nama masih panggil nama asal saya..saya dh try pegi JPN,dorg suh isi borang dan lain2 lg la,dh isi kene pg jabatan agama plk..dh pegi dorg ckp xlh tukar sbb nama lama saya ada maksud yg baik,sy bukan nk saja2 nak tukar nama,jd nama abdul razak tu pun mmng sangat2 bagus maksudnye,,ada sape2 blh tolong bg info mcm na nak buat..

Niche: Sembang
     
  1. Omar Bin Amir - Tue 29/May/2012, 9:42am
    Salam 1 malaysia!Kenapa nama tu..berat ke?Nak tukar nama ni banyak saluranya JPN,Jabatan Igama.Mahkamah dan keputusanya bertahun2.Nama tu..dah cantik macam nama PM kita.Persangka baiklah sahaja.Segala apapun ia datang dari Allah..AMIN.  
  2. Buang 2 - Sat 19/Jan/2013, 7:48pm
    saya pun ade masalah yang same . tapi nama saye tidak ada maksud ape pun . mcm mane nk tukar name ? sudah bertahun-tahun saye impikan ade name yang ade maksud .. secare jujur name yang ibu bapa saye beri ialah buang . saye bukan malu kepada rakan2 tapi dlm islam seseorang itu perlu meletak namenye dgn maksud yang baik bukan ?  
  3. Syedmba - Fri 22/Nov/2019, 11:25am
    Family Search, Heir, Marriage Status, Death Status.
    Whatsapp
    01158901271  
Page 1   (Total 3 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Mencuba Nasi Arab Imam Muda Asyraf - Nasi Arab Mandy Medina
Nasi Arab Travel - Kalau dulu bila nak masak Nasi Arab memang pening kepala memikirkan bahan-bahannya. Tapi yang ni 15 minit sahaja siap!!