Ladang Fertigasi untuk Dijual - Hulu Langat
Tekadagro - Fri 10/Feb/2012 10:14am [Last Comment]
1) 6 khemah fertigasi ( 20 x 80 kaki untuk sebuah khemah)
- 2 khemah berbumbung dan 4 khemah terbuka
- barang barang termasuk pipe, dripper, polybeg untuk hanya untuk 5 khemah. Cuma 1 khemah paip dan peralatan tiada.
- masih boleh masukkan 4 - 6 lagi khemah baru.
2) 1 khemah boleh masuk 450 ? 520 polibeg

3) 1 unit rumah pekerja siap dengan peralatan kipas, lampu, tilam, tikar getah, periuk nasi.
4) 1 unit office siap dengan cabinet, meja dan kerusi, kipas, lampu dan 1 bahagian bilik untuk solat atau berehat.

5) 1 unit setor untuk simpan baja dan peralatan spt pump, bersaiz 15 x 20 kaki.

6) 1 unit setor simpan barang 15 x 20 kaki untuk simpan cocopeat, 1 unit rak barang-barang, alat alat fertigasi termasuk tray, 2 unit tangga, 1 unit hammer dan alatan pertukangan.

7) 1 unit bangsal bersize 15 x 40 kaki, siap wiring lampu.

8) 1 unit tempat masak siap dengan dapur dan gas, sink dan alatan masak.
9) 2 unit tandas ( Bilik Mandi dan Bilik Jamban )
10) 1 set mesin pemotong besi.
11) 300 beg cocopeat yang belum digunakan.
12) 3 tangki 600 gallon
13) 1 tangki 70 gallon
14 ) 3 waterpump 1hp termasuk pump timer.
15) 1 EC meter
16) 2 set tangki baja
17) 2 set tong racun

18) keluasan tanah 1 1/2 ekar. boleh masuk dalam 10 khemah.

19) Air diambil terus dari dlm tanah. Pump semua telah sedia. Bekalan Elektrik semua ada, Cuma tinggal tukar nama.
20) DiKawasan Hulu Langat dengan dengan Sungai Congkak ? Ladang betul betul tepi jalan.
21) Bagus untuk aktiviti pertanian. Bulanan saya sebelum ini dengan Pemilik Tanah RM 600.00 sebulan.

22) Perniagaan ini dijual kerana saya tidak mempunyai cukup masa untuk mengendalikannya kerana banyak outstation dengan project lain.

RM 33,000.00 - masih boleh runding.

Sebarang pertanyaan sila email : tekadagro@yahoo.com
atau Call : 012 6382408

Niche: Usahawan Tani | Bisnes Untuk Dijual
 
1. Nizam 62 - Sun 12/Feb/2012, 10:02am
Dulu dah pernah iklan dalam Jan 12? rege tu kene kurangkan lagi kot..  
2. Tekadagro - Mon 13/Feb/2012, 9:21am
saya cume tambah detail dan update dari yang dulu ..  
3. Juhar - Thu 16/Feb/2012, 12:32pm
Saya ade wat jgk projek fetigrasi di sungai lui ulu langat..baru peringkat permulaan.kenapa tuan x bagi org lain usahakan dan tuan ambil untung setiap kali keluar hasil?  
4. Tekadagro - Thu 16/Feb/2012, 5:19pm
selain dari project yg ada ni..saya juga ada buat project lain..saya tak ada cukup masa nak pantau .. saya lagi prefer let go salah satu yg saya ada.  
5. Mohd 28 - Thu 23/Feb/2012, 2:15pm
Menarekkkk tapi saya tidak berduit..kalau berduit..memang saya beli dah ni  
6. Alehygenjoy - Fri 16/Mar/2012, 3:05am
ok tuan, saya berminat, dan dah emel. harap-harap masih belum terjual =)  
7. Montmelony - Wed 15/Jun/2016, 5:41pm
Slm.

Kami ada membekalkan barangan-barangan pertanian.Contohnya :

Polibeg pelbagai saiz, tanah semai, tanah sabut, peralatan fertigasi, baja kimia, baja organik, baja fertigasi, racun, set hidroponik, polipaip, alatan sesambung, biji benih, anak pokok, khidmat pemasangan fertigasi dll.

Anda berminat/mencari barangan fertigasi? Boleh hubungi, 012-7717863(Adam)

Mont melony,
Telok Panglima Garang,
Selangor.

web/waze/fbb-pembekalpertanian.com  

Page 1   (Total 7 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..