Ladang Siap untuk Membekalkan Hasil Tanaman Secara Kontrak
Usahatani 2 - Tue 23/Jun/2020 1:13pm [Last Comment]
(Melaka, N9, Selangor, Johor)

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Saya ingin mempelawa pemborong / pembeli pukal untuk mengikat kontrak dgn ladang kami. Kami akan tanam dan aturkan jadual mengikut keperluan pihak pembeli.

Buat masa ini kami ada beberapa lokasi tanah yg sedia untuk ditaman dgn sebarang sayuran, tebu, serai, pisang di lokasi berikut:

1. Ayer Paabas, Melaka - 9 ekar dlm process membersih ladang. ready pada aug untuk tanaman
2. Lubuk Cina melaka - 3.5 ekar... ready untuk tanaman pada nov 2020
3. Paya Rumput Msjid Tanah - 2 ekar selang 500 meter lagi 2 ekar.. september siap untuk sebarang tanaman.
4. Semenyih 5 ekar - siap untuk tanaman pada aug 2020
5. Lenggeng 10 ekar - siap untuk tanaman pada aug 2020
6. Kulai Johor 5 ekar - siap utuk tanaman pada aug 2020

Kesemua tanah diatas dlm process penyediaan, cuma kami belum finalkan apa hendak ditanam. Manpower kami cukup dan kami buka pada mana mana pemborong / pembekal yg ingin ikat kontrak dgn kami untuk ladang kami tanam dan bekal sayuran, tebu, pisang, ubi dll secara kontrak tetap.

Pada yg berminat sila tinggalkan no phone

Atau email:
zaharaju1@gmail.com

Terima kasih.

Niche: Kontrak Swasta | Usahawan Tani | Pasar Basah
 
1. Rajeshwaran Krishnan 2 - Thu 25/Jun/2020, 5:09pm
Tolong contact saya 012-6055709, kita boleh bincang tentang kontrak. Saya memang mencari ladang untuk membekalkan saya sayuran seperti Cili, Cili Padi, Terung Bulat dan Bendi.  
2. Muhammad 466 - Sat 27/Jun/2020, 2:42pm
salam...tuan kalau jv camne ye tu..info sayA tanah semenyih 0104235101  
3. Usahatani 2 - Sun 5/Jul/2020, 2:09pm
closed and thanks  
4. Faisal 20 - Mon 3/Aug/2020, 3:50pm
Hi usahatani 2.
Sy berminat tanah di semenyih.
Boleh wasep saya 0133378093  
5. Ali Hasan - Sat 3/Oct/2020, 3:18pm
Saya boleh bekal buruh asing utk kerja ladang Tuan. +60146171980  
6. Mad 84 - Thu 12/Nov/2020, 11:35am
Kerja kebun sayur ada tak..sy ada pengalaman dlm bidang fertigasi sayur selama 8 tahun  
7. Mohd Hasifhusaini Bin Johani - Mon 16/Nov/2020, 10:19pm
Tuan ada kerja kosong tak utk 2 org...saya dan abang saya ada pengalaman kerja di ladang fertigasi selama 5 tahun. Saya dari johor. https://wa.me/60137235969  
8. Mohd Rozidan Hamid - Wed 14/Apr/2021, 7:37pm
Kepada pengusaha2 ladang..berita baik! Kami adalah pembekal baja tinja kelawar asli yang telah diperakui(labtest) oleh upm..sesuai untuk semua sayuran,jagung dan juga pokok buah2an.min.order 1 tan,berminat email.  

Page 1   (Total 8 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..